Σελίδες

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Διακήρυξη Ενωτικής Πρωτοβουλίας 10

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ

Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι υπόθεση όλων μας,
δεν  θα  τον  αφήσουμε  στους  καιροσκόπους

Συνάδελφοι,

           Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ γίνονται σε στιγμές κρίσιμες όχι μόνο για τα Ταμείο μας αλλά και για το μέλλον του κλάδου. Η κατάσταση αυτή διαμορφώθηκε μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή του νόμου για τον ΕΔΟΕΑΠ, λίγους μήνες μετά την ψήφιση του προηγούμενου, τον οποίο είχαμε εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία.

   ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΞΙΩΣΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
        Την αλλαγή του νόμου αξίωσαν οι δανειστές, μετά την έκφραση γνώμης από την EUROSTAT, με την οποία ο ΕΔΟΕΑΠ τοποθετείται στη Γενική Κυβέρνηση, παρότι δεν ενισχύεται από το δημόσιο.
         Η τρόικα  αξίωσε  τη διάθεση της  εργοδοτικής εισφοράς του 2%, επί του ετήσιου κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων ΜΜΕ, αποκλειστικά στον τομέα της υγείας. Το «βέτο» αυτό των δανειστών μας δείχνει πως υπάρχουν στοχεύσεις που  υπερβαίνουν την λανθασμένη γνωμοδότηση της Eurostat και πιθανότατα «υποδεικνύονται» από εργοδοτικούς χώρους.
       Το γεγονός ότι οι απαιτήσεις των δανειστών περιελήφθησαν στα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τα οποία  έπρεπε να ψηφισθούν ως τις 14 Ιουνίου, δημιούργησε μια ασφυκτική κατάσταση.
Ο διαφαινόμενος κίνδυνος ήταν, υπό την πίεση της τρόικας, και της λαθεμένης γνωμοδότησης της Eurostat, η κυβέρνηση να νομοθετήσει βιαστικά με πολύ δυσμενή αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους. Έπρεπε σε πυκνό χρόνο να αντιμετωπισθούν οι απαιτήσεις των δανειστών, οι πιέσεις των εργοδοτών και η υποχωρητική στάση της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος γενικότερα, απέναντι σε αυτές τις απαιτήσεις.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

1.      Αντωνιάδου Μαρία (ΕΣΗΕΑ)
2.      Γκανάς Μάρκος (ΕΠΗΕΑ)
3.      Θεοδωρακάκος Κυριάκος (ΕΣΗΕΑ),
4.      Καπάκος Σταύρος (ΕΣΗΕΑ)
5.      Κουμπιάς Δημήτρης (ΠΟΕΣΥ)
6.      Μιχαλίτσης  Νίκος (ΕΡΤ)
7.      Νεστορίδης Παναγιώτης (ΕΣΗΕΜΘ)
8.      Στέφος Νίκος (ΕΣΗΕΑ)
9.      Τάτσης Ευάγγελος (ΕΠΗΕΑ)
10.  Τζάγιας Γιώργος (ΕΠΗΕΘ),


ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1.      Καλαντζής  Δημήτρης (ΕΣΗΕΑ)
2.      Κατσούλη Πελαγία (ΕΣΗΕΑ)
3.      Μέρμηγκας Γιώργος (ΕΣΗΕΑ)
4.      Μοσχούλας Άγγελος (ΕΣΗΕΜΘ)
5.      Μπάστα Νικολέττα (ΕΠΗΕΑ)