Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Εργαζόμενοι εναντίον αυθαίρετων και καταχρηστικών μειώσεων

Επί τέλους, κάτι αρχίζει να γίνεται σχετικά με τις περικοπές της μισθοδοσίας που για ακόμα μία φορά διενεργήθηκε παράνομα και καταχρηστικά από το εκάστοτε ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Από ότι μαθαίνουμε, οι υπάλληλοι σκοπεύουν να στείλουν εξώδικο προς την διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.
Θα ζητούν επιστροφή των μισθών όχι μόνο αυτών που προήλθαν από την τελευταία μείωση της 31/12/2015 αλλά και τις 2 προηγούμενες μειώσεις του 2012 και 2013.
Σας θυμίζουμε ότι στο ΔΣ υπ αριθμό 50 της 20 Δεκεμβρίου 2011 το ΔΣ είχε αποφασίσει την μείωση του συνόλου των αποδοχών κατά 5% και αύξηση του ωραρίου κατά μία ώρα.
Στη συνέχεια στο ΔΣ υπ αριθμό 54 της 11 Δεκεμβρίου 2013 αποφασίστηκαν εκ νέου μειώσεις έως € 1.500  5%, από € 1.501 έως € 3.000 25% και από € 3.000 και άνω 40%.
Τέλος στην συνεδρίαση υπ αριθμό 60 στις 24 Νοεμβρίου 2015 το ΔΣ αποφάσισε εν νέου μειώσεις ακόμα με ακόμα περισσότερο πολύπλοκο υπολογισμό και συγκεκριμένα:
Καθόρισε τρία (3) μισθολογικά κλιμάκια
α) Διευθυντές, Τομεάρχες, Λογιστές
β) Βοηθοί Λογιστές, λοιποί διοικητικοί υπάλληλοι και νοσηλευτικό προσωπικό με πτυχία ΤΕΙ - ΑΕΙ.
γ) Τηλεφωνητές, φύλακες, λοιπό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό χωρίς πτυχία.

Έθεσε οροφές ως προς τις μικτές αποδοχές τους για τους Τομεάρχες, τους προϊστάμενους, την γραμματέα διοίκησης, την γραμματέα διεύθυνσης και την γραμματέα αρχιάτρου.
4.  

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα συνάδελφοι.
Μην χάνετε τον χρόνο σας σε εξώδικα.
Κατευθείαν μαζέψτε όσους ενδιαφέρονται και ξεκινήστε το γράψιμο της αγωγής.
Παίρνει αρκετό χρόνο και πλέον αυτός ο χρόνος σας είναι τόσο περιορισμένος που ακόμα λίγες εβδομάδες καθυστέρηση μπορεί να σας κάνουν ήδη ζημιά.
Θα χρειαστεί να ετοιμάσετε προσεκτικά τα ποσά που λαμβάνατε από το 2012 έως το 2016 και να βάλετε δίπλα σε κάθε μηνιάτικο το ποσό της μείωσης.

Ανώνυμος είπε...

Χρησιμοποιείστε τον παρακάτω τύπο γιά να υπολογίσετε μόνοι σας τις συνολικές μειώσεις του μισθού σας από τις 1 Ιανουαρίου 2012 έως 31 Δεκεμβρίου 2016.

Συνολική μείωση μικτού μισθού =
(Μισθός Δεκεμβρίου 2011 –Μισθός Δεκεμβρίου 2012) * 28
+
(μισθός Δεκεμβρίου 2011 – Μισθός Δεκεμβρίου 2014) * 28
+
(Μισθός Δεκεμβρίου 2011- Μισθός Ιουνίου 2016) * 14

Το ποσό που θα βρείτε θα το πολλαπλασιάσετε επί 1.115 γιά να προσθέσετε την μία ώρα επί πλέον που σας επιβλήθηκε να εργάζεστε από τις 1/1/2012.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και κάτι ‘άλλο: ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται.

Ανώνυμος είπε...

φίλε του προηγούμενου σχολίου, αυτό που γράφεις δείχνει το επίπεδο σου.
Αυτό όμως που δεν αντιλαμβάνεσαι (λόγω του "επιπέδου" σου) είναι ότι με την αυθαίρετη και καταχρηστική μείωση των μισθών αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο διενεργήθηκε, σπρώξατε όλο το προσωπικό να ασχολείται μόνο με αυτό το θέμα και σίγουρα να μην ασχολείται με το κύριο θέμα που είναι η διεκπεραίωση της εργασίας του.
Κοινώς: το προσωπικό σας αντιμετωπίζει με το ίδιο νόμισμα.

Ανώνυμος είπε...

Αφού έτσι λες, έτσι θα είναι. Είναι βέβαια και το επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Η γραμματεας αρχιατρου με το κοκκινο το νυχι...χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Μ´ αρέσει που ψηφίσατε για νομικές διαδικασίες! Γιατί δεν υπογράψατε λοιπόν; Μονο 4 ήταν αυτοί που υπέγραψαν για αγωγή. Θέλετε να εχετε και εκπρόσωπο τρομάρα σας, για να του ρίχνετε τα βάρη! Αλλά το βάρος της κότας, ειναι αμελητέο!