Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση από μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η μη έγκαιρη καταβολή των επικουρικών συντάξεων μηνός Αυγούστου από τον ΕΔΟΕΑΠ δεν ήταν αναπόφευκτη. Οφείλεται στην αδυναμία του Δ.Σ. του Οργανισμού να λάβει αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος ταμειακής ρευστότητας και τη χρηματοδότηση του οικονομικού ελλείμματος με το οποίο λειτουργεί τα τελευταία χρόνια το Ταμείο.
Η δραματική μείωση των εσόδων, λόγω της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με τη δήμευση των αποθεματικών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης μέσω του περιβόητου PSI, δημιούργησαν ένα ασφυκτικό περιβάλλον (και) για τον ΕΔΟΕΑΠ. Όμως, η ανησυχία που προκλήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στους ασφαλισμένους μας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Το πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας του ΕΔΟΕΑΠ δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία. Απασχόλησε και το προηγούμενο και το σημερινό Δ.Σ., χωρίς ωστόσο να γίνει δυνατή η λήψη αποφάσεων για μέτρα άμεσης ενίσχυσης των ταμειακών διαθεσίμων, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων του Οργανισμού.
Μεταξύ άλλων, ζητήθηκε η συνδρομή των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ) και διευκολύνσεις από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ όσον αφορά το χρόνο κατανομής του αγγελιοσήμου που εισπράττει για λογαριασμό του ΕΔΟΕΑΠ. Παράλληλα, στο Δ.Σ. έγινε εκτεταμένη και σε βάθος συζήτηση για τρόπους διαχείρισης των διαθέσιμων αποθεματικών, προκειμένου -εάν και εφόσον απαιτηθεί- να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες μέσω της ρευστοποίησης αμοιβαίων κεφαλαίων, τα οποία στην παρούσα φάση εμφανίζουν θετικές αποδόσεις. Μάλιστα, στη συνεδρίαση της 17/6/2015 είχε ληφθεί (κατά πλειοψηφία) σχετική απόφαση, η οποία τελικά δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί τότε, καθώς κρίθηκε πως τα τρέχοντα έσοδα κάλυπταν οριακά τις τρέχουσες ανάγκες.
Η τραπεζική αργία και οι περιορισμοί στις συναλλαγές επανέφεραν με επείγοντα τρόπο το πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας στον ΕΔΟΕΑΠ και τον κίνδυνο καθυστερήσεων στις πληρωμές συντάξεων, δαπανών υγείας, μισθών κ.ά. Παρόλα αυτά, το Δ.Σ. αποδέχθηκε την πρόταση συναδέλφων να απευθυνθούμε εκ νέου για οικονομική διευκόλυνση στις Ενώσεις, πριν αποφασιστεί η ρευστοποίηση των αμοιβαίων κεφαλαίων. Η καταληκτική ημερομηνία που ετέθη στις Ενώσεις παρήλθε, αλλά και πάλι το Δ.Σ. δεν κατόρθωσε να λάβει απόφαση (4 θετικές ψήφοι, 2 αρνητικές, ένα λευκό και 2 αποχές).
Κατ’ αυτό τον τρόπο δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση ότι ο ΕΔΟΕΑΠ καταρρέει και επανέρχονται στο δημόσιο διάλογο «προτάσεις» και «λύσεις» που είτε είναι ανέφικτες είτε επιχειρούν να συσκοτίσουν την ουσία. Η αλήθεια είναι ότι ο ΕΔΟΕΑΠ έχει προβλήματα, αλλά θα καταρρεύσει μόνο εάν συνεχίσει να αποτελεί πεδίο συνδικαλιστικού ή παραταξιακού ανταγωνισμού. Εάν επιτραπεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» για την επίτευξη εσωτερικών συσχετισμών στις Ενώσεις.
Οι στιγμές απαιτούν νηφαλιότητα και υπευθυνότητα, ώστε να ξεπεραστεί με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις το πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας και, ταυτόχρονα, να επιδιωχθούν μακροπρόθεσμες ρεαλιστικές λύσεις για τη βιωσιμότητα του Ταμείου, πάντοτε σε συνεργασία με τις Ενώσεις μας. Η οικονομική συνδρομή των οποίων ούτως ή άλλως είναι απαραίτητη. Αλλά δεν επαρκεί από μόνη της.
Η κατάσταση δεν επιτρέπει άλλη καθυστέρηση. Πρέπει να εξαντληθούν όλες οι διαθέσιμες επιλογές. Τα μέλη του Δ.Σ. στην έκτακτη συνεδρίαση της Τρίτης 28 Ιουλίου οφείλουν να αφουγκραστούν την αγωνία των συναδέλφων και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οφείλουν να πάψουν να «κρύβονται» πίσω από τις Ενώσεις και να διαψεύσουν εμπράκτως όσους προεξοφλούν τη διάχυση ή τη διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ.
Αθήνα, 28 Ιουλίου 2015
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ, Πρόεδρος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ, Αντιπρόεδρος
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, Ταμίας
ΣΙΜΟΣ ΚΑΤΑΪΦΤΣΗΣ, Αναπληρωτής Ταμία

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχαχαχαχαχαχαχααααααα! Να είστε καλά ρε εσείς στον 6ο με κάνατε και γέλασα! Να σας έχει ο Θεός γερούς να πίνετε ούζα και να βγάζετε τέτοιες ανακοινώσεις! Μπίρα ευφραίνει καρδία! Κι αν είναι και Pils ακόμη καλύτερα! Έτσι Νικολάκη;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΒΆΣΤΕ ρε και την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ΚΚΕ αν σας βαστάει !

Ανώνυμος είπε...

Ναι να ανέβει και του ΠΑΜΕ ΚΚΕ, που έκανε παρέμβαση μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ του Πρωτολάτη και καθάρισε να γίνει έγκαιρα η εκκαθάριση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ για να πληρωθούν οι συντάξεις. Αυτό που κάνει δηλαδή το ΕΤΑΠ εδώ και τέσσερεις μήνες και πληρώνονται οι συντάξεις.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το καθάρισμα ρε! Καθάρισαν εκεί που ήταν ήδη καθαρά. ΤΌΣΟ ΨΕΎΤΕΣ κσι ΤΌΣΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ οι κουκουεδες και οι Δικτυωμενοι του τρελαμένος του Σταμάτη Άσε μας ρε άχρηστο Γιαννάκη που καθάρισαν! Απλά τους είπε το προεδρείο ότι θα καταβληθούν οι συντάξεις στις 10 Αυγούστου και έσπευσαν να το κάνουν δικό τους ! Νίκη Νίκησε ο κάθε πικραμένος συνδικαλιστής. ΆΣΕ ΜΑΣ ΡΕΖΕΡΒΈ! Όχι σε μας που ξέρουμε !

Ανώνυμος είπε...

Ρε εσείς του blog είπαμε άδειες καλοκαίρι ξάπλα αλλά όχι έτσι ! Και μια ανάρτηση ; Κάτι τέλος πάντων να μάθουμε τι γινεται; Πρέπει να κάνουν στάση πληρωμών και με τους μισθούς μας για να ενδιαφερθείτε;

Ανώνυμος είπε...

Κουτσομπόλα μου εσύ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι κουτσομπολιό μη χάσεις τις σαρδέλες και τις μπύρες στον 6ο!

Ανώνυμος είπε...

Παλι καλα που εφυγε η αφρυδη (χωρις φρυδια) απο ισογειο και γλιτωσαμε να βλεπουμε καθε πρωι τη σκατοφατσα της!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλέ ποια ειναι η άφρυδη;

Ανώνυμος είπε...

Αγαθιάρα είναι δε βαριέσαι!Έχει τρελαθεί στα ρουσφέτια του Μάρκου Βραστε την !

Ανώνυμος είπε...

Άμα έλεγες αγ@μητη θα καταλάβαινα με καλύτερα.
Κανένα ταξιδάκι με το γέρο δεν έχει η ψηλομύτα η μαριγούλα;

Ανώνυμος είπε...

Πφφφφφ! !!!!!Κι άλλη ανακοίνωση για τους γέρους!
Τους πληρώσαμε σήμερα πάνω από ένα εκατομμυριάκι και τους λέμε ότι θα τους ξαναενημερώσουμε τον Σεπτέμβριο....
Πιο ηλίθιος συνταξιούχος του ΕΔΟΕΑΠ πεθαίνεις!

Ανώνυμος είπε...

Την εχουν στον 5ο την αφρυδη χαζη...αναπληρωνει και λερωνει!!!

Ανώνυμος είπε...

Α! Καλά αυτή εννοούσες ; Αυτήν παράτα την δεν αξίζει δεκάρα.Για λύπηση είναι.

Ανώνυμος είπε...

Μη της δινεις σημασια καλη μου,δε αξιζει οχι δεκαρα οπως λεει ο πιο πανω αλλα ουτε για φτυσιμο η αφρυδη του γεα...χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Οπα...να και το μηνυματάκι οτι την Παρασκευή 14 Αυγούστου, δεν θα λειτουργούν οι υπηρεσίες! Γιατί ρε; Κουράστηκε το προσωπικό σας απο τα καφεδάκια και τα πηγαδάκια ΓΕΑ και ΤΥΠ; Ή μηπως δεν παίρνουν άδειες;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη και σκάσουν ! Κανείς δεν δίνει σημασία πια Απλά ο παππούς του Γκανά θέλει νας μας γλύφει λίγο για να μη φάει καρπαζές το φθινόπωρο.

Ανώνυμος είπε...

Εχει βγει κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων για την Παρασκευή. Δεν ειναι αποφαση του ΕΔΟΕΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Και τι μ αυτό ; Εφημεριδα ειναι ο ΕΔΟΕΑΠ ή Τηλεοπτικό Κανάλι ; Την ημέρα που δεν δουλεύουν μπορούν να έρθουν στο γιατρό οι εργαζόμενοι ρε ζαγάρια!

Ανώνυμος είπε...

Ήταν λαθος η αποφαση αυτη. Η ανακοίνωση των Ενώσεων μιλά για διοικητικούς και οικονομικούς υπαλλήλους. Όχι γιατρούς! Η ιατρική υπηρεσία θα έπρεπε να δουλέψει κανονικά, με απασχόληση 2 νοσηλευτών και 1 στο ΤΥΠ για σφραγίδες και οι υπάλληλοι αυτοί, που ειναι διοικητικοί, να έπαιρναν άδεια μιας ημέρας άλλη στιγμή. Απλά τα πράγματα σύντροφοι!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά οι γιατροί πληρώνονται γιατί να έχουν την αργία των διοικητικών Ούτε ΕΣΗΕΑ είναι ούτε ΕΠΗΕΑ Η παραπάνω πρόταση είναι σωστή αλλά ποιος ακούει με τόσα μπιραρία που πίνουν στο 6 ο τα φιλάρια Νικολάκης ο νεοφιλελε και Τασούλης ο πρώτη φορά αριστερά .Τάτση Μήτσοι Κωτσοι τα πρωτοπαλλήκαρα του Μσρκου

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε εξυπνε,οι γιατροι μηπως θα πρεπει να δουλευουν 365 μερες του χρονου,24 ωρες το 24 ωρο και χωρις αμοιβη ωστε να βολευεσαι;πες το μας να το κανουμε πανεξυπνε.οταν θα γινεις εοππυ ελα να μας τα πεις αυτα...που η ηλιθιοτητα σας δεν εχει ορια...που θελετε να σας αντιμετωπισουν ξεχωριστα απο τον υπολοιπους ασφαλισμενους του εοππυ οταν θα σας βαλουν γιατι θεωρειτε τον εαυτο σας την αφροκρεμα των ελληνων ασφαλισμενων!εμεις το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι μια δωρεα για την αγορα μαξιλαριων για τα καθισματα εξω απο ιατρεια του εοππυ...που εαν σας δεχτουν και εκει...ωστε να μη πιαστει ο κ@λ@ς σας απο της ωρες που θα περιμενετε να σας εξετασουν και θα το εχετε τουμπεκι ψιλοκομμενο!

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολο γιατρέ μου δύσκολο ! Τα τρως πρωί στον ΕΔΟΕΑΠ τα μασάς απόγευμα στο ιατρείο και ενδιάμεσα ρίχνεις και δυο χειρουργεία συχνά με μαύρα.Θες και την αργία μας πολύ δεν είναι ρε αχρείε;

Ανώνυμος είπε...

Αφου ζοριζεσαι τοσο τοτε αυριο θα ερθω να δουλεψω...ελα για μια κολονοσκοπηση τωρα που ετυχε να εχεις και αργια αγραμματο υπαλληλακι

Ανώνυμος είπε...

Δουλεύεις γιατρουδάκι;Μάλλον κάθεσαι και σήμερα όπως κάθε μέρα. Εκτός αν πηγές να εισπράξεις το ποσοστό σου από το ΙΑΤΡΌΠΟΛΙΣ ή τη Sanofi κ@θηκάκι!

Ανώνυμος είπε...

Και συ αποτι βλεπω βλακας και σημερα οπως καθε μερα αγραμματε

Ανώνυμος είπε...

Μακρύ το καλοκαίρι φέτος! Τι πάθατε; Εχετε προεδρείο απο την ΕΠΗΕΑ και σας είπαν να μην ενημερώνετε τον κόσμο;

Ανώνυμος είπε...

Για ενα ματσο φρυδια μας πρηξατε ταρχ@δι@...!!!Μη λετε τετοια γιατι ο πυργιωτης θα σας γαμ@σει!!!εχει και τις πλακες της πρωην προεδρου οποτε το νου σας ρεμαλια!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ειναι πάλι ο Πυργιωτης πηδήκουλας;