Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

μία πρόταση ανωνύμου αναγνώστη.

διαβάσαμε σε πρόσφατο σχόλιο και σας το παραθέτουμε γιά τις δικές σας παρατηρήσεις.

Σώζεται ρε ο ΕΔΟΕΑΠ; Και σώζεται και ξεκαθαρίζει από τους άσχετους, λέω εγώ. Ιδιωτικός αλληλοβοηθητικός λογαριασμός είναι, οι ενώσεις - μέτοχοι μπορούν να πάνε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, λέω εγώ. Πόση να 'ναι αυτή η αύξηση; Όση χρειάζεται, μόνο για τα ενεργά μέλη των Ενώσεων, 5-10 εκατομμύρια, όχι παραπάνω. Η ΕΣΗΕΑ έχει καμιά 15αριά, η ΕΣΗΕΜΘ άλλα 10. Άρα μπορούν να μπουν και τους περισσεύουν. Κι όσες Ενώσεις δεν έχουν να τα χώσουν, άντε για! Σουτ στην ΕΠΗΕΘ, σουτ και στην ΕΠΗΕΑ. Έχει λεφτά στην Τράπεζα της Ελλάδος ο ΕΔΟΕΑΠ; Έχει καμιά 20αριά μύρια. Έχει περιουσία καθαρή και ξοφλημένη; Ναι. Άρα μπορεί να χτυπήσει ένα δανειάκι από την Πειραιώς καμιά 10μύρια. Αμέσως αμέσως κεφάλαιο κίνησης τουλάχιστον 30 μύρια. Έπεται η εξυγίανση. Μειοδοτικός διαγωνισμός για να πάρει το μάνατζμεντ ασφαλιστική, για μια πενταετία. Μετά σουτ στα υπαλληλάκια και τα γιατρουδάκια που παρασιτούν και υπηρεσίες από την ασφαλιστική που θα πάρει τη δουλειά. Μπορούν να μπουν κι άλλοι στο κόλπο; Να μπορούν λέω εγώ. ΕΣΠΗΤ και Ανταποκριτές έχουν γερό μπαγιόκο στο ντουλάπι. 2 μύρια η πρώτη, πάνω από μύριο η δεύτερη. Άλλο ενάμιση μύριο μπορεί να μαζευτεί από τα λιμά, που 'ναι και λίγα μέλη. Αμέσως αμέσως λύνεις το θέμα ΕΔΟΕΑΠ για μια διετία τουλάχιστον. Αντέχεις στη διαπραγμάτευση μέχρι να βρεθεί πόρος. Θα βρεθεί; Ναι θα βρεθεί λέω εγώ για θα συμφέρει τους μεγάλους, με κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες και περιοδικά, άμα καθαρίσει η ιστορία με τις άδειες. Αλλά για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να τα βρουν Μαρία και Δημήτρης που έχουν τα κουμάντα στην ΕΣΗΕΑ. Εγώ λέω ότι ο Σόμπολος μπορεί να βοηθήσει να τα βρουν. Κι άσε τις Πόπες να κουρεύονται.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε Σπυριδούλα με τις επαναλήψεις !Θέλεις να το εμπεδώσαμε το σχέδιο Μάρκου Νικολάκη και Σία;
Ότι πουν οι εργοδότες θα κάνει η νέα διοίκηση σε τα μας τώρα ; Ευτυχώς που μερικοί ξέρουμε και θα μας βρείτε μπροστά σας

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους κατεβάζει, μπορείς να μου απαντήσεις αν οι ενώσεις - μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ, που έχουν φτιάξει αποθεματικά με το αγγελιόσημο, αρνηθούν να δώσουν φράγκα στον ΕΔΟΕΑΠ για ν' αντέξει, μέχρι να πάνε στα τσακίδια οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, τι μπορεί να γίνει; Μπορώ εγώ, που θα χάσω 30.000 εφάπαξ κι επικουρική πάνω από 300 το μήνα,να τραβήξω μια αγωγή στα Δ.Σ. των ενώσεων, γιατί αδιαφόρησαν για τον Οργανισμό και τον άφησαν να ψοφήσει, ενώ χάρη σ' αυτόν και το αγγελιόσημο που τους έδινε, έφτιαξαν αποθεματικά εκατομμυρίων κι αγόρασαν ακίνητα που τα 'χουν αφήσει να ρημάζουν;
Γιατί έτσι όπως το πας, ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ένα πράγμα σαν το Mega: βούλιαξε, γιατί είχε ταΐσει με εκατομμύρια τις θυγατρικές των μετόχων, κι αυτοί άρχισαν να πλακώνονται για τις ΑΜΚ και τα κουμάντα, τη δύσκολη την ώρα.
Τι λένε γι' αυτό ο Μελίσσας, η Τσίπρα, η Σαλαβράκου;
Ανήσυχος 53άρης

Ανώνυμος είπε...

Ανησυχος στα 53 σου ; Προχω σε βρίσκω
Δούλεψες 35 χρόνια κι έδινες ας πούμε 600 ευρώ το χρόνο για τον ΕΔΟΕΑΠ
Γι αυτά τα 21 χιλιάρικα που έδωσες θέλεις 30.000 έφ άπαξ συν 300 το μήνα Επικουρική από τα 58 σου μέχρι όσο ζήσεις , ας πούμε τα 88 ,δηλαδή αλλά 30 χρόνια πάει να πει 90000 για Επικουρικής και για 65 χρόνια ( 35 μέχρι τώρα και 30 μετά τη συνταξιοδοτηση σου)
θέλεις πλήρη υγειονομική κάλυψη δική σου και της οικογένειας σου με δωρεάν γιατρούς και δίκλινο στο Υγεία .
Δηλαδή έδωσες ψίχουλάκια και θες το παντεσπάνι σου .Άσε ρε φίλε δεν το κατέχεις το έργο .Όσο για τις ΑΜΚ μας τα είπαν κι άλλοι οικονομικοί εγκέφαλοι σαν εσένα. Τα μεγέθη είναι τέτοια που τα εκατομυριάκια των Ενώσεων δεν φθάνουν ούτε για μισό χρόνο λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ μην κάνεις λοιπόν υπολογισμούς για μπαγιόκο που δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Eγώ ζητάω ό,τι ακριβώς πήραν και ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι, με βάση το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του ΕΔΟΕΑΠ, ό,τι λέει ο ΝΟΜΟΣ, γιατί είναι νόμος το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Έχω πληρώσει ό,τι έλεγε ο ΝΟΜΟΣ. Κανένα χατίρι δεν μου έγινε και μακάρι να 'χω δουλειά για να βγω στη σύνταξη στα 65 και στα 67.
Κανείς ποτέ δεν μας είπε ότι πρέπει να πληρώνουμε περισσότερα ή ότι πρέπει να παίρνουμε λιγότερα, ή ότι πρέπει να αλλάξει το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - ΝΟΜΟΣ. Όλοι λέγανε ότι είναι Οργανισμός - πρότυπο και μακάρι να είναι έτσι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.
Ό,τι πήραν οι ως τώρα συνταξιούχοι θέλω.
Ξαναρωτώ: Τι λένε ο Μελίσσας, η Τσίπρα, η Σαλαβράκου, αν οι μέτοχοι δεν στηρίξουν τον Οργανισμό και βάλει λουκέτο στο τέλος Απριλίου, όπως λέγανε στην ΕΣΗΕΑ, επειδή τελειώνουν τα λεφτά; Εγώ από πού θα διεκδικήσω ό,τι έχουν πάρει όλοι οι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ;

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η Τσιπρα καλέ? Και που ήσουν εσύ όταν φώναζαν ο Καζακος η Κοντράρου, ο Κιάος ο Τσουτσιας, η Σπανοπούλου ο Δεμερτζής, ο Σομπολος ο Τάτσης και ο Καρούτζος ότι υπάρχει έλλειμμα ότι ξοδεύουμε περισσότερα απ οσα καταβαλλουμε ότι το αποθεματικό της επικουρησης καλύπτει τις δαπάνες Περίθαλψης; Βόλτα πήγαινες όταν σου έστελναν τα στοιχεία στο σπίτι και έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ; Άσε τα δεν ήξερα λοιπόν Όλοι ξέραμε αλλά δεν θέλαμε να δούμε την αληθεία. Γι αυτό θα πάρεις καο θα πάρω κι εγώ που είναι μικρότερος σου το τρίτο το μακρύτερο των δεξιών και των αριστερών που και ανευθυνος και ανίκανοι και προδότες είναι Κσι για τον ΕΔΟΕΑΠ και για την πατρίδα εννοώ .

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΟΕΑΠ : Ηττα με πολλους αποδεκτες

Μια ανιερη συμμαχια Τριμη - Γκανα - Αντωνιαδου καταφερε να αλώσει τον ΕΔΟΕΑΠ.

Το παιχνιδι παιχτηκε σωστα , αφου ο ΣΥΡΙΖΑ εστρωσε τις καρτες μαζι με τους συνδικαλιστες Συριζαιους , που μετα πουλησε , για να συμμαχισει με τους καναλαρχες και να προωθησει ετσι τους δικους τους ανθρωπους στον πολυπαθο ΕΔΟΕΑΠ.

Η παρτιδα παιχτηκε εξυπνα απο την ΠΟΕΣΥ και την κυβερνηση που αφου εξεθεσε ανεπανορθωτα τους συνδικαλιστες της , μετα εφτιαξε μια πενταδα για να κατεβει στις εκλογες του ΕΔΟΕΑΠ και να καταποντιστει.

Η ηττα εχει πολλες αιτιες,

1. Την αφωνια της ΕΣΗΕΑ οταν καταργηθηκε το Αγγελιοσημο

2. Τη μη κινητοποιηση της μοναδικης ενεργους παραταξης , δηλαδη της Ανατροπης για να συσπειρωσει τον κοσμο της απεναντι στην προδοτικη σταση της ΠΟΕΣΥ και τη σιγη της ΕΣΗΕΑ.

3. Τις παρεμβασεις των συνδικαλιστων του ΣΥΡΙΖΑ που μεχρι τελευταια στιγμη διαβεβαιωναν τον κοσμο οτι η κυβερνηση θα στηριξει τον ΕΔΟΕΑΠ.

4. Τη σταση της Συσπειρωσης ( παραταξη του ΣΥΡΙΖΑ ) οπου οι μισοι στηριζαν την Ποπη τον Αγγελη και τον Ντελεζο και οι αλλοι μισοι επαιζαν με την Αντωνιαδου.

5. Την ασυνενοησια και τη μη στηριξη των συμφωνιων απο καποιες παραταξεις, και εδω να πουμε οτι η Ποπη δεν στηριχτηκε απ ολη την αριστερα και δεν εννοουμε το ΚΚΕ .

Ετσι φτασαμε στο σημερινο Φλος Ρουαγιαλ της Αντωνιαδου και του Καρουτζου αλλα και του Αλαφουζου που βαζει στο ΤΥΠ τον ανθρωπο του... ολα με την ευγενικη συμμετοχη του κυριου Γκανα και της παρεας του.

Τι μπορουμε να κανουμε τωρα ? να ετοιμαζομαστε κατ αρχας για δικαστικους αγωνες διαρκειας αφου ο ΕΔΟΕΑΠ παραδοθηκε αμαχητι στα χερια των ιδιοκτητων και της κυβερνησης.

Και επειδη οι εκλογες της ΕΣΗΕΑ δεν αργουν , να ξεκινησουμε απο τωρα να προετοιμαζουμε το εδαφος για μεγαλες αλλαγες τοσο σε προσωπα οσο και σε παραταξεις , αλλιως οι Ενωμενοι Δημοσιογραφοι μαζι με τον Τριμη και την παρεα του θα καταλαβουν και την ΕΣΗΕΑ και θα πεταξουν και απο εκει συνταξιουχους και ανεργους.

Εγιναν πολλα λαθη και αμφιβαλλουμε αν υπαρχει ακομα χρονος να διορθωθουν .

Αυτο που εμεις περιμενουμε και που εχουν αναγκη οι μη προνομιουχοι δημοσιογραφοι ειναι μια αριστερα εκτος κομματων και συσχετισμων που να συσπειρωσει οτι υγιες εχει απομεινει στον κλαδο μας .

Μια αριστερα χωρις επαγγελματιες συνδικαλιστες που να ειναι παρουσα σε ολα τα μαγαζια .

Μια αριστερα που να ξεπερναει τις παιδικες αρρωστιες και τις φοβιες και να μπορει να ανοιχτει σε μεγαλυτερα ακροατηρια .

Μια αριστερα απαλλαγμενη απο τους ξυλινους συνδικαλιστικους λογους που να δημιουργει καινουργια οραματα σ αυτους που η εξουσια και οι εργοδοτες εχουν θεσει στο περιθωριο .

Μια αριστερα ετοιμη για νεους αγωνες χωρις να αποκλειει κανεναν , μια αριστερα που η φωνη της μπορει να φτασει σε καθε αυτι εξεγερμενης συνειδησης .

Ετσι μπορει να μην παρουμε την ΕΣΗΕΑ αλλα θα βαλουμε ενα λιθαρακι για μια αλλη ΕΣΗΕΑ των εργαζομενων των ανεργων , για μια ΕΣΗΕΑ που να τιμα το ονομα και την παραδοση της.

Μεντα

ΑΝΑΠΟΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσαλαπάτης είναι ο Μέντα; Δεν το περίμενα, εντύπωση μου κάνει, αλλά αυτά τα φλος ρουαγιάλ, το αυτί της εξεγερμένης συνείδησης, οι μη προνομιούχοι δημοσιογράφοι, οι δικαστικοί αγώνες διαρκείας μυρίζουν από μακριά γνήσια τσαλαπατοσύνη, χωρίς δράμι ντελεζίλας.
Α, ρε Πόπη, μαύρη ζωή που κάνετε, εσείς τα κόκκινα ufo. Πάλι κορόιδα θα σας πιάσουνε.
Και να πει κανείς πως έχεις σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, για να 'χεις αυταπάτες, να πάει στα κομμάτια...