Σελίδες

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ρεπορτάζ από ΓΣ ΕΔΟΕΑΠ

ΓΕΝΙΚΉ...ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ! 
Συμβάλω το κατά δύναμη στο γενικότερο προβληματισμό από όσα ζήσαμε σήμερα στο Κάραβελ,ΚΑΙ για την ενημέρωση των απόντων.
🕜Είχαμε απαρτία μια περίπου ώρα μετά την καθορισμένη.
👥👥Ήγουν 825 άμεσα μέλη σε σύνολο 16500 ενεργών Μητρώων.
🏥Σύνολο εγγεγραμμένων 17500 ,με σύνολο ασφαλιστικού πληθυσμού 27500 μέλη του ΝΈΟΥ ΕΔΟΕΑΠ.
📝Μετρηθήκαμε με 900 περίπου υπογραφές παρόντων.
⬇️Μπήκαμε στην αίθουσα περίπου 700 και στις 4 το απόγευμα είχαμε μείνει λιγότεροι από 100....
😓Στο προσκλητήριο μνήμης των συναδέλφων που έφυγαν οι ζωντανοί είμασταν λιγότεροι κατά 76 ψυχές.
🔊Ακούσαμε τον νέο Πρόεδρο να εξηγεί την κατάσταση πολύ πιο ρόδινη απ όσο περιμέναμε και οι πιο αισιόδοξοι!
🤔Ήταν μια ανακούφιση δεν λέω...

😊Διαπιστώσαμε ότι το καράβι έχει καπετάνιο με θέληση για δουλειά και καθαρές κουβέντες. 
🙄Η διαδικασία ήταν σχετικά γρήγορη & η ροή χωρίς τα συνήθη προσκόμματα, φωνασκίες και τα λοιπά γνωστά κωμικοτραγικά των συνελεύσεων της τελευταίας δεκαετίας. 
😔Ήταν φανερό ότι έχουμε όλοι καταλάβει κάποιες πικρές αλήθειες ...
😨Ζήσαμε στο πετσί μας τον κίνδυνο για την τύχη του Ταμείου μας και τα είδαμε όλα ειδικά από το φθινόπωρο του 2016 .
📣Ακόμη και ...παραδοσιακές ντουντούκες του αριστερού και του δεξιού συνδικαλισμού είπαν τη γνώμη τους στις 3λεπτες ομιλίες τους αντιπολιτευτικά μεν, ανθρώπινα και λογικά δε .
🥀Τσαλαπάτης , Χριστοδουλίδου, Αγγέλης , Στεφανής και λοιπές συνήθεις δυνάμεις έλαμψαν δια της απουσίας .
📈📉Και τι να πουν, δηλαδή αφού ο Ταμίας παρουσίασε με τέτοιο τρόπο τους αριθμούς ώστε κι εγώ ακόμη, που υποτίθεται σκαμπάζω κάτι παραπάνω , παρ' ολίγον να πιστέψω ότι είμαστε πλεονασματικοι!Εμείς όχι δηλαδή , αλλά ο ΜΑΓΙΚΟΣ ισολογισμός του 2017 και ο ήδη εκτελεσμένος κατά ένα δεκάμηνο προϋπολογισμός του 2018 που μας παρουσιάστηκε.
🗿Άφαντος ο εκπρόσωπος, έρημος κι απρόσωπος, των εργοδοτών 
💀18 από τους οποίους έχουν προσφύγει κατά του νέου νόμου αρνούμενοι (τι πληκτική συνήθεια ....😝)να πληρώσουν το ψηφισμένο από τη Βουλή 2 % ( όλοι πλην Χρυσης Αυγής και με παρών του ΚΚΕ ) 
📅12 Δεκεμβρίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή τους αφού έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα . Με το Υπουργείο Εργασίας που θα τους αντιμετωπίσει ,συμπαρατάσσονται όλες οι ενώσεις και ομοσπονδίες του Κλαδου των ΜΜΕ και φυσικά όλοι εμείς με το όπλο παρά πόδα !
📑💰Στα οικονομικά στοιχεία ακούσαμε ότι το 2017 προυπολογίστηκαν 6,5 εκ ευρώ ως έσοδο ,αλλά ...μαγικά καταφέραμε και εισπράξαμε τελικά 33,5 !
💸💸Φυσικα ειναι το περιφημο δανειο των 10 εκ.και 8,5 εκ. από ρευστοποιήσεις ομολόγων ,αλλά κρύβε λόγια τώρα πως θα φανεί ισοζυγισμένος ο ισολογισμός .
💰💶Το 2018 προυπολογίστηκαν εσοδα 52,952,900 € ( η απόλυτη ακρίβεια στο νούμερο ειλικρινά με σκοτώνει) και έξοδα 41.379.940 . Άρα αδέλφια έχουμε πλεόνασμα 11.572.960 € 
🤕Μη και μας έρθει κανένας ταμπλάς, άμα γράψουμε ή πούμε ότι με τα 9 μύρια που χρωστάμε στον ΕΦΚΑ και καμία 20αρια σε νοσοκομεία, προμηθευτές και Εφ άπαξ θα βγει το νούμερο....μείον και θα θριαμβολογουν οι αρουραίοι.
😔Ούτε τολμώ να σκεφθώ περί υγιούς αποθεματικού. Ακόμη ,τουλάχιστον ...
🌵Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΑΦΟΡΟΎΝ ΤΗ ΖΩΉ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΣΉΜΕΡΑ . ΑΠΌ ΜΉΝΑ ΣΕ ΜΉΝΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΕΤΉΣΙΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΌ ΣΕ ΕΤΉΣΙΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΌ. ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΈΧΟΥΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΌΚΚΙΝΟ ΗΔΗ ΑΠΌ ΤΟ 2007.
ΜΗΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΎΜΕ ΜΠΡΟΣΤΆ ΜΑΣ! Αυτό !
📚 Για τα παραπάνω εκ των υστέρων προυπολογιζόμενα ΈΣΟΔΑ -ΈΞΟΔΑ σημειωνω ότι δεν έχει κλείσει το 2018 ....ούτε μας δόθηκαν πραγματικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το εννεάμηνο του τρέχοντος χρόνου . 
👎Και ούτε λόγος, Οκτώβρη μήνα , για προϋπολογισμό του 2019!Ξέρετε αυτόν που ακόμη και η κυβέρνηση έχει προ πολλού στείλει στις Βρυξέλλες. Θα λειτουργούμε στον αυτόματο μέχρι να παραδοθεί η αναλογιστική μελέτη ή στην καλύτερη μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο ,που θα γίνει η επόμενη ΓΣ οπότε θα εγκρίνουμε και πάλι τον ....ήδη εκτελεσμένο προϋπολογισμό του 2019 και θα προσευχόμαστε να μπορεί να υπάρξει 2020.....Ειναι μια από τις πρωτοτυπίες για την οποία φρόντισε η προηγούμενη διοίκηση να ...ρυθμίσει στο. Νέο Καταστατικό .Αυτό με τις λαθροχειρίες .
🤷‍♀️Γι αυτό στην τοποθέτηση μου είπα στον συν. Καπάκο
" Μας τα παρουσιάζετε σήμερα όλα, μέλι γάλα !
Ελπίζω, όταν θα έρθει η αναλογιστική να μην μας... κεράσετε ξύδι με περικοπές παροχών και συντάξεων ! "
🕯Αλλά ας είναι .Και λίγο χρόνο έχουν που διοικούν και κατι αρουραίους των υπονόμων της Σισινη εχουν στα πόδια τους και καλή πίστη έχουμε να περιμένουμε και του Χρόνου ευχόμαστε να είμαστε καλύτερα.
Απελπιστική ήταν η παρουσίαση της έκθεσης της Εξελεγκτικής που 🙈🙉🙊 για ρευστοποιήσεις ομολόγων και το δάνειο ,αλλά ακούσαμε τον πρόεδρο της να μιλάει για φαρμακευτική περίθαλψη!!!!
😊Καλή η τοποθέτηση των Ορκωτών αρκεί να αναρτηθεί στο site του ΕΔΟΕΑΠ και η έκθεση τους , όπως ελπίζω και τα πλήρη πρακτικά της ΓΣ όταν επικυρωθούν από τον πρόεδρο.
☻Μελανό σημείο της ΓΣ και ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ προσβολή στους ομιλητές η άποψη του ΔΣ που φαινόταν να τη συμμερίζονται όλοι ,ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΎΝ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΈΘΕΤΑΝ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ. 
🙃Ακόμη και εκ των υστερων,όμως, τα ερωτήματα μπορούν να αποδελτιωθουν, να καταγραφούν, να απαντηθούν και να αναρτηθούν Το έκανε η Διοίκηση Σπανοπούλου το 2012, γιατι να μην το κανει και η Διοίκηση του 2018 ?
📰Η ΕΙΔΗΣΗ , πάντως ,από τη ΓΣ βγήκε από την αγωνιστική ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 30 συναδέλφων να καταθέσουμε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για τις 11 αυθαίρετες προσθαφαιρέσεις και λαθροχειρίες στο Καταστατικό του Οργανισμού τις οποίες ετσιθελικά και σε βάρος μας επέβαλε η Διοίκηση Καρούτζου χωρίς , ούτε ο νέος νόμος να τις προβλέπει /επιβάλει ούτε οι μέτοχοι μέλη να τις έχουμε εγκρίνει στο δημοψήφισμα του περασμένου Νοεμβρίου!!!!!
( Αναλυτικά θα ενημερώσω γι αυτο σε άλλη ανάρτηση μου)
🌷Θετική βρίσκω την από μέρους του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ και της ΓΣ συν. Σταύρου Καπάκου ,αποδοχή της πρότασης συναδέλφων αφού ολοκληρωθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ακούστηκαν όχι αρκετές, αλλά κάποιες τοποθετήσεις να προχωρήσει το Σώμα σε ψηφοφορίες ώστε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Έτσι κι έγινε.
 Λάθος που δεν προηγήθηκε ανακοίνωση ώστε να μπουν στην αίθουσα όσοι έπιναν καφέ έξω και να ψηφίσουν .
💡Στις ψηφοφορίες υπερτέρησε σαφώς η αποδοχή του Ναι και δεν καταμετρηθηκαν τα Όχι!
🎯Ό Στόχος του ΔΣ επετεύχθη κι εμείς νιώσαμε εστω για λίγο ότι ανήκουμε κάπου ξανά.... Ασε που θυμηθήκαμε και τα παλιά. 
🏅Την καλύτερη τοποθέτηση κατά τη γνώμη μου έκανε ο εκπρόσωπος των τεχνικών Βορείου Ελλάδος που με συγκίνησε με την καθαρότητα της σκέψης του και την ειλικρίνεια του .Αυτό το παιδί είναι ο νέος ΕΔΟΕΑΠ και γι αυτή την ενοποίηση πανκλαδικα και πανελλαδικα άξιζε να αγωνιστούμε όλοι. 
😱Στη χειρότερη θεση , Εφιάλτης από το χθες,ο πρώην προεδρος έχασε επιλέγοντας να απολογηθεί εκ προοιμίου για προβλήματα λάθη, γκάφες και σκανδαλα που προλαβε να δημιουργησει στον ενα χρόνο της θητείας του .Ούτε ένα "Συγγνωμη" ομως....
Τουλάχιστον στους συνταξιούχους! 
🌹Υποκλίνομαι στη σταθερή παρουσία /Αξία της Σοφίας Μαλτέζου στις ΓΣ του ΤΑΜΕΊΟΥ ΜΑΣ και της ΕΣΗΕΑ 
🚔Όχι δεν στείλαμε περιπολικό της Αστυνομίας να φέρει τον Πάνο Σόμπολο. 
📺💲📺Και Ναι, η αργοπορία του Νίκου Κιάου ήταν δικαιολογημένη αφού στο ΕΣΡ τραβάει τα μαλλιά του να ξεμπερδέψει το νέο κουβάρι των εργοδοτών που την Κυριακή κλείνουν το MEGA με απλήρωτους τους εργαζομενους, τη Δευτέρα αγοράζουν ένα δεύτερο κανάλι και την Τετάρτη μια (ακόμη) Τράπεζα ! 
🎈Σημειώνω ότι μόνον ο εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο deal ALPHA -MOTOR OIL.
🍰🍨Φήμες ότι στο πάνελ των μελών του ΔΣ και στη ΓΣ καθόταν ζαχαροπλάστισα με την ιδιότητα δημοσιογράφου, που εξειδικεύεται στην παρουσίαση βιβλίων γνωστών μασόνων ελέγχονται ως αληθείς !
🕞Έτσι τελείωσε η Συνέλευση και....
ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα.😊
Καληνύχτα🌒
Και ΚΑΛΉ ΤΎΧΗ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ
Ε.Σπανοπούλου

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παράταση μέχρι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο ΕΔΟΑΠ όσον αφορά «την ημερομηνία υποβολής και καταβολής της ΑΚΕΕΔ ( Αναλυτικής Κατάστασης Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου ) μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΕΔΟΕΑΠ»

«Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΚΕΕΔ υποβάλλεται ανά μήνα, για το χρονικό διάστημα από 16/11/2017 έως και 30/9/2018, ΜΟΝΟ στην περίπτωση που υπήρχε σχετική δαπάνη» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει πληροφορίες του advertising.gr που ανέφεραν πως είναι πιθανό να δοθεί παράταση από τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικούρησης, Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) για την καταβολή της ειδικής εισφοράς Διαδικτύου (2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ) και την υποβολή Αναλυτικής Κατάστασης Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (Α.Κ.Ε.Ε.Δ.) επί των αμοιβών των υπηρεσιών διαφήμισης ή προβολής ή της προώθησης πωλήσεων προϊόντων ή διάθεσης υπηρεσιών που τελούνται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο μέσω διαδικτύου, για την τιμολογημένη διαφημιστική δαπάνη του προηγούμενου μήνα.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, είναι πιθανόν η καταβολή της τιμολογημένης δαπάνης του χρονικού διαστήματος από 16.11.2017 έως και 31.8.2018 να τεθεί σε καθεστώς δόσεων (4) ή στις γενικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης περί δυνατότητας υπαγωγής επιχειρήσεων και επαγγελματιών για αποπληρωμή οφειλών στα Ταμεία σε 120 δόσεις.

Όλα θα κριθούν πάντως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 17 Δεκεμβρίου, οπότε και εκδικάζεται η προσφυγή των ιδιοκτητών κατά της εισφοράς 2% επί του διαφημιστικού τζίρου.

Θυμίζουμε ότι υπόχρεοι της καταβολής είναι οι διαφημιζόμενοι ή προβαλλόμενοι μέσω διαδικτύου, φυσικά ή νομικά πρόσωπα με κατοικία ή έδρα στην Ελλάδα, εφόσον η έδρα της επιχείρησης που παρέχει σε αυτό το πρόσωπο την υπηρεσία διαφήμισης ή προβολής ή εν γένει προώθησης προϊόντος δεν είναι στην Ελλάδα, και δεν έχει υποχρέωση απόδοσης της εργοδοτικής εισφοράς ποσοστού 2% επί του κύκλου εργασιών της. Η Αναλυτική Κατάσταση Ειδικής Εισφοράς στο Διαδίκτυο (ΑΚΕΕΔ) θα υποβάλλεται υποχρεωτικά στον ΕΔΟΕΑΠ, ηλεκτρονικά διαμέσου της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Οργανισμού έως την τελευταία ημερολογιακή ημέρα του μήνα που έπεται της περιόδου που αναφέρεται και περιλαμβάνει στοιχεία αποκλειστικά της χρονικής περιόδου στην οποία αναφέρεται (μήνας). Το αναλογούν ποσό καταβάλλεται στον ΕΔΟΕΑΠ έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που έπεται της περιόδου που αναφέρεται. Ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται πάντοτε η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρισης της ΑΚΕΕΔ στον ΕΔΟΕΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Άλλος για τη ΓΣ Μόνο η Σπανό?

Ανώνυμος είπε...

Ποια Γ.Σ.; Μια μάζωξη για να νομιμοποιηθούν τα ...πεπραγμένα των Δ.Σ. ήταν για στρατιωτάκια και υπηκόους-χειροκροτητές. Όσον αφορά την Σπανό, αυτή ξέρει τι κάνει, προετοιμάζει την κάθοδό της (πόσο πιο κάτω;) με τους συνεργάτες της Σταυρούκο-Μαράκι και σια στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Να δω στο ίδιο Δ.Σ. Τσαλαπάτη - Σπανοπούλου και τι στον κόσμο. Με Καρούτζο πρόεδρο, χάρη στη στήριξη του Δημήτρη α' αντιπρόεδρου και τη Νανά στην απέξω. Γραμματέας ο Βότσκαρης που είναι αστέρι στα οργανωτικά και δουλευταράς.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είπε...

Γεια σας. Εγω που ήρθα απο τη Θεσσαλονίκη για να στηρίξω τη ΓΣ, μπορώ να πω κάτι; Γιατί μας ταλαιπωρήσατε τόσο πολύ; Γιατί δεν ήμασταν στις καταστάσεις; Μας εχετε διαγράψει απο τον ΕΔΟΕΑΠ; Αυτό το φιάσκο συνέβη πρώτη φορά. Εμφανιζόταν συνεχώς μια κυρία με ύφος καρδιναλίου και νοοτροπία δημοσίου,
η οποια μας έλεγε οτι ειναι λαθος η διεύθυνση μας, ο ταχυδρομικός κώδικας και διαφορα άλλα. Επειδη μαλλον ειναι καινούργια, γιατι την είδαμε πρώτη φορά, ας ενημερωθεί οτι ειμαστε ασφαλισμένοι πολλά χρόνια στον ΕΔΟΕΑΠ. Δεν δημιουργήσαμε φασαρία, μόνο και μόνο επειδη σεβαστήκαμε την υπάλληλο που μας υποδέχεται τόσα χρόνια οταν ερχόμαστε στις ΓΣ και ποτε δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.
Κύριοι του ΔΣ, οταν κάτι λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά, δεν το αποδομούμε. Όπως σας τιμούμε εμεις και ερχόμαστε απο το βορρά για τη ΓΣ, θα πρεπει να μας τιμάτε και να μας σέβεστε κι εσείς.
Ευχαριστω για το χρονο σας.

Ανώνυμος είπε...

Ουτε απεξω δεν αξιζει να περασει ο Καρουτζος. Αλητες και φασιστες μας ειναι πλεον γνωστοι και πρεπει να τους μαυρισουμε.