Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Δευτέρα 29 Μαϊου Γ.Σ. ΕΣΗΕΑ

η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει στο ξενοδοχείο Royal Olympic στις 11πμ.
Τώρα πως θα μπορέσει να ορθοποδήσει μία ένωση με λαμπρό παρελθόν, βαλτωμένο παρόν και δυσοίωνο μέλλον;
Αυτό είναι μία καλή ερώτηση.
Οι σημερινοί δημοσιογράφοι έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν ότι δυσκολεύονται αρκετά να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου τους.
Μας δείχνουν βέβαια και καθημερινά ότι τουλάχιστον τα δικά τους μάτια μπορούν να τα βγάλουν εύκολα.
Αντί να ασχοληθούν και να υποστηρίξουν τις εξελίξεις της δημοσιογραφίας, να συμπεριλάβουν τα ηλεκτρονικά μέσα και να υποστηρίξουν τους απανταχού ελεύθερους επαγγελματίες - δημοσιογράφους, κοίταξαν να ασχοληθούν με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Αντί να ασχοληθούν με το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ και να οργανώσουν έναν τέτοιο σχεδιασμό που θα μπορέσει να δυναμώσει τον οργανισμό και θα τον διατηρήσει στο μέλλον, δείχνουν να έχουν εμποτιστεί με αυτές τις κατινίστικες συμπεριφορές που διαβάσαμε και συνεχίζουμε να διαβάζουμε στις διάφορες ιστοσελίδες.
Οσο γιά τους νεώτερους, αυτούς που εμφανίζονται σήμερα στο εκάστοτε "γυαλί";
Αυτοί είναι απλώς φερέφωνα των εργοδοτών τους και το μόνο με το οποίο ασχολούνται είναι να παπαγαλίζουν καλά το οτοκιου του υποβολέα τους.


18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την Πόπη Χριστοδουλίδου στο σελίδα της στο  fb
Ο ΕΔΟΕΑΠ αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όσοι…παρτακαλετά ζήτησαν από τον Πετρόπουλο ΔΑΝΕΙΚΑ και όχι τα χρήματα που μας χρωστάνε, τώρα τους…εκβιάζουν με πολύ προκλητικό και αισχρότατο τρόπο!!!
ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ …Έπεσαν στην παγίδα ή είχαν συμφωνήσει βάσει σχεδίου να μας ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ; Ο κ. πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, ( Παράταξη Αντωνιάδου) ανησύχησε με…μεγάλη καθυστέρηση.
Δευτέρα πρωί, στις 29, δηλαδή, μόλις, δύο ώρες, πριν την Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ για τις εκλογές, μας καλεί επειγόντως σε έκτακτη συνεδρίαση.
Ξυπνήστε επιτέλους όλοι και όλες….
“Παίζουν” “παιχνίδια σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ.ΣΕ ΒΆΡΟΣ ΜΑΣ!!
Μόνο τις έδρες τους μετράνε η κ.Αντωνιάδου και η παρέα της.
Και δεν ντρέπονται….ΑΙΣΧΟΣ!!!
Ξεπούλησαν το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ-πάνε στον …κουβά τα λεφτά μας, που ΤΑ ΒΓΆΛΑΜΕ ΜΕ ΙΔΡΏΤΑ ΚΑΙ ΑΊΜΑ στο πεζοδρόμιο, στους δρόμους μερόνυχτα…. Και το ζαχαροπλαστείο είναι μέσα, ενώ , ο Τσήμτζος και πολλοί άλλοι συνάδελφοι μας εκτός ΕΔΟΕΑΠ….
Η “ΖΑΧΑΡΟΎΛΑ” Η ΑΝΑΊΣΘΗΤΗ ΜΈΣΑ…
Η “ΆΛΛΗ”( Μπράβο σου κυρ-Σόμπολε), η Μαιρούλα και η στέβια πίνουν και γλεντάνε εις βάρους των 5.500 μελών της ΕΣΗΕΑ.
Και κυρίως, εις βάρος ανέργων, που υποφέρουν, χαμηλοσυνταξιούχων και απολυμένων, απλήρωτων, ασθενών, ασφαλισμένων. Ανθρώπων πονεμένων…
17.500 μελών-μετόχων του Ταμείου.
ΚΑΙ Η Παπαδιά καμαρώνει!!!
ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος.
Ούτε οι μεν, ούτε οι δε θα μας στριμώξουν εμένα και την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!
“Εμάς δεν μας βάζουν στο χέρι”.
ΝΑ απολογηθούν όλοι και όλες.
ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ……………………………….
9 Π.Μ, Δευτέρας , 29 του μήνα, ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ
11 π.μ , ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ!!!
Πόπη Χριστοδουλίδου

Ανώνυμος είπε...

http://www.mediafront.gr/

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
(Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ)
....................
Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στον κλάδο περιλαμβάνουν και την «τακτοποίηση» του ΕΔΟΕΑΠ, με την διαφαινόμενη διασφάλιση για ένα χρονικό διάστημα ενός «κελύφους», ξεχωριστού οργανισμού επικούρησης και περίθαλψης στο οποίο ήδη η εργοδοσία θέτει την σφραγίδα της. Σε αυτή την εξέλιξη που φέρνει νέο τσεκούρι σε κατακτημένα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, συμφώνησαν μάλιστα «αριστεροί» και «δεξιοί» συνδικαλιστές - εκλεγμένοι στη διοίκηση του οργανισμού.
........................
Σε 1798 λέξεις, μόνο αυτό βρήκαν να γράψουν οι ΚΚΕδες, για τον EΔOEAΠ κι ούτε κουβέντα για ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ!!!!!
Να ρωτήσω κι εγώ πόσα πληρώνει ο Ριζοσπάστης και το 902.gr τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς και τους υπαλλήλους του; Να ρωτήσω πού πήγαν τα φράγκα που τσίμπησαν από Βρυώνη για το κανάλι και Κουρτάκη - Μαρινάκη για το ραδιόφωνο;
Ποιοι εργαζόμενοι, ρε; Πάνω απ' όλα το κόμμα και ο επαγγελματικός μηχανισμός του.
Κρίμα για τον Μηλιώνη, που είναι σοβαρός άνθρωπος...........

Ανώνυμος είπε...


Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι επανέρχονται στο σοβαρό θέμα του ΕΔΟΕΑΠ η δανειακή σύμβαση πάρα τις υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν έχει προχωρήσει ενώ την ίδια ώρα οι ενώσεις αδιαφορούν για το μέλλον του ασφαλιστικού μας οργανισμού. Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι ακόμα και αυτή την ώρα βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον του δημοσιογραφικού κόσμου προτείνουμε μέχρι να δοθεί λύση στο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ, οι ενώσεις μέτοχοι να δώσουν άτοκο δάνειο στον οργανισμό. Σε διαφορετική περίπτωση..
πιστεύουμε ότι το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ συνηγορεί στο λουκέτο του οργανισμού καθώς είναι αυτό που με τις ενέργειες του φρόντισε να μην έχει βρεθεί πόρος για την συντήρηση του οργανισμού. Τέλος στην ανοχή, τέλος στα παιχνίδια στις πλάτες των ασφαλισμένων. Στηρίξτε τον ΕΔΟΕΑΠ.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Άμα δεν δώσουν οι ΕΝΩΣΕΙΣ δάνειο, μήπως να πάμε στη Μασονική Στοά που έχουμε και μέσο; Τι; Όχι;
http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/simeia-kai-skandala-sta-aduta-tis-megalis-stoas-twn-masonwn

Ανώνυμος είπε...

Την ίδια ώρα η ΝΔ φλερτάρει με την ιδέα για να ξανακλείσει την ΕΡΤ αν γίνει κυβέρνηση.
Από την μια βουλευτής με παρελθόν και τσεκούρι και από δίπλα του το δεξί χέρι του Σαμαρά, δεν χάνουν ευκαιρία να μιλάνε για "μικρή η καθόλου ΕΡΤ".
4. Καταπέλτης για την θητεία Τρίμη και Αντωνιάδου είναι η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ, η οποία επισημαίνει:
# εκταμίευση 170.000 ευρώ για έργα βιτρίνας στον 7ο όροφο με το ΤΕΕ να διαπιστώνει κακοτεχνίες και έγγραφα να αποκαλύπτουν ότι οι εργασίες έγιναν με συμβόλαια και όρους που δεν έχουν εγκριθεί από το τότε ΔΣ.
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει ζημιά, τονίζεται στην έκθεση, που πρέπει να ερευνηθεί με όλες τις ενδεδειγμένες νομικές και δικαστικές ενέργειες,
# Πρόστιμο 170.000 ευρώ που έχει επιβάλει το υπουργείο Οικονομίας στην ΄Ενωση για παραβιάσεις όρων στην επιμόρφωση ανέργων την περίοδο 2014-5.
4.-Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, ο γνωστός και ως πρόεδρος της ομοσπονδίας Δ. Κουμπιάς, προσπαθεί να περάσει ασφαλιστική ρύθμιση, ώστε να συγκαλυφθεί, υπόθεση διοικητικού στελέχους του ΕΔΟΕΑΠ, που δηλώνει άνεργο αλλά διατηρεί ζαχαροπλαστείο , με επιδότηση που εξασφάλισε από κοινοτικό πρόγραμμα, ως … δημοσιογράφος
5. Τα προβλήματα ρευστότητας που επικρατούν στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν οδηγήσει σε περιορισμό –αν όχι διακοπή- εξόφλησης οφειλών, παροχών κλπ. Το ταμείο έχει δεν έχει 200.000 ευρώ για τα τρέχοντα.
Η κυβέρνηση έχει αφήσει στα κρύα του λουτρού τους δικούς της, στο προεδρείο του οργανισμού. Δεν τους δίνει το δάνειο που ζήτησαν.
Τα θέματα αυτά , μαζί με την επερχόμενη μείωση των επικουρήσεων, λόγω της απαίτησης των καναλαρχών να εφαρμοσθούν οι κρατήσεις που ισχύουν στον ΕΦΚΑ, έχουν προκαλέσει ήδη έντονη ανησυχία εργαζομένων και συνταξιούχων.
Σε μια κρίση πανικού η εταιρία των "Φιλικών" στο κλάδο, έχει βρει τον ευεργέτη της στη διαπλοκή.
Το θέμα όμως είναι ότι αυτή δεν έχει αποφασίσει ακόμη ανάμεσα στην ενημέρωση και το Survivor.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Ανώνυμος είπε...

Ο μασόνος πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ αφού φωτογραφηθεί το Σαββατοκύριακο στην πισίνα πενταστερου ξενοδοχείου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης συγκάλεσε το πρωί έκτακτο ΔΣ δύο ώρες πριν τη ΓΣ της ΕΣΗΕΑ για να εκβιασει υπέρ της παράταξης της Παπαδιάς και σε βάρος των εκατοντάδων συνταξιούχων που δεν πήραν σηνερα τη σύνταξη τους. Αλήτες ρουφιάνοι ενωμένοι δημοσιογράφοιδεξιοί ραντιέρης των Σαββίδη Κουμπιά Γκανά
Καταστρέψατε το Ταμείο μας.

Ανώνυμος είπε...

http://www.anapodos.com/373428782/4852406/posting/ευτυχως-που-υπαρχουν-ακομα-γραφικοι-ιδεολογοι-και-αιθεροβαμονες
Μαϊ. 29, 2017
Ευτυχως που υπαρχουν ακομα Γραφικοι , Ιδεολογοι και Αιθεροβαμονες

Ηταν μια υποτονικη Γ.Σ. σε σχεση με τα προβληματα που υπαρχουν στον κλαδο .

Με εναν ΕΔΟΕΑΠ στα ορια της χρεοκοπιας προσδοκωντας στην υπογραφη μιας δανειακης συμβασης , που ουσιαστικα θα παραδωσει το ταμειο στα χερια των εργοδοτων και της κυβερνησης , οι συναδελφοι που ηρθαν ηταν λιγοι οπως ακριβως συμβαινει και με τον Ελληνικο λαο οσο μεγαλυτερα ειναι τα προβληματα , τοσο λιγοτερο τα συζηταμε.

Ομως καποιοι γεναιοι , γραφικοι, ιδεολογοι, αιθεροβαμονες , εθεσαν παλι για αλλη μια φορα το δαχτυλο επι τον τυπων τον ηλων.

Ο Γ. Αγγελης μιλησε γα την καταστροφικη δανειακη συμβαση που θα υπογραψει ο ΕΔΟΕΑΠ και καλεσε τους δημοσιογραφους να ψηφισουν αυτους που αγωνιζονται ,

Η Ποπη Χριστοδουλιδου ειπε οτι παραδοθηκαν τα ταμεια μας και οτι δεν αγωνιστηκαμε γι αυτα και ζητησε ακομα και τωρα να κανουμε κατι , μια απεργια διαρκειας βρε αδελφε , μηπως και περισωσουμε τιποτα.

Η Ελενη Ανδριανου που κατηγγειλε την παραταξη των Ε. Δ. που εχει στους κολπους της δυο συνδικαλιστριες που ειναι παρανομως μελη της ΕΣΗΕΑ.

Τις κυριες .. Αντζυ Σταθατου Γ.Γ. του ΕΔΟΕΑΠ και Αγγελικη Γυπακη προεδρο του ΠΠΣ.

Ο Λαμπρος Παπαξενακης κατηγγειλε οτι εκαναν χρηση του ασφαλιστικου του φακελου και οτι τον φακελο αυτο τον εδωσαν μελη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ.

Ζητησε απο την Αντζυ Σταθατου να παραιτηθει σημερα αλλιως αυριο θα παει ολο τον φακελο στον εισαγγελεα.

Εκ μερους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ η κυρια Νανα Νταουντακη αναφερθηκε στη Λεοντιο οπως την χαρακτηρισε , δανειακη συμβαση που παει να υπογραψει ο ΕΔΟΕΑΠ και καυτηριασε την διαρροη προσωπικων δεδομενων απο το φακελο του Λαμπρου Παπαξενακη αλλα και παλαιοτερα απο τους ιατρικους φακελους της Ελενης Ανδριανου και του Γιαννη Αποστολοπουλου.

Απο την αλλη αισθηση προκαλεσε η τοποθετηση της τεως προεδρου Μαριας Αντωνιαδου η οποια αδειασε εμμεσως πλην σαφως τα δυο καταγγελλομενα μελη της παραταξης της.

Και το κλου της συνελευσης , ο γνωστος και μη εξαιρετεος Σασακης η << ΠΑΙΔΙ >> του Γιαννη Τζανετακου και γνωστος για τις εργοδοτικες του προτιμησεις Θανασης Γεωργακοπουλος ο οποιος εκπροσωπωντας την κινηση << Ανοικτα ΜΜΕ > προανηγγειλε το τελος της ΕΣΗΕΑ

Και ζητησε ... αυτο το ανθος του φιλελευθερισμου ... την καθαιρεση του Γ. Φιλιπακη απο τη θεση του ειδικου γραμματεα.

Ηταν μια συνελευση που θυμιζε συγκεντρωσεις εξω απο τη βουλη με ... χιλια ... ατομα , ενω μεσα οι βουλευτες ψηφιζουν το 4ο Μνημονιο.

Μεντα

Ανώνυμος είπε...

http://mediatvnews.gr/?p=6902
Να σώσει η ΕΣΗΕΑ τον ΕΔΟΕΑΠ, να κρυφτούν οι ευθύνες τους μέχρι τις εκλογές…
Μια “πριβέ” εκλογοαπολογιστική συνέλευση δημοσιογράφων

Μια ομιλία που δεν έγινε στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ **

Πολλά “ντροπή” ακούστηκαν σήμερα στους διαδρόμους για τους δημοσιογράφους που δεν ήρθαν στη γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ. Από τα 5.802 μέλη, βρέθηκαν εκεί περί τους 349. Η ντροπή όμως σε άλλους ανήκει. Πριν 4 χρόνια στις γενικές συνελεύσεις, κυρίως του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και της ΕΣΗΕΑ, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000-1.200 άτομα. Ήταν τότε που σύσσωμη η συνδικαλιστική ηγεσία επιχειρούσε να κατευνάσει τις διαθέσεις των εργαζομένων που ήταν απλήρωτοι, με μειωμένους μισθούς, απολυμένοι, άνεργοι. Τότε που γινόταν φανερό πως θα κοπέί το αγγελιόσημο. Τότε που η συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου δημόσια έβγαζε πύρινους λόγους και στην πραγματικότητα γείωνε συνεχώς κάθε αγωνιστική διάθεση.

Προσωπικά και σε αυτή την αίθουσα αλλά και σε γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ είχα μεταφέρει την πληροφορία πως το αγγελιοσήμο θα κοπεί και η κυβέρνηση Τσίπρα άφησε τον Κατρούγκαλο (τότε) να κάνει παιχνίδι με τις συνδικαλιστικές ενώσεις. Σύσσωμη η συνδικαλισική ηγεσία διαβεβαίωνε από μικροφώνου αλλά και από καρέκλας πως “αποκλείεται να κοπεί το αγγελισόημο”. Και μετά πάλι πως “αποκλείεται να αφήσουν να κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ”!

Και το αγγελισόημο κόπηκε και ο ΕΔΟΕΑΠ κινδυνεύει με λουκέτο. Πάλι η συνδικαλιστική ηγεσία είπε τα παχιά δημόσια λόγια με πύρινες ανακοινώσεις αλλά στην πράξη πήγε σκυφτή και αναξιοπρεπώς, έτσι πως δεν ταιριάζει στον κλάδο, να διαπραγματευθεί με την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Και πάλι η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή”, ο Γιάννης Αγγέλης, η Πόπη Χριστοδουλίδου μέσω του ΕΔΟΕΑΠ κατήγγειλαν τους σχεδιασμούς για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Καμία αντίδραση δεν υπήρξε από τη συνδικαλιστική ηγεσία, από όλες τις παρατάξεις. Να πιστέψω ότι την πρώτη 2ετία ήταν αφελείς και είχαν αυταπάτες πως δεν πρόκειται καμία κυβέρνηση να τα βάλει με τους δημοσιογράφους. Μετά το 2016 όμως; Ήταν και πάλι αφελείς;

Ανώνυμος είπε...

Να σώσει η ΕΣΗΕΑ τον ΕΔΟΕΑΠ, να κρυφτούν οι ευθύνες τους μέχρι τις εκλογές…
(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
Όταν συμμετείχαν στις περίφημες 3μερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΕΙΤΗΣΕΕ τον Πάνο Κυριακόπουλο να καταθέτει γραπτώς τις απαιτήσεις των καναλαρχών για τον ΕΔΟΕΑΠ; Όταν δυο μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, όντως τυχαίως αυτοί που μετείχαν στις κρυφές και φανερές διαπραγματεύσεις με τον Τ. Πετρόπουλο, διορίστηκαν σύμβουλοι του ΕΦΚΑ;

Γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συζητήσεων με τους εργοδότες στο υπουργείο Εργασίας; Να διαπιστώσουμε όλοι μας πως οι διάφοροι εργοδότες λένε εντελώς διαφορετικά πράγματα και καμία λύση δεν θα δοθεί για τον ΕΔΟΕΑΠ αν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να νομοθετήσει; Αντί για την “αγωνιστική ετοιμότητα” που έγραφαν και ξαναέγραφαν στις πύρινες ανακοινώσεις, οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις, ΣΥΡΙΖΑ από ΠΟΕΣΥ και ΕΠΗΕΑ και Ενωμένοι δημοσιογράφοι από ΕΣΗΕΑ, συμφώνησαν από κοινού να ζητήσουν δάνειο από τον ΕΦΚΑ. Διαβεβαιώνοντας πάλι πως “θα είναι δανεικά και αγύριστα”! Ο υπουργός τους φυσικά τους έκανε το χατήρι. Κατέθεσε τροπολογία για δάνειο 10 εκατ. από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ, ενώ το ΕΤΑΠ ΜΜΕ χρωστάει από αγγελιόσημο στον ΕΔΟΕΑΠ!

Φθάσαμε πριν πέντε μέρες και ήρθε η σύμβαση από τον ΕΦΚΑ όπου είναι φανερό πως μόνο δανεικά και αγύριστα δεν είναι. Πως ο ΕΦΚΑ απαιτεί να ενεχυριαστεί σε ισόποση αξία του δανείου, η περιουσία του ΕΔΟΕΑΠ σε ομόλογα, κτήρια, κ.λ.π. Εκτός του ποσού που έχει στην Τράπεζα της Ελλάδας. Και ενώ οι δυο παρατάξεις βρίσκονται σε διαμάχη(για τις καρέκλες), βρήκαν τη λύση! Να δώσει δάνειο η ΕΣΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ για να πληρωθούν οι συντάξεις αυτό τον μήνα και τον επόμενο. Και μετά να πάρει ο ΕΔΟΕΑΠ το δάνειο!

Ούτε κουβέντα για ευθύνες. Ούτε κουβέντα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, το μνημόνιο, την άγρια πολιτική ενάντια και στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Ούτε κουβέντα.

Αντιθέτως οι δυο παρατάξεις μαζί με την τρίτη των “Επαγγελματιών δημοσιογράφων”, πήγαν σήμερα πρωί-πρωί στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και με ψήφους 8 έναντι 1, ψήφισαν να ζητήσουν δάνειο από την ΕΣΗΕΑ. Και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ λέει εδώ στη γενική συνέλευση πως “η Ενωση δεν θα αφήσει τον ΕΔΟΕΑΠ να καταρρεύσει”. Αλήθεια; Όταν την πρόταση αυτή την έκανε πριν 3 χρόνια ο Γ. Αγγέλης και η Π. Χριστοδουλίδου στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ήταν οι “γραφικοί”, σήμερα το δάνειο ΕΣΗΕΑ είναι η λύση.

Κατανοητό όμως γιατί. Γιατί σε μια εβδομάδα είναι οι εκλογές. Κινδυνεύουν από τις ψήφους οι καρέκλες. Για αυτό. Γιατί οι επικουρικές συντάξεις από τον ΕΔΟΕΑΠ δεν θα δοθούν αν δεν δώσει το “δάνειο” η ΕΣΗΕΑ και ο οργανισμός-όπως κυνικά είπε ο πρόεδρος του Ν. Καρούτζος, κινδυνεύει άμεσα να κλείσει.

Και πάλι όμως οι συνδικαλιστές συνεργάτες στο να μην γίνει καμία απολύτως κινητοποίηση και αγώνας, βρήκαν θέμα για τη μεταξύ τους διαμάχη. Τους συνταξιούχους! Για τους μεν “Ενωμένους δημοσιογράφους” είναι το παλιό που φταίει και πρέπει να μπουν οι νέοι που εργάζονται στον συνδιαλισμό. Ποιοι νέοι ακριβώς δεν μας λέει. Οι υποτακτικοί των τραπεζών; Των μνημονιακών πολιτικών; Των καναλαρχών οι υποτακτικοί; Οι απασχολίσιμοι των Γραφείων Τύπου επιχειρήσεων; Οι δε άλλες παρατάξεις της ΕΣΗΕΑ “ΣΥΡΙΖΑ” και όλες οι άλλες να μιλάνε για την προσφορά των συνταξιούχων.

Όχι γιατί οι ίδιοι είναι συνταξιούχοι, όπως τους κατηγορούν οι “Ενωμένοι δημοσιογράφοι”. Αλλά για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες τα 4 αυτά χρόνια. Για να μην πουν ούτε μια λέξη ενάντια στο μνημόνιο, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τώρα, της Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πριν.

** Ματίνα Παπαχριστούδη, υποψήφια με την “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

Ανώνυμος είπε...

Το πιο γουστόζικο στη χθεσινή συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ ήταν το πέσιμο που έκανε η Αγγελική (πρώην Σόμπολου) Γυπάκη στον Στεφανή, όταν γύρισε και του είπε ότι παίρνει σύνταξη από τις δικές της εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ!!!!
Εγώ λέω στα κρατικοδίαιτα και φιλελέ λαμόγια να τα βρούνε αλλιώς, χωρίς να κλέβουν όλους τους υπόλοιπους.
Να παίρνει ο Στεφανής επικουρική κάθε μήνα, όσα ακριβώς πληρώνει η Αγγελικούλα εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ κάθε μήνα.
Αυτό δεν είναι το σωστό Καρουτζάκο, για να σωθεί το μαγαζί;

Ανώνυμος είπε...

http://tv-politicalwatcher.blogspot.gr/2017/05/stop.html
Επικουρική STOP! Πρώτα θύματα από χθες οι ...συνταξιούχοι των ΜΜΕ

ΥΠΟγράφει ο ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ
μέλος ΕΣΗΕΑ-μέτοχος ΕΔΟΕΑΠ
Τρέχουν και δεν φθάνουν από χθες (ναι, χθες ξύπνησαν) οι προεδρεύοντες του Οργανισμού που είναι υπεύθυνος για χιλιάδες ασφαλισμένους στο χώρο των ΜΜΕ. Ναι, των ΜΜΕ. Καλά διαβάσατε! Αυτού του "περιούσιου" κλάδου που πληρώνει το ίδιο, αν όχι και σκληρότερα, τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών που τα τελευταία χρόνια επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό, με προπαγανδιστές τους λίγους καλοβολεμένους που πίστεψαν ότι η κρίση θα τους εξαιρέσει. Βέβαια, αυτοί, κάπου βολεύονται πάντα...
Οι χιλιάδες άλλοι, όμως, που είτε δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο (και αυτό όποτε γουστάρουν τους το δίνουν) σε συνθήκες γαλέρας, είτε αγωνιούν με την ανασφάλεια του αύριο, είτε είναι άνεργοι και στα όρια ή πέραν της κατάθλιψης, είτε έχουν χτυπηθεί από καρκίνους, καρδιές κλπ, ΑΠΟ ΜΕΡΑ σε ΜΕΡΑ χάνουν την ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ τους, τα ΦΑΡΜΑΚΑ τους, τις ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ τους και τα ΝΟΣΗΛΕΙΑ τους.
Από ΧΘΕΣ οι απόμαχοι του τύπου, αυτοί που κάποτε έφερναν την ΕΙΔΗΣΗ και έκαναν ΓΝΩΣΤΟΥΣ στο πανελλήνιο μοστράροντας τις μούρες διαφόρων, ΑΥΤΟΙ είναι τα ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ. Οι πρώτοι (προς το παρόν) συνταξιούχοι που ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗ ΤΟΥΣ!!!
Και αυτό, που ανακοινώθηκε με πλήρη απάθεια (τουλάχιστον) από τον αιρετό πρόεδρο του, Νίκο Καρούτζο, στη χθεσινή Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ήταν ότι ...ΕΔΟΕΑΠ ΤΕΛΟΣ από ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ εάν δεν ...ελεήσουν με δάνειο τα σωματεία των... ίδιων των εργαζομένων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ) γιατί το δάνειο του ΕΦΚΑ που του έταξε ο Πετρόπουλος και η κυβέρνηση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ πριν από το πέρας δύο μηνών, ενώ οι όροι του είναι ΕΠΑΧΘΕΣΤΑΤΟΙ! Άλλα έλεγε όταν "σέρβιρε", όμως, την αίτηση για το δάνειο στο δ.σ. που πέρασε με μία οριακή ψήφο προσώπου που ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ για τη συμμετοχή του στο δ.σ. (ΕΔΩ, ΕΔΩ & ΕΔΩ).
Και όλα αυτά, μόλις χθες. Ναι, ξύπνησε μετά από λίγες μέρες ανάπαυλας στη λεβεντογέννα... Και είπε να συγκαλέσει και ένα έκτακτο δ.σ. στις 9 το πρωί "για να δούμε βρε παιδί μου τι θα γίνει".
Και η κυβέρνηση, ο Τσίπρας, οι εργοδότες (που ως οι μοναδικοί περιούσιοι εργοδότες δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές) στην ΑΠ' ΕΞΩ. Κι εμείς (οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι δηλαδή) στον κόσμο μας κι ο ...κόσμος εκεί που του δείξαμε, δηλαδή στην άγνοια.
Αλήθεια, θα παίξει πουθενά ή κουκούλωμα;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ, ΤΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ.
ΡΕ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.
ΞΕΦΤΙΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

http://www.typologies.gr/pame-synagermos-gia-ton-edoeap-ke-tin-asfalisi/
ΠΑΜΕ: Συναγερμός για τον ΕΔΟΕΑΠ και την Ασφάλιση
Καλα το ΠΑΜΕ τωρα ξυπνησε; 24 ωρες ηταν σε ληθαργο; Στη συνελευση της ΕΣΗΕΑ απων και θελουν και ψήφους στις εκλογες;

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν να ξυπνάνε φαίνεται σιγά σιγά ένας-ένας. Όταν οι επικουρικές που πλήρωναν λογαριασμούς κλπ δεν υπάρχουν πια ίσως ξεσηκωθεί κάποιος από την πολυθρόνα του ύπνου του και εννοώ τους ασφαλισμένους, τους εργαζόμενους κλπ

Ανώνυμος είπε...

«Λεφτά υπάρχουν! Να πληρώσει τώρα το κράτος και η εργοδοσία! Να δοθούν πίσω τα κλεμμένα από το κούρεμα. Απαιτείστε από τις διοικήσεις των Ενώσεων να καλέσουν άμεσα, ΤΩΡΑ όλους τους εργαζόμενους σε μαζικές κινητοποιήσεις, ενάντια σε κυβέρνηση - εργοδοσία, με συγκεντρώσεις, παραστάσεις, με ετοιμότητα για κλιμάκωση του αγώνα», λέει το ΠΑΜΕ.
Για τα χρέη του Ριζοσπάστη στον ΕΔΟΕΑΠ και της Τυποεκδοτικής στο «να ζήσουμε να το θυμόμαστε» ΕΤΑΠ ΜΜΕ, «κουκουρουκουκού σουπίτσα - κουκουροτκουκού γιαχνί», το τιμημένο. ......
Για το αν θέλουν ή δεν θέλουν τον ΕΔΟΕΑΠ κουβέντα, αν χρειάζεται νέος πόρος αντί του αγγελιοσήμου τσιμουδιά. Κάνουν τον Γιωργάκη, τον «λεφτά υπάρχουν» και καθαρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΟΛ γυρίζει σελίδα...! Νέος ιδιοκτήτης του ιστορικού εκδοτικού Οργανισμού, τον οποίο κράτησαν ζωντανό οι εργαζόμενοί του, είναι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης...!
ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

Μαθαίνω ότι το τιμόνι του ΔΟΛ θα αναλάβει ο Χαραλαμπόπουλος, παρέα με την ομάδα του Unfollow. Tζάμπα γλείφει ο Ντελεζάκος, για να το παίξει παράγων της νέας κατάστασης και να μαζέψει κάνα ψηφαλάκι εν όψει εκλογών στην ΕΣΗΕΑ. Ο Κουρτάκης ΔΕΝ χάρηκε με την εξέλιξη και στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ τα 'χουν βάψει μαύρα, γιατί η απαραίτητη χασούρα του μήνα στα ΜΜΕ κόβεται στα δυο. Μέχρι κι ο Λάλας κάνει όνειρα γι' αποκατάσταση κι η Δρούζα για εκπομπή στο Mega.

Ανώνυμος είπε...

http://www.anapodos.com/373428782/4855452/posting/ενωσεις-προς-εδοεαπ-φιλι-ζωης-και-μετα
Μαϊ. 31, 2017
Ενωσεις προς ΕΔΟΕΑΠ : Φιλι ζωης ... και μετα ??

Να δωσουν το δανειο που ζητησε ο ΕΔΟΕΑΠ αποφασισαν σημερα 3 απο τις 4 Ενωσεις , η ΕΣΗΕΑ , η ΕΣΗΕΜΘ και η ΕΠΗΕΑ , η τεταρτη ενωση δηλωσε οτι δεν εχει καθολου χρηματα.

Ομως το προβλημα δυστυχως δεν λυνεται και το προεκλογικο φιλι ζωης δεν μπορει να κρατησει τον ΕΔΟΕΑΠ ανοικτο αν δεν υπαρξει ρυθμιση για νεο πορο που θα αντικαταστησει το Αγγελιοσημο.

Εν τω μεταξυ απορριφθηκαν τα ασφαλιστικα μετρα που ειχε ζητησει ο Χ. Αξελος οπως ειχαμε γραψει προσφατα και το θεμα εκλογης της Ποπης Χριστοδουλιδου εκλεισε ΟΡΙΣΤΙΚΑ .

Το βραδυ θα σχολιασουμε και θα αποκαλυψουμε παρασκηνια απο τα εκλογικα ψηφοδελτια ολων των παραταξεων , που εχουν ζητησει παραταση της υποβολης υποψηφιοτητων εως τις πεντε.

Μεντα

Ανώνυμος είπε...

Εντολή φαρμακευτικού συλλόγου Πειραιά :"ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ"...Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ;ΑΝΤΕ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ...ΘΕΛΕΤΕ ΥΓΕΙΑ...ΠΛΗΡΩΣΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟ ΜΑ@ΑΚΑΣ ΠΙΑ Ο ΤΡΙΜΗΣ? δειτε τι απανταει στη ζαχαροπλαστισα για ...ετεροεπαγγελματιες!
Πιο ηλίθιος πεθαίνεις! Γιατι το βούλωνες τόσα χρόνια οταν ησουν πρόεδρος ρε
Κι από κοντά συμμαχος ο δικός μας ο Μάρκος που δεν ηξεραν για τις μαιμουδες ανέργους, που δεν ηξεραν για τις συζυγους των πρώην αριστερών πρόέδρων και τις παρανομες νοσηλείες με εγκριση και κατόπιν αιτήματος ΕΣΗΕΑ. Σαν δεν ντρεπεστε ρε να βγαινετε στον τοιχο της καραδεξιας φιλης σασ και συνεργάτιδας αρχιμασόνων που εξαπατησε εδοεαπ οαεε εσηεα και εσπα δηλωνοντας ανεργη ενω εχει δικό της ζαχαροπλαστείο . ΄Με τη δεξιά απατεώνισα ο αριστερός μακάκας και το αρχιλαμόγιο της ΕΠΗΕΑ. Που φθάσαμε ρε

κουιζ : Μπορείς να κάνεις εξαγωγή στο ίδιο δόντι 3 φορές;

Nikos Karoutzos αμα φυτρώσει γιατί; Αρκεί να έχεις καλό γιατρό που να το βεβαιώνει και ελεγκτή με πλάκα τα γαλόνια να το πιστοποιεί
Μου αρέσει! · Απάντηση · 4 · Χθες στις 12:48 π.μ.

Dionysis Sarantopoulos Δεν ξαναφυτρώνουν τα δόντια; ��

Christos Stratakis Proukakis Μπορεις. Το βγαζεις και ξαναφυτρωνει. Σε συνεννοηση με τον γιατρο (του δοντιου) βεβαιως. Kαι για να μην κουραστει ο ανθρωπος βαζει και ενα χρονοδιαγραμμα.

Angy Stathatou Τον γητευτή του δοντιού :)

Christos Stratakis Proukakis Και τα εμφυτευματα. Βιδωνεις την βιδα τιτανιου, αυτη ξεβιδωνει απο την βαρεια χρηση (.... μασημα), κατασκευαζεις και τοτποθετεις αλλη, το προβλημα παρουσιαζεται και παλι οποτε λες να δοκιμασεις για τριτη φορα. Υποθεσεις εργασιας βεβαιως.

Νίκος Συνοδινός Η δοντιά φυτρώνει κάθε τριετία και κάνει καρπό. Εγώ θα σας τα μαθαίνω όλα;

Dimitra Darda lololol

Alkis Fitsopoulos Δε μιλάμε για το δόντι του Γιαννιώτα, ε;

Αξελός Χρήστος ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΟ...ΔΟΝΤΙ!!! ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ....


Δημήτρης Τρίμης άμα είσαι απατεώνας, όλα έχουν γίνει στον ΕΔΟΕΑΠ... Λεφτά υπήρχαν και τα τρώγανε

Δημήτρης Τρίμης Ρώτα κάτι πρώην υπουργούς του Σαμαρά... Ξέρουν να κλέβουν τον ΕΔΟΕΑΠ, ως άνεργοι

Angy Stathatou Και όχι μόνο ��
Μου αρέσει! · Απάντηση · 2 · Χθες στις 7:12 μ.μ.
Δημήτρης Τρίμης
Δημήτρης Τρίμης ...και πολλούς ετεροεπαγγελματίες, δήθεν ανέργους, οι οποίοι νομίζουν ότι το Ταμείο ήταν μια φτηνή ασφαλιστική εταιρεία στην οποία μπορούσαν να αυτασφαλίζονται με 30 ευρώ το μήνα, ες αεί...

Angy Stathatou Αυτοί δεν μένουν γιατί αν από τη φορολογική δήλωση προκύπτει εισόδημα πρέπει να δικαιολογήσουν από που είναι. Γι αυτό κάνουμε ετήσιο έλεγχο ανέργων. Κι έχουν κλείσει πάνω από 600 μητρώα

Δημήτρης Τρίμης Και δεν τους πήγε κανείς στα δικαστήρια για απάτη; Πόσα χρόνια έτρωγαν παράνομα; Καιν πόσοι;

Angy Stathatou Τους καταλογίζεται το ποσό της χρήσης τυπ αν είχαν δικαίωμα ασφάλισης αλλού με τους νόμιμους τόκους

Δημήτρης Τρίμης μπράβο σας

Angy Stathatou Γι αυτό μας βρίζουν γιατί τους χαλάσαμε το μαγαζάκι.

Δημήτρης Τρίμης Επιτέλους. Κάποια εποχή έφερναν στον ΕΔΟΕΑΠ και συζύγους (όχι βεβαίως τους ανασφάλιστους (-ες) που είχαν δικαίωμα) αλλά συζύγους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους και προφανώς ήδη ασφαλισμένους νομίμως και σε άλλα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης (Δημοσίου, ΙΚΑ, Δικηγόρων, Μηχανικών Γιατρών κ.λπ)

Angy Stathatou Ήδη πήγαμε στον εισαγγελέα το θέμα των πλαστών μητρώων Και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απιστία κατ' εξακολούθηση. Βέβαια, σου θυμίζω πως όταν φέραμε το θέμα στο δσ καταψηφίστηκε η παραπομπή του στη δικαιοσύνη κι αναγκαστήκαμε να πάμε τα στοιχεία μόνοι μας, ο Καρουτζος κι εγω