Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Παραίτηση Γ.Αγγέλη από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ έστειλε ο Γιάννης Αγγέλης με την οποία δηλώνει την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης, αναφέροντας ότι στη θέση αυτή θα τον αντικαταστήσει εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του συνδικαλιστικού σχήματος «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή». Ταυτόχρονα προβαίνει και σε καταγγελίες για τις μνημονιακής έμπνευσης πολιτικές που το πραξικοπηματικό προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ έχει δρομολογήσει εις βάρος των ασφαλισμένων μελών του Οργανισμού.
Ο Γιάννης Αγγέλης προειδοποιεί το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ότι η συνέχιση της αδιαφορίας απέναντι στα όσα προωθούνται μέσω της πλειοψηφίας στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, με τη συμμετοχή των δύο εκλεγμένων μελών της, των Ν. Καρούτζου και Αντζυς Σταθάτου, οδηγεί σε καταστροφικές αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς και στα κεκτημένα του κλάδου.
Αναλυτικά η επιστολή του Γιάννη Αγγέλη προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ:..


"Αγαπητοί συνάδελφοι, με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να δηλώσω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. Στη θέση αυτή θα με αντικαταστήσει εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του συνδικαλιστικού σχήματος Πρωτοβουλία για την Ανατροπή.
Με την παρούσα επιστολή παραίτησης θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και το προεδρείο της Ένωσης με τη νέα τους σύνθεση απέναντι στο πραξικόπημα που έχει συντελεστεί σε βάρος των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στη συγκρότηση του Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ.
Το νέο Συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση ευθύνης απέναντι στο γεγονός αυτό, καθώς το αποτέλεσμά του δεν αφορά τη θέση των εκλεγμένων μελών στο Συμβούλιο του Ταμείου, αλλά τις μνημονιακής έμπνευσης πολιτικές που το πραξικοπηματικό προεδρείο έχει δρομολογήσει εις βάρος των ασφαλισμένων μελών-δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων.
Θα ήθελα να προειδοποιήσω το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ότι η συνέχιση της αδιαφορίας απέναντι στα όσα προωθούνται μέσω της πλειοψηφίας στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, με τη συμμετοχή των δύο εκλεγμένων μελών της συναδέλφων Ν. Καρούτζου και Α. Σταθάτου, οδηγεί σε καταστροφικές αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς και στα κεκτημένα του κλάδου.
Με εκτίμηση


Γιάννης Αγγέλης"

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι επί τέλους αυτός ο Γιάννης Αγγέλης;
Μην είναι αυτός ο πρώην ταμίας της ΕΣΗΕΑ που έγραψε δια της ανοησίας που τον συνόδευσε όταν κατείχε αυτό το πόστο;
Μήπως είναι ο ίδιος που σήμερα στο υφιστάμενο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ θέτει διαρκώς αρνητική ψήφο σε οτιδήποτε χρειάζεται να ψηφιστεί από το υπόλοιπο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ;
Μαζί μάλιστα με τη καρα-χαζή χονδρή έτερη σύμβουλο - ΑΜΕΑ;

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή επιστολή! Έγραψε ο άνθρωπος τα....άγραφα! Ρε Σπυριδούλα μάντισα ήσουν όταν ανέβαζες την προηγούμενη ανάρτηση ;
Είδες την ....είδηση της παραίτησης του αριστερού αρχισυνταχτη του Κεφαλαίου ( εδώ γελάνε) πριν ακόμη να την υποβαλει; Με φοβίζεις μαρή!
Καλά το είχες πει ΦΟΒΕΡΈΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΛΛΑΞΟΚΟΛΙΕΣ!
Κλέβει τις ψήφους ο ένας παραιτείται μετά παραιτείται και ο δεύτερος και να τον πετιέται από ξαρχής ο γνωστός Φιλιππακης.
Τι λέτε ρε παιδιά αυτόν έβγαλε η κάλπη ; ποιο ξεφτίλες πεθαίνετε ρεεεε!Νομίζετε ότι ξεγελάνε τον κόσμο με τα βρώμικα παιχνίδια σας!

Ανώνυμος είπε...

Χα ! Της κοντής ψ@λής οι τρίχες της φταίνε!
Δεν κοιτάει που κοιμάται όρθιος και δεν έχει φέρει καμία πρόταση στο τραπέζι του ΔΣ θέλει και επιστολές σαν αυτή όπου προειδοποιεί για αυτούς που παλεύουν να μη πέσουμε στα βράχια. Για το μπαγιόκο τσιμουδιά η νυφίτσα !

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι γιατι έβαλε υποψηφιότητα! Καλά, στην ΕΣΗΕΑ δεν υπαρχει καμία δικλείδα σε αυτο; Δηλαδή, βάζουμε υποψηφιότητα, εκλεγόμαστε κι αν μας αρέσει η σύνθεση καθόμαστε αλλιώς φεύγουμε; Τσάμπα ο αγώνας της Πόπης για να εκλεγεί! Αυτά να τα βλέπουν οι ψηφοφόροι τους!

Ανώνυμος είπε...

Η κρυμμένη σε άσχετο νομοσχέδιο τροπολογία που εισήγαγε η κυβέρνηση είναι ένα πλήγμα στην ήδη προβληματική βιωσιμότητα των ταμείων, τόσο του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ όσο και του ΕΔΟΕΑΠ.
Η απευθείας τιμολόγηση του ΜΜΕ προς τον διαφημιζόμενο, χωρίς την πρόβλεψη για είσπραξη και απόδοση του αγγελιόσημου από τα ΜΜΕ στα Ταμεία, όπως και η αλλαγή στη βάση υπολογισμού του αγγελιόσημου στα ηλεκτρονικά μέσα και κυρίως στην τηλεόραση δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για μια σαφέστατη μείωση τόσο του εισπράξιμου ποσού όσο και της εισπραξιμότητας του αγγελιόσημου.
Κατ' αρχήν εκτιμήσεις συναδέλφων αλλά και υπηρεσιακών στα ταμεία μας υπολογίζουν την απώλεια αυτή μεταξύ 20% και 30% στα ήδη μειωμένα λόγω ύφεσης και ανεργίας έσοδα των ταμείων.
Επιπλέον, οι αλλαγές που φέρνει ο νόμος αυτός όσον αφορά στη διευκόλυνση συγχωνεύσεων κυρίως τηλεοπτικών καναλιών αποτελούν προάγγελο νέων απολύσεων συναδέλφων και προφανώς πέραν της ανεργίας θα έχουν συνέπειες και στα έσοδα των ταμείων.
Το παράδοξο είναι ότι ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη ενώσεων που καλύπτονται από τα ταμεία μας... βγήκαν να υπερασπιστούν την τροπολογία υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι αλλαγές αυτές θα αυξήσουν(!) τα έσοδα των ταμείων.
Βέβαια το γεγονός ότι το αγγελιόσημο εδραιώνεται κατά κάποιον τρόπο με την αναφορά του στον νόμο αυτό, ίσως να απομακρύνει την φημολογούμενη κατάργησή του. Η μείωση όμως της αποδοτικότητάς του φθάνει σε τέτοιο σημείο ώστε να αποκαλύπτει πλέον με σαφή τρόπο "παλιές" σκοπιμότητες που εμπλέκουν τον ΕΔΟΕΑΠ, κατά κύριο λόγο, σε εξελίξεις μετάλλαξης ή διάσπασής του όσον αφορά στο κομμάτι της επικούρησης ή της υγείας.
Για τον λόγο αυτό άλλωστε τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε επανειλημμένες προσπάθειες δυσφήμησης και απαξίωσής του ακόμα και μέσα από τον χώρο μας.

* Ο Γιάννης Αγγέλης είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ - ΤΥΠ

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε Αυτό δεν είναι που δημοσίευσε ο μαστραπάς στην Αυγή;

Ανώνυμος είπε...

Από αυτό όμως ψάχνουμε κάθε μήνα να βρούμε τα λεφτά να πληρώσουμε τις συντάξεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός Μάρκο!

Ανώνυμος είπε...

Καλά της Αγίας Ελα να δεις έγινε σήμερα στον 6ο
Πέσαν οι σφαίρες σα το χαλάζι.Ετοιμαστείτε παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Αν είχε τσίπα θα υπέβαλε παραίτηση από το Ταμείο και θα γύριζε στο πεζοδρόμιο της Ακαδημίας .Αλλά όπως έγραψε κάποιος παραπάνω της κοντής ψ@λής οι τρίχες της φταίνε !

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλαμμένα όλα εδώ μέσα σε λίγο δεν θα έχουν να μας πληρώσουν μισθούς κι εσείς ασχολείστε με τον κοντό τη χοντρή και τις πίπες της αρχιμοσοκομας; Στα διάλα ρε είμαστε αξιοι της τύχης μας ρε!

Ανώνυμος είπε...

Με το καλό και η παραίτηση του από τον ΕΔΟΕΑΠ

Ανώνυμος είπε...

Μπα ! Πού τέτοια τύχη ! Πού θα βρείτε να κοιμάται με ένα χιλιάρικο το μήνα;

Ανώνυμος είπε...

Εκειός ο Γραμματικός έτσι έκατσε και τις έφαγε στην ΕΣΗΕΑ; Μούγκα στη στρούγγα τώρα; Ρε τι παλικάρια βγάζει η Καλαμάτα!

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ η Καλαμάτα δεν ήταν υπερήφανη για τα παλικάρια της, για άλλα ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ο αριστερός προβοκάτορας του Ταμείου μας ο εγώ και η Πόπη πούθε είναι κι από που κρατάει η σκούφια του ;

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ενα απο τα δυο παλουκαρια που πήγαν στο Δ.Ν.Τ. ´ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΟΡΕ ΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΜΠΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ένας από τους δύο του ΔΝΤ είναι ο δικός μας;
Άρα καλά του τα έχουνε μια ψυχή στην. Ακαδημίας
Της Πόπης το κάγκελο θα γίνει!

Ανώνυμος είπε...

Αν υπήρχε κάτι που μισούσε περισσότερο από τις συμμορίες των εργοδοτών , από τις ερωμένες των Ισπανών αριστοκρατών και από τους λαχειοπώλες (τους τελευταίους επειδή διέδιδαν την πίστη σ' έναν ψεύτικο παράδεισο) ήταν οι πουλημένοι δημοσιογράφοι: οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες, που είχαν εισχωρήσει στο ευγενέστερο επάγγελμα του κόσμου

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΛΑΜΠΑΤΣΙΜΠΑΛΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΠ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΌΠΗ ΤΟΝ ΓΙΣΝΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ. ΤΟΥ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΉΣ ΨΉΦΟΥ

Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό• είναι τόσο παλιό που θα μπορούσαμε να το εντοπίσουμε ακόμη και στα μέσα του 18ου αιώνα. Όταν οι μειοψηφικές ομάδες φορείς της αιρετικής σκέψης, με σημερινούς όρους, οι ομάδες του αριστερόστροφου ρεύματος, θέλουν να περάσουν μέσα στην κοινωνία τα μηνύματα τους, αλλά και να επηρεάσουν τους θεσμούς προς μια ορισμένη κατεύθυνση, εφαρμόζουν την μέθοδο του ΘΟΡΥΒΟΥ, με την ευρεία έννοια του όρου: προκαλούν δηλαδή, αναταραχή σε βαθμό αντιστρόφως ανάλογο του μεγέθους τους. Παραδείγματα: απεργίες πείνας που, με σπαρακτικά λόγια, θα περιγράφονται από τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης, καταλήψεις σχολείων, μεγαλοστομίες, γυμνές εμφανίσεις των σωμάτων, συναυλίες με εκκωφαντικούς ήχους και ξέφρενους ρυθμούς, δραματοποίηση συμβάντων, κλπ.

Αυτή η μέθοδος δεν είναι φυσικά καθόλου τυχαία και αυθόρμητη. Οι υποκινητές από τα παρασκήνια, γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν προσπαθήσουν να διαδώσουν τα μηνύματα τους με ήρεμο τρόπο και με επιχειρήματα, θα αποτύχουν στις περισσότερες των περιπτώσεων , διότι αυτά (τα μηνύματα)πηγαίνουν ενάντια στην κοινή λογική και στο επικρατών  κοινωνικό ήθος. Ο μονός τρόπος λοιπόν να επηρεάσουν το ευρύ κοινό, είναι να στοχεύσουν το συγκινησιακό του ασυνείδητο, δηλαδή, να αναμοχλεύσουν τις  λανθάνουσες   ορμές, τους φόβους και τους εφιάλτες


Ανώνυμος είπε...

Ώπα!! Ανεβάζουμε επίπεδο;

Ανώνυμος είπε...

Το τέλος του μήνα ερχεται. Απλήρωτες συντάξεις, απλήρωτο προσωπικό!

Ανώνυμος είπε...

Ο μονός τρόπος λοιπόν να επηρεάσουν το ευρύ κοινό, είναι να στοχεύσουν το συγκινησιακό του ασυνείδητο, δηλαδή, να αναμοχλεύσουν τις λανθάνουσες ορμές, τους φόβους και τους εφιάλτες

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε κατεβάζουμε ταχύτητα!

Ανώνυμος είπε...

Θα πληρωθούν όλα κανονικά το ειοε ο Στρατουλης χα χα χα ! Με σπασμένα ασημικά του σπιτιού και μερικά μέτρα έτσι για να έχουμε να φχαριστιόμαστενε κι εμείς τα ορφανά της τέως!

Ανώνυμος είπε...

Ορφανά δε λες τίποτε Ακόμη και η Τάνια και η αραχτή Μιμίκα με το μεγάλο βύσμα και την αργομισθία του κερατά αναπολούν την τέως!

Ανώνυμος είπε...

Παίδες... μην περιμένετε μισθό αυτο το μήνα!

Ανώνυμος είπε...

Θα προτιμήσουν να πληρώσουν το 1,2 εκ. για τις συντάξεις, για να μην φάνε κλωτσιές στη ΓΣ και θα αφήσουν πισω το Προσωπικό. Σωστά; Αν γίνει αυτο, προτείνω να μην παει κανεις απο τους υπαλλήλους στη ΓΣ. Να την κανουν μόνοι τους!

Ανώνυμος είπε...

Αυτα ειναι...1.200.00 για συντάξεις ούτε 2.500 συνταξιούχων!