Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Τέλος στην ενότητα του κλάδου των ΜΜΕ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η απεργιακή κινητοποίηση της προπερασμένης Τετάρτης στον χώρο των ΜΜΕ, αν και ήδη από τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας αποκαλύφθηκαν οι διαφορές που χωρίζουν τις συνδικαλιστικές Ενώσεις του χώρου. Υπέρ της απεργιακής ανακοίνωσης υπέγραψαν μόλις πέντε Ενώσεις από τις έντεκα του Διασωματειακού. Τα αιτήματα των δημοσιογραφικών Ενώσεων έχουν δημιουργήσει επιπλέον ένταση, καθώς οι συνδικαλιστές των τεχνικών κατηγορούν την ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ ότι έχουν αποδεχθεί το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης και θέλουν μόνο να σώσουν τον ΕΔΟΕΑΠ και τις Ενώσεις τους, που έχουν πολλά λεφτά στις τράπεζες. Οι επαφές και τα non-papers που διακινούνται έκαναν τα πράγματα χειρότερα.
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από όλες τις πλευρές, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ είναι σε διαπραγμάτευση με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, στην οποία μετέχει και η ΕΣΠΗΤ,
προκειμένου να μεταφερθεί μέρος των αποθεματικών των 900 εκατ. ευρώ από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ, στον οποίο θα ενταχθούν και οι δημοσιογράφοι – υπάλληλοι του περιοδικού Τύπου. Πρακτικά, προωθείται η δημιουργία μιας ομοσπονδίας ημερήσιου και περιοδικού Τύπου, που συνταξιοδοτικά θα εντάσσεται στον ΕΦΚΑ αλλά για τις παροχές υγείας στον ΕΔΟΕΑΠ, με την «προίκα» του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Αυτή η διαπραγμάτευση αφήνει εκτός τους τεχνικούς σε όλα τα ΜΜΕ, κάτι που έχει εξοργίσει τις Ενώσεις τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα μας κάνετε ρε εσείς του blog ? Εμένα τώρα αυτό γιατί μου θυμίζει την πρόταση της Ελένης Σπανοπούλου από το 2011και βάλε ?
Σαν δεν ντρέπονται να διασπούν το Κλάδο τα ανερμάτιστα συνδικαλησταριά της Ακαδημίας και της Βουκουρεστίου! Στα διάλα αλήτες!

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται στο Αιγαίο ρε παιδιά; Πολλά μποφόρια; Ζαλίστηκε ο Βαρακης και η Πιγκυ και ξερνάνε τον εμετό του 6 ου;
Η εργοδοσία έχει παραβιάσει τον νόμο με την μονομερή περικοπή μισθών κι εμείς ακόμη δεν έχουμε κάνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας! Ρε ένας Χωριανοπουλος λεβέντης χρειαζόταν εδώ να δείτε τι θα τους έκανε .Μόνο που ο ξεκούραστος γυρίζει από του Βερόπουλου
ψωνισμένος με τα εκτός έδρας που πήρε για να πάει ταξιδάκι στη Θεσσαλονίκη .
Ωρε βρεγμένη σανίδα που μας χρειάζεται όλων μας!

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί βιάστηκε το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ να κατεβάσει τους μισθούς του προσωπικού;
Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι ήταν ένα θέμα εμπάθειας από πλευράς μερικών (όχι όλων) των συμβούλων που επειδή λέει στην Αυγή συμφώνησαν οι εργαζόμενοι να κατεβάσουν τους μισθούς τους, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στον ΕΔΟΕΑΠ.
Αυτά είπε ο Ταμίας ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Ναι ρε φίλε, μιλάς γιά την Αυγή που είναι κοματικό όργανο, και που το κυριότερο, εκεί συμφώνησαν από ότι ο ίδιος είπες οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Εδώ τι έγινε; Μήπως μας ρώτησες;
Προφανώς όχι. Λειτουργήσατε μονομερώς, απαξιωτικά και εάν δεν διορθώσετε αυτή την απαξιωτική και μονομερή μείωση μισθών, θα πάρετε είτε άμεσα είτε σταδιακά την απάντηση που σας χρειάζεται.