Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Σιγή ιχθύος ως προς το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ

Το Σάββατο (11/06/2016) διενεργείται στη Πάτρα ευρεία σύσκεψη προεδρείων από αρκετά σωματεία εργαζόμενων και δημοσιογράφων του Τύπου.
Εμφανώς, ο σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να τεθούν προτάσεις ως προς τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ ή εναλλακτικά την δημιουργία ενός ΝΠΔΔ (Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου) ή έστω ενός επαγγελματικού ταμείου το οποίο όμως δεν το θέλουν τα μέλη των σωματείων.
Επίσης θα χρειαστεί να "δέσουν" μία πρόταση γιά επιβίωση του αγγελιόσημου έστω και με άλλη ονομασία και πολύ μικρότερο ποσοστό επί των διαφημίσεων.
Τώρα που ήδη δημιουργήθηκε Μητρώο Ηλεκτρονικών Ειδησεογραφικών Ιστοσελίδων, ίσως είναι και η ευκαιρία να ενταχθούν στον νέο φορέα όλοι οι εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά μέσα.
Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από ότι φαίνεται είναι πλέον οριστικό ότι θα συγχωνευθεί με τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία υπό την ομπρέλα του ΕΦΚΑ (Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης) και αυτό θα γίνει πολύ - πολύ γρήγορα.
Οι υποθέσεις που μπορούν να γίνουν είναι αρκετές. Σίγουρα όμως ο ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορεί να μείνει αλώβητος και πόσο μάλλον χωρίς την υποστήριξη του αγγελιόσημου - έστω και εαν αυτό αλλάξει ονομασία.
Αλήθεια τι γνωρίζετε γιά το θέμα αυτό;
Μήπως θα υπάρξει ακόμα μία παράταση;
Μήπως στις 1 Αυγούστου δεν θα υπάρχει πλέον ΕΔΟΕΑΠ;
Και αυτές οι μετακινήσεις μεγάλου μέρους του προσωπικού του ΕΔΟΕΑΠ σε άλλον όροφο έχουν σχέση με όλα τα παραπάνω;


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα συνάδελφοι,
όντως διαφαίνεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει πιά ζωή.
Λίγα είναι τα ψωμιά του - ίσως αρχές Αυγούστου, ίσως με κάποια παράταση τέλος του έτους, πάντως ο ΕΔΟΕΑΠ φαίνεται ότι θα απορροφηθεί από έναν νέο φορέα.
Ισως αυτό διασυνδέεται με την μετακόμιση κάποιων διοικητικών υπηρεσιών από τον 2ο στον 3ο όροφο της οδού Ορμινίου.
Ετσι θα μείνει αρκετός χώρος ελεύθερος γιά να υποδεχθεί άλλες διοικητικές υπηρεσίες που προς το παρόν στεγάζονται στο κεντρικό κτήριο της οδού Σισίνη.
Εναλλακτικά θα είναι μία καλή ευκαιρία να προσλάβουν ακόμα μερικούς δικούς τους ανθρώπους μιάς και μετά τον Αύγουστο η τωρινή διοίκηση δεν θα έχει πλέον απασχόληση εντός του ΕΔΟΕΑΠ.
Μάθαμε ότι στον 3ο όροφο υπήρχε νεο-προσληφθείς υπάλληλος που εργαζόταν ως "αποθηκάριος" αυτής της ανύπαρκτης αποθήκης του ΕΔΟΕΑΠ.
Και είναι πιθανό αυτός ο υπάλληλος να αισθάνθηκε μόνος σε όλο τον 3ο όροφο οπότε η διοίκηση αποφάσισε να τον στηρίξει φέροντας στον όροφο του ακόμα μερικούς υπάλληλους - έτσι απλά γιά να μην μένει μόνος και στεναχωριέται (να μην βαριέται δηλαδή).

Ανώνυμος είπε...

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις συνάδελφε. Και που είσαι ακόμα. Ο ΕΔΟΕΑΠ θα καθαρίσει είτε το θέλετε είτε όχι

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, μην είσθε ανόητοι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Νομίζω ότι υπάρχει στρατηγικός στόχος
από τον 6ο να προσληφθούν στελέχη και να καρατομηθούν τα βαρίδια των διαπλεκομένων στελεχών.
Είναι απρόβλεπτοι και δυστυχώς για μερικούς δεν βυζαίνουν το δάκτυλό τους.Συνάδελφοι προσοχή οι σταλινικοί κτυπούν με το σφυρί και κόβουν κεφάλια με το δραπάνι.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα δεν μπορούν ασχολούνται με τις ίντριγκες του 5ου..

Ανώνυμος είπε...

Και αφού ο ΕΔΟΕΑΠ θα κλείσει, για ποιο λόγο να χαλάνε λεφτά για μετακομίσεις και αλλαγές;
Μάλλον άλλο ειναι το σχέδιο! Ισως η αποφαση για τον ΕΔΟΕΑΠ να εχει ληφθεί ήδη! Επαγγελματικό σωματείο. Και πως θα υποδεχτείς ολους τους νέους που θα έρθουν; Έχοντας υποδομές! Προετοιμασία ειναι ολο αυτο, για το σχέδιο που Ακουγόταν πριν καν ακομα ψηφιστεί ο νομος. Σίγουρα κάπου υπαρχει κι ενα καινούργιο καταστατικό για τον ΕΔΟΕΑΠ ή μαλλον τον ΕΔΟΠ! Θα ρίξουν ολο το διοικητικό προσωπικό στην Ορμινιου, θα προσλάβουν και αρκετούς γιατρούς και ειναι έτοιμο. Γι' αυτό, οσοι δεν προχωρήσετε νομικά, την πατήσατε!

Ανώνυμος είπε...

Η μετακομιση ηταν και ειναι μια μπαρουφα.
Οι υπαλληλοι χωρουσαν καλυτερα στον 2ο οροφο
Ενω στον τριτο θα ειναι ο ενας πανω στον αλλο. Δεν εχουν γνωσεις χωροθετησης.
Εαν υπηρχε η προσδοκια νεων προσληψεων θα μπορουσαν καλιστα να περιμενουν και να πανε τους νεους στον 3ο οροφο.
Προς το παρον αυτο που επιβαλει η διοικηση ειναι μια ανοησια.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πάλι που εργάζονται 2 παράλληλες και ανεξάρτητες μεταξύ τους ομάδες υπαλλήλων γιά αυτή τη μετακόμιση που το πάτε;
Υπάρχει μία πρώτη ομάδα υπάλληλων που συζητάει τα θέματα με τον διευθυντή και μία 2η ομάδα που αποτελείται από μέλη του ΔΣ και απο τον "μηχανικό" και "παντογνώστη" υπάλληλο - αυτόν που βλέπει όλη μέρα αγώνες αυτοκινήτου και που κοιμάται εν ώρα εργασίας όταν δεν βλέπει αγώνες.

Ανώνυμος είπε...

Τους υπαλλήλους να ρωτήσεις

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο κοιμισμένος αποδείχτηκε ξύπνιος και έκανε τους επιστήμονες του διευθυντή ρόμπα