Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στο ενιαίο Ταμείο ;

Η δημοσιοποίηση του ασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης επιβεβαίωσε όλες τις πληροφορίες για το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων των ΜΜΕ που αποκάλυψαν οι «Τυπολογίες». Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, με όλες τις Διευθύνσεις του για τη συνταξιοδότηση (δημοσιογράφοι, υπάλληλοι, τεχνικοί Τύπου, εφημεριδοπώλες, εκδότες και φωτορεπόρτερ), μεταφέρεται ως «Διεύθυνση» στον ενιαίο φορέα ΕΦΚΑ. Ο Τομέας Επικούρησης και Υγείας του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, που αφορά όλους τους παραπάνω, με εξαίρεση τους δημοσιογράφους και τους υπαλλήλους μόνο για την υγεία, μεταφέρεται στο Ταμείο Επικούρησης και στον ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΔΟΕΑΠ διατηρείται μόνο για ασφάλιση υγείας, χωρίς τους συνταξιούχους και τους ανέργους και χωρίς έσοδα από το αγγελιόσημο!
Επειδή το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στηρίζεται στο αγγελιόσημο, που αποτελεί την εργοδοτική εισφορά, οι πόροι-έσοδά του θα ρυθμιστούν με απόφαση του υπουργού Εργασίας στο μέλλον, που θα εκδοθεί μετά από «γνώμη του ΔΣ του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ»! Πρακτικά, δηλαδή, η κυβέρνηση αφήνει ανοικτή, προς διαπραγμάτευση με τους συνδικαλιστές, τη διοικητική μορφή της Διεύθυνσης για τα ΜΜΕ εντός του ΕΦΚΑ, καθώς και τη διανομή του μικρότερου «φόρου διαφήμισης», που θα εντάσσεται στα συνολικά έσοδα του ενιαίου Ταμείου για την ασφάλιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο που είχε κυκλοφορήσει πριν από λίγους μήνες.
Το θέμα του αγγελιοσήμου βρίσκεται ακόμη σε διαπραγμάτευση με το «κουαρτέτο», καθώς οι μεν
διαφημιστικές και ο ΣΕΒ επιμένουν στην πλήρη κατάργησή του, οι δε ιδιοκτήτες καναλιών, εκδότες και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας επιμένουν στη μετονομασία του σε «φόρο ασφάλισης»!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΔΟΕΑΠ διατηρείται μόνο για ασφάλιση υγείας, χωρίς τους συνταξιούχους και τους ανέργους και χωρίς έσοδα από το αγγελιόσημο! Δηλαδή…. Πως διατηρείται, ποιος θα πληρώνει για την υγεία των εργαζόμενων πλέον ασφαλισμένων και τους μισθούς των εργαζομένων; Το 3% της εισφοράς; Έ ότι μ@λ@κία γράφει καλό είναι να μην την παίρνουμε και σαβαρά.