Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Στον αέρα οι επικουρικές συντάξεις του ΕΔΟΕΑΠ

Αμφίβολη είναι η καταβολή των επικουρικών συντάξεων σε συνταξιούχους δημοσιογράφους και
προσωπικό εφημερίδων. Επιστολή προς τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών Αθήνας,
Μακεδονίας - Θράκης και των αντίστοιχων Ενώσεων Προσωπικού εφημερίδων απέστειλε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΕΟΑΠ, ζητώντας ταμειακή διευκόλυνση (δάνειο) για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις τρέχουσες υποχρεώσεις. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι δαπάνες περίθαλψης και η καταβολή της επικούρησης του μηνός Αυγούστου ανέρχεται σε 1.300.000 ευρώ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται έκκληση για κάλυψη τρεχουσών αναγκών, καθώς το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ είχε αποστείλει σχετικά αιτήματα τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο.
Η επιστολή του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έχει ως εξής:
«Αγαπητοί συνάδελφοι
Σε συνέχεια των πρόσφατων επιστολών μας (αριθ. πρωτ. 10093/21-5-2015 και 11571/11-6-2015) σχετικά με τη δυσμενή οικονομική κατάσταση του Ταμείου μας και στις οποίες δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από μέρους σας έως σήμερα, σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:
• Τα χρηματικά διαθέσιμα του ΕΔΟΕΑΠ την παρούσα στιγμή ανέρχονται σε 1 εκατ. ευρώ περίπου.
• Τα έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ από την κατανομή Αγγελιοσήμου από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ για το μήνα Ιούλιο θα
ανέλθουν σε 70.000 ευρώ περίπου, αντί του ποσού των 800.000 ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί.
• Λόγω της τραπεζικής αργίας, τα έσοδα από εισφορές 3% θα εμφανίσουν σημαντική υστέρηση και η
άμεση είσπραξή τους είναι αβέβαιη.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά τη σύσταση εκ μέρους μας για προσωρινή δανειακή ενίσχυση του Ταμείου καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις τρέχουσες υποχρεώσεις μας, μεταξύ των οποίων είναι οι δαπάνες περίθαλψης και η καταβολή της επικούρησης του μηνός Αυγούστου, ύψους ποσού €1.300.000 ευρώ περίπου, προς τα μέλη των Ενώσεων.
Συνεπώς, σας ζητάμε - λόγω των έκτακτων αναγκών και των ανυπέρβλητων οικονομικών δυσκολιών - την προσωρινή ταμειακή διευκόλυνση του Οργανισμού με τα παρακάτω ποσά ανά Ένωση:
• 2.000.000 ευρώ ΕΣΗΕΑ
• 500.000 ευρώ ΕΠΗΕΑ
• 300.000 ευρώ ΕΣΗΕΜ-Θ
• 100.000 ευρώ ΕΠΗΕΘ
Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παραπάνω ενέργεια από μέρους σας, σας ενημερώνουμε ότι θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε στη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων του
Χαρτοφυλακίου μας, εφόσον και αυτή καταστεί εφικτή.
Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας, έως τη Δευτέρα 20.7.2015 και ώρα 10:00 π.μ.».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και οι απαντήσεις ποιες ήταν; Μπήκαν στον κόπο να στείλουν κατι;

Ανώνυμος είπε...

Βαρύς αχός ακούγεται Πολλά τουφέκι πέφτουν αλλά από ΕΝΩΣΕΙΣ μοκο!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ....ΑΛΛΑ ΤΟ Δ.Σ ΚΑΙ Ο ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ! ΠΡΟΕΔΡΟΣ,ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ?Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΗ.ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ.Σ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ,ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ,ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ Δ.Σ ΔΙΑΓΝΩΣΚΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ,ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!!!ΜΗΠΩΣ ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΕΣΑ Σ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΘΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ...