Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Διαβεβαιώσεις διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ

Σε επόμενη συνάντηση παραπέμπεται το θέμα του Αγγελιόσημου καθώς στις επαφές ανάμεσα στις ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ, εκπροσώπους των εργοδοτών και του υπουργείου Εργασίας δεν υπήρξε οριστική συμφωνία. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Τύπου υπάρχει ρητή δέσμευση να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο πρόνοιας των εργαζομένων και των συνταξιούχων στα Μέσα Ενημέρωσης.
Οι δύο πλευρές προσανατολίζονται σε μία μεταβατική περίοδο έως ότου βγει η αναλογιστική μελέτη και έρθει οριστική νομοθετική ρύθμιση.
Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, μένουν στον αέρα 18.500 ασφαλισμένοι, την ώρα που τα ταμεία Τύπου δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα στην κατεύθυνση της συμμετοχής εργοδοτών και εργαζομένων στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ΕΔΟΕΑΠ,
«Ο διάλογος θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση θα προστατεύσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και την εύρυθμη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση. Ανέφερε, ωστόσο ότι αυτό που κρατά από τη σημερινή συνάντηση, είναι η δήλωση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τ.Πετρόπουλου ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, για να κρατήσει τον ΕΔΟΕΑΠ ανοιχτό. Όπως είπε, για να συνεχιστεί ο διάλογος, πρέπει να υπάρχει το αγγελιόσημο στο τραπέζι. «Μένει να το δούμε» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος. Υπογράμμισε δε ότι ήταν σαφές πως οποιαδήποτε λύση προκύψει θα είναι νομοθετημένη.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης δήλωσε ότι, σήμερα, η τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με αποκλειστικό θέμα τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. «Δηλαδή, ενός ΕΔΟΕΑΠ ο οποίος θα παραμένει με όλες τις λειτουργίες του, όπως είναι σήμερα και ο οποίος θα εξετάσει, γιατί κάνουμε αναλογιστική μελέτη, τη δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτόν οι εργαζόμενοι-μέλη όλων των ενώσεων που λειτουργούν στο χώρο της ενημέρωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ήταν μία συζήτηση που κράτησε περίπου δύο ώρες, ανταλλάχθηκαν οι απόψεις, αφού προηγήθηκε η θέση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε, μέσω του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης ότι είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τη σωτηρία και λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ με νομοθετική ρύθμιση και, μετά από μία συμφωνία που θα κάνουμε τα δύο μέρη» σημείωσε ο κ. Σαββίδης. Ωστόσο, όπως είπε, ο διάλογος θα συνεχιστεί, «γιατί θα πρέπει να εξετάσουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα, όπως το ποσό που χρειάζεται ο ΕΔΟΕΑΠ για τη σωτηρία του και τι θα γίνει στην τελική ρύθμιση του θέματος. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πως με νομοθετική ρύθμιση θα συμβάλει στη διάσωση, διαφύλαξη και αναβάθμιση του ΕΔΟΕΑΠ» διευκρίνισε.
Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μπορεί να γίνει με ρουσφέτια, διορισμούς συγγενών, γκόμενους –ανιψιές –ξ αδερφάκια.
Τα ακούς Βαγγελάκη, Τασούλη, Νικολάκη΄;
Ευθύνη έχουν και οι εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίοι βλέπουν αυτά και δεν μιλάνε.
Προφανώς η νέα διοίκηση του Ταμείου, το πρώτο που πρέπει να κάνει, είναι οι απολύσεις συγγενών των μελών του Δ.Σ. έχουμε άνεργους στον κλάδο και βολεύουμε το σόι μας;

Ανώνυμος είπε...

Στον ΕΔΟΕΑΠ σήμερα είναι εντελώς απαραίτητο στις προσλήψεις να προηγούνται, άνεργοι συνάδελφοι ή άνεργοι εξαρτώμενοι από άνεργα μέλη μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο ραγιάς δεν αλλάζει είτε λέει πως είναι αριστερός είτε δεξιός. Το χαμηλό του επίπεδο δεν του επιτρέπει να απαλλαγεί από το ρουσφέτι.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε παιδιά τα ρουσφέτια! Ας τα αναλύσουμε. Λοιπόν, έχουμε 6 κόρες πρώην μελών ΔΣ και πρώην εργαζομένων του ΕΔΟΕΑΠ, 1 ανιψιό πρώην μέλους ΔΣ και νυν ΓΓ της ΠΟΕΣΥ, 1 ανήψια πρώην μέλους ΔΣ, 5 γιούς παλαιών ασφαλισμένων, 1 πρώην γκόμενο πρώην Προέδρου ΔΣ, 2 καθαρίστριες πρώην Προέδρων ΔΣ, 1 κορη καθαρίστριας πρώην Προέδρου ΔΣ, 1 σύζυγο πρώην γραμματέα πρώην Προέδρου ΔΣ, 1 κορη πρώην ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας, 1 ανηψιο πρώην υπαλλήλου, 2 κόρες παλαιων ασφαλισμένων, 1 αδερφή του πρώην γκομενου πρώην Προεδρου ΔΣ, 1 βαφτισιμιά πρώην μέλους ΔΣ, 1 που ήταν μέλος του ΔΣ και πρώην κολλητή πρώην Προεδρου ΔΣ, 1 πρώην εργαζόμενη του ΜΕΓΚΑ και τσιράκι πρώην Προεδρου, 1 ανηψιό πρώην Νομικού Συμβούλου, 1 σύζυγο Νομικού Συμβούλου, 1 συνταξιούχο ανήψια δικαιοδοχου, 1 κορη δικαιοδοχου....
Μεχρι τωρα, μετράω 30 μικρά ρουσφετακια! Χώρια τα ρουσφετακια στον Γκανά, με τα μπουμπούκια που μας φόρτωσε!
Για τους γιατρούς, στο επομενο επεισόδιο!

Ανώνυμος είπε...

Να τους απολυσουμε όλους πάραυτα και να πάρουμε δημοσιογράφους.
Είναι όλοι άχρηστοι κάνεις τους δεν δουλεύει και τρώνε τα λεφτά μας τζάμπα
Δώστε τους τις αποζημιώσεις τους να φύγουν αμέσως ! Και δεν είναι μόνο αυτοί που λέτε αλλά άλλοι 30 συν τους γιατρούς φθάνουν τους 120 σε σύνολο 140
Να απολυθούν αμέσως να καθαρίσει ο τόπος από τα ρουσφέτια των χαραμοφαηδων
υπαλληλισκων και ο συρφετος από τα γιατρουδάκια που τόσα χρόνια έκανα στάβλο και αχουρι τον ΕΔΟΕΑΠ των σκληρά εργαζομένων ανθρώπων του Τύπου
Κι μπορούμε να τους κρεμάσουμε κιόλας όλους εδώ και τώρα!
Αυτό δεν είναι το σχέδιο Βαγγελάκη Νικολάκη και Τασούλη; Αμετε στο διάλογο και οι τρεις σας κι ο Μάρκος μαζί που θα μας πείτε ποιοι δουλεύουν τόσα χρόνια για να έχει ο Κλάδος τέτοιο Ταμείο .Σιχτίρ τσογλάνια πουπάτε μα καλύψετε την ανικανότητα και την προδοσία σας πετώντας λάσπη και σπέρνοντας διχόνοια. Στα τσάκισαν από δω μέσα πια !

Ανώνυμος είπε...

Νιτσα σου εφυγε ο διυθυντης και τωρα που δεν εχεις δουλεια να κανεις ειπες να κραξεις τη διοικηση και τους συναδελφους απο το μπλοκ;παλι στο τηλεφωνικο θα ερθεις καποια στιγμη και μετα θελω να σε δω τι θα λες