Σελίδες

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Αρχιάτρων του ΕΔΟΕΑΠ η συνέχεια ...

(κείμενο της Ελένης Σπανοπούλου - αναδημοσίευση από τη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ). 

Κάποιες Αλήθειες για τον Αρχίατρο μας .

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ τον Δημήτρη Ραμπούση , από τη θέση του Αρχιάτρου του ΕΔΟΕΑΠ όλων μας ,
θα ήθελα να αναφέρω μερικά ζητήματα που προκύπτουν από την παραίτηση αυτή .
1) Η παραίτηση δεν ζητήθηκε, αλλά είναι απολύτως προσωπική επιλογή του εξαίρετου ανθρώπου και καλού γιατρού μας, που συνέδραμε -όσο μπορούσε - και τους ασθενείς του, ως καρδιολόγος και τους ασφαλισμένους από τη θεσμική του θέση και τις Διοικήσεις Σομπολου,Τατση ,Καρούτζου, Καπακου στις κάθε φορά επιλογές τους.
2) Ανεξαρτητα με τη συνήθη σπέκουλα ,σε επίπεδο φθηνού κουτσομπολιού , που επιχειρούν συστηματικά κάποια μέλη του ΔΣ , στην επιστολή παραίτησης του , ο Δημήτρης Ραμπουσης επικαλείται ΜΟΝΟ προσωπικούς λόγους και τίποτε άλλο!
3) Το ΔΣ ζήτησε από τον πρόεδρο να καλέσει τον υπό παραίτηση γιατρό ώστε να μάθει τους λόγους. Ο Δημ. Ραμπουσης επέμενε στην παραίτηση λόγω προσωπικών θεμάτων . Η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο Στ.Καπακο και το θέμα εφθασε στο ΔΣ .
4) Με ειλικρίνεια ο γιατρός , επέμεινε στην παραίτηση του για προσωπικούς λόγους και ενωπιον του ΔΣ .Ανέφερε, όμως , (μετά από ερωτήσεις μελών ) και προβλήματα στην άσκηση των καθηκόντων του , οπως οτι ορίστηκε αρχίατρος στο οδοντιατρικό τμήμα χωρίς τη γνώμη του και οτι ληφθήκαν διοικητικά μέτρα για τον Κορονοιο χωρίς συμμετοχή του .
5) Από ιδρύσεως ΕΔΟΕΑΠ (1968) οι 5 Αρχίατροι στην 52χρονη ιστορία του Ταμείου μας :
Διοίκηση Καράτζα δρ ΣΠΑΝΟΣ
Διοίκηση Φαράκου δρ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Διοίκηση Κιάου ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Διοίκηση Σπανοπούλου δρ ΣΙΑΤΕΡΛΗ
Διοίκηση Σόμπολου ΡΑΜΠΟΥΣΗΣ
6) Από τους 5 μόνο η Δρ Β.Σιατερλή προσλήφθηκε μετά από ανοιχτή προκήρυξη της θέσης .
Οι υπόλοιποι 4 προέκυψαν από απόφαση ΔΣ για εσωτερική αναβάθμιση.Δηλαδή από βοηθοί αρχιάτρου έγιναν ,με απόφαση ΔΣ , Αρχίατροι .
Ο αείμνηστος και ξεχωριστός επιστήμονας Βασίλης ΣΠΑΝΟΣ έφυγε το 2000 μετά από επιπλοκές στην υγεία του και το βλέμμα του για 32 χρόνια στο Ταμείο μας , δεν θα ξεχαστεί ποτέ από όσους τον γνωρίσαμε .
Και οι 5 επέδειξαν ήθος στην άσκηση των καθηκόντων τους, ΑΛΛΑ μόνον δυο είχαν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τη θέση αυτή .
Ο Δρ ΣΠΑΝΟΣ και η Δρ ΣΙΑΤΕΡΛΗ.
Εννοώ , όχι μόνον ως άνθρωποι και επιστήμονες , αλλά ως ηγέτες - επικεφαλείς της ιατρικής ομάδας του ΕΔΟΕΑΠ και ,σύμφωνα με το Καταστατικό , σύμβουλοι της Διοίκησης στα θέματα Υγείας.
7) Οι καιροί και οι ανάγκες άλλαξαν ραγδαία στην αρχή του 21ου αιώνα .Μέχρι και το 2007 κανείς τους δεν ασχολήθηκε με θέματα διοικητικά στην οργάνωση της βέλτιστης παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών .Στην συνέχεια ζητήθηκε και αυτό και σήμερα ,απαιτείται ακομη περισσότερο .
8)Κατά τη γνώμη μου η αλήθεια σε αυτη την παραίτηση είναι κάπου στη μέση .Και προσωπικοί λόγοι και αδυναμία να ανταπεξέλθει διοικητικά ο αγαπητός Δημήτρης στη νεα εποχή .
9) Δεν είναι κακό ,αν σκεφθεί κανείς οτι παρέμεινε στη θέση 7χρόνια μετά την παραίτηση της κας Σιατερλη . Η εξαιρετική Αρχίατρος τότε κατέθεσε επιστολη παραίτησης με κείμενο που αποτέλεσε ισχυρό ράπισμα σε όσους γνωστούς και μη εξαιρετέους παλι , την κατασυκοφάντησαν, οπως και άλλους γιατρούς ....
10) Στην σημερινή αποχώρηση ,για παράδειγμα ,δεν υπάρχουν επιτελικές εισηγήσεις αρχιάτρου σε μείζονα θέματα και την αντιμετώπιση τους . Αδυναμία που γνώριζε και η διοίκηση και ο γιατρος μας , ο όποιος άλλωστε έχει 4 φορές ακομη υποβάλει παραίτηση άλλων διοικήσεων για απίστευτες συμπεριφορές εναντίον του από μέλη των Διοικήσεων Σομπολου και Καρούτζου .
Η προτελευταία παραίτηση του ήταν το περασμένο Πάσχα και δεν έγινε δεκτή .
Γι αυτό , λεω στους δυο υπογράφοντες την επιστολή , που αναρτήθηκε εδώ ,οτι στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί...
11) Τωρα φαίνεται οτι πάμε σε ένα ακομη βελούδινο διαζύγιο , αφού ο Δημήτρης Ραμπουσης θα παραμείνει ως Καρδιολογος στο Ταμείο μας.
12) Βελούδινο ήταν και το διαζύγιο με τον κο Πετρακο ο όποιος αποζημιώθηκε και αποχώρησε για σοβαρούς λόγους , αλλά και με τον συγχωρεμένο Αντωνιου που παρέμεινε μέχρι την συνταξιοδότηση του κοντά μας ως καρδιολόγος παραδίνοντας τη θέση του στη δρ Σιατερλή.
13) Η θέση αυτη δεν προσφέρεται για κανενός είδους σπέκουλα. Γι αυτό είναι ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ η απόφαση του ΔΣ να προκηρύξει τη θέση του Αρχιατρου μας .
Θα κουραστεί λίγο η επιτροπή ή η εταιρεία που θα το αναλάβει , γιατί θα εμφανιστούν κάθε λογης λουλούδια , μπουμπούκια και αγκάθια .
Χρειάζεται μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ και θα είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ αν το ΔΣ δεν επιτρέψει και σε όλους τους γιατρούς του ΕΔΟΕΑΠ , που εχουν τα προαπαιτούμενα τυπικά προσόντα να πάρουν μέρος στη διαδικασία της προκήρυξης!
14) Φυσικά οι δυο υπογράφοντες την καταγγελία παραλείπουν να πουν οτι η θέση του αρχιάτρου με δική τους ευθύνη έμενε ουσιαστικά κενή από χρόνια , αφού χωρίς να ευθύνεται γι αυτό , ο Δημητρης Ραμπουσης δεν ήταν ούτε Παθολόγος ,ούτε χειρουργός , ούτε διδάκτορας της Ιατρικής σύμφωνα με τους Καταστατικούς όρους του ΕΔΟΕΑΠ .
15) Θελω με αυτό να πω , οτι μόλις θα τελείωνε η αγωνία όλων για την έκβαση της υπόθεσης μας στο ΣτΕ η Διοίκηση ΘΑ ΟΦΕΙΛΕ να προκηρύξει τη θέση ανεξαρτητα από την παραίτηση ή όχι του Δημήτρη Ραμπούση !
Η νεα εποχή έχει ,ήδη , ξεκινήσει και όλοι πρέπει να το αποδεχθούμε και να προχωρήσουμε .
Επιστημονικό κύρος , με ουσιαστική Γνώση ,γόνιμη Εμπειρία , Διοικητικά ηγετικά προσόντα και κυρίους ΑΝΘΡΩΠΙΑ είναι όσα πρέπει να έχει ο νέος Αρχιατρός μας .
Καλή συνέχεια στον αγαπητό Δημήτρη .
Καλή δύναμη σε όσους από τη Διοίκηση ασχοληθούν με το θέμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, και μία αποχώρηση όπου προς το παρόν τουλάχιστον δεν φαίνεται ότι θα αρχίσουν να γράφουν βλακείες και να επιτίθενται στον υπό αποχώρηση υπάλληλο.
Εδώ στον ΕΔΟΕΑΠ το δυστυχές είναι ότι έχουν γνώμη κυρίως οι δημοσιογράφοι και όσοι έχουν μάθει να σκέφτονται, να λένε και τελικά να υλοποιούν εντελώς διαφορετικά από όλους τους υπόλοιπους.
Στα σίγουρα όμως δεν υφίσταται ως λόγος παραίτησης το ότι ο συγκεκριμένος ιατρός δεν ερωτήθηκε για τους χειρισμούς του ταμείου στο θέμα COVID.
Από ότι είχαμε ακούσει υπήρξε μία "Επιτροπή Κρίσης" όπου στα σίγουρα ήταν και αυτός ανάμεσα στους απαρτίζοντες αυτής της επιτροπής.
Και εάν ήθελε να εφαρμοστεί κάποια δική του άποψη, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που αυτή η άποψη δεν εισακούστηκε. Μου φαίνεται δηλαδή πολύυυυυ περίεργο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωματική γραμμή SOS

για τα προβλήματα των ασφαλισμένων



Ειδική τηλεφωνική γραμμή και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει θέσει σε λειτουργία ο ΕΔΟΕΑΠ για την περαιτέρω διασφάλιση της διευκόλυνσης των ασφαλισμένων του.

Συγκεκριμένα η γραμμή 2107264706 και το paremvasi@edoeap.gr δέχονται σχόλια, στοιχεία και παρατηρήσεις ασφαλισμένων, που θεωρούν ότι το αίτημά τους προς τον Οργανισμό δεν αντιμετωπίστηκε.

Στόχος είναι η άμεση επίλυση του προβλήματος από τη γενική διεύθυνση του ΕΔΟΕΑΠ.

Επισημαίνεται ότι τόσο η εν λόγω γραμμή όσο και το email δεν υποκαθιστούν τις υφιστάμενες λειτουργίες εξυπηρέτησης. Τουναντίον προσφέρονται επικουρικά για τη βελτιστοποίηση της καθημερινότητας του ασφαλισμένου.