Σελίδες

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

ΜΕΘΕΟΡΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ….

 

ΜΕΘΕΟΡΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ….
Καταθέτω με καλή πίστη και για δημοκρατικό διάλογο , μερικές σκέψεις για την διαδικτυακή εμπειρία της ΓΣ μας . Για ότι έγινε και ειπώθηκε , ότι δεν έγινε και δεν ειπώθηκε σε επόμενη ανάρτηση ….
Ο ΕΔΟΕΑΠ ,πάντα στην πρωτοπορία της ελληνικής κοινωνίας, κατάφερε να πραγματοποιήσει με επιτυχία και εξαιρετική οργάνωση τη 2η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ.
✅
Συγχαρητήρια
στους εργαζόμενους που συνέβαλαν και την εταιρεία που ανέλαβε, επ αμοιβή φυσικά , το εγχείρημα.
🛑Συνήθως και για 30 περίπου χρόνια , επί 9500 άμεσων ασφαλισμένων εμφανιζόταν και υπογράφαν για την απαρτία του 1/10 , περίπου 950 συνάδελφοι .
Στο τέλος έμειναν και ψήφιζαν με σημαίες και με ταμπούρλα καμμία εκατοστή ….

✅Φέτος, επι 18500 εγγεγραμμένων και με απαρτία το 1/20, εισήλθαν στην πλατφόρμα 2648 και ψήφισαν 1750.
Κι αυτό είναι νίκη συνάδελφοι!
Όχι μεγάλη , αλλά πάντως ΝΙΚΗ.
Επετεύχθη παρουσία μιάμιση φορά πάνω από τον νομίμως απαιτούμενο αριθμό παρευρισκομένων (870 περίπου )
🛑Ας μην πέφτουμε στην παγίδα της συνωμοσιολογίας , της άγονης αμφισβήτησης και αντιπαράθεσης .
✅Νόμοι , κανόνες και παράμετροι της νέας τεχνολογίας βεβαιώνουν ότι ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣ ΜΑΣ , ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος διπλοκλειδωμένα με δικλείδες ασφαλείας, τόσο ως προς τα προσωπικά μας δεδομένα , όσο και την αριθμητική καταμέτρηση παρόντων και ψήφων σε κάθε φάση της διαδικασίας.
✅Παρουσιάστηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία και όσα πιστεύουν οι διοικούντες ότι ήταν απολογισμός του έργου τους.Προσωπικά πνίγηκα σε ορυμαγδό αριθμών και ελάχιστες δράσεις με αποφάσεις ΔΣ , που είναι και το πραγματικό ΕΡΓΟ μιας Διοίκησης .
‼️Εξαιρώ την μόλις πριν ένα μήνα πρόσληψη Κοινωνικού Λειτουργού , εξάρω τις δυο νίκες του ΕΔΟΕΑΠ στο ΣτΕ κατα των εργοδοτών και δεν θεωρώ ότι περιποιεί τιμή σε κανένα από το ΔΣ , η υπόθεση αγοράς του ψηφιακού μαστογράφου , που άνδρας σύμβουλος περιφέρει από ΓΣ , σε ΓΣ , κι από εκλογές σε εκλογές , σαν την θαυματουργή Παναγία της Τήνου !
Ότι άλλο ακούστηκε ως έργο ήταν νά´χαμε να λέγαμε .
Και φυσικά θα επανέλθω για να μην αδικήσω κανέναν .
🛑ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ γιατί ένα δημοκρατικό ΔΣ εμφανίστηκε τόσο προεδροκεντρικό, ενώ σύμφωνα με το Καταστατικό η ευθύνη των μελών στη Διοίκηση είναι ίση και κοινή .
Ο συν.Καπακος πήρε όλη την ΓΣ στις πλάτες του και την έτρεξε, μπερδεύοντας τον ρόλο του Προέδρου ΔΣ και του Προέδρου της ΓΣ . Ξένισε μάλιστα με συχνές αναφορές στο πρόσωπο του κι ένα «εγώ» , που απάδει των αριστερών αντιλήψεων, τις οποίες γνωρίζουμε καλά ότι ενστερνίζεται.
Εκείνο το περιαυτολογικό «Τα ψηλά δέντρα χτυπάνε» θα μπορούσε να λείπει ….
Νομίζω ότι τον παρέσυρε η απουσία αντιπολίτευσης στο ΔΣ και έτσι , σχεδόν εξαφάνισε το υπόλοιπο ΔΣ και μάλιστα , ακόμη και εκτελεστικά μέλη του Προεδρείου!
🛑Αν εξαιρέσουμε τον Ορκωτό Λογιστή του ΣΟΛ που ελέγχει τον ΕΔΟΕΑΠ από το 2009 , τον φειδωλό πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής και τον πρόεδρο ΤΥΠ , που τοποθετήθηκε για άσχετο με τις αρμοδιότητες του θέμα , όλοι οι υπόλοιποι ομιλητές με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΔΣ , που είναι σύμφωνα με το Καταστατικό και Πρόεδρος της ΓΣ ( δεν εκλέγεται δλδ από τη ΓΣ Petros Zotos, όπως απαιτήσατε τον Ιούνιο του 2012 …) ΜΑΚΡΥΓΟΡΗΣΑΝ , ΠΛΑΤΙΑΣΑΝ, ΜΑΣ ….ΕΘΑΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΝ , ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ!
🛑Αν ο Πρόεδρος είχε κάνει τον κόπο να σκύψει πάνω από την ιστορία των ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ είμαι βέβαιη ότι δεν θα έδινε στον εαυτό του το ρόλο της Θεάς Κάλι με τα 12 χέρια…
Θα μιλούσε για την κατάσταση στον ΕΔΟΕΑΠ , τις θεσμικές κατακτήσεις του στη νέα εποχή , τις νίκες στο ΣτΕ και τα θετικά και αρνητικά ή επικίνδυνα για τον Κλάδο και τον ΕΔΟΕΑΠ στη θητεία του και μόνο για το χρονικό διάστημα του απολογισμού του .
Θα άφηνε τον ΓΓ να μιλήσει για τις διοικητικές υπηρεσίες και τα κτίρια
Τον Ταμία για τα στοιχεία ισολογισμού και τον προϋπολογισμό του 2023
Τον Πρόεδρο ΤΥΠ για την Περίθαλψη
Την Αντιπρόεδρο για την Κοινωνική Υπηρεσία κοκ
Αντ αυτών άπλωσε την πραμάτεια σε μια τοποθέτηση που διήρκησε πάνω από μια ώρα (!) και ακολούθησαν ασθμαίνοντες οι υπόλοιποι που φυσικά φαίνονταν να επαναλαμβάνουν όσα ο ίδιος είχε πει. Με αποτέλεσμα , κούραση και διάρκεια από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 περίπου το απόγευμα.
✅ΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ από πολλούς συναδέλφους το θέμα διενέργειας της ψηφοφορίας ΠΡΙΝ ολοκληρωθούν οι εργασίες της ΓΣ . Πράγματι δείχνει αντιδημοκρατικό . Και ήταν με τον τρόπο που έγινε .
Ο συν. Καπακος , ως ex officio πρόεδρος της ΓΣ, όφειλε να είναι σε συχνά διαστήματα σαφής με τους νέους , άγνωστους στους πολλούς , κανόνες που διέπουν μια διαδικτυακή ΓΣ .
Δυστυχώς δεν ενημέρωνε τους μετέχοντες για την ψηφοφορία . Χρεώνεται το γεγονός οτι επι 2650 περίπου παρόντων ψήφισαν οι 1750 περίπου, με το παράδοξο να ανακοινώνει το πράγματι εντυπωσιακό αποτέλεσμα , διαρκούσης της ΓΣ!
Χρεώνεται ακόμη με την απόφαση διεξαγωγής της ψηφοφορίας πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες της ΓΣ .
⛔️ΩΣΤΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΝΟΜΙΜΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ .
Αυτή είναι και η μόνη λογική δικαιολογία για τη σπουδή του Καπακου να αρχίσει και να κλείσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες της ΓΣ.
Αν δλδ την ώρα της ψηφοφορίας παρευρίσκονταν και ψήφιζαν λιγότεροι από 870 ψηφοφόροι , τότε ΟΛΗ Η ΓΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΗ .
✅Αυτό λύνεται με 5 ενέργειες κλειδιά :
1️⃣Στέλνεις 3 εργάσιμες ημέρες πριν απο τη ΓΣ , όλα τα οικονομικά στοιχεία ΚΑΙ τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του έργου σου αναλυτικά και όχι μόνο σε δυςαναγνωστες οικονομικές καταστάσεις,σε όλα τα μέλη .
2️⃣Τα παρουσιάζεις ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ στη ΓΣ ,χωρίς περιττές παρόλες .
3️⃣τα ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ στα πρακτικά της ΓΣ ( και τα αναρτάς την επόμενη στο Διαδίκτυο.)
4️⃣ Δίνεις ορισμένο χρόνο στους ομιλητές και τον τηρείς.
5️⃣ Ανοίγεις και κλείνεις τον κατάλογο των ομιλητών από την αρχή και για ορισμένο χρονικό διάστημα .
🆘Είπαμε να μην έχετε αντιπολίτευση εντός του ΔΣ αλλά όχι και να δυναμιτίζετε τον αντίλογο , στη ΓΣ , το κυρίαρχο όργανο που μπορεί ακόμη και να σας παύσει νόμιμα από τις θέσεις σας ‼️‼️‼️
🛑Κατα τα λοιπά , κρίνω ως άγονη , πεισματική την επιμονή του συν Καπάκου να μας αποκαλεί, εμφατικά μάλιστα , ….ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΛΗ κι όχι ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΜΕΛΗ του ΕΔΟΕΑΠ .
Και θεωρώ κακή, ψυχρή κι ανάποδη την απάντηση του σε εμένα που έθεσα το θέμα της σχετικής προσφυγής μας στο ΣτΕ : «Υπερασπιζόμαστε τον νόμο κυρία Σπανοπούλου»
Ούτε καν πρόεδρε, ή έστω συνάδελφε!
Προφανώς έχει θυμώσει ο συνάδελφος θεωρώντας τον νόμο δικό του , όπως και τον ΕΔΟΕΑΠ , αλλά και το ΔΣ 😂😂😂
Απαντώ εδώ :
✅ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ….ΚΥΡΙΑΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ , πριν γίνει πρόεδρος και πριν εμφανιστεί ο ίδιος το 2017 στο χώρο της Κοινωνικής μας ασφάλισης .
✅Στο ΣτΕ δεν στρεφόμαστε κατα του νόμου ,
αλλά κατα μιας υπουργικής απόφασης που άκριτα υιοθέτησε το νέο Καταστατικό με 11 λαθροχειρίες της Διοίκησης Καρούτζου -Σταθάτου τον Μάιο του 2018.Δεν στρεφόμαστε κατα της Διοίκησης Καπάκου-Κουμπιά .
Την απάντηση θα δώσει η Δικαιοσύνη .
Εγώ ξαναρωτώ :
🛑ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΚΡΙ ΣΤΟ ΔΣ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ ΜΕΛΟΥΣ στους εαυτούς σας και σε όλους εμάς τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ ?
Δεν γνωρίζετε την θεσμική οντότητα του και τη νομική του υπόσταση σύμφωνα και με απόφαση τιυ Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου ? ( (respect Vasso E. Morali! )
Ας μαθαίνατε! Κι ας κρατούσατε στάση αναμονής. Ας διατηρούσατε κάποιες έστω επιφυλάξεις!
🛑Όχι να διαβάζω στην προσθήκη /παρέμβαση του ΕΔΟΕΑΠ στο ΣτΕ εναντίον μας και υπέρ του Δημοσίου , δηλωθέντα νομικά επιχειρήματα.
που φέρνουν τον Οργανισμό ως παρακολούθημα του ΕΦΚΑ ‼️‼️
Γιατί ταυτίζεστε με τους εργοδότες και τους εργοδοτικούς Ιούδες του ΕΔΟΕΑΠ❓❓❓‼️
🛑Γνωρίζατε και αποδέχεστε εκεί στην ΕΣΗΕΑ , την ΕΠΗΕΑ , την ΕΣΗΕΜΘ ΚΑΙ την ΕΠΗΕΘ τις καλπουζανιές ( respect Παύλος Αλέπης !)
των Καρουτζων ή όχι ! Η τις αγνοούσατε?
Τι από τα δυο συμβαίνει ?
Να το γνωρίζουμε αυτό , όταν θα έρθει η ώρα των ευθυνών.
🛑Ένα μέλος της Διοίκησης , μετά τη ΓΣ , με ρώτησε : αφού θέλετε να είστε μέτοχοι , πες μου , αν χρειαστεί στο μέλλον , για να σωθεί το Ταμείο , με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου , θα συμμετάσχετε τα μέλη ?Θα βάλετε χρήματα?
Νομίζουν δλδ οτι διοικούν μια Ανώνυμη εταιρεία 😳😳
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι : ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ ‼️‼️
✅ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, με επόμενη ανάρτηση μου.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ εδώ στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ…. με καλόπιστη κριτική και μετα λόγου γνώσεως να στηρίζουμε το κοινό κας σπίτι και
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ εκεί στο ΔΣ , την προσπάθεια για τον ΕΔΟΕΑΠ της νέας εποχής.
Το Ταμείο όλων μας , το κοινό μας σπίτι που έλεγε ο αείμνηστος Ορέστης Φαράκος .
Γι αυτό σας ψηφίσαμε, σας εκλέξαμε και συνεχίζουμε να σας στηρίζουμε , άλλωστε !
Είπαμε : Τον ΕΔΟΕΑΠ και τα μάτια μας , αλλά και τα μάτια σας , όμως , συναδελφοι εκεί στο ΔΣ .
Και πάντως όχι με τα μάτια ερμητικά κλειστά !
Το επιβάλλει η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην οποία όλοι ορκιζόμαστε.
ΕΡΡΩΣΘΕ🌺🤞🌺
ΥΓ +Quiz ….όλοι ψαχνόμαστε , ακόμη και στον Περισσό , ποιος από τους 10 εικονιζόμενους είναι ΚΚΕ ❓❓❓
Αχ βρε Σταύρο ,
κάτι δεν βγαίνει σε όσα είπες περί …ανεξιθρησκείας τής 10μελους συμπολίτευσης σου στο ΔΣ.
😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘
Δέκα φιλάκια ένα στον καθένα σας και φυσικά όχι 11 !
Γιατί, με τίποτε δεν θα φιλούσα τον εκπρόσωπο των εργοδοτών, ποσο συμπάθησε κι αν μου είναι .
Ελένη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο οργανισμός γκρεμίζεται και εσύ ασχολείσαι με την ΓΣ. Τα golden boys&girls τον ημετέρων τα έχουν κάνει μπάχαλο, οι εργαζόμενοι θα βγουν στα κάγκελα και όλος ο οργανισμός δουλεύει για να μην χάσουν την θεσούλα τους 3-4 στελέχη της κακία ώρας. Απογοήτευση και η διοίκηση και εσείς που σας ψηφίσαμε