Σελίδες

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΕΔΟΕΑΠ πανέτοιμος για τη μάχη του 2% στο ΣτΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εν όψει της εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (17/12/2018) προσφυγών μερίδας εργοδοτών, που ζητούν την κατάργηση της εισφοράς του 2%, και μετά τη δημοσίευση αναρτήσεων στο Διαδίκτυο εξ αφορμής non paper με κάποιες σκέψεις του νομικού συμβούλου του Οργανισμού προς τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ,  γνωστοποιούμε ότι:
     –     Ο Οργανισμός έχει προετοιμαστεί καταλλήλως, ώστε να δικαιωθεί έναντι  των προσφυγών.
–       Παραμένει αταλάντευτος στις τεκμηριωμένες θέσεις του έναντι των εργοδοτικών ισχυρισμών.
–       Η επισήμανση ορισμένων ισχυρισμών των εν λόγω εργοδοτών από το νομικό σύμβουλο του Οργανισμού συμβάλλει στη βέλτιστη αντιμετώπισή τους. Ο νομικός σύμβουλος —ως όφειλε— ενημέρωσε για όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να διαμορφωθεί καταλλήλως η υπερασπιστική στρατηγική του ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με την προάσπιση της εισφοράς του 2% ως απολύτου αναγκαίας για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Οργανισμού και την παροχή περίθαλψης, επικούρησης και εφάπαξ.
–       Το δημοσιευθέν non paper όχι μόνον είναι χαλκευμένο, αλλά περιλαμβάνει και ανύπαρκτες κινδυνολογικές εκφράσεις.
–       Η διοίκηση του Οργανισμού έχει λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με τις Ενώσεις Εργαζομένων στα ΜΜΕ, καθώς και των αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων τους, προκειμένου να ενισχύσει τη νομική θωράκιση έναντι της προσφυγής στο ΣτΕ.
–       Ο ΕΔΟΕΑΠ διαβεβαιώνει τους αδιάκοπα βυσσοδομούντες ότι σύντομα θα βρεθούν προ εκπλήξεως.

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παλιότερα οι οδοντίατροι αμείβονταν με σταθερό μισθό και όχι ανάλογα με τα σφραγίσματα που διενεργούσαν.
Οι προτελευταίες διοικήσεις τους έδιωξαν και έφεραν άλλους (πιό άγριους) που πληρώνονταν με το σφράγισμα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σου σφραγίζουν όσο περισσότερες οδοντότρυπες μπορούσαν - ακόμα δηλαδή και την από πίσω. Και αυτό βέβαια για να εισπράττουν παχυλούς μισθούς - πολλαπλάσιους από των προηγούμενων οδοντίατρων.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά οι προηγούμενοι διοικούντες προσέλαβαν ημετέρους (Βλέπε τον αποχωρήσαντα) που είχαν καβαλήσει το καλάμι - ούτε δουλειά - μόνο τεμπελιά, κοροϊδία και τάτσι μίτσι με τον μικρόκοσμο τους.
Στα αποτέτοια τους εάν ήταν ή δεν ήταν αρεστοί στους ασφαλισμένους.
Κάπου εκεί έφαγαν και την σφαλιάρα τους από όσους πρόγκηξαν τόσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

H αναφορά στην πίσω τρύπα δείχνει ότι σου αρέσει. Ο αποχωρήσαντας θα είναι εδώ μέχρι το τέλος του έτους . Πέρνα και θα σε βολέψει . Και μην φοβάσαι θα το κάνει μόνος του ,δεν θα σε παραπέμψει σε συμβεβλημένο .

Ανώνυμος είπε...

Μετά πέρνα και απο τον ελεγκτή

Ανώνυμος είπε...

Με το τρίο μπελκάντο της συμφοράς άκρη δε βγαίνει, πάρτε το ορίτζιναλ μπας και καταλάβετε τι παίζεται
Τσίκι τσίκι τσίκι τσίκι τα δοντάκια
όταν έχουμε στο στόμα στραγαλάκια
και σαν τρώμε τα αφράτα φουντουκάκια
τσίκι τσίκι τσίκι τσίκι τα δοντάκια.

Για σένα, φουντουκάκι μου,
πονάει το δοντάκι μου,
αχ, έλα, αγοράκι μου,
φουντου- φουντουκάκι μου,
πονάει το δοντάκι μου
για σένα, αγοράκι μου.

Ανώνυμος είπε...

Εχει περιθώριο εως 31-12 να κλαίγεται σε κάθε ραντεβού για την αδικία που του έκαναν και να βάλει γνωστούς και αγνώστους να γράψουν επιστολές για την αρτιότητα του.
Η διοίκηση πρεπει να ελέγξει τους λογαριασμούς των συμβεβλημένων (συγκεκριμένων κοντινών στον οργανισμό) και θα καταλάβουν τι γινόταν.

Ανώνυμος είπε...

Το τρίο μπελκάντο που λέγαμε μας θυμίζει «ότι οι υπογράφοντες δεν έχουν ταυτόσημες απόψεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στον ΕΔΟΕΑΠ και στο παρελθόν έχουμε συγκρουστεί σφοδρά για να υπερασπιστεί ο κάθε ένας τις θέσεις του».
Εδώ γελάμε τρανταχτά. Ο ντοράκης Νικολάκης Καρούτζος, ο μαρινάκης Κωστάκης Ντελέζος και η ζαχαροπλάστισσα του παραεκκλησιαστικού Άντζυ Σταθάτου με κοινούς χορηγούς και στην κορυφή η Νο1 εγκληματική φαμίλια στη νοτιοανατολική Ευρώπη να τους σπρώχνει.

http://www.anapodos.com/373428782/6698756/posting/οι-μαθητευομενοι-μαγοι-του-εδοεαπ?fbclid=IwAR1DhmShxFWSbpicnPfg_33tDeylzdqNVpc0U2G4cnbS7zcf9N7J23PM-_k

Ανώνυμος είπε...

Γιατι σβήνονται τα σχόλια ρε παιδια; Ενόχλησε που αναφέρθηκε ο λόγος απόλυσης του Ζώταλη; Αφού ετσι ειναι. Βρήκε ατασθαλίες κολλητών γιατρών της προηγούμενης διοίκησης και η τομεάρχης του εισηγήθηκε την απόλυση του.

Ανώνυμος είπε...

Δεκ. 14, 2018
Οι μαθητευομενοι Μαγοι του ΕΔΟΕΑΠ
Αυτοί οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ στην καταστροφή

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΟΥΤΖΟΥ
ΑΝΤΖΥΣ ΣΤΑΘΑΤΟΥ
ΚΩΣΤΑ ΝΤΕΛΕΖΟΥ

Οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΕΔΟΕΑΠ που ευαγγελίστηκαν προεκλογικά το “νέο ήθος” και την αποτελεσματικότητα, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν και τους πιο ανομολόγητους φόβους μας. Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μετάδοση του ιού της σήψης και της παρακμιακής λογικής των ηγεσιών κυρίως των Ενώσεων Συντακτών και η τιτάνια προσπάθεια διάσωσής του υπονομεύεται από την ίδια την πλειοψηφία του ΔΣ.

Έξι μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης από την «ομάδα Καπάκου-Αντωνιάδου-Κουμπιά» έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο. Να παραλύσουν λειτουργικά τον Οργανισμό, να καταλύσουν τη δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ, να σταματήσουν κάθε παραγωγική επένδυση και να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του Οργανισμού, εφαρμόζοντας την τακτική της υποταγής στις επιλογές του υφυπουργού Εργασίας κ. Πετρόπουλου.

Σήμερα δεν έχουμε απέναντί μας μόνο τους πάνω από 50 εργοδότες και εργοδοτικές Οργανώσεις που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, κατά της εργοδοτικής εισφοράς 2% επί του τζίρου των ΜΜΕ, αλλά και το Υπουργείο Εργασίας που υπονομεύει την υπόσταση του Οργανισμού. Ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κ. Σταύρος Καπάκος και οι συν αυτώ στο ΔΣ, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι νομικοί παραστάτες του Οργανισμού, έχουν δηλώσει με όλους τους τρόπους, ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ψευδή κατάθεση προς το ΣτΕ και μάλιστα δύο φορές ότι δεν έχει γίνει αναλογιστική μελέτη πριν τη νομοθέτηση του 2%. Και είναι ψευδής γιατί το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας κατά την ψήφιση του νόμου στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται στην αναλογιστική μελέτη που προηγήθηκε.

Και γι αυτό δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Αντιθέτως κινούνται εν κρυπτώ και δεν ενημερώνουν όλα τα μέλη του ΔΣ για τις ενέργειές τους και τα ζητήματα που προκύπτουν. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της αποστολής εγγράφων προς την ΕΛΣΤΑΤ χωρίς έγκριση ΔΣ αλλά και του περίφημου email του νομικού συμβούλου το οποίο μάθαμε από δημοσιεύματα και ο κ. Καπάκος ενώ το χαρακτηρίζει προσωπική άτυπη ενημέρωση την ίδια στιγμή μιλά για διαρροές, ενώ είναι ο ίδιος δράστης της διαρροής καθώς το απέστειλε τουλάχιστον σε πέντε συνοδοιπόρους του μέλη του ΔΣ και ουδέποτε εμφάνισε το πρωτότυπο email που έλαβε ώστε να γίνει γνωστό αν είχε τον ίδιο ή και άλλους αποδέκτες .

Μας μιλούν για μέτρα στήριξης του τύπου για τα οποία η κυβέρνηση εμπαίζει και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και τους ιδιοκτήτες, μήνες τώρα, ενώ αδυνατεί να περάσει από το μυαλό τους ότι μπορεί ο κ. Πετρόπουλος να κινείται στη γραμμή των εργοδοτών που δεν επιθυμούν να πληρώνουν τίποτα για τον ΕΔΟΕΑΠ. Είναι δε απίστευτο το γεγονός ότι στους προσφεύγοντες περιλαμβάνονται και τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ παρά το ότι μειώθηκε ο φόρος τηλεόρασης στο 5%, πράγμα που οφείλουν να εξηγήσουν και οι ίδιοι και η κυβέρνηση. Βεβαίως η πλειοψηφία του ΕΔΟΕΑΠ γνωρίζει πολύ καλά ότι πριν πληροφορηθούμε τη σύσσωμη προσφυγή των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ είχε υποβληθεί προσφυγή από το ΣΚΑΪ αλλά δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια ούτε προς την κυβέρνηση ούτε προς τον τηλεοπτικό σταθμό.

Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός λόγω της απίστευτης προχειρότητας, της έλλειψης σχεδιασμού και της υποτέλειας στον Πετρόπουλο βρίσκεται μπροστά από τα εξής ζητήματα που υπονομεύουν το μέλλον του.

Ανώνυμος είπε...

1. Δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αναλογιστική μελέτη όπως προβλέπει ο νόμος και άρα δεν μπορεί να συντάξει προϋπολογισμό. Και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αναλογιστική μελέτη γιατί:
Α) Δεν διαθέτει τα στοιχεία της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων ασφαλισμένων αλλά και ταυτόχρονα δεν γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των νέων έμμεσων μελών. Για τον αριθμό των νέων έμμεσων μελών θα το μάθει μετά το Φεβρουάριο όταν θα διακοπεί η ασφάλιση από τον ΕΟΠΥΥ των νέων έμμεσων μελών. Παρά το γεγονός ότι είχε γίνει απογραφή 1.000 ασφαλισμένων έως τα μέσα Μαΐου η νέα διοίκηση παρά τις εκκλήσεις μας όχι μόνο δεν τη συνέχισε ως όφειλε αλλά και δεν πέρασε καν τα στοιχεία στις μερίδες των ασφαλισμένων , με αποτέλεσμα να εμφανίζονται κενές μερίδες μόνο με όνομα και ΑΜΚΑ.

Β) Ο προϋπολογισμός του 2018 έχει συνταχθεί παρά τις διατάξεις του νόμου και οι αναλογιστές έχουν ζητήσει τον διαχωρισμό των κλάδων. Παρά τις συνεχείς γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις μας κατά τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού στο ΔΣ η πλειοψηφία του νέου ήθους δεν εισακουσθήκαμε.

Γ) Παραμένει ποσό άνω των 15 εκ ευρώ στον «αέρα» το οποίο ναι μεν έχει καταγραφεί ως απαίτηση αλλά έχει εισπραχθεί από τον ΕΦΚΑ ο οποίος εισέπραξε κατά παράβαση της νομοθεσίας και ως μη όφειλε τα χρήματα αυτά.

Δ) Υπάρχει πρόβλημα διαχωρισμού των εσόδων από 2% και εσόδων από εισφορές λόγω της «ευφυούς ιδέας» του Ταμία να υπάρχει μια ταυτότητα πληρωμής

Ε) Δεν έχουν εγγραφεί πάνω από 400 εργοδότες και δεν υποβάλλουν δηλώσεις παρ ότι είναι υπόχρεοι καθώς ο ΕΦΚΑ δεν συνεργάζεται και δεν παρέχει στοιχεία ώστε να γίνει η ταυτοποίησή τους. Σημειώνεται ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Καρούτζος έχει παραδώσει στις υπηρεσίες κατάλογο άνω των 1000 εργοδοτών που αγόρασε ιδίοις εξόδοις, ο οποίος έχει μείνει αναξιοποίητος από τη νέα διοίκηση.

Ανώνυμος είπε...

2. Δεν έχει προχωρήσει το πληροφοριακό σύστημα για τον Έλεγχο Δηλωθέντων εισπραχθέντων (ούτε καν έχει ανατεθεί) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνεται αυτοματοποιημένος έλεγχος και καταλογισμός των οφειλών. Δηλαδή ο οργανισμός είναι τυφλός στο σκέλος του τι δηλώνεται και τι εισπράττεται και οι όποιες πληροφορίες αντλούνται μετά από μεγάλη προσπάθεια, χειροκίνητα, των εργαζομένων στον Τομέα Εσόδων.

3.Δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος δαπανών (ούτε καν των συνταγών και των παραπεμπτικών της ΗΔΙΚΑ) με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ο εντοπισμός τόσο των καταχρήσεων όσο της πορείας εκτέλεσης προϋπολογισμού. Το προηγούμενο ΔΣ είχε αποφασίσει την διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος η οποία ουδέποτε προχώρησε.

4. Ουδέποτε προχώρησε η προμήθεια εφαρμογής για άμεση αναγγελία των εισαγωγών ασφαλισμένων στα νοσοκομεία την οποία ήδη χρησιμοποιεί ο ΕΟΠΥΥ .

5. Η διοίκηση απέστειλε , παρά την έντονη αντίθεσή μας, έγγραφο αίτημα διακανονισμού του δανείου των 10 εκ ευρώ στον ΕΦΚΑ γεγονός που συνιστά αποδοχή χρέους. Υπενθυμίζουμε ότι το δάνειο είχε αποπληρωθεί με την εκχώρηση απαιτήσεων ( ο ΕΦΚΑ έχει λάβει ήδη περί το 1 εκ ευρώ σε μετρητά επειδή ο ΕΔΟΕΑΠ εισέπραξε ήδη απαιτήσεις που δεν εισέπραξε ο ΕΦΚΑ παρ ότι όφειλε) και ο ΕΦΚΑ με αλλεπάλληλες επιστολές είχε ζητήσει την τροποποίηση της δανειακής σύμβασης με εκβιαστικό τρόπο καθώς για πάνω ένα έτος δεν καταβάλλει ποσά πάνω από 700.000 ευρώ τα οποία οφείλει στον ΕΔΟΕΑΠ και προέρχονται από κατανομή Αγγελιοσήμου. Την ίδια στιγμή διαλύθηκε ο μηχανισμός Αγγελιοσήμου, δεν διενεργείται κανένας έλεγχος από τον ΕΦΚΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ έχει τεράστιες απώλειες από ανείσπρακτο μη καταχωρημένο και μη καταλογισμένο Αγγελιόσημο παρελθόντων ετών. Αυτό κατ ουσίαν αποτελεί δώρο του Υπουργείου Εργασίας στους μπαταχτσήδες εργοδότες και διαφημιστές αλλά και απιστία σε βάρος του δημοσίου καθώς έσοδα δεν χάνει μόνο ο ΕΔΟΕΑΠ αλλά και ο ΕΦΚΑ.

6. Ενώ ο υφυπουργός κ. Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε σε σωματείο της πρώην Ιονικής Τράπεζας ότι το Φεβρουάριο με νόμο θα μεταφέρει τον κλάδο σύνταξης του ΕΔΟΕΑΠ στο ΕΤΕΑΕΠ και για το οποίο ενημερώσαμε εγγράφως τον Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Μάλιστα ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε από το φίλα προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ σωματείο που έχει 50 μέλη να εξαφανίσει από την ανακοίνωσή του την αναφορά. Ωστόσο υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του ΔΣ του ΤΑΠΙΛΤΑΤ που αναφέρεται στις εξαγγελίες του Υπουργού για τις συντάξεις του ΕΔΟΕΑΠ. Εφ όσον συμβεί αυτό θα πρόκειται για καθαρά πραξικοπηματική ενέργεια που αποτελεί συνέχεια της νομοθετικής απαγόρευσης για χρήση του 2% εισφοράς επί τζίρου αποκλειστικά για την υγεία. Και σε αυτό το έγκλημα που ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους η νυν διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ είναι συμμέτοχη και συνένοχη.

Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Άντζυ Σταθάτου
Μέλος ΔΣ και πρώην ΓΓ ΕΔΟΕΑΠ
Κώστας Ντελέζος
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι υπογράφοντες δεν έχουν ταυτόσημες απόψεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στον ΕΔΟΕΑΠ και στο παρελθόν έχουμε συγκρουστεί σφοδρά για να υπερασπιστεί ο κάθε ένας τις θέσεις του. Ωστόσο συμφωνούμε σε ένα πράγμα. Ότι ο Οργανισμός πρέπει να επιβιώσει και να διατηρήσει χωρίς εκπτώσεις το χαρακτήρα του. Και αυτό είναι που μας ενώνει όπως θα έπρεπε να ενώνει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ κόντρα σε αυτούς που μπροστά σε σκοπιμότητες οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ σε επικίνδυνες ατραπούς.
ΑΝΑΠΟΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Αηδία Αηδίες Προχωράτε
Τα σκυλιά άλυτα νε το καραβάνι προχωράει που έλεγε κι ο φίλος τιυ Καρούτζου Μάρκος ο Ευγενικός χρηματιστής που περιμένει στη σειρά να γίνει πρόεδρος Ξυπνά Σταύρο !

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ η Γραμματεία Αρχιατρου συνεχίζει και φτιάχνει τα θέματα του Δ.Σ... Και Γαμω τα GDPR

Ανώνυμος είπε...

Μια επιστολη και ενα παπαρογραφημα.
Η 3αδα του κ@λου ξαναχτυπησε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που γραφετε στο 1Δ μηπως και αυτο ειναι λαθος;
Απο οσο εχουμε καταλαβει η αναγγελια του 2% καταχωρειται σε ξεχωριστο λογαριασμο της λογιστικης απο οτι οι μηνιαιες μισθοδοσιες.
Δεν ειναι ετσι;
Και εαν ναι, τοτε αυτη η αναγγελια δεν αρκει για να διεκδικηθει το καθε ενα απο αυτα τα δυο εσοδα;

Ανώνυμος είπε...

https://metopoanatropismme.blogspot.com/2018/12/non-paper.html?spref=fb&fbclid=IwAR3uNfZxlM991Y4WWd9iWu9a2FN_xKAUEYx3pIZc8SAkb7hywtqZsrsjmcI

Λένε τ' αριστερά εξαπτέρυγα του Τσαλαπατιστάν σ' αυτή την ανακοίνωση - μνημείο ασχετοσύνης: «Ανέτρεψε το καθεστώς λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ με ένα εξ αρχής αδύναμο νόμο (όπως καθυστερημένα “ανακαλύπτουν” οι νομικοί σύμβουλοι του Ταμείου) για την ασφάλιση, την υγεία και την περίθαλψη των 18 χιλιάδων ασφαλισμένων, εγκλωβίζοντας την επιβίωσή του στο μοναδικό έσοδο του 2%, που γνώριζαν ότι θα προσβληθεί στα δικαστήρια για να ανατραπεί. Και έτσι πράγματι γίνεται».
Απορώ κι αναρωτιέμαι
1. Οι εισφορές για υγεία - πρόνοια - επικούρηση, ΔΕΝ είναι έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ; Γιατί τα ξεχνάνε και «θυμούνται» μόνο το 2%;
2. Μα τόσο έμπειροι αγωνισταράδες και τους πήρε ένα ολόκληρο χρόνο να πάρουν χαμπάρι ότι πρόκειται για «ένα εξ αρχής αδύναμο νόμο (όπως καθυστερημένα “ανακαλύπτουν” οι νομικοί σύμβουλοι του Ταμείου)». Η Χριστοδουλίδου στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ ήταν όταν έγινε ο «αδύναμος νόμος». Γιατί «ξέχασε» να ρωτήσει τους νομικούς αν θ' αντέξει ή όχι στο ΣτΕ. Επτά - οκτώ μήνες ακόμη εκεί ήταν παρέα με το νέο νόμο. Και αν πέσει στο ΣτΕ ο νόμος, δεν θα είναι μια προβληματική απόφαση, σαν κι αυτές που έβγαλαν τα μνημόνια συνταγματικά, αλλά θα φταίει ο «αδύναμος νόμος»;
3. «Την Δευτέρα πρόκειται να εκδικασθεί, αν δεν αναβληθεί, όπως επιδιώκεται από την διοίκηση του Ταμείου, η προσφυγή των 51 περίπου εργοδοτών εναντίον της θέσπισης του 2% επί του κύκλου εργασιών στις επιχειρήσεις ΜΜΕ». Από πού βγάζουν το συμπέρασμα ότι «επιδιώκεται αναβολή από τη διοίκηση του Ταμείου»; Επειδή το 'πε ο Ντελέζος στην Πόπη;
4. Συμφέρει ή όχι τον ΕΔΟΕΑΠ η αναβολή; Έχουν γνώμη ή σκασίλα τους;

Για τα υποδέλοιπα, αν έχουν μπερδευτεί, να πουν στην Κουτσούμπα να βάλει τον Παναγιώτη Σωτήρη να ρωτήσει τον κολλητό του τον Χαραλαμπόπουλο. Κάθε μέρα τα λένε γιατί ο Λευτεράκης δεν προκάμει να τα γράφει όλα μόνος του στο μαρινακέικο, τα περισσότερα του τα γράφει ο Παναγιώτης και παίρνει σε μαύρα το επιμίσθιο.
ΥΣΤ. Κωστάκη Ντελέζο τα διπλά απ' όσα παίρνεις εσύ παίρνει, δεν είναι φτηνιάρης τζουτζές σαν εσένα.
(Μ-Λ) ΟΑΚΚΕ (μ-λ)


Ανώνυμος είπε...

Το αμαρτωλό 2009 - 2013 του ΕΔΟΕΑΠ
*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαβάζουμε στο Neofitos Pantazidis και το μεταφέρουμε ως έχει:

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ με βαση το πορισμα ελεγχου των οικονομικων επιθεωρητων εχουν απαγγελθει κατηγοριες σε βαθμο κακουργηματος απο τον Ανακριτη για ολο το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ της περιοδου 2009 - 2011.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΥΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ.

Αυτα για καποιους που λενε οτι δεν ....ξερουν - δεν ακουσαν - δεν ειδαν. . .

Συμπληρωματικα, ο ελεγχος των οικονομικων επιθεωρητων εγινε το 2014 για τις δυο θητειες των μελων των δυο ΔΣ ( 2009- 2011 και 2011 - 2013) καθως και δυο υπαλληλων.

Ο Εισαγγελεας ασκησε διωξη σε ολους και η διαδικασια εχει παρει το δρομο της .

Εχουμε στα χερια μας ολα τα εγγραφα με τα ονοματα των κατηγορουμενων .

Θα σας ενημερωνουμε συχνα για καθε εξελιξη.
---

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στη νομική σύμβουλο της ΕΣΗΕΑ Χρύσα Σαλαβράκου για την εκλογή της στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Ξίδι ξιδάκι στα συνδικαλιστικά φρόκαλα Καρούτζο - Σταθάτου - Βότσκαρη - Μαζανίτη που την υπονόμευαν συστηματικά επιδιώκοντας την εκπαραθύρωσή της, γιατί δεν τους έκανε τα χατίρια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΤΗΣΕΕ: Για αυτό προσφύγαμε στο ΣτΕ κατά του 2%
by mediatvnews • December 17, 2018 • 0 Comments

Η μεγαλύτερη έκπληξη για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και όσους συνομιλούσαν από το 2016 και δώθε με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Α.Πετρόπουλο αποδεχόμενοι την κατάργηση του αγγελιόσημου που επέβαλλαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών μαζί με τους διαφημιστές και σταματώντας κάθε προσπάθεια να κινητοποιηθεί ο κλάδος, ήταν πως οι “σύμμαχοι” τους, η ΕΙΤΗΣΕΕ, οι ιδιοκτήτες των καναλιών οι οποίοι ωφελήθηκαν τα μέγιστα και κέρδισαν επιπλέον, τους “πούλησαν” και προσέφυγαν μαζί με όλους τους άλλους εργοδότες στο ΣτΕ, κατά της εισφοράς 2%υπέρ υγείας του ΕΔΟΕΑΠ. Η καταγγελία του σχήματος “Μέτωπο για την Ανατροπή” δίνει τις εξηγήσεις για αυτή την απόφαση των ιδιοκτήτων. Ας δούμε τι ακριβώς λένε οι της ΕΙΤΗΣΕΕ στους εργαζόμενους τους για να κατευνάσουν τα πνεύματα, μήπως και ξεσηκωθεί κάποιο κίνημα. Τους λέει πως θα τους ασφαλίσει ιδιωτικά! Όλους τους εργαζόμενους των καναλιών!


Σε ανακοίνωση που εστάλη στους εργαζόμενους του Star εξηγούνται οι λόγοι της προσφυγής, της 52ης συνολικά, όπως σημειώνεται. Τι λένε με απλά λόγια οι εργοδότες της τηλεόρασης; (Στη φωτο δίπλα όλα τους τα επιχειρήματα).

Ότι επειδή δεν μειώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις(!), είναι βέβαιο πως αν γίνει σταρ-2-εδοεαπ-προσφυγηαναλογιστική μελέτη δεν θα είναι ισοσκελισμένη, όπως απαιτεί ο νόμος που επέβαλλαν μαζί με τον Πετρόπουλο και αποδέχθηκαν περιχαρείς οι πλειοψηφίας των διοικήσεων του ΕΔΟΕΑΠ Καρούτζου-Καπάκου και οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΠΟΕΣΥ, κ.λ.π. Επίσης λένε πως οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας “προφανές(!)” δεν είναι ανώτερες από αυτές του ΕΟΠΥΥ.

Τα δυο δηλαδή βασικά σημεία των περιβόητων non paper του Πάνου Κυριακόπουλου στον “διάλογο” με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τότε που η διοίκηση Καρούτζου πήγαινε χέρι-χέρει με τις διοικήσεις Μ. Αντωνιάδου σε ΕΣΗΕΑ και Μ. Γκανά σε ΕΠΗΕΑ. Όλοι τους είχαν λοιδωρήσει, συκοφαντήσει και κατηγορήσει όσους από εμάς βλέπαμε το δάσος και όχι το δέντρο, επισημαίναμε τις παγίδες και απαιτούσαμε κινητοποίηση δυναμική του κλάδου. Έβαλαν τον κλάδο με πρωτοφανή εκβιασμό να ψηφίσει τις αλλαγές στο Καταστατικό και τώρα οι ιδιοκτήτες καναλιών ελεύθερα και χωρίς κανένα πρόσκομμα, τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια του ΕΔΟΕΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

http://harddog-sport.blogspot.com/2018/12/2.html#more
Αναβλήθηκε στο ΣτΕ η απόφαση για το 2%, κίνδυνος αναστολής της καταβολής

Αναβλήθηκε η εκδίκαση των προσφυγών εργοδοτών και εκδοτικών φορέων στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της θέσπισης του 2% επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας υπέρ του
ΕΔΟΕΑΠ. Το θέμα παραπέμφθηκε να εκδικαστεί στο ΣτΕ με διευρυμένη –επταμελή– σύνθεση. Η αναβολή ήταν εξέλιξη που προφανώς επιθυμούσε η πλευρά του ΕΔΟΕΑΠ, όπως είχε επισημανθεί από τον νομικό του σύμβουλο Δημήτρη Μελισσα με επιστολή του στον πρόεδρο του Ταμείου Σταύρο Καπάκο.
Τώρα η αβεβαιότητα και η αγωνία μετατίθεται για την Τετάρτη, οπότε θα εκδικασθεί το αίτημα των προσφευγόντων για αναστολή εφαρμογής του 2% έως την τελική απόφαση. Αν παγώσει η καταβολή αυτού του ποσοστού, θα είναι πλήγμα –προσωρινό έστω– για τον διευρυμένο, πλέον, φορέα ασφάλισης των εργαζομένων στην Ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

Στ' άρματα, στ άρματα, παιδιά στομ αγώνα...
Και ξαφνικά ξύπνησαν οι διοικούνυες συνδικάλες, δηλώνουν ......εξαπατημένοι από τους εργοδότες (που οι ίδιοι τους έκατσαν ατο κεφάλι μας με θέση στο δ.σ.) και καλούν σε απεργίες. Α, ρε ξευτίλες

Ανώνυμος είπε...

Φρέσκια σημερινή τροπολογία.

Aρθρο...
Συμμετοχή ανέργων του ΕΦΚΑ σε προγράμματα του ΟΑΕΔ

Οι μισθωτοί εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), συμπεριλαμβανομένων και των μισθωτών τεχνικών οι οποίοι ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΕΦΚΑ (κλάδοι πρώην ΤΣΠΕΑΘ και πρώην ΤΑΤΤΑ αντίστοιχα) και στον ΕΔΟΕΑΠ, δικαιούνται υπό προϋποθέσεις επίδομα ανεργίας από τους ανωτέρω ασφαλιστικούς φορείς. Εξαιτίας της διατήρησης της ασφάλισής τους για υγειονομική περίθαλψη στον ΕΦΚΑ ή στον ΕΔΟΕΑΠ, αδυνατούν να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και περιέρχονται σε δυσμενέστερη θέση από αυτή των κοινών ανέργων, καθώς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, όπως για παράδειγμα προγράμματα κατάρτισης, κοινωφελούς απασχόλησης κ.ά., τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας και ιδιαίτερα στην ανακούφιση και ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων.
Τέλος, με την προτεινόμενη ρύθμιση, παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής των ανέργων, πρώην μισθωτών, ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ (πρώην ΤΣΠΕΑΟ και πρώην ΤΑΤΤΑ) και του ΕΔΟΕΑΠ στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μετά τη βεβαιωμένη λήξη του χρονικού διαστήματος τυχόν επιδότησής τους λόγω ανεργίας από τον ΕΦΚΑ και με διατήρηση της ασφάλισής τους για υγειονομική περίθαλψη στον ΕΦΚΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ αντίστοιχα.

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/43242

Ανώνυμος είπε...

Απόφαση Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ, πρόσληψη γραμματέως της διευθύντριας. Από τους υπάρχοντες υπαλλήλους του ΕΔΟΕΑΠ, δυστυχώς δεν έχει καμιά τα προσόντα για αυτή την υψηλή θέση ευθύνης. Ούτε βέβαια και καμιά από τις τρεις συναδέλφους που ανεβοκατεβαίνουν στον έκτο. Συγκροτήθηκε μάλιστα και επιτροπή.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα πάντως δε τα έχει η ξεβρακωτη, ομως κάντε τη τώρα προϊσταμένη πουθενά γιατί τέτοιοι πουθεναδες είστε. Αν είστε Σοβαροί μόνο στο τηλεφωνικό κέντρο είναι η θέση της μιας και με τα τηλέφωνα ασχολείται όλη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Χο χο χοοοο
Ο προηγ διεθυντης ειχε μια μονο γραμματεα και το ΔΣ την θεωρησε σνεπαρκη.
Την εδιωξε και στη θεση της εφερε αλλη κοπελα πιο γεματουλα.
Η νεα διευθυντρια ζητησε και 2η γραμματεα με τη λογικη οτι η μια δεν της φτανει.
Τωρα λετε οτι θα προσλαβει νεα γραμνατεα.
Ρε μπας και δεν φταινε οι γραμματεις;
Για ψαξτε το λιγο παραπανω.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο λεγεται "κινητικοτητα" - ητοι με ποιο τροπο θα τακτοποιησουμε κιαλλους ημετερους.

Ανώνυμος είπε...

Τι να ψάξουν Μαρκο; Γιατι δεν παραδέχεσαι οτι οι γραμματείς που φυτέψανε με τις ευλογίες σου, ειναι για το τίποτα; Η μια ήταν πρόσληψη ρουσφέτι δικό σου και η άλλη μετακίνηση που έγινε λογω του θείου της του Τάτση και φυσικά λογω "ειδικών" προσόντων στα οποια υπέκυψε ο πρώην Προεδρος. Λαμβανουν υπερωρίες για να μιλάνε στο κινητό τους και να πίνουν καφέδες. Κρόσια τα νεύρα τους απο την πολλή καφεΐνη! Πάψε να υπονομεύεις το έργο της διευθύντριας και κοίτα να φερθείς ως εκτελεστικός γενικός γραμματέας που φροντίζει για το καλό του οργανισμού. Αυτος πρεπει να ειναι ο στόχος σου κι όχι οι τραμπουκισμοί και οι αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές. Μίλα με τους τομεάρχες και θα διαπιστώσεις οτι δεν υπαρχει γραμματεία διεύθυνσης.

Ανώνυμος είπε...

"μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου".

ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

http://www.typologies.gr/apergia-mesa-ston-genari-sta-mme/
Απεργία μέσα στον Γενάρη στα ΜΜΕ
25/12/2018

Για μία ακόμη φορά εξαγγέλλεται η «μάχη των μαχών» για τη σωτηρία του Ταμείου των ΜΜΕ από τη διοίκηση και τις συνδικαλιστικές ενώσεις. Μάχη που θα δοθεί στο ΣτΕ τον Ιούνιο, με την πρόσληψη ενός ακόμη δικηγορικού γραφείου, το οποίο θα προστεθεί στη νομική εκπροσώπηση του ΕΔΟΕΑΠ και των συνδικαλιστικών ενώσεων των ΜΜΕ. Η πρόσληψη δικηγόρου κρίθηκε αναγκαία, μετά τις σοβαρές επιφυλάξεις του νομικού του Ταμείου Δημήτρη Μέλισσα, ο οποίος αναφέρθηκε για τα κενά του νόμου σε ό,τι αφορά το 2% της εισφοράς για την υγεία. Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ωστόσο επιμένει πως δεν ζητά αλλαγή του νόμου και δηλώνει πως απαιτείται ενότητα για τη νέα αυτή μάχη. Συζητήθηκε μάλιστα η κήρυξη απεργίας μέσα στον Ιανουάριο στα ΜΜΕ για το Ασφαλιστικό.

Οι ιδιοκτήτες των καναλιών πάντως έχουν κάνει και σε αυτό το επίπεδο την κίνησή τους. Όπως αποκαλύφθηκε από επιστολή της διοίκησης του Star προς τους εργαζόμενους, μελετάται σε επίπεδο ΕΙΤΗΣΕΕ η εκπόνηση ιδιωτικού ασφαλιστικού προγράμματος για τους εργαζόμενους των καναλιών. Οι εργοδότες, δηλαδή, προωθούν το αμερικάνικο σύστημα ασφάλισης, «αν έχεις δουλειά έχεις και ασφαλιστήριο, όχι όμως ασφάλιση»

Ανώνυμος είπε...

http://www.typologies.gr/o-edoeap-anakalypse-tin-aplistia-tis-eitisee/
Ο ΕΔΟΕΑΠ ανακάλυψε την «απληστία» της ΕΙΤΗΣΕΕ!
25/12/2018

Αναβολή στο ΣτΕ για το 2%

Διοίκηση και πλειοψηφίες συνδικαλιστικών οργάνων στα ΜΜΕ, που διαπραγματεύονταν επί έναν χρόνο με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και την ΕΙΤΗΣΕΕ για την αλλαγή του ΕΔΟΕΑΠ από Οργανισμό Υγείας και επικούρισης με μετόχους σε απλό Ασφαλιστικό Ταμείο και με τη συμμετοχή στη διοίκηση εργοδοτικών Ενώσεων, ανακάλυψαν πως οι ιδιοκτήτες των καναλιών τους εξαπάτησαν! Όπως αποκάλυψε το «Π» την περασμένη Κυριακή, η εκδίκαση της προσφυγής 50 και πλέον εργοδοτικών Ενώσεων κατά της εισφοράς 2% επί του τζίρου των εταιρειών στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναβλήθηκε για τις 3 Ιουνίου 2019. Η εκδίκαση θα γίνει από επταμελή, ενισχυμένη σύνθεση του Α’ Τμήματος του ΣτΕ λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης.

Λίγο πριν από την αναβολή η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έμαθε πως τελικά οι προσφυγές ανέρχονται σε 52 και η προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ είχε κατατεθεί από τον Ιούνιο του 2018! Παράλληλα οι εργοδοτικές Ενώσεις έχουν καταθέσει αιτήσεις αναστολής της είσπραξης εισφοράς του 2% μέχρι την εκδίκαση. Οι μέχρι σήμερα αιτήσεις έχουν απορριφθεί, αλλά έχουν κατατεθεί νέες, όπως αυτή της ΕΙΤΗΣΕΕ, η οποία κατά εκτιμήσεις θα εκδικαστεί στα μέσα Ιανουαρίου του 2019.


Το non paper της ΕΙΤΗΣΕΕ, το οποίο αποκάλυψε το “Π” την 1η Νοεμβρίου 2015

Όλο αυτό το διάστημα, από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταμείου Σταύρο Καπάκο, οι ιδιοκτήτες των καναλιών συνέλεγαν στοιχεία και είχαν πρόσβαση στον μηχανισμό του ΕΔΟΕΑΠ ώστε να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον του. Ανακάλυψαν, πως στην αλλαγή του Καταστατικού, που οι ίδιοι προώθησαν με κάθε μέσο, εκβιάζοντας ουσιαστικά τους ασφαλισμένους να ψηφίσουν «ναι» στις αλλαγές που συμφώνησαν με Τάσο Πετρόπουλο και ΕΙΤΗΣΕΕ, αλλιώς θα έκλεινε ο ΕΔΟΕΑΠ, οι εργοδότες και το υπουργείο Εργασίας πρόσθεσαν ως προαπαιτούμενο τη φερεγγυότητα των στοιχείων. Όρος που ισχύει, όπως λένε τώρα, μόνο για τις ασφαλιστικές εταιρείες που αναλαμβάνουν Ασφαλιστικά Ταμεία!

Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τόσο στην προηγούμενη διοίκηση όσο και στη σημερινή και οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές Ενώσεις δηλώνουν «εξαπατημένες» από τους «άπληστους» ιδιοκτήτες τηλεόρασης, που κατάφεραν να πάρουν ό,τι ήθελαν από την κυβέρνηση, όπως τη μείωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης από 20% στο 5%.

Ανώνυμος είπε...

Το εσωτερικο του εδοεαπ πασχει απο εσωστρεφεια και μικροκοματισμο.
Κοινως ασχολουνται πολυ με τις εσωτερικες αντιπαραθεσεις τους και ετσι χανουν την εννοια της απο κοινου πορειας του οργανισμου.
Ειδικα καποιοι (και καποιες κυριως) που επεζησαν της προηγουμενης αισχρης διοικησης, προσπαθουν τωρα να εφαρμοσουν τις ιδιες λανθασμενες τακτικες της.
Αναφερομαι σε γυναικες με τιτλο που εμφανως δεν τον αξιζουν.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπαγλαμάδες δημοσιοκάφροι αυτός ο Νίκος ο Μαυρίκος ο έμπορας των αφορολόγητων που αρπάξανε στον Πειραιά σήμερα είναι αλήθεια πως είναι σόι με τον μακαρίτη τον Παναγιώτη, τον δικό σας ντε, τον εκδότη;
Και τι σύμπτωση ρε ρουφιάνοι να 'ναι αυτόπτης μάρτυρας το διαχρονικό τσουτσέκι του Βρυώνη, το συναδελφάκι σας ντε, ο Φίλιππος Καμπούρης που ειδοποίησε την αστυνομία ακούγοντας τα ουρλιαχτά την ώρα της αρπαγής του επιχειρηματία. Τον παπάρα, έδωσε το αποκλειστικό μόνο στον Κουσουλό του ΜΠΑΜ και του eReportaz, δημοσιογραφική δεοντολογία μηδέν ο κάφρος.
Περισσότερα μπορεί να ξέρει ο Ισίδωρος της Ντόρας γι' αυτή τη φάση, βάλτε το Νικολάκη τον Καρούτζο να ρωτήσει, κι αυτός της φαμίλιας είναι, αλλά να μοιράσει σωστά το ρεπορτάζ, μην το κάνει σαν τον Καμπούρη

Ανώνυμος είπε...

Ο Νικολάκης ρε ήταν τακίμι με τον Φράγκου και τον συγχωρεμενο το Μαυρίκο και τα χάλασαν στη μοιρασιά από τα πουλημένα ρεπορτάζ και πλακωθηκαν και έφαγε τις μπουνιές στη μούρη ο δικός μας ο Καλαματιανός από τον Χρηστάκη μεσα στο γραφείο του στον ΕΔΟΕΑΠ.
Μεγάλο λαμόγιο ο τύπος. Ασε που να τα λέμε τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά, για όλους μας και τον ΕΔΟΕΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.typologies.gr/quot-aimodotis-quot-toy-edoeap-i-ert-mazi-me-cosmote-tv-nova/"
Αιμοδότης” του ΕΔΟΕΑΠ η ΕΡΤ, μαζί με Cosmote TV-Nova
02/01/2019

Συνεχίζει η ΕΡΤ να καλύπτει το βάρος συντήρησης του ΕΔΟΕΑΠ με την εισφορά του 2%. Το ποσό που κατέβαλε πριν από λίγες ημέρες μόνο για τον μήνα Νοέμβριο ανήλθε σε 190.816,25 ευρώ. Μαζί με τη Nova και την Cosmote TV αποτελούν τους στυλοβάτες του εγχειρήματος του «μίνι αγγελιοσήμου», σε αντίθεση με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, που πλέον πληρώνουν λιγότερα υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Η χοντρή Αμαμητη ζαχαροπλάστισα είχε ένσταση ώς προς τη μεταφορά της Αργίας και δηλώνει πώς κακώς όσοι εργαστούν θα πληρωθούν με προσαύξηση... Δυστυχώς από κοντά και όλο το πρώην Δ.Σ μαζί με κάτι κολαουζους τύπου Αξελου και Τραχιλη. Μια βόλτα από το τοίχο της στο Facebook θα καταλάβει το μέγεθος της σκατοψυχιας της αλλά και το κόμπλεξ που διαθέτει. Τραγικές φιγούρες και οι από κάτω που σχολιάζουν αλλά ζητούν τη ψήφο μας και την άμεση εξυπηρέτηση μας στις δουλειές τους ... Εμείς με τη σειρά μας θα ευχηθούμε στη κα Στεβια ευτυχισμένο το 2019 και το νέο έτος να της φέρει κάτι το πραγματικά συνταρακτικό στη ζωή της ωστε να σταματήσει ν ασχολείται με όλο το κόσμο. Επίσης σε όσους σχολιάζουν απο κάτω Υγεία και καλά μυαλά.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, που ψήφισε λευκό!!!

Ανώνυμος είπε...


Η υπερβολική κατανάλωση στέβιας έχει σοβαρές παρενέργειες. Το ξέρουν όλοι στον ΕΔΟΕΑΠ.
Σε μερικούς ανθρώπους η στέβια μπορεί να προκαλέσει ναυτία, φούσκωμα ή να προκαλέσει αέρια. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αλλεργίας για ορισμένα άτομα.
Τα αποτελέσματα στα νεφρά, το καρδιαγγειακό σύστημα και το αναπαραγωγικό σύστημα είναι υπό μελέτη, επειδή ορισμένες έρευνες σε ζώα έχουν δώσει αντικρουόμενα αποτελέσματα.
Τέλος, η στέβια επιδρά στον τρόπο που αποβάλλεται το λίθιο από το σώμα. Αυξάνει τα επίπεδα λιθίου στο αίμα κι αυτό μπορεί να έχει παρενέργειες...

Ανώνυμος είπε...

Με αυτά και με αυτά, λουφάραμε και σήμερα και για τους απαραίτητους!!! Προσαύξηση 75%.

Ανώνυμος είπε...

http://www.typologies.gr/allagi-toy-nomoy-gia-to-2-yper-edoeap-apaitei-i-eitisee/
Αλλαγή του νόμου για το 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ απαιτεί η ΕΙΤΗΣΕΕ
09/01/2019

Νέες απαιτήσεις των ιδιοκτητών της ιδιωτικής τηλεόρασης κρύβονται πίσω από την προσφυγή ενάντια στην εισφορά του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας εν κρυπτώ τον περασμένο Ιούνιο η ΕΙΤΗΣΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ, της μόνης εργοδοτικής Ένωσης που συμφώνησε για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ταμείο των ΜΜΕ, έβαλε τους όρους της και κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στο ΔΣ του Ταμείου αλλά και την άσκηση βέτο για τις δαπάνες καθώς και τον όρο για τη φερεγγυότητα του Ταμείου, σχετίζεται με τον στόχο της να αλλάξει το καθεστώς του 2%.


Το non paper της ΕΙΤΗΣΕΕ, το οποίο αποκάλυψε το “Π” την 1η Νοεμβρίου 2015

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες τηλεόρασης ζητούν να υπολογίζεται η εισφορά του 2% επί των κερδών της κάθε εταιρείας ΜΜΕ και όχι επί του τζίρου, μια απαίτηση που βρίσκει σύμφωνους όλους τους εργοδότες που έχουν επίσης προσφύγει στο ΣτΕ. Επίσης ζητούν τη μείωση του ποσοστού από 2% που ορίζει ο νόμος στο 1%! Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο ΕΔΟΕΑΠ δεν θα έχει έσοδα, αφού οι περισσότερες εταιρείες ΜΜΕ –πλην της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ– παρουσιάζουν ζημίες και όχι κέρδη! Για αυτές τις εταιρείες προτείνεται η μείωση του ποσοστού στο 1%. Το σχέδιο των ιδιοκτητών τηλεόρασης πλέον έχει πλήρως αποκαλυφθεί και οι συνδικαλιστικές Ενώσεις που είχαν συμμαχήσει μαζί τους από το καλοκαίρι του 2017 είναι στριμωγμένες. Από τα οικονομικά στοιχεία προκύπτει πως ο ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να λειτουργήσει πλήρως και στους δύο τομείς του, την υγεία και την επικούρηση μόνο με την εισφορά του 2%, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι ζημιογόνος.

Ανώνυμος είπε...

http://www.typologies.gr/i-machi-ton-asfalistikon-metron-gia-to-2-toy-edoeap/
Η μάχη των ασφαλιστικών μέτρων για το 2% του ΕΔΟΕΑΠ
09/01/2019

Σε λίγες μέρες η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα βρεθούν και πάλι στα δικαστήρια, όπου και θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΕΙΤΗΣΕΕ ενάντια στην εισφορά του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. Πρόκειται για την αίτηση αναστολής των ιδιοκτητών ιδιωτικής τηλεόρασης που μετέχουν με εκπρόσωπό τους στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αλλά έχουν καταθέσει προσφυγή ενάντια στην εισφορά, την οποία συμφώνησαν το καλοκαίρι του 2017 με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και τις ηγεσίες ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ. Και ενώ η εκδίκαση των συνολικά 52 κύριων προσφυγών από τις εργοδοτικές οργανώσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αναβληθεί για τις 3 Ιουνίου, στην ενισχυμένη επταμελή σύνθεση του ανώτατου δικαστηρίου, αναμένεται η δίκη της αίτησης αναστολής από την ΕΙΤΗΣΕΕ.

Όπως είχε ενημερώσει ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Σταύρος Καπάκος, συνολικά έχουν κατατεθεί 19 αιτήσεις αναστολής, ενώ οι 18 από αυτές έχουν απορριφθεί. Εν όψει της εκδίκασης αυτής, η

Ανώνυμος είπε...

Για τις απολύσεις στον ΣΚΙ δε μιλάει κανεις???

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνουν το ...Δαυλό να τους ...φωτίσει!