Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Ποιό είναι το σημερινό πρόβλημα στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ;

Είναι μία ερώτηση προς εμάς, προς εσάς και τον καθένα που θα τον ενδιέφερε η παραπέρα πορεία του ΕΔΟΕΑΠ.
Υποθετικά θα μας δώσετε την ίδια απάντηση - ότι δηλαδή όλοι πρέπει σήμερα να δράσουμε ενωμένοι προς την ίδια κατεύθυνση.
Δηλαδή προς την κατεύθυνση διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ.
Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συγκλίνουσες ενέργειες όπως γιά παράδειγμα
την άμεση ολοκλήρωση οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας,
την ενσωμάτωση νέου αριθμού ασφαλισμένων ώστε να εισέλθουν νέες εισφορές,
την άμεση κατάργηση δαπανών που πλέον δεν μπορεί να υποστηρίξει ο ΕΔΟΕΑΠ,
την σκληρή διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες προκειμένου να παραμείνει ένα μέρος του υφιστάμενου πόρου (αγγελιοσήμου),
την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Αυτά όμως που διαβάζουμε σε άλλες ιστοσελίδες, μας κάνουν και μπερδευόμαστε όλο και πιό πολύ.
Διαβάστε εδώ το θέμα όπως το παρουσιάζει ανυπόγραφα το mediatvnews

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή συνεδρίαση του ΕΔΟΕΑΠ, είχε το θέμα της αποδοχής του ΕΔΟΕΑΠ της διαδικασίας προσδιορισμού των πόρων του ΕΔΟΕΑΠ μετά την κατάργηση του Αγγελιοσήμου και την ενσωμάτωση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στο ΕΦΚΑ. Για να προσδιοριστεί το νέο Αγγελιόσημο συμφωνήθηκε από Υπουργείο, εργοδότες και εργαζόμενους να γίνει μελέτη οικονομικής αποτύπωσης και λειτουργικής επάρκειας του υπάρχοντος ΕΔΟΕΑΠ και στη συνέχεια να γίνει αναλογιστική μελέτη του νέου διευρυμένου ΕΔΟΕΑΠ. Επί πλέον στην τελευταία τριμερή ανακοινώθηκε από τον Υπουργό παράταση της κατάργησης του Αγγελιοσήμου για να προκάνουμε. Τώρα ο ΕΔΟΕΑΠ… το Δ.Σ. δηλαδή του οργανισμού που πρόκειται να σωθεί, έθεσε θέμα για το ποιος θα πληρώσει τη δαπάνη της μελέτης για να σωθεί. Το λύσαμε, θα το πληρώσουν εργοδότες 30% και εργαζόμενοι το υπόλοιπο. Το δεύτερο ήταν ποια εταιρεία θα το αναλάβει, το λύσαμε και αυτό, οι θεσσαλονικείς που είχαν προηγούμενα με τη φτηνότερη, εκβίασαν τους υπόλοιπους για την ακριβότερη.
Ύστερα από όλα αυτά προκύπτει το ερώτημα, αξίζει να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ; Η απάντηση είναι ότι αξίζει. Έστω και αν οι θεσσαλονικείς είναι π@υστηδες με ξένο κ@λ@. η μόνη έννοια τους είναι το μπικικίνι για το πήγαινε έλα. Ο άλλος ανέτρεψε πραξηκόπιμα με τηλεπαρουσιάση οι δικοί μας πάνε και έρχονται κάθε βδομάδα για το μεροκάματο. …ήθελα να ήξερα δεν βαριούνται;

Ανώνυμος είπε...

Διαβαστε να ξεστραβωθειτε και μη μασατε το σανο πιο πανω απο τον κλητηρα της Αυγής , τον λογιστη του Κιτσου, το τραπεζικό λαμόγιο και το ανεργο τσιρακι του . Θα δείτε για πότε μπαίνει και για ποιους εισαγγελέας .Κι έχει κι άλλα η ειδησεογραφία για το μπάχαλο των ανίκανων που παίζουν με τη ζωή μας τη δουλειά μας και το Ταμείο μας .Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους .Είναι ανίκανοι και μοιραίοι οι αλήτες που ήρθαν με ένα σκοπό ΝΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ.
https://www.google.com/url?rct=j&sa=t&url=http://www.onvolos.gr/%25CE%25B4-%25CF%2584%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25B1%25CF%2580%25CE%25AC%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582-%25CF%2583%25CE%25BA%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25B4%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BF-%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25BD-%25CE%25B5%25CE%25B4%25CE%25BF%25CE%25B5%25CE%25B1%25CF%2580/&ct=ga&cd=CAEYAioTMjEzOTk0Mjc2ODEyOTE1NzYwNTIZMGJkY2UwMzNkMWM2NjA1NDpncjplbDpHUg&usg=AFQjCNEok3Sxn1bgBL-bEfmBvLtaZm1rzg

Ανώνυμος είπε...


Ανασυγκρότηση

Συνδικαλιστική παράταξη Τεχνικών Τύπου Αθήνας - ΕΤΗΠΤΑ

 Αρχική σελίδα Δείτε τα ένσημά σας ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Εργατική Νομολογία Ασφαλιστική Νομολογία ▼

ΤΡΊΤΗ, 19 ΙΟΥΛΊΟΥ 2016

... ΕΔΟΕΑΠ - προς Επαγγελματικό Ταμείο ολοταχώς ...

*

Ανασυγκρότηση

***
*


Περιέργως η ΕΣΗΕΑ δεν παίρνει θέση...


Σε θυελλώδες κλίμα

απορρίφθηκε το έγγραφο των καναλαρχών


φωτό 1

Χαμός έγινε σήμερα στη συνεδρίαση τουέκτακτου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ όπου αποκαλύφθηκε η παρασκηνιακή επαφή μεταξύ των κυρίων Σαββίδη και Κουμπιάτης ΠΟΕΣΥ με τον πρόεδρο των καναλαρχών Π. Κυριακόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ, Ε. Τάτση. Το ρεπορτάζ της στήλης επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας, όταν ο πρόεδρος του Οργανισμού έφερε στα μέλη του ΔΣ “εμπιστευτικό” έγγραφο (φωτό 1) με το οποίο ζητούσε ναανατεθεί σε μια από τις τέσσερις εταιρείες που είχαν καταθέσει προσφορές, τη μελέτη για την παρούσα κατάσταση του ΕΔΟΕΑΠ.


φωτό 2

Η αποκάλυψη αυτή, με τις φωτοτυπίες των ιδίων εγγράφων, μέχρι τελευταίας λέξης, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέλη του ΔΣ. Πόπη Χριστοδουλίδου, Γιάννης Αγγέλης και Κώστας Νετλέζοςκατήγγειλλαν τον πρόεδρο και τον ταμία του ταμείου Ε. Τάτση και Γ. Παπαϊωάννουότι ανέλαβαν να κλείσουν τον ΕΔΟΕΑΠ και δεν έχουν ντροπή να ακολουθούν εντολές των καναλαρχών! Όπως αποδείχθηκε όμως σε λίγα λεπτά το εμπιστευτικό έγγραφο δεν ήταν τίποτε άλλο από το έγγραφο του προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ προς τα δυο στελέχη της ΠΟΕΣΥ και τον ίδιο τον πρόεδρο του οργανισμού “κατόπιν των συζητήσεων” που έγιναν! (φωτό 2).


Έντονα αντέδρασαν οι δυο σύμβουλοι της Θεσαλονίκης Νεστορίδης και Καϊταφτσής. Στη συνεδρίαση δεν μετείχε ο γενικός γραμματέας Ν. Καρούτζος. Αποκαλύφθηκε πως ολόκληρο αυτό το σχέδιο οδηγεί ή τονΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ ή σε επαγγελματικό ταμείο με σύμπραξη ασφαλιστικώνεταιρειών, ενώ ο Π. Κυριακόπουλοςαμφισβητεί τον πόρο. Καταγγέλθηκαν τασυνδικαλιστικά στελέχη ΠΟΕΣΥ και ΕΔΟΕΑΠ ότι δίνουν δώρο σε καναλάρχες, στα αφεντικά και στον Πετρόπουλο τονΕΔΟΕΑΠ. Η Π. Χριστοδουλίδου δήλωσε πως το ΔΣ του ταμείου λογοδοτεί μόνο στα μέλη του και όχι σε υπουργό και ΕΙΤΗΣΕΕ, οΓ. Αγγέλης τους κατήγγειλε, ενώ ο Π. Νεστορίδης είπε στον Ε. Τάτση πως κανονικά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί!


Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση το έγγραφο τύπου “εμπιστευτικού” απορρίφθηκε και οι 5 σύμβουλοι (Τάτσης, Παπαϊωάννου, Σταθάτου, Νεστορίδης και Καϊταφτσής) ψήφισαν να δοθεί η έρευνα με τα στοιχεία του ΕΔΟΕΑΠ στη δεύτερη κατά σειρά εταιρεία, εκ των τεσσάρων. Οι Γ. Αγγέληςκαι Π. Χριστοδουλίδου αποχώρησαν, ενώ οΚ. Ντελέζος καταψήφισε. Αύριο το ΔΣ τουΕΔΟΕΑΠ καλείται να αποφασίσει τι ακριβώς στοιχεία θα μελετήσει η εταιρεία για να δοθούν στην τριμερή συνάντηση συνδικαλιστικών ενώσεων, υπουργείου Εργασίας και ιδιοκτητών τηλεόρασης, διαδικτύου (ΕΙΤΗΣΕΕ, ΕΝΕΔ) και να χρησιμοποιηθούν για τηναναλογιστική μελέτη. 


Το μεσημέρι στο μεταξύ κλήθηκαν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ δημοσιογράφοι αλλά πήγαν μόνο οι Γ. Αγγέλης, Κ.Ντελέζος και Π. Χριστοδουλίδου ενώ δεν πήγαν Ν. Καρούτζος και Α. Σταθάτου.


Οι δημοσιογράφοι ενημέρωσαν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για όλες τις εξελίξεις, αλλά και πάλιπεριέργως η Ένωση Συντακτών δεν παίρνει θέση στα τεκταινόμενα και στην ευθεία παρέμβαση του Πάνου Κυριακόπουλου και του Τ. Πετρόπουλουστον ΕΔΟΕΑΠ.

---

πηγή: http://mediatvnews.gr/

---

*

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ στις 23:33

Κοινή χρήση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα

Προβολή έκδοσης ιστού

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Powered by Blogger.


Ανώνυμος είπε...


Σε σκάνδαλο στον ΕΔΟΕΑΠ αναφέρεται η επιστολή του δημοσιογράφου Δημήτρη Τσαλαπάτη 

Η επιστολή:


Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

Οι πρωτοφανείς αυθαιρεσίες που καταγγέλλονται στην υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ και η σκανδαλώδης συμπεριφορά του προέδρου του κ. Ε. Τάτση και των άλλων συνοδοιπόρων του εντός και εκτός οργανισμού, συνιστούν παραβάσεις ακόμη και του ποινικού νόμου και οφείλουμε να επιληφθούμε αμέσως.

Η μεθόδευση δήθεν να αντιμετωπισθεί η ασφαλιστική εκτροπή που νομοθέτησε η κυβέρνηση με την ανοχή αν όχι συνενοχή από «συνδικαλιστές» τύπου Κουμπιά, Γκανά με σκοπό εκποίηση των τελευταίων περιουσιακών στοιχείων του ΕΔΟΕΑΠ , ώστε στη θέση του οργανισμού, να στηθεί μια φθηνή λύση, που να υπηρετεί και τη νέα διαπλοκή που στήνεται. 

Οι ζωές των ασφαλισμένων και η υγεία τους γίνεται με τον τρόπο αυτό ένα πιόνι στα χέρια επιτήδειων που αποτελούν την πλειοψηφία του προεδρείου στο ταμείο μας. 

Δεν είναι τυχαίο το πραξικόπημα με πρωταίτιους, όπως όλοι καταγγέλλουν, Γκανά-Τάτση που δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ τον περασμένο μήνα. Απλώς και αυτό εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο.

Κάποιοι θέλουν να κλείσει όπως-όπως ο ΕΔΟΕΑΠ γα να χαθούν τα ίχνη από χρέη εκατομμυρίων μαζί με τις διαχρονικές ευθύνες τους και να στήσουν ένα άλλο μαγαζί πάλι στα μέτρα τους.

Οι αποκαλυπτικές επισημάνσεις των τριών συναδέλφων από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ( Π. Χριστοδουλίδου, Γ. Αγγέλη Κ. Ντελέζου) στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ και παρά τις αντιδράσεις τους η επιμονή της ομάδας Τάτση –Γκανά σε ένα «στημένο παιχνίδι» με ελεγκτικές εταιρίες χρειάζεται την άμεση παρέμβαση των δημοσιογραφικών ενώσεων.

Η εσκεμμένη απουσία των Ν. Καρούτζου και Α. Σταθάτου (που ψηφίζουν μαζί με τον Τάτση) από την συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ, ενισχύει απλώς τις καταγγελίες των μελών του Ταμείου, για όσα συμβαίνουν στο ΔΣ του οργανισμού και για τη στάση τους.

Να ζητηθεί

# Η άμεση αναβολή της σημερινής συζήτησης που έχει ως θέμα να στηθούν ακόμη και τα κριτήρια οικονομικής αποτύπωσης στα μέτρα όσων οφείλουν εκατομμύρια στον οργανισμό. Θέλουν να κάνουν σεισάχθεια που να εξυπηρετεί εργοδότες, διαφημιστικές εταιρίες, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και γραφεία ισολογισμών και την οριστική άλωση του ιδιωτικού οργανισμού από την διαπλοκή.

Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνο από τους ισολογισμούς οι οφειλές υπερβαίνουν τα 60 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται αυτά που οφείλουν ΔΕΚΟ, διαφημιστικές κα.

Να αποφασισθεί

# Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων που να μπλοκάρει τις όποιες αποφάσεις και η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος όλων των υπευθύνων, για αναθέσεις μελετών διά περιφοράς με προσωπικές επαφές του προέδρου του οργανισμού.

# Δημόσια καταγγελία για τις τρείς εταιρίες τις οποίες υπέδειξαν εργοδότες και οι υπουργοί της κυβέρνησης και που πρόθυμα, χωρίς όρους και διαφανείς διαδικασίες συμμετέχουν σε υπόγεια διαδικασία που αποσκοπεί στη διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ καταργώντας με την «μελέτη» τους το δικαίωμα στην περιουσία που έχουν οι χιλιάδες μέτοχοι-δημοσιογράφοι.

# Να ενεργοποιηθεί η διαδικασία που αφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών για όσους συμπράττουν στην υπόθεση αυτή.

# Να υπάρξουν άμεσες εξωδικαστικές ενέργειες και κατά των εταιριών που πρόθυμα μπαίνουν σε ένα τέτοιο παιχνίδι που εκτός των άλλων συνιστά αδιαφανείς διαδικασίες και νόθευση ανταγωνισμού, με δεδομένη και την διεθνή εικόνα τους. 

Το σκάνδαλο στον ΕΔΟΕΑΠ έχει πρωταγωνιστές και υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμα.
20/07/2016

Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης
Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
Κοινοποίηση
ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Ανώνυμος είπε...

Μία ζωή σε θυμάμαι Δημήτρη Τσαλαπάτη να γράφεις μ@λ@κίες.
Σκέψεις χωρίς ειρμό, διατυπώσεις χωρίς καμία ουσία.
Μία ζωή συζητάς γιά "σκάνδαλα", "εξωδικαστικές ενέργειες", "μηνύσεις κατ αγνώστων" και ένα σωρό άλλες παπαριές.
Δεν δείχνεις όμως να έχεις άποψη γιά την βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ.
Οπότε πως θέλεις να πάει μπροστά η ομάδα;
Αντί να ασχοληθείς επικοδομητικά και να προσφέρεις την υποτιθέμενη γνώση σου, γράφεις άρες μάρες κουταμάρες.
Γράψε ρε φίλε κάτι ουσιαστικό.
Γράψε γιά παράδειγμα τι ενέργειες πρέπει να γίνουν γιά να επιζήσει ο ΕΔΟΕΑΠ.
Τις ξέρεις όμως???

Ανώνυμος είπε...

Χτύπησε 300 ο τσαλαπατάς έστειλε επιστολή στον εαυτό του.

Ανώνυμος είπε...

Καταγγέλλει Κουμπιά, Σαββίδη, Γκανά, (τον Νικολόπουλο τον αφήνει απέξω γιατί τον ξέθαψε από εκεί που τον έχωσε η Αντωνιάδου και ο Τρίμης) ότι συζητούν με κυβέρνηση και εργοδότες να σώσουν τον ΕΔΟΕΑΠ. Εναλλακτική υπάρχει;;;
Οι τρεις επαναστάτες του Δ.Σ. τώρα επαναστάτης ο Αγγέλης, η Πόπη και ο Ντελέζος, θέλουν τους εργαζόμενους του ΕΔΟΕΑΠ και τους συνταξιούχους, απλήρωτους στα κάγκελα. Ξεχνούν ότι έχουν δυο θητείες στον ΕΔΟΕΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσαλαπατης λεει οτι εαν κλεισει ο εδοεαπ θα χαθουν ως ανεισπρακτα αρκετα εκατομυρια αλλα
Ξεχνα οτι σε μια τετοια περιπτωση θα μπει διαχειριστης, ο οποιος θα χρησιμοποιησει καποιους απο τους υφισταμενους υπαλληλους για κλεισιμο ολων των ανοικτων - ανεισπρακτων υπολοιπων.
Και αυτη η διαδικασια θα κρατησει αρκετο καιρο, ισως και χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Ένα ερώτημα μόνο:
Ο Τάτσης μήπως νομίζει ότι είναι ο Ερντογάν του ΕΔΟΕΑΠ; Με τόσα πραξικοπήματα μόνο τη θέση του Σουλτάνου (και τα οφέλη της) επιχειρεί να διασώσει σε ένα καταλεηλατημένο ...σουλτανάτο από τους μηντιάρχες-φίλους του και τον προϊστάμενο υπουργό του.
Σε ό,τι αφορά τους μετόχους και τις προτάσεις τους; ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ & ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ, ΟΧΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΟΧΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.
Αυτά προς το παρόν μήπως και αναλογιστούμε -έστω και την υστάτη- ότι ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι ούτε οι 6, ούτε οι 9, αλλά τα χιλιάδες μέλη του.
ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ και αυτό θα κάνουν στο πλαίσιο των καταστατικών αρχών και της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λες ρε φιλε για τα "χιλιαδες μελη" του εδοεαπ;
Αυτα τα μελη που δεν πατανε στις συνελευσεις;
Που τα θυμηθηκες αυτα τα αφαντα χιλιαδες μελη;

Ανώνυμος είπε...

Στοίχημα ότι θα μπει εισαγγελέας;
Πρώτα γιατί ήξεραν και δεν έκαναν ΤΊΠΟΤΕ!
Δεύτερον γιατί εξακολουθούν να σπαταλούν και τα τελευταία χρήματα χωρίς να πάρουν μέτρα .
Τρίτον γιατί πληρώνονται ένα χιλιαρικάκι το μήνα για τηνν καρέκλα.
Τέταρτον γιατί δεν επέλεξαν την φθηνότερη προσφορά και αγόρασαν την δεύτερη ακριβότερη ή την τρίτη φθηνότερη από τις τέσσερις.
Την εταιρεία συμφώνησαν οι Σαββίδης ΚουμπιάΣ, Μπρεδημας , Κυριακοπουλος και το έδωσαν σε Τάτση να το υλοποιήσει με οδηγίες Γκανά που βγήκε ο μπρούκλης και δήλωσε ότι θα πληρώσει το μαλλί η ΕΠΗΕΑ αφού η ΕΣΗΕΑ έκανε την πάπια. Βγήκε ο Πρώτολατης με τον Ζήκο και του τα έχωσαν καταγγέλοντας τον δημόσια .Το κατάπιε ο Μάρκος και το έδωσε πεσκέσι στον Τάτση που δεν μπόρεσε τρομάρα του να το περάσει δια περιφοράς καο άκουσε τα εξ αμάξης στο ΔΣ .Βάλανε όπως πάντα τον πρόθυμο πρώην υπάλληλο του ΕΔΟΕΑΠ και μόνιμο αντιπρόεδρο ακροβάτη να βγάλει το φίδι από την τρύπα και το πήρε επάνω του ο μαλάκας που μας έχει τρελάνει στις μπροστάντζες και στα οδοιπορικά καο τα εκτός έδρας κάθε μήνα και τώρα την έχουν βάψει όλοι μαζί οι 5 που ψήφισαν δηλαδή, γιατί το γνωστό τρίδυμο Ντελέζος Πόπη Αγγελης έπαθε νευραλγια από το παιχνίδι που παίχτηκε μπροστά στα μάτια τους .
Το Καλαματιανό λαμόγιο απουσίαζε.
Το έστριψε κανονικά αφήνοντας την κοντή να ψηφίσει .Ακριβώς όπως έφυγε από τη Γενική συνέλευση και την άφησε να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Πόσο σανο νομίζουν ότι τρώμε από αυτό που μας ταΐζουν ; Πόσο πχια;

Ανώνυμος είπε...

Στον ΕΔΟΕΑΠ, η ετήσια δαπάνη είναι τριανταεφτά εκατομμύρια και κάθε χρόνο λείπουν τα δεκαεφτά. Η μελέτη για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, μετά την κατάργηση του Αγγελιοσήμου θα κόστιζε δεκαοχτώ χιλιάδες. Αυτές τις δεκαοχτώ χιλιάδες θα τις μοιραστούν οι δέκα ενώσεις αναλογικά, με απόφαση της τριμερούς, όπου συμμετέχουν όλες οι ενώσεις. Ο «μπρούκλης» για να διευκολύνει την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο δεσμεύετε από διαδικασία του εσωτερικού κανονισμού προμηθειών, είπε ότι αν κάποια ένωση αδυνατεί να πληρώσει, θα πληρώσει η ΕΠΗΕΑ, δηλαδή αν προκύψει θέμα για κανα χιλιάρικο. Ασχολείστε λοιπόν όλο τα συνδικαλιστικό κατεστημένο, με αυτό το χιλιάρικο όταν έχουμε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Μέσα σε όλα τα άλλα καταργήθηκε και το αγγελιόσημο…. και το κατεστημένο το παίζει επανάσταση με δηλώσεις και ανακοινώσεις του κ@λου.

Ανώνυμος είπε...

Είπα μπρούκλης ; Το σωστό είναι μπρούκλης με ξένα λεφτά ...Και δεν είναι ένα χιλιάρικο Και δεν βγήκε ο λογαριασμός Και δεν θα τη βγάλετε καθαρή Και υπάρχει προσφορά μικρότερη από τα 18 και ο κανονισμός προμηθειών θα είναι ο λάκος σας.Όσο για το συνδικαλιστικό κατεστημένο είστε εσείς Γκανάκια ένα τσούρμο από Ιούδες της κακιάς ώρας !

Ανώνυμος είπε...

Γιά ποιόν "κανονισμό προμηθειών" λες ρε φίλε;
Αφού σου λένε ότι τα χρήματα αυτής της οικονομικής μελέτης θα τα δώσουν οι Ενώσεις οι οποίες δεν δεσμεύονται από κάποιον κανονισμό προμηθειών.
Ποιός λάκος λοιπόν;
ή γράφεις βιαστικά, ή δεν σκέφτεσαι αυτά που γράφεις, ή το κάνεις σκόπιμα να τορπιλίζεις την επικοινωνία μας.
Σίγουρα όμως κάνεις λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε η ΕΣΗΕΜΘ δεν απάντησε η ΕΠΗΕΘ δεν έχει σάλιο και η ΕΠΗΕΑ θα στείλει το. Γκανά αδιάβαστο αν τολμήσει να πληρώσει όπως ηλιθιωδως είπε.
Ανάθεση από ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ απαιτείται και κάνεις δεν έχει δικαίωμα να εισηγείται και βα ψηφίζει και βα αποφασίζει τον δεύτερο μειοδότη. Ποια επικοινωνία ....μας ? Δεν καταλαβαίνω !

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΣΗΕΑ δεν αρνήθηκε, η ΕΣΗΕΜΘ δεν αρνήθηκε, η ΕΠΗΕΘ δεν αρνήθηκε και η παράταξη του Γκανά μετά τις τελευταίες εκλογές ελέγχει πλήρως τη διοίκηση της ΕΠΗΕΑ. η απόφαση δε πάρθηκε ομόφωνα στην τριμερή. Σε ότι αφορά δε τις ενώσεις της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο δεν αρνήθηκαν αλλά πρότειναν και την πιο ακριβή, προφανώς να μην μας περάσουν για γύφτους.
Δεν είναι όμως αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι να αντιληφθούμε από ποιους πυροβολείτε η όλη προσπάθεια. Για όσους γνωρίζουν η υπονόμευση προς όφελος των εργοδοτών και διαφημιστών, γίνετε από αυτούς που χρεοκόπησαν τον ΕΔΟΕΑΠ. Αυτοί που υποστήριζαν ενεργά η μη τη σιωπή τους ότι η απευθείας τιμολόγηση (21,5%) που έγινε νόμος το 2104, θα ζημιώσει τον ΕΔΟΕΑΠ και ανέβαλαν την εφαρμογή της μέχρι σήμερα, ( η τιμολόγηση στους διαφημιστές είναι 17,2%) πρόχειρος υπολογισμός είναι τα λεφτά που λείπουν κάθε χρόνο από τον ΕΔΟΕΑΠ.
Υ.Γ. ο μόνος που αντέδρασε τότε ήταν αυτός που κοπανάνε σήμερα οι «επαναστάτες του κλάδου» ο Γκανάς. Οι «επαναστάτες» ‘ήταν αυτοί που υπερασπίστηκαν την αναβολή της απευθείας τιμολόγηση, μαζί με τους διαφημιστές και του καναλάρχες. Άντε ξυπνάτε καμιά φορά….

Ανώνυμος είπε...

Ουρά του Μάρκου ή Μαρκο κατηγορείς τη Θεσσαλονίκη για όσα έστησες εσύ ακόμη και απουσιάζοντας. Άσε μας με τον Αγγέλη καΙ τα άρθρα του στην Αυγή που τα λες και τα ξαναλές. Έχεις βλάψει τον Κλάδο ανεπανόρθωτα με όσα έκανες και όσα κάνεις . Αλλά ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται .Ήρθε η ώρα προεδρακο!

Ανώνυμος είπε...

Καταντήσατε τον ΕΔΟΕΑΠ από στολίδι του κλάδου σε ένα μπουρδέλο. Δεν ενδιαφερθήκατε ποτέ για τα έσοδα, δεν ενδιαφερθήκατε ποτέ για το επίπεδο των παροχών, η μόνη σας έννοια ήταν οι μίζες και τα βολέματα. Αυτά τελειώσανε… ήρθε η χρεοκοπία και εμείς πληρώνουμε ακόμα στα νοσηλευτικά και διαγνωστικά κέντρα με συμβάσεις πριν τη χρεοκοπία. Η απερχόμενη και ξυλοδαρμένη πρόεδρος κομπάζει για τον ευνουχισμό των μελών του Δ.Σ. (ομόφωνες αποφάσεις)/ αξιοκρατία μηδέν, προσλαμβάνουμε υπαλλήλους όχι αξιοκρατικά αλλά οικογενειακά και γκομενικά.
Έλεος δεν πάει άλλο…

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε 8 παιδαραδες τους ευνούχισε μια γυναίκα? Με γεια της ρε !
Πες τα στους σωτηρες που πριν 4 χρόνια ήρθαν να μας σώσουν και μας πήγαν απατους.
Την Πόπη παντως δεν μπορείτε να την ευνουχισετε ούτε τον Μήτσο της Ακαδημίας . Είστε οι νεκροθάφτες του ΕΔΟΕΑΠ και μη μιλάς Μάρκο ή τσιράκια του Μάρκου για νοσοκομείακες δαπάνες κσι ρουσφέτια γιατί υπάρχουν στοιχεία που θα σε κάνουν να μη ξέρεις που να κρυφτείς.Όχι βεβαια στα φουστάνια της φίλης σας της Ελένης γιατί φοράει παντελόνια όπως παραδέχεσαι παραπάνω.
Σωβρακα που δεν τα φάτε εσείς γιατί τα έχετε από καιρό κατεβασμένα .

Ανώνυμος είπε...

21.07.2016
Ανακοίνωση
Οι τελευταίες, έκτακτες και μη, συνεδριάσεις του ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ φωτογραφίζουν, βήμα το βήμα, το “έγκλημα” εις βάρος περίπου, 17.500 χιλιάδων ασφαλισμένων στον κλάδο των ΜΜΕ.
Με τον πλέον επαίσχυντο και κυνικό τρόπο, το προεδρείο του ΔΣ του Οργανισμού, ενάντια σε κάθε αντίδραση, μέσα και έξω από το ίδιο το Συμβούλιο, προωθεί με την άμεση παρότρυνση του Υπουργείου Εργασίας (του ίδιου Υπουργείου και των κ.κ Κατρούγκαλου και Πετρόπουλου), που εδώ και μήνες, με τα περίφημα non paper του κ.Τάσου Πετρόπουλου με πρόεδρο και γ.γ της ΠΟΕΣΥ, κορόιδευε τον κλάδο) τις γραπτές εντολές των ιδιοκτητών ενάντια στο Ταμείο.
• Στις 11 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών έστειλε με email τις απαιτήσεις του, 18 σημεία τον αριθμό, στο προεδρείο της ΠΟΕΣΥ και στον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ. Στις 13 Ιουλίου, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ευ. Τάτσης έφερε προς συζήτηση ( προφορικά και όχι εγγράφως) και προς έγκριση στο Συμβούλιο, πρόταση, που αποτύπωνε τις απαιτήσεις αυτές. Κρύβοντας από το Συμβούλιο ότι αυτές ήταν οι γραπτές απαιτήσεις των ιδιοκτητών.
Και φυσικά, δυστυχώς για τον θεσμό του προέδρου του Οργανισμού, λέγοντας. ο ίδιος και αρκετά ψέματα...
• Στις 16 Ιουλίου στις 01:27, ξημερώματα, (την ίδια στιγμή που όλοι παρακολουθούσαμε τις δραματικές εξελίξεις με το πραξικόπημα στην Τουρκία), με νέο email, ο κ. Τάτσης ζητούσε δια περιφοράς, την ανάθεση μελέτης με αυτό το αντικείμενο σε συγκεκριμένη εταιρεία (κατ' απαίτηση κυβερνητικού στελέχους, όπως πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων).
• Στην συνέχεια , την Τρίτη 19 Ιουλίου και μετά την οργισμένη αντίδραση της πλειοψηφίας των μελών του Συμβουλίου για τον πραξικοπηματικό αυτό εκβιασμό, ο πρόεδρος του και συνομιλητής μαζί με τον κ. Κουμπιά, του κ. Κυριακόπουλου, συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ για το ίδιο θέμα, από το οποίο απουσίαζε ο Γραμματέας του ΔΣ κ. Καρούτζος, (ο οποίος, όμως γραπτώς είχε υποστηρίξει τις προτάσεις του κ. Τάτση, συνοδεύοντας την υποστήριξή του αυτή με ειρωνικά σχόλια στο διαδίκτυο εις βάρος των διαφωνούντων μελών του Συμβουλίου, αλλά και εις βάρος της ΕΣΗΕΑ).
• Στο Συμβούλιο αυτό αποκαλύψαμε την απάτη της παρουσίασης του κειμένου των 18 σημείων του κ. Κυριακόπουλου ως κειμένου προτάσεων του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, παρουσιάζοντας την με email αλληλογραφία μεταξύ των κ.κ. Κυριακόπουλου, Κουμπιά και Τάτση.( αποκάλυψη όλων των σχετικών εγγράφων από τον συνάδελφο, Κώστα Ντελέζο).
• Ο πρόεδρος παραδέχθηκε την γνησιότητα των email και προσπάθησε χωρίς καμία επιτυχία να αποδώσει το κείμενο σε συμφωνία της τριμερούς επιτροπής (Ενώσεων, Υπουργείου και Ιδιοκτητών). Η αλληλογραφία αυτή αποτελεί πλέον αποδεικτικό στοιχείο του “εγκλήματος” και είναι καταχωρημένη στα πρακτικά του Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ ! ! !
• Αφού στάθηκε αδύνατο, παρά την πραξικοπηματική διάθεση του προεδρείου να περάσει την σχετική απόφαση με την οποία θα ανατίθετο ειδική μελέτη σε συγκεκριμένη εταιρεία, το θέμα μεταφέρθηκε για το Συμβούλιο της 20ης Ιουλίου.
• Στο μεταξύ, την Τρίτη 19 Ιουλίου, τα πέντε μέλη του Συμβουλίου που πρέρχονται από την ΕΣΗΕΑ είχαν κληθεί από το ΔΣ της Ενωσης για να ενημερώσουν το Συμβούλιο, αλλά εκεί παραβρέθηκαν μόνο τρείς, οι: K.Nτελέζος, Γ.Αγγέλης,Π.Χριστοδουλίδου, οι οποίοι και κατάγγειλαν με κάθε λεπτομέρεια τα τεκταινόμενα στον ΕΔΟΕΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
• Στο Συμβούλιο της Τετάρτης προς έκπληξή μας και παρά τις σκληρές και απόλυτα σαφείς καταγγελίες ότι "η περιβόητη μελέτη είναι μία σαφής προετοιμασία ως προς τα στοιχεία που ζητούσε για την σταδιακή μετακύλιση των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΠΥ και σε συμπληρωματικά ασφαλιστικά συμβόλαια στο πλαίσιο μετάλλαξης και “επαγγελματοποίησης” του ταμείου", τα δύο, από την Θεσσαλονίκη, μέλη του Συμβουλίου και παρά τις αρχικές τους καταγγελίες, προσχώρησαν και στήριξαν την απόφαση αυτή, με το πρόσχημα κάποιες τροποποιήσεις του αντικείμενου της αποτύπωσης, το οποίο απλώς ανατέθηκε στην δεύτερη κατά σειρά επιλογής, εταιρεία.
Το εξωφρενικό είναι ότι η προσχώρηση αυτή έγινε, αφού ο ένας εκ των δύο, ( ο κ. Π.Νεστορίδης)) είχε καλέσει τον πρόεδρο να παραιτηθεί μετά την παραδοχή αυτού του αίσχους.
Kαι ο δεύτερος συνάδελφος, ( ο κ. Σ.Καταιφτσής) είχε επίσης παραδεχθεί, ότι όσο αφορά τα οικονομικά στοιχεία για την οικονομική αποτύπωση της κατάστασης του Ταμείου «θα αρκούσε η ανάγνωση των Ισολογισμών».
Μετά από αυτά και αφού καταγγείλαμε αυτή την σχεδιασμένη και κυνική ποδηγεσία των συμφερόντων των εργαζόμενων του κλάδου στις εντολές της Κυβέρνησης και των ιδιοκτητών, αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στην διαδικασία της αισχρής ψηφοφορίας για την “μελέτη” αυτή, η οποία είναι ένα απόλυτα σαφές ντοκουμέντο του “εγκλήματος” που συντελείται στο Ταμείο. Και αποχωρήσαμε.
Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε με κάθε λεπτομέρεια τις διαδικασίες αυτές , γιατί οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι του κλάδου πρέπει όχι μόνο να είναι ενήμεροι για όλα (και αυτό το επιτελούμε με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μας) …
Αλλά απαιτείται και τα μέλη να αναλάβουν άμεσα, αλλά και μέσω των Ενώσεών τους, να εμποδίσουν όσο είναι καιρός, την εν ψυχρώ «εκτέλεση εξ επαφής» του ΕΔΟΕΑΠ και δίχως καν την χρησιμοποίηση…»σιγαστήρα»….
Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας έναντι των 17.500 μελών-μετόχων υπεύθυνα, ψύχραιμα, σοβαρά και κατόπιν πολύ καλού…ρεπορτάζ.
Δεν φοβόμαστε ύβρεις και απειλές. Και δεν θα γίνουμε «τσιράκια» κανενός.
Οι σωτήρες του ΕΔΟΕΑΠ, όπως και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είναι τα ίδια τα μέλη, οι Ενώσεις μας και όχι οι όψιμοι υποστηρικτές των Ταμείων. Η όσοι, πολύ πιθανό, υποπτευόμαστε ότι επιθυμούν να αποκρύψουν στοιχεία και να εμφανιστούν με μάσκες στη βάση.
Και ως οι καλοί «υπηρέτες» φυσικά των αφεντικών και της μνημονιακής συγκυβέρνησης!

Γιάννης Αγγέλης- Πόπη Χριστοδουλίδου

Ανώνυμος είπε...

Θα γίνει μεγάλο γλέντι αδέρφια!
Πάλι καλά που Πόπη και Γιάννης δεν τα ρίξανε στην τέως !Αχαχουχα ετοιμάσου Μάρκο Μόλις μάθει ο Τσαλαπάτης πόσο ήταν η μικρότερη προσφορά και πόσα δώσατε στη δεύτερη θα ακούσεις πολλά γαλλικά.Χαζός ήταν ο Καλαματιανός που δεν ήρθε να ψηφισει;

Ανώνυμος είπε...

Τι στοίχημα πάτε, οτι θα πληρώσει και ο ΕΔΟΕΑΠ για τη μελέτη- έλεγχο;

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και θα πληρώσει και τον έχουν τον εισαγγελεα στο τσεπάκι ο Τάτσης και ο Νεστοριδης γιατί από τα 18 χιλιαρικακισ προτίμησαν και ψήφισαν τα 30.Τσαλαπάτης γνωρίζει τα πάντα !Ντελέζος νάναι καλά !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΔΟΕΑΠ τελειώνει μετά την κατάργηση του Αγγελιοσήμου και εσεις συνδικαλιστικά παιχνίδια. Όταν τελειώσει ο ΕΔΟΕΑΠ δεν θα υπάρχουν ούτε παιχνίδια, ούτε μίζες, ούτε δωράκια…