Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

προς κατάργηση το Αγγελιόσημο

Aναφορά στη κατάργηση του αγγελιοσήμου έχει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο δόθηκε σήμερα (19.4.16) στη δημοσιότητα, μαζί με την σχετική αιτιολογική έκθεση.

Με την παρ. 9 του άρθρου 38 «Εισφορές Μισθωτών και Εργοδοτών» στο Κεφάλαιο Δ’ «Ενιαίοι Κανόνες Εισφορών – Πόροι – Ανακεφαλαιοποίηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης» «από την έναρξη ισχύος του παρόντος η εισφορά που προβλέπεται στο άρθρο 3 παρ. δ΄, στο άρθρο 4 παρ. γ΄ του ν.δ. 465/1941 (Α΄301), στο άρθρο 36 παρ. 2 του ν.δ 158/1946 (Α΄318), στο άρθρο 3 παρ. Γ΄ του ν. 1872/1951 (Α΄202), στο άρθρο 4 παρ. 3 περ. β του ν. 4041/1960 (Α36), στο άρθρο 4 του ν. δ. 4547/1966(Α΄192), στα άρθρα 11, 14 και 15 του α.ν. 248/1967 (Α΄243), στα άρθρα 2, 3 και 8 του ν.1344/1973 (Α΄36), στο άρθρο 6 παρ. 5 του ν. 1866/1989 (Α΄222), στους ν. 248/1967, 1989/1991 καθώς και στην Φ. 146/1/10978/1969 καταργείται.»


»Οι ασφαλισμένοι μισθωτοί οι οποίοι υπάγονταν σύμφωνα με τις γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις εκάστου Τομέα, όπως ίσχυαν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου στην ασφάλιση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, καταβάλλουν ασφαλιστική εισφορά κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 1 του παρόντος, εφαρμοζομένων και στην περίπτωση αυτή της παρ. 4 του παρόντος.»

Από την έναρξη ισχύος του, με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, οι λογαριασμοί και ταμεία κύριας ασφάλισης (για παροχή σύνταξης) εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο οποίος αποτελείται από ένα κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών.

Ειδικότερα, από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ εντάσσονται:


α. Κλάδος κύριας ασφάλισης
αα. Τομέας σύνταξης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης

αβ. Τομέας ασφάλισης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης

αγ. Τομέας ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου

αδ. Τομέας ασφάλισης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

αε. Τομέας ασφάλισης Φωτοειδησεογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων Τηλεόρασης

αστ. Τομέας σύνταξης Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείου Αθηνών

αζ. Τομέας σύνταξης Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείου Θεσσαλονίκης

αη. Τομέας ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης

αθ. Τομέας Ασφάλισης Τεχνικών Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης (ΤΑΤΕ-ΡΤ)

β. Κλάδος ανεργίας και δώρου

βα. Λογαριασμός Ανεργίας Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης

βγ. Λογαριασμός Ανεργίας Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης

βδ. Λογαριασμός Δώρου Εορτών Εφημεριδοπωλών
γ. Κλάδος Υγείας

γα. Τομέας Υγείας Ιδιοκτητών, Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου

γβ. Τομέας Υγείας Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών

γδ. Τομέας Υγείας Τεχνικών Τύπου Αθηνών

γε. Λογαριασμός Παροχών σε Χρήμα Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.

Τα επικουρικά και η πρόνοια (για παροχή εφάπαξ) εντάσσονται στο ΕΤΕΑ το οποίο μετονομάζεται σε «Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών» (ΕΤΕΑΕΠ). Ειδικότερα, στο ΕΤΕΑΕΠ εντάσσεται ο κλάδος πρόνοιας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. (Ε.Τ.Α.Π.- Μ.Μ.Ε.) με τους Τομείς του:

γα. Τομέα Πρόνοιας Ιδιοκτητών, Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου

γβ. Τομέα Πρόνοιας Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών

γγ. Τομέα Πρόνοιας Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Θεσσαλονίκης.

Όργανα διοίκησης του Ε.Φ.Κ.Α. είναι: α) ο Διοικητής (με δύο υποδιοικητές) και β) το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο (στο οποίο μετέχουν δύο εκπρόσωποι των ασφαλισμένων που προτείνονται από τις Συμβουλευτικές Επιτροπές, εκπρόσωπος των συνταξιούχων, εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ, εκπρόσωπος υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, εκπρόσωπος του υπ. Εργασίας, ειδικός επιστήμονας, εκπρόσωπος υπ. Οικονομικών)
 
Στον ΕΦΚΑ συστήνεται και λειτουργεί, μεταξύ άλλων (μισθωτών ιδιωτικού τομέα, δημοσίου τομέα, στρατιωτικών, Ναυτικών, Επιστημόνων, Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αγροτών), Συμβουλευτική Επιτροπή Δημοσιογράφων και εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (άρθρο 61.1.ε) στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι από τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστουμε πολυ ολους τους ιατρους του εδοεαπ για την συμμετοχη του στον αγωνα που δινουν ολοι οι εργαζομενοι για τη διασωση του ταμειου!Θεωρω ντροπη τους που για αλλη μια φορα βγαλαν την ουρα τους απεξω και θελησαν να ξεχωρισουν απο το υπολοιπο προσωπικο του οργανισμου,αν και εχουν τα εσοδα τους απο τα προσωπικα τους ιατρεια προσπαθουν να μη χασουν ουτε ενα ευρουλακι και απο τον μισθο του εδοεαπ!Για παντα θα ειστε ξεχωριστο κομματι απο τους υπολοιπους εργαζομενους του οργανισμου και παντα θα ειστε μονοι σας!Αυτα να τα βλεπει η διοικηση και εαν σωθει το ταμειο να παρει θεση πια και να σουταρει ολους του αγενεστατους και τεμπεληδες ιατρους που κατα καιρους διαβαζουμε τις αναφορες των ασφαλισμενων για τις συμπεριφορες τους!Ολοι οι γιατροι να γινουν με μπλοκακι και σε οποιον αρεσει,δεν ειναι κομματι του προσωπικου ας παρουμε πιο φθηνους ωστε να μειωσουμε και τα εξοδα!

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτα να τα βλεπουν οι πανω του 6ου που τους εχουν φιλαρακια

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στους οδοντιατρους που ηταν μαζι μας στον αγωνα!

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιον αγώνα;

Ανώνυμος είπε...

Γιατρουδακο ασε την ειρωνια γιατι αρκετα καλα σε ταισε ο οργανισμος τοσα χρονια...και μερικοι απο σας με διπλες θεσεις!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θελω να δω εαν κλεισει ο εδοεαπ που θα βρουν να παιρνουν 4χιλιαρα και 5χιλιαρα με 5 ωρες δουλειας

Ανώνυμος είπε...

Τζαμπα θα τους πληρωσουμε για σημερα και αυριο...ξεκουραστοι στα πανε στα ιατρεια τους για να μαζεψουν τα φραγκα και απο εκει ωστε να τα βαλουν κατω απο το στρωμα του κρεβατιου τους

Ανώνυμος είπε...

Ηταν ολοι τους προσωπικο ασφαλειας...χαμος εγινε με ολα τα εκτακτα περιστατικα...τα εκαβ δε σταματησαν να ερχονται να περνουν τους ασθενεις...χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ?ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ...ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΓΙΑΤΡΟΥΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτό αυριο, κανεις απο το Διοικητικό Προσωπικό στους ορόφους και για κανένα λόγο. Οι γιατροί, αν θελουν να δουλέψουν, θα πρεπει να δουλέψουν μόνοι τους. Οταν λεμε οτι απεργούμε, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Τι δεν καταλαβαίνουμε;;;

Ανώνυμος είπε...

Τοσο ψωμι εχουν φαει τοσα χρονια,ντροπη τους για τη σταση τους!Αλλα ετσι ειναι,αυτοι εχουν και τα ιατρεια τους και βγαζουν χρηματα ωστε να ζησουν τις οικογενειες τους,ενω εμεις στο δρομο μαζι με τις δικες μας οικογενειες,δεν τους ενδιαφερει τιποτα απλα η παρτη τους οπως παντα!

ΓΙΟΥΛΗ ΠΕΡΔΙΚΗ είπε...

Συνάδελφοι, σήμερα το Διοικητικό Προσωπικό του ΕΔΟΕΑΠ, σήκωσε το γάντι! Αποδείξαμε οτι όλοι μαζί, μπορούμε! Δεν πυροβολούμε τα πόδια μας κλείνοντας τον ΕΔΟΕΑΠ. Ακολουθήσαμε την αποφαση του Σωματείου μας για απεργία.
Αφυπνίσαμε τους ασφαλισμένους. Πήραμε στην πλάτη μας, αυτό που θα έπρεπε να πάρουν οι Διοικήσεις διαχρονικά έως σημερα!. Το γεγονός οτι σήμερα ήμασταν όλοι εκει και δεν είδαμε την απεργία, σαν ευκαιρία για να κανουμε τις δουλειές μας, λέει πολλά. Επίσης, το γεγονός οτι μέλη της Διοίκησης αλλά και μέλη Διοικήσεων των Ενώσεων, ήταν μαζι μας σημερα, επίσης λεει πολλά.
Δεν θα αναφερθώ στη στάση του ΣΕΥΕ. Η ιστορία και ο ρόλος του καθενός ειναι γνωστά.
Δεν μπορω να μιλήσω εκ μέρους όλων, αλλά ΚΑΛΩ τους συναδέλφους ασφαλισμένους να μας συμπαρασταθούν και στην αυριανή απεργία μας. Παλεύουμε για όλους!

ΓΙΟΥΛΗ ΠΕΡΔΙΚΗ είπε...

Συνάδελφοι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι, ως εργαζόμενη στον ΕΔΟΕΑΠ, ζητώ την συμπαράσταση ΟΛΩΝ σας. Με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, συζητήσεις και επαφές, ώστε να γίνει κατανοητό τι ειναι ο ΕΔΟΕΑΠ, οτι ουδέποτε επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό και οτι 18500 ασφαλισμένοι και 150 εργαζόμενοι, μένουν στον αέρα χωρις καμία προβλεψη! ΒΟΗΘΗΣΤΕ ο καθένας απο το δικό του μετερίζι. ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ!