Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Σήμερα Τετάρτη 27.5.15 στην Ευελπίδων

Σήμερα εκδικάστηκε η αγωγή του ΕΔΟΕΑΠ κατά Τράπεζας της Ελλάδας στην Ευελπίδων.
Άφαντοι οι συνδικαλιστές μας!
Ο μάρτυρας  του ΕΔΟΕΑΠ Δημήτρης Τρίμης υπήρξε καταπέλτης  κατά Προβόπουλου!
Ανάγκασε την ΤτΕ να παραιτηθεί των δικαιωμάτων της!
Δεν πρότεινε καν μάρτυρα!
Ο δικηγόρος της δεν υπέβαλλε ερωτήσεις στον μάρτυρα του ΕΔΟΕΑΠ με τη δικαιολογία ότι τον εμπόδιζε το δικαστήριο και παραιτήθηκε από το δικαίωμα αυτό!
Σε αναμονή μιας απόφασης όχι για επιστροφή των Αποθεματικών μας και ... PSI  αλλά για Αγωγή ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΩΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τη βλάβη που υπέστη ΕΞΑΙΤΊΑΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΟΎΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΉΜΙΑΣ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΡΆΠΕΖΑ ΕΛΛΆΔΟΣ.
Την αγωγή που ενωμένοι ,  ομόφωνα κατέθεσαν 9 άνθρωποι του Τύπου ως Διοίκηση του Ταμείου μας  το 2012.

Από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ  παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος ο ΓΓ και η Πρόεδρος ΤΥΠ.
Το δίδυμο που ψήφισε  λευκό και μετά άλλαξε την ψήφο του εμφανίστηκε για τα ψηφαλάκια  - ε βέβαια - αφού έρχονται εκλογές στην ΕΣΗΕΑ ...

Υπάρχει Ελπίδα !
Ζητάμε άμεσα να αποζημιωθεί το Ταμείο μας για τη βλάβη από την αδιαφανή & επιζήμια διαχείριση των Αποθεματικών του από την ΤτΕ!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τριμης εξαιρετικός. Κι όχι μόνο .
Απέδειξε για μια ακόμη φορά την εντιμότητα του .Στάθηκε παλικάρι εκεί που όλοι οι άλλοι λάλισαν! Διαβάστε το σημερινό του άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών και θα με θυμηθείτε.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ στην ΕΡΤ τρέχανε όλοι να φωτογραφηθουνε και για το Ταμείο μας δεν ήρθε κανείς;
Αντε ρε σανίδα που σας χρειάζεται !

Ανώνυμος είπε...

Φιλε διαχειριστή
Εχεις την εντύπωση ότι θα σπεύσουν οι κυβερνώντες να αποζημιώσουν τον ΕΔΟΕΑΠ; Ακόμα κι αν ήθελαν, δεν μπορούν διότι θα εδημιουργείτο δεδικασμένον.
Αλλά κι ο κ. Τρίμης κατά την ταπεινή μου γνώμη "παράσταση" έδωσε ενόψει των επικείμενων εκλογών στην ΕΣΗΕΑ και για να "φανεί" στην παρέα-τσούρμο, που μας "κυβερνάνε" επειδή κάποια λαμόγια και τσογλάνια ψήφισαν σύριζα για να εξακολουθήσουν τη λαμογιά και τους μηχανισμούς τους παρά την τραγική κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε.

Με τους "συναδέλφους" - κομματόσκυλα λέω εγώ - που πλακώσανε ξανά στην ΕΡΤ , καθώς και τη μείωση των αδειών για κανάλια σε 3  μην έχεις ελπίδες ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Χρειάζεται εκκαθάριση μητρώου, περιορισμό της πολυθεσίας, σιδερένιο χέρι διοίκησης του Οργανισμού.  Υπάρχει πρόθεση και ανθρώπινο δυναμικό να τα κάνουν όλα αυτά; Οχι, δεν υπάρχει.

Καλημέρα, λοιπόν, χωρίς Ελπίδα.
Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ για τον ΕΔΟΕΑΠ

 Τα ψέματα στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν τελειώσει εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια.
Το Ταμείο «πάει με τις αναθυμιάσεις», όλοι προβλέπουν το κακό, αλλά ουδείς γνωρίζει πότε ακριβώς θα συμβεί.

Τώρα με τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ προκύπτει ένας ακόμη κίνδυνος για το Ταμείο μας. Οι ίδιοι άνθρωποι, που «αφαίρεσαν» τη διοίκηση του από τους δημοσιογράφους, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και ο πολυπληθέστερος εταίρος, διεκδικούν και πάλι την πλειοψηφία στην ΕΣΗΕΑ, στοχεύοντας βεβαίως στη διοίκηση της Ένωσης. Αν επιτύχουν τους στόχους τους...

θα διοικούν και τον ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ. Θα κάνουν τις επιλογές τους, που βρίσκουν αντίθετους τους Μαχόμενους Δημοσιογράφους , αντιστάσεως μη ούσης.  

Κατά τη γνώμη μας δημιουργείται ένα «καρτέλ» που μπορεί να κατευθύνει τα πράγματα όπου θέλει χωρίς κανείς να μπορεί να τους σταματήσει. Τα σχέδια παράδοσης του ΕΔΟΕΑΠ σε ιδιωτικά συμφέροντα και κλινικές δεν θα μπορούν να αναχα

Τα έσοδα εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια είναι σχεδόν τα μισά από τις δαπάνες και τις ανάγκες του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς ούτε το απαιτούμενο νοικοκύρεμα ήταν γενναίο και αποτελεσματικό, ούτε οι εισπράξεις ακολούθησαν ανοδική πορεία. Τα έσοδα συνεχίζουν να μειώνονται συνεπεία της πτώσης της διαφήμισης στη χώρα, που το 2014 έκλεισε στο σύνολό της μόλις πάνω από τα 420 εκατομμύρια ευρώ και εφέτος κινείται με μείωση 25-30% τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους. Με δεδομένο ότι το βασικό έσοδο του Ταμείου είναι το πολύπαθο αγγελιόσημο, ανάλογη πορεία ακολουθούν και τα έσοδά του.

Δεν είναι μόνον αυτό, όμως:

Μεγάλα κομμάτια της διαφημιστικής πίτας δεν υπόκεινται στην υποχρέωση καταβολής αγγελιοσήμου.

Τα κυριακάτικα φύλλα για παράδειγμα δεν εισφέρουν αγγελιόσημο για τις διαφημίσεις που φιλοξενούν. Το ίδιο οι ενημερωτικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, αλλά και οι τηλεοπτικές χορηγίες σε διάφορες εκπομπές.

Τα «διαφυγόντα» έσοδα είναι ικανά να αντιστρέψουν την εικόνα του Ταμείου. Χρειάζονται όμως σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, που κανείς δεν ζητά αρμοδίως. Κανείς δεν εκμεταλλεύεται την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το μιντιακό σύστημα της χώρας για να πετύχει τις απαραίτητες τροπολογίες σε όφελος του Ταμείου Περίθαλψης και Επικούρησης όσων επί δεκαετίες εργάζονται στην Τύπο.
Για τους Μαχόμενους Δημοσιογράφους η «αδιαφορία» των διοικήσεων του ΕΔΟΕΑΠ για την αύξηση του κύκλου εργασιών του αγγελιοσήμου είναι τουλάχιστον ύποπτηκαι αποδίδεται σε «δημόσιες σχέσεις» με τους εκδότες και όχι σε πραγματική διεκδίκηση.

Την ίδια στιγμή για πρώτη φορά στην ιστορία του Ταμείου η ΕΣΗΕΑ «πουλά» τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δρομολογώντας εξελίξεις για τις οποίες οι ασφαλισμένοι θα χτυπάνε το κεφάλι τους πολύ σύντομα.

Η νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έχει κάνει σημαία της ένα πρόγραμμα τυφλών και ύποπτων περικοπών στις παροχές του Ταμείου μας, που ούτε πρόκειται να το σώσουν ,αντιστρέφοντας τον εικόνα εσόδων-εξόδων, ούτε και να του εξασφαλίσει την αυτονομία του καθώς επικρέμεται η υπαγωγή του στον ΕΟΟΠΥ.

Μόνο τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των κάθε είδους μαθητευόμενων μάγων πρόκειται να εξυπηρετήσει. Και οι Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι το επισημαίνουν νωρίς και όσο ακόμη είναι καιρός.

Βεβαίως και χρειάζεται ενός είδους νοικοκύρεμα στο Ταμείο, αλλά αυτό για τους Μαχόμενους Δημοσιογράφουςπρέπει να ακολουθήσει την γιγαντιαία προσπάθεια αύξησης των εσόδων, την οποία η νέα διοίκηση φαίνεται να βολεύεται να «ξεχνά» για να μην διαταράξει προσωπικές δημόσιες σχέσεις με την κυβέρνηση και τους εκδότες.

Δεν μπορεί δηλαδή το λειτουργικό κόστος του Οργανισμού(προσωπικό, ιατροί και νοσηλευτές)να ανταγωνίζεται το κόστος της επικούρησης ή της περίθαλψης και του φαρμάκου. Οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ δεν υιοθετούν, όμως, την επικείμενη επίθεση κατά δικαίων και αδίκων, τις τυφλές περικοπές, την παράδοση του Ταμείου σε ιδιωτικά συμφέροντα, την υποβάθμιση των υπηρεσιών και τη στέρηση φαρμάκου, που προωθεί η νέα ετερόκλητη διοίκηση

Ανώνυμος είπε...

Της κοντής ψ@λες οι τρίχες της φταίνε!

Ανώνυμος είπε...

Μαλ@κες αντί να ενωθείτε σφάζεστε αναμεταξύ σας
Καλά να πάθουμε λοιπόν!
Ελα μου Νανά Νταουντάκη που τα έκανες μ@μι καλλιγραφία τόσα χρόνια στην ΕΣΗΕΑ να μας πείς με ποιο νόμιμο τρόπο θα εισπράξεις το Αγγελιόσημο και μετά θα σου αυξήσουμε τη σύνταξη ρα μετά από τόσα χρόνια αργομισθίας στα αφεντικά του ΔΟΛ!

Ανώνυμος είπε...

Πήγε η Ποπάρα Ευελπίδων; Τί μου λέτε ; Αυτή ξέσκιζόταν κι έβριζε την τέως και αμφισβητούνσε την αγωγή κσι μαζί με τον "Εγώ κι ο Γιάννης" ούρλιαζαν για διπλό κούρεμα .Θέλει πολύ θράσος , αναιδεια και βρωμιά να γλύφεις εκεί που έφτύνες! Στα διάλα πια! Σιχάματα!

Ανώνυμος είπε...

Μωρό μου ησύχασε. Δεν μπορείς να κάνεις καλά μια άρρωστη κι ένα βαποράκι του Κεφαλαίου.
Αυτοί ξερνάνε χολή και με τα ίδια τους τα άντερα
Βραστους ρε! Κωμικό δίδυμο είναι και τώρα που κόλλησε δίπλα η βδέλλα του Τσαλαπάτη γίνανε τριδυμο.Της πλάκας της λούφας και της απελπισίας.Ρίξε μια μούτζα και προχώρα.Έχουμε κι άλλες δουλειές να κάνουμε στο μαγαζί.

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες μου σήμερα κάτι έγινε στο νεκροταφείο του 6ου και ούρλιαζανε.Έπεσε λέει και τηλεφώνημα από έξω στους μέσα να μείνει η Αλεξία στη θέση της και να ακούει μουσική με τα ακουστικά ή να μιλάει με τον παντρεμενο γκόμενο στο ισόγειο.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μας είπες τωρα! Εδω είχαμε την πρώτη ΓΣ και ο Πρόεδρος άφαντος! Νταξει ...άμα δεν εμφανίζεται κι ο Πρόεδρος στις ΓΣ, τα πιάσαμε τα λεφτά μας!

Ανώνυμος είπε...

Και πολύ έμεινε η Αλεξια εκει. Άντε για αλλού, να δούμε αν θα ειναι συνέχεια με τα ακουστικά στα αυτιά. Μα αναρωτιέμαι, κανεις δεν την εχει ρωτήσει τι ακούει όλη τη μερα;

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα ο Σόμπολος τηλεφώνησε! Να αποκαταστήσει την αδικία αδέρφια! Γιατι ειναι αδικία φίλοι μου. Δεν μπορεις εναν ξαπλωμένο υπάλληλο να τον βάζεις καθιστό να δουλέψει...Θα πάθει υπόταση!

Ανώνυμος είπε...

Στη δεύτερη παλι άφαντος θα είναι και στην τρίτη θα γελάσουν και οι πυγολαμπίδες !
Να φροντίσει η Αγσθισρα των 3000 ευρώ να του βρει έξοδο κινδύνου στο Καραβελ μη μας παύει και τίποτε ο ανίδεος χοντρούλης μας.

Ανώνυμος είπε...

Χρυσούλι μου θα σε μαλώσω...γιατι εισαι αδιάβαστος; Στο Royal Olympic θα γίνει η ΓΣ, όχι στο Κάραβελ! Νεα μέλη του ΔΣ ισον νεα Κονέ! Και μετα πανε όλοι για ούζα με θέα την Ακρόπολη!

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε ! Μεγαλεία Θα πλακωθούν με θέα την Ακρόπολη ; Ούτε ο Ολύμπιος Δίας παραδίπλα δε τους σώζει ούτε το ποτάμι τις Καλιρόης παραπέρα δεν τους ξεπλένει με ίσα θα ακούσουν.
βλέπω από τώρα τον Τάτση άλαλο κι εδώ που τα λέμε έχει τη μικρότερη ευθύνη ....Αλαλο σου λέω Παυλόπουλο!

Ανώνυμος είπε...

Ω ΡΕ μανούλα μου πλάκες Ούτε Καράβι στο Καραβελ ούτε Τιτανικο στο Τιτάνια αλλά Βασιλικά πράματα φέτος Θα πέσει πολύ γέλιο και ακόμη πιο πολύ κλάμα

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε Τυπολογίες στο ΠΑΡΟΝ:
Μέχρι τον Ιούλιο φθάνουν τα χρήματα στον ΕΔΟΕΑΠ. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση του νέου ταμία στο διοικητικό συμβούλιο, που απέφυγε να συζητήσει περικοπές. Η εκταμίευση μίας ακόμη δόσης από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ για το αγγελιόσημο του δεύτερου διμήνου του 2015, άνω των 4,5 εκατ. ευρώ, δεν λύνει το πρόβλημα του Οργανισμού. Πολλά μέλη του ΔΣ θέλουν να ληφθούν άμεσα μέτρα περικοπών, ωστόσο η σύγκληση της τακτικής γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ στις 30 Ιουνίου φρενάρει τον συγκεκριμένο σχεδιασμό. Κι αυτό γιατί οι όποιες προτάσεις για περικοπές, είτε στις συντάξεις είτε στις παροχές, όπως και η πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων, θα πρέπει να ψηφισθούν στη γενική συνέλευση από τους μετόχους. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δοθούν τα στοιχεία για τον ισολογισμό του 2014 και τον προϋπολογισμό του 2015.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε τα ζαγάρια Ιούνιο μήνα και τρέχουν το μαγαζί ΧΩΡΊΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ;
Στα τυφλά μας ρίχνουν στα βράχια και δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήαει; Ένας εισαγγελέας ίσως για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση του Καταστατικού νομου; Τί περιμένουν 4 οικονομικοί εγκεφάλοι στο ΔΣ Τάτσης Παπαιωάννου Καρούτζος Αγγελης; Ήρθαν να μας σώσουν ή να εκτελέχουν διατεταγμένη υπηρεσία;

Ανώνυμος είπε...

Τατσης Πάπα Ιωάννου κρύβονται στα φουστάνια του Γκανά Καρούτζος Αγγελης δουλεύουν για πάρτη τους στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ.
Ο Αγγέλης μάλιστα δίπορτο Είναι και υποψήφιος
για δεύτερο ΔΣ Αν βγει θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από τον ΕΔΟΕΑΠ αν δεν βγει τι είχε τι εχασε;

Ανώνυμος είπε...

Του Αγίου Πνεύματος σήμερα Καλή Φώτιση σε όλους τους ....ορόφους!

Ανώνυμος είπε...

Διαβαστε Τυπολογίες και κλάψτε
Δάνειο για τον ΕΔΟΕΑΠ01/06/2015 • By Admin

 Δάνειο από δύο τράπεζες θέλουν στον ΕΔΟΕΑΠ για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση. Οι τράπεζες αναφέρονται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ με εργαζομένους και γιατρούς του Ταμείου, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για τις σχέσεις που μπορεί να έχουν τα μέλη του ΔΣ με τις τράπεζες. Το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ συζητήθηκε, στο μεταξύ, στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπου αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση για να υπάρξει ενημέρωση από τη Διοίκησή του.

Ανώνυμος είπε...

Ήρθε και η ώρα των δανεικών!