Σελίδες

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Επικαιροποίηση στοιχείων ασφαλισμένων

Από σήμερα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ να συνδεθούν εδώ και να εισέλθουν σε ειδική ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο taxisnet.
Θα τους ζητηθεί ο ΑΜΚΑ τους και στη συνέχεια θα μπορέσουν να ελέγξουν και να διορθώσουν περίπου 20 σημαντικά πεδία των προσωπικών στοιχείων τους.
Πατήστε εδώ για περισσότερες οδηγίες.

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.typologies.gr/aichmes-139/
ΑΙΧΜΕΣ
30/01/2019
**Η πρόταση του Σ. Καπάκου,ο οποίος έχει διπλή ιδιότητα, με ταυτόχρονη παρουσία σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ, χωλαίνει σε πολλά σημεία.

**Η ΕΡΤ δεν μπορεί να πληρώνει για τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων. Με την πρώτη προσφυγή στην ΕΕ, μια τέτοια απόφαση θα καταπέσει. Θα συνιστά κρατική ενίσχυση.

**Θα περίμενε κανείς να γνωρίζει πως τα χρήματα που εισπράττει η ΕΡΤ και ορίζονται ως “ανταποδοτικό τέλος” είναι για την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος

**Το γεγονός πως στην πρόταση αυτή καταγράφονται ως άξια χρηματοδότησης εφημερίδας που σχετίζονται ή προέρχονται από την αριστερά, με την προσθήκη της “Εστίας” τη συνιστά εξίσου προβληματική.

**Με ποιο κριτήριο προτείνεται η “Εποχή” και όχι το “Πριν”; Επειδή η δεύτερη εφημερίδα ασκεί αντιπολίτευση από τα αριστερά;

**Η “Καθημερινή” είναι ιστορική εφημερίδα; Οι εφημερίδες Μαρινάκη που έχουν αποκτήσει δύο ιστορικούς τίτλους, “Τα Νέα” και το “Βήμα” δεν θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν

**Κάποιο θεωρούν πως η ΕΡΤ πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα των άλλων. Ήδη είναι ο βασικός χρηματοδότης του ΕΔΟΕΑΠ, με Cosmote και Nova εξαιτίας της εισφοράς του 2% που εξυπηρετεί τη λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης.

**Ας είναι υποψιασμένοι στο υπουργείο Οικονομικών, πως η ενίσχυση του Τύπου, δεν είναι εύκολο έργο. Αλλά και στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που έχουν ψάξει το θέμα, ας εξηγήσουν , τι συμβαίνει…

Ανώνυμος είπε...

https://pospertgr.blogspot.com/2019/01/blog-post_75.html

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΠΑΚΟ - "ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ "ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ" ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΡΤ

Δεν φανταζόμαστε ποτέ ότι θα βρεθεί ένας "αριστερός" συνδικαλιστής, που θα έβλεπε ΄την ΕΡΤ σαν "αγελάδα" έστω και χωρίς τον επιθετικό προσδιορισμό "ιερή" που είχε προσδώσει τον Ιούνιο του 2013 ο Κεδίκογλου όταν ανακοίνωνε το λουκέτο στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Φαίνεται ότι το σύντομο πέρασμα του Σταύρου Καπάκου απο την καρέκλα του διευθυντή στην ΕΡΤ, δεν ήταν αρκετό ώστε να αποκτήσει μια στοιχειώδη αντίληψη της καταστροφής που υπέστη αυτός ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός απο το πραξικόπημα του μαύρου.

Δεν είχε όπως φαίνεται καταλάβει πως με ελάχιστα μέσα και σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό δίναμε και δίνουμε καθημερινό αγώνα για να ξαναχτίσουμε ότι γκρέμισαν ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος.

Δεν εξηγείται αλλιώτικά πως ο "συστρατευμένος σε κοινή αντίληψη"* με την δεξιά του Σαμαρά ΕΣΗΕΑ , δημοσιεύει στην ΕΦΣΥΝ ...βαρυσήμαντο άρθρο για την οικονομική στήριξη του τύπου, δηλαδή των επιχειρήσεων, που στις περισσότερες περιπτώσεις ανήκουν σε αυτούς που η κοινωνία αναγνωρίζει ως βαρώνους των ΜΜΕ , των γηπέδων κλπ, προτείνοντας την θεσμοθέτηση της αφαίμαξης αρχικά του 10% των εσόδων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, βαφτίζοντάς την μάλιστα στο άρθρο του ως "αιμοδοσία του τύπου μέσω της ΕΡΤ".

Αυτή η "πρόταση" είναι αδύνατο να μην βάλει σε υποψίες όλους τους εργαζόμενους, που
παρ΄ολα τα άλυτα μεχρι στιγμής προβλήματα, μοχθούν για να κάνουν την ΕΡΤ να σταθεί αυτόνομα χωρίς ομηρείες και εκβιασμούς στα πόδια της.

Πως είναι δυνατόν σήμερα ο κ. Καπάκος να διατυπώνει μια πρόταση θεσμοθέτησης ενός επί της ουσίας χαρατσιού υπέρ των επιχειρήσεων του έντυπου τύπου, όταν μάλιστα γνωρίζει τις θέσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και των εργαζομένων στην ΕΡΤ αυτές δηλαδή που έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως δημόσια και ευθέως ότι η θεσμοθετημένη απο τον Σαμαρά υφαρπαγή μέρους των εσόδων της ΕΡΤ δήθεν για το "βούλωμα" της "μαύρης τρύπας του δημόσιου χρέους" , αποτελεί μια δόλια μετατροπή του ανταποδοτικού τέλους σε φόρο αφ΄ενός και αφ΄ετέρου μια μεγάλη αιμορραγούσα πληγή που εμποδίζει την ανάπτυξη της εταιρείας (προς όφελος φυσικά των βαρώνων των ΜΜΕ, που όπως είπαμε μερικοί απο αυτούς εκτός απο ποδοσφαιρικές ομάδες, τεχνικές εταιρείες κλπ έχουν και εφημερίδες).

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ καθώς επίσης και η εργαζόμενη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι τυχόν ανατροπή στον ισοσκελισμό εσόδων - εξόδων του προϋπολογισμού της ΕΡΤ θα έχει τραγικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα, τι λένε για αυτή την "πρόταση - βόμβα" του κ. Καπάκου;

Ο διπλά αμειβόμενος απο την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ "λαγός" της κ. Αντωνιάδου ενδιαφέρεται για την "σωτηρία" του εργοδότη της Μαρινάκη ή απλώς εκτελεί εντολές της Πειραιώς που διαρκώς βλέπει σε αυτό το ανταποδοτικό τέλος υπερ της ΕΡΤ το ...γιατρικό "διά πάσαν νόσον και πάσαν μ@λ@κίαν" κατά το εκκλησιαστικό ρητό;


*απο άρθρο της "Αυγής" στις τελευταίες εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ

Ανώνυμος είπε...

...Ο διπλά αμειβόμενος απο την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ "λαγός" της κ. Αντωνιάδου.
Πολύ εύστοχο! Μπράβο, ρε, Καλφαγιάννη, πες τα πράγματα με το όνομά τους! Ξέρεις καλά, εσύ..

Ανώνυμος είπε...

"Ή απλώς εκτελεί εντολές της Πειραιώς";

Ανώνυμος είπε...

Καλά, δεν τον είδατε στην εκδήλωση για τον Π. Μπακογιάννη στην ΕΣΗΕΑ που έδειξε η TV πως καμάρωνε (με εκείνο το γλυκανάλατο χαμόγελο) όταν χαιρετούσε τον Κούλη;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είπαμε να ξεφύγουμε από τους πονηρούς και μπλέξαμε με τους χαζοβιόληδες, η επιστήμη δεν έχει ακόμα απάντηση. Ποιος είναι ο περισσότερο επικίνδυνος, το παρτάλι ή ο βλάκας.

Ανώνυμος είπε...

Χαζοβιόληδες και πονηροί, συνέχεια. Τι άλλα θα υποστούμε τελικά; Ας προσέχαμε, όμως...
Ν. Καρούτζος: Οδηγείτε τον ΕΔΟΕΑΠ σε επικίνδυνα μονοπάτια
*
Ανασυγκρότηση
***
*
Οι επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί
υπονομεύουν το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ

Με αφορμή την πρόσκληση του ΕΔΟΕΑΠ για επικαιροποίηση διαδικτυακά των στοιχείων όλων των ασφαλισμένων, λόγω της αδυναμίας του Οργανισμού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναλογιστικής μελέτης, η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, απέστειλα στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιοποιώ προκειμένου οι ασφαλισμένοι να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον Οργανισμό εν όψει πολύ κρίσιμων εξελίξεων.

Αθήνα 31/1/2019

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά από το περασμένο καλοκαίρι σας είχα επισημάνει την αναγκαιότητα συμπλήρωσης απογραφικών στοιχείων από τους νέους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ. Μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει ώστε ο Οργανισμός να διαθέτει πλήρη στοιχεία των άμεσα ασφαλισμένων και των εξαρτώμενων μελών τους και τη διακόψατε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας.

Ταυτόχρονα προχωρήσατε στην ένταξη των νέων μελών με αυτόματο τρόπο μέσω του ΕΦΚΑ ο οποίος δεν διέθετε στην συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων μας στοιχεία ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν μεταφέρθηκε κανένα στοιχείο για τα εξαρτώμενα-έμμεσα μέλη (σύζυγοι-τέκνα). Μάλιστα είχαμε τη δική σας επανειλημμένη διαβεβαίωση αλλά και της Διευθύντριας του Οργανισμού ότι τα στοιχεία που λάβαμε είναι επαρκή.

Δυστυχώς οι επανειλημμένες εκκλήσεις μας και οι ενστάσεις για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει μια διαδικασία που δεν έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί επαρκώς δεν εισακούστηκαν τόσο από εσάς όσο την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αποτέλεσμα αυτού σήμερα είναι πρώτον να προκαλούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση των νέων ασφαλισμένων μας και ταυτόχρονα να είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί η αναλογιστική μελέτη που προβλέπεται από το νόμο και το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ. Μια αναλογιστική μελέτη που οφείλατε να έχετε ολοκληρώσει από το τέλος του 2018 ώστε να έχει συνταχθεί προϋπολογισμός και ο Οργανισμός να λειτουργεί ομαλά και χωρίς κινδύνους να βρεθεί απόλυτα εκτεθειμένος νομικά ειδικά μάλιστα εν όψει της συζήτησης της προσφυγής στο ΣτΕ σωρείας εργοδοτών και εργοδοτικών οργανώσεων κατά της εισφοράς 2% επί του κύκλου εργασιών.

Δυστυχώς όμως και σήμερα συνεχίζετε να λειτουργείτε ερασιτεχνικά και χωρίς σχέδιο. Ανεβάσατε μια εφαρμογή στο διαδίκτυο και καλείτε τους ασφαλισμένους να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους έως την 15η Φεβρουαρίου κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet. Πέραν της ανησυχίας των ασφαλισμένων για τυχόν υποκλοπή των κωδικών taxisnet στην οποία οφείλετε να απαντήσετε επαρκώς και τεκμηριωμένα έχετε υποπέσει σε ολέθρια σφάλματα.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον, ζητάτε από τους ασφαλισμένους ημερομηνία έναρξης ασφάλισης, η οποία όμως δεν πιστοποιείται από πουθενά και πιθανότατα δεν την γνωρίζουν.

Δεύτερον, δεν ζητούνται στοιχεία για ασφάλιση σε κλάδο εφάπαξ προγενέστερα της εφαρμογής του νόμου 4498/2017 για τον ΕΔΟΕΑΠ ώστε να διαπιστωθεί ποιοι και πόσοι ασφαλισμένοι εντάσσονται στον κλάδο εφάπαξ.

Τρίτον, δεν μπορούν να συλλεγούν στοιχεία για τα έμμεσα μέλη μέσω της εφαρμογής και άρα δεν ικανοποιείται το αίτημα των αναλογιστών για πλήρη στοιχεία.

Τέταρτον, προχωρήσατε σε ταυτοποίηση με τους κωδικούς του taxisnet αγνοώντας ότι υπάρχουν γυναίκες άμεσα ασφαλισμένες που δεν διαθέτουν κωδικούς taxisnet, καθώς η φορολογική τους δήλωση υποβάλλεται από το σύζυγο. Έτσι είναι αδύνατο να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους αν δεν προσέλθουν στη εφορία να λάβουν κωδικούς taxinsnet.

Πέμπτον και σημαντικότερο, στην εφαρμογή δεν υπάρχουν πλην του IBAN επισυναπτόμενα έγγραφα (πχ αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας) που να διασφαλίζουν την αξιοπιστία των στοιχείων, ενώ πουθενά το απογραφικό δελτίο δεν επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβάνεστε ότι έχετε προκαλέσει νέο αλαλούμ με τις πρακτικές σας και οδηγείτε τον Οργανισμό σε επικίνδυνα μονοπάτια για τα οποία είστε απόλυτα υπεύθυνος και εσείς και όσα μέλη του ΔΣ υποστηρίζουν τέτοιες επικίνδυνες για τον Οργανισμό ερασιτεχνικές διαδικασίες.

Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Ανώνυμος είπε...

Αλλαλουμ μονο στη σφαιρα της φαντασιας σου αχρηστε τεως.
Η δικαιολογια οτι συζυγοι θα χρειαστει να λαβουν τους κωδικους ταξισνετ διοτι ο συζυγος υπεβαλλε εως σημερα τη φορολογικη τους δηλωση ειναι τουλαχιστον γελοια.
Ακομα και ετσι ναναι, αιγα τη δυσκολια - θα φοβηθουν να πανε στην εφορια να αποκτησουν επιτελους αυτους τους κωδικους τους.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν Νικολάκη ξέρεις τι κατάλαβα απ' όλα το κατεβατό σου; Πολύ μεγάλη αγωνία αδελφάκι μου για τους κωδικούς του taxisnet, τεράστια αγωνία. Πέρα από το γεγονός ότι σε βρίσκω τελείως αστοιχείωτο για το πόσο έχουν προχωρήσει τα έργα πληροφορικής στην κοινωνική ασφάλιση. Ο ΕΔΟΕΑΠ θα μπορεί να διασταυρώσει μετά με το ΕΤΑΠ ΜΜΕ και τον ΕΦΚΑ την ακρίβεια των δηλώσεων. Για τα εφάπαξ με πιάνουν τα γέλια. Ξέρεις καλά πως οι νέοι ασφαλισμένοι που δεν είχαν ποτέ ΕΤΑΠ ΜΜΕ ή ΤΕΑΠΕΡΤ δεν είχαν ποτέ κρατήσεις για εφάπαξ και δεν έχουν και τώρα.
Νικολάκη μου κοροϊδεύεις μόνο τους άσχετους και τους αστοιχείωτους με την κοινωνική ασφάλιση, σαν τις φιλενάδες του Τσαλαπάτη την Νταουντάκη και την Ανδριανού, που παίρνει και στο λαιμό της τα αριστερίστικα άσχετα βλήματα.
Τον καημό σου για το taxisnet τον καταλαβαίνω ρε φίλε. Με μια απλή διασταύρωση μπορούν να γίνουν τσιμπητοί οι δημοσιογράφοι που δεν υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες, αν και υπόχρεοι. Και μου βγάζεις το κατεβατό τη μέρα που τον ήπιαν στο ΣτΕ οι ενώσεις δικαστικών για το ίδιο θέμα.
Α Νικολάκη που 'χεις λυσσάξει και με τα ΕΛΤΑ Κούριερ, μακάρι να βγάζεις καλό χαρτζιλίκι από το Φέσσα και να μη σου τρώει όλο το μεζέ το μητσοτακέικο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Καλώς τη χοντροκατηγορουμενη.Ελενω μη ζορίζεσαι για τι μετά τα courier έρχεται Μιχαλακουκος που ξέρεις καλά τι σχέση υπάρχει. Ζόρι βλέπω πολύ με το Νικολακη και σε νοιώθω.Ερχονται χειρότερες μέρες για όλη την παρεα

Ανώνυμος είπε...

Νικολάκη στην απέξω σ' έχουν, γιατί ξέρουν πως σαν λομπίστας είσαι άχρηστος. Γιατί αν ήσουν χρήσιμος και σοβαρός θα σε είχε μαζέψει ο Μαυρίδης στο liberal, όπως μάζεψε τον Φιντικάκη, όταν του έδειξε την έξοδο το σύστημα Μαρινάκη. Και στο Πρώτο Θέμα στο φτύσιμο σε έχουν. Ρε πού καταντήσαμε ολόκληρο Καρούτζο να τον κόβει το πρώην τσουτσέκι του Καρύδη στον Πειραιά, ο Δημητράκης ο Μαρκόπουλος, το ντιλίβερι μπόι του Μαρινόπουλου στο Πρώτο Θέμα, που θα βγει και βουλευτής Πειραιά λέει, γιατί το 'χει κανονίσει ο χοντρός. Κι ο χρυσάβγουλος ο Λεωτσάκος πολύς σου είναι μεταπτυχιακέ χωρίς πτυχίο

Ανώνυμος είπε...

Για το Επικρατείας έχεις ακούσει τι είναι? Τιμή στην ΕΣΗΕΑ. κακομοίρα

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στη νέα αναπληρώτρια Τομεάρχη ΤΥΠ. ΑΞΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Άξιες όλες οι ανηψιες! Άξιες...

Ανώνυμος είπε...

Σαν τα σαλιγκάρια ενα πράμα. Γλύφοντας και έρποντας.

Ανώνυμος είπε...

Αρκεί να μην πάρει τα πατήματα της Γκιώνη. Αν και νομίζω οτι η ζημιά έγινε. Είχε ύφος απο την πρώτη στιγμή. Περπατάει και κοιτάει το ταβάνι. Ετσι ειναι οταν εχεις θείο πρόεδρο κατα την πρόσληψη σου.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρα...βρήκε θύμα η Γκιωνη να υπογράφει τις καυτές πατάτες όταν φυσικά εκείνη θα λείπει.

Ανώνυμος είπε...

Για κοιτάξτε το καταστατικό και τον Κανονισμό Υγείας να δείτε τι προσόντα πρέπει να έχει ο Τομεάρχης ΤΥΠ και φυσικά ο αναπληρωτής του και μετά τα ξανασυζηταμε με την ανιψιά του Τάτση !

Ανώνυμος είπε...

Αν κρίνουμε από τα προσόντα της Τομεάρχη Αρκεί . Διδακτορικό στις ανασκαφές για να ξεθαβει όλα τα ρουσφέτια . Ας έκαναν απευθείας τομεάρχη τη Ζιωγου τότε αν το πάμε με τα τυπικά προσόντα του καθενός.

Ανώνυμος είπε...

Πάρε νάχεις βρωμομεθύστακα Νικολάκη την απάντηση της Προέδρου μας που ούτε στο νυχάκιτης δεν φθάνεις αλητάμπουρα
Αναρτημένο στην fb Ομάδα ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΓΙΑ ΤΟΝ εδοεαπ.
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΌΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ... ΨΕΎΔΟΣ
ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΌΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ
ΣΤΗ ....ΣΤΕΊΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!
Η, πως να δημιουργείτε θέμα εκεί που δεν υπάρχει ….

Συνάδελφοι ,
Η χθεσινή ανάρτηση μου αναφέρεται στο παρακάτω κείμενο .
Όπου ένας επαγγελματίας της μειοψηφίας αποκαλεί ερασιτέχνες τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ !
Και ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ εντός του κειμένου ,οι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ …

Aπο το Enimerosi24

Οι επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί υπονομεύουν το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ

enimerosi24
Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου


του Νίκου Καρούτζου

Με αφορμή την πρόσκληση του ΕΔΟΕΑΠ για επικαιροποίηση διαδικτυακά των στοιχείων όλων των ασφαλισμένων λόγω της αδυναμίας του Οργανισμού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναλογιστικής μελέτης η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018,απέστειλα στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιοποιώ προκειμένου οι ασφαλισμένοι να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον Οργανισμό εν όψει πολύ κρίσιμων εξελίξεων.

��ΣΤΗΝ ΟΥΣΊΑ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΕΝΟΣ ΚΑΤ’ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΤΗ ΝΈΑ ΔΙΟΊΚΗΣΗ

Αθήνα 31/1/2019

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά από το περασμένο καλοκαίρι σας είχα επισημάνει την αναγκαιότητα συμπλήρωσης απογραφικών στοιχείων από τους νέους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ.

��ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ …ΓΝΩΡΊΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΌ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΣ .ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΎΕΙ Η ….ΑΝΟΙΞΗ ΚΡΊΘΗΚΕ ΌΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΊΣ ….

Μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει ώστε ο Οργανισμός να διαθέτει πλήρη στοιχεία των άμεσα ασφαλισμένων και των εξαρτώμενων μελών τους και τη διακόψατε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας.

��ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΤΟΤΕ, ΑΛΛΆ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ ΈΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΕΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΊ….

Ταυτόχρονα προχωρήσατε στην ένταξη των νέων μελών με αυτόματο τρόπο μέσω του ΕΦΚΑ ο οποίος δεν διέθετε στην συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων μας στοιχεία ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν μεταφέρθηκε κανένα στοιχείο για τα εξαρτώμενα-έμμεσα μέλη (σύζυγοι-τέκνα). Μάλιστα είχαμε τη δική σας επανειλημμένη διαβεβαίωση αλλά και της Διευθύντριας του Οργανισμού ότι τα στοιχεία που λάβαμε είναι επαρκή.

��Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΈΝΤΑΞΗΣ ΧΙΛΙΆΔΩΝ ΝΈΩΝ ΜΕΛΏΝ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΈΦΘΗΚΕ ΠΟΤΈ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΡΟΥΤΖΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ ΚΑΙ ΆΜΕΣΑ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ Ή ΚΑΙ ΜΕΊΝΟΥΝ ΜΕ ΚΕΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΙ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ .ΕΔΏ ΤΑΙΡΙΆΖΕΙ ΤΟ ΌΤΙ ΔΕΝ ΦΘΆΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΎ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ ….

Δυστυχώς οι επανειλημμένες εκκλήσεις μας και οι ενστάσεις για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει μια διαδικασία που δεν έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί επαρκώς δεν εισακούστηκαν τόσο από εσάς όσο την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

�� ΠΕΣ ΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΆΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ, ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΈΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ….

Αποτέλεσμα αυτού σήμερα είναι πρώτον να προκαλούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση των νέων ασφαλισμένων μας και ταυτόχρονα να είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί η αναλογιστική μελέτη που προβλέπεται από το νόμο και το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ.

�� ΣΟΒΑΡΌΤΑΤΕΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΜΕ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΈΣ,ΥΠΟΠΤΕΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΎΣΕΙΣ .ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΓΝΩΣΤΌ ΚΑΙ ΒΑΡΥΝΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ,ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΏΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΩΝ...

Ανώνυμος είπε...

Μια αναλογιστική μελέτη που οφείλατε να έχετε ολοκληρώσει από το τέλος του 2018 ώστε να έχει συνταχθεί προϋπολογισμός και ο Οργανισμός να λειτουργεί ομαλά και χωρίς κινδύνους να βρεθεί απόλυτα εκτεθειμένος νομικά ειδικά μάλιστα εν όψει της συζήτησης της προσφυγής στο ΣτΕ σωρείας εργοδοτών και εργοδοτικών οργανώσεων κατά της εισφοράς 2% επί του κύκλου εργασιών.

��ΚΑΜΜΊΑ ΣΧΈΣΗ ! ΑΣΤΕΊΑ ΕΠΙΚΛΗΣΗ, ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΚΑΘΏΣ Η ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΈΤΗΣ ΉΤΑΝ ΑΊΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΙΧΕ….ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΝΚ. ΗΤΑΝ ΔΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ, ΖΗΤΆΕΙ ΤΏΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΈΣΤΑ….

Δυστυχώς όμως και σήμερα συνεχίζετε να λειτουργείτε ερασιτεχνικά και χωρίς σχέδιο.

��ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΊΣ ΠΟΙΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΕΊΔΟΣ ΤΟΥ ….ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΊΚΗΣΗ?ΙΔΙΑΙΤΑΤΑ ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΈΝΗ ,ΟΥΔΈΠΟΤΕ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ Ή ,ΣΧΈΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΗΝ ΚΡΊΣΙΜΗ ΏΡΑ.

Ανεβάσατε μια εφαρμογή στο διαδίκτυο

��ΈΤΣΙ …ΤΥΧΑΊΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΒΡΗΚΕ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΈΒΑΣΕ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΈ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΆΕΙ Η ΏΡΑ….

και καλείτε τους ασφαλισμένους να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους έως την 15η Φεβρουαρίου κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet. Πέραν της ανησυχίας των ασφαλισμένων για τυχόν υποκλοπή των κωδικών taxisnet στην οποία οφείλετε να απαντήσετε επαρκώς και τεκμηριωμένα έχετε υποπέσει σε ολέθρια σφάλματα.

�� ΉΜΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΕΛΈΗΣΟΝ ΔΕΣΠΟΤΑ ! ΤΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΌΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΜΑΤΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ! ΤΙ ΑΘΛΙΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ !
ΌΤΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΈΣ ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΠΌ ΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΎΟΥΜΕ?

Πρώτον, ζητάτε από τους ασφαλισμένους ημερομηνία έναρξης ασφάλισης, η οποία όμως δεν πιστοποιείται από πουθενά και πιθανότατα δεν την γνωρίζουν.

�� ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ....ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΙΗΤΉΣ ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΌΜΑΣΤΕ ΠΟΤΈ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΜΕ; ; ΈΝΑ ΤΛΦ ΣΤΟΝ ΤΟΜΈΑ ΑΣΦΆΛΙΣΗΣ ΑΡΚΕΊ! ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΊΗΣΗ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΉΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΊΩΝ….

Δεύτερον , δεν ζητούνται στοιχεία για ασφάλιση σε κλάδο εφάπαξ προγενέστερα της εφαρμογής του νόμου 4498/2017 για τον ΕΔΟΕΑΠ ώστε να διαπιστωθεί ποιοι και πόσοι ασφαλισμένοι εντάσσονται στον κλάδο εφάπαξ.

��ΕΔΏ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΊΖΕΤΑΙ ΤΟ ΆΣΧΗΜΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΠΟΥ ΠΑΊΖΕΙ ΑΥΤΌΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΕΡΑΣΙΤΈΧΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΊΚΗΣΗ!
ΓΙΑΤΊ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ Ο ΚΛΆΔΟΣ ΕΦ ΑΠΑΞ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΌΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΕ ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΝΟΜΙΜΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ . ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΆΖΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΕΙ ΝΑ ΛΈΕΙ….

Τρίτον, δεν μπορούν να συλλεγούν στοιχεία για τα έμμεσα μέλη μέσω της εφαρμογής και άρα δεν ικανοποιείται το αίτημα των αναλογιστών για πλήρη στοιχεία.
�� ΖΗΤΟΎΝΤΑΙ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΆ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΡΆΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤ ΑΡΧΉΝ ΤΑ ΆΜΕΣΑ ΜΈΛΗ .
Η ΔΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΊΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ ,ΕΊΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΠΡΌΣΩΠΗ ΕΜΦΆΝΙΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΊΟ ,ΕΊΤΕ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL ΕΠΈΧΕΙ ΘΈΣΗ ΥΠΕΎΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΊΑ ΤΗΣ ΑΛΉΘΕΙΑΣ….

Τέταρτον, προχωρήσατε σε ταυτοποίηση με τους κωδικούς του taxisnet αγνοώντας ότι υπάρχουν γυναίκες άμεσα ασφαλισμένες που δεν διαθέτουν κωδικούς taxisnet, καθώς η φορολογική τους δήλωση υποβάλλεται από το σύζυγο. Έτσι είναι αδύνατο να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους αν δεν προσέλθουν στη εφορία να λάβουν κωδικούς taxinsnet.

�� ΟΙ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΑΜΕΣΑ ΜΈΛΗ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΩΔΙΚΌ ΣΤΟ TAXΙSNET ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΚΟΙΝΉ ΔΉΛΩΣΗ ΤΟΥΣ . Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ….

Πέμπτον και σημαντικότερο, στην εφαρμογή δεν υπάρχουν πλην του IBAN επισυναπτόμενα έγγραφα (πχ αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας) που να διασφαλίζουν την αξιοπιστία των στοιχείων, ενώ πουθενά το απογραφικό δελτίο δεν επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

�� ΤΟ ΑΝΑΦΈΡΩ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΆΦΩ ΌΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ΕΡΑΣΙΤΈΧΝΗ. ΕΊΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΊΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΧΕΊΡΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΠΛΊΖΕΙ…

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβάνεστε ότι έχετε προκαλέσει νέο αλαλούμ με τις πρακτικές σας και οδηγείτε τον Οργανισμό σε επικίνδυνα μονοπάτια για τα οποία είστε απόλυτα υπεύθυνος και εσείς και όσα μέλη του ΔΣ υποστηρίζουν τέτοιες επικίνδυνες για τον Οργανισμό ερασιτεχνικές διαδικασίες.

�� ΝΈΟ ΑΛΑΛΟΎΜ? ΤΟ ΠΆΛΙΟ ΔΗΛΑΔΉ ΠΟΙΟ ΕΊΝΑΙ ;
ΚΑΙ ΠΏΣ ΛΈΓΕΤΑΙ? ΚΑΙ ΠΌΣΟ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΥΘΎΝΕΣ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΎΝ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΑΠΌ ΕΚΕΊΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΑΝ ΆΘΛΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΎΝ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΌΣΑ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΔΕΝ ΈΚΑΝΑΝ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ ;;;
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΈΧΝΗ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΆΦΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟ
Η ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΉ ΜΕΛΈΤΗ ΉΤΑΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΈΝΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΝΌΜΟ !Η ΕΓΓΡΑΦΉ ΝΈΩΝ ΜΕΛΏΝ ΕΠΙΣΗΣ !
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΝΩΣΤΆ ΑΠΌ ΤΟ ΦΘΙΝΌΠΩΡΟ ΤΟΥ 2017 .
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΎΟ (ΑΝΆΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ) ΑΠΈΤΥΧΕ Η ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΉ ,ΚΑΤ’ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΟΠΤΙΚΟΎ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΆ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΑΠΌ ΤΟ 2012 ΙΑΒΈΡΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ.
ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΊ ΈΣΤΩ ΤΏΡΑ, ΏΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΊ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΌ ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ ΛΆΘΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΆΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2017 ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΤΗ EUROSTAT, ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕ
Ή ΑΣ ΣΩΠΆΣΕΙ!
ΘΥΜΊΖΩ ΌΤΙ ΤΌΤΕ ΈΨΑΧΝΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΚΌ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΠΟΥ ΈΔΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΎΦΘΗΚΕ ΌΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΈΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΉ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ, ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ !
ΤΈΤΟΙΑ ….ΠΡΟΕΔΡΙΚΉ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ
Ο ΕΡΑΣΙΤΈΧΝΗΣ!

Νίκος Καρούτζος

Μέλος ΔΣ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
2016-2017
◇ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΎΛΟΥ
ΕΣΗΕΑ 1979-2019
Πρώην Πρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ & ΟΑΤΥΕ
Πρώην αντιπρόεδρος ΑΙΜ
2009-2013
➡️ΥΓ Αναφέρω παραπάνω ιδιότητες επειδή ο ερασιτέχνης επαγγελματίας συνδικαλιστής με έχει δημόσια αποκαλέσει
« απόβρασμα της δημοσιογραφίας» .
Φυσικά ,το βιογραφικό μου στη διάθεση του , δίπλα στο δικό του, όποτε το θελήσει …..

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο αυτός. Ολόκληρη η δημοσιογραφική πιάτσα γνωρίζει τα χαμπέρια σου. Απόβρασμα ...Πολάκη, Ραγκούση κλπ.
Η ...Μεγαλοοικονόμου του ΕΔΟΕΑΠ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Νικολάκη ώρα είναι ν' αρχίσει να σε λέει η Σπανό κουραμπιέ με στέβια. Μην ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη και μην τα βάζεις με το κομποσκοίνι της παπαδιάς. Ούτε για φιτιλάκι στο καντήλι της στέβιας δε σε 'χουν. Κι άμα δε με πιστεύεις ρώτα τον Αλέκο τον Κόκαλη τον «ταμία» του Πατούλη ντε, του οργανωτικού της ΝΔ, πώς βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο του Μπερεδήμα, ποια το κανόνισε και πώς μπήκε ο πρώην συνεταίρος του «πρώην Θέμη σου» στο Πειραιά υποψήφιος με τον Πατούλη. Πήγες κι εσύ να το παίξεις μαγκάκος με τον τύπο που έσπαγε μπιντέδες και σε κάναν μια χαψιά τα μαρινόπουλα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.typologies.gr/machi-sto-ds-toy-edoeap-gia-tin-analogistiki-meleti/

Μάχη στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για την αναλογιστική μελέτη!
06/02/2019

Έλεγχος με… τηλεκοντρόλ του φορέα

Στα μαχαίρια βρίσκονται ήδη εντός του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων με τον εκπρόσωπο των ιδιοκτητών ιδιωτικής τηλεόρασης Μανώλη Δραϊνάκη. Η δημοσιοποίηση της προσφυγής της ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΣτΕ εναντίον του εσόδου της εισφοράς 2% για το Ταμείο των ΜΜΕ, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη, έχει οδηγήσει σε πλήρη διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ των άλλοτε συμμάχων για την αλλαγή του καταστατικού και του χαρακτήρα του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ΕΙΤΗΣΣΕ πέτυχε και άλλες αλλαγές στο Καταστατικό του Ταμείου, τις οποίες δεν είχαν καταλάβει οι συνδικαλιστές, όπως την επικίνδυνη υποχρέωση να υπάρχει έκθεση φερεγγυότητας. Μια προϋπόθεση που ισχύει μόνο για τις ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας ενέταξε στον νόμο αλλαγής του ΕΔΟΕΑΠ! Ο εκπρόσωπος της ΕΙΤΗΣΕΕ επιμένει τώρα για την αναλογιστική μελέτη, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη, ώστε να προχωρήσει η έγκριση των οικονομικών καταστάσεων. Για να γίνει όμως η μελέτη πρέπει να είναι πλήρης η καταγραφή των στοιχείων των ασφαλισμένων.

Για αυτόν τον λόγο η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ καλεί ως τις 15 Φεβρουαρίου τους ασφαλισμένους να συμπληρώσουν τα ατομικά τους στοιχεία ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που άνοιξε στην ιστοσελίδα του Ταμείου. Το απαραίτητο στοιχείο για όλους τους ασφαλισμένους είναι το έτος της πρώτης επικουρικής ασφάλισης, ανεξάρτητα αν ήταν για δημοσιογραφική εργασία. Ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών τηλεόρασης επέμενε πως η επικαιροποίηση των στοιχείων των ασφαλισμένων έπρεπε να γίνει προσωπικά, με φυσική παρουσία των ασφαλισμένων στο κτίριο. Κάτι που βέβαια είναι ανέφικτο αφού οι ασφαλισμένοι ξεπερνούν πλέον τους 22.000 και βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, Νικολάκης και Ελενίτσα μαζί προπαγανδίζανε το ...σχέδιο δοάσωσης των ...εργοδοτών. Ή κάνω λάθος;
Ε;
Μπουμπούκια και οι δύο.

Ανώνυμος είπε...

Σου αρέσει ή όχι πρόταση είχε από το 2010 μόνο η Σπανοπούλου.
Ο Λάκης Λάκης Νικολάκης αλληλογραφούσε με τα αφεντικά για να κονομησει.
Αντε πχια όλα εγώ Λάμπρουκο μου ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ,ΕΙΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ ΚΑΙ ΕΤΗΠΤΑ:
Δεν θα δεχτούμε κανένα "σχέδιο σωτηρίας" των ιδιωτικών επιχειρήσεων του έντυπου Τύπου που θα στηρίζεται στην "αφαίμαξη" της ΕΡΤ και θα θέσει σε κίνδυνο το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων της
Προς
Τα Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ,
ΕΙΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ ,ΕΤΗΠΤΑ
Επειδή τον τελευταίο καιρό πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με το πώς η ΕΡΤ θα συμμετάσχει στο «σχέδιο σωτηρίας» των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ επιχειρήσεων του έντυπου τύπου και με δεδομένα:
1) την κοινή απόφαση των ενώσεων της ΕΣΗΕΑ, ΕΙΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ για τη δημιουργία ενός «Διαρκούς Συντονιστικού Οργάνου των Ενώσεων» το οποίο όπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών θα έχει «..στόχο την προστασία των εντύπων μέσων μαζικής ενημέρωσης, που αποτελούν πυλώνα της πολυφωνίας, του πολιτισμού και της ποιότητας»
2) την δημοσιευμένη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της 28/1/2019 πρόταση του γ. γραμματέα της ΕΣΗΕΑ κ. Καπάκου, την οποία χαρακτηρίζει ο ίδιος ως «Πρόταση για αιμοδοσία του τύπου μέσω της ΕΡΤ»
3) τα όσα έχουν διαρρεύσει για το περιεχόμενο των συναντήσεων που είχαν για το ίδιο θέμα οι προαναφερθείσες ενώσεις με τον ΥΠΟΙΚ κ. Τσακαλώτο και
4) την δόλια de facto περιφρόνηση εκ μέρους αυτών των ενώσεων του δικαιώματος της ΠΟΣΠΕΡΤ να εκφέρει την άποψή της σε ότι αφορά την «αιμοδοσία της ΕΡΤ», διότι περί αυτού πρόκειται, υπέρ των «αναξιοπαθούντων» ιδιοκτητών των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον έντυπο τύπο και που στην πλειοψηφία τους είναι γνωστοί στην κοινωνία και ως «βαρόνοι των ΜΜΕ», έχουμε να πούμε τα εξής:
Δυστυχώς στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, υπήρξαν συνδικάτα που στην πορεία έχασαν τον προσανατολισμό τους και μπέρδεψαν την «όχθη» στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι με την «όχθη» στην οποία εγκαταβιούν οι εργοδότες. Συνδικάτα που αντί να μάχονται για την υπεράσπιση των εργαζομένων σε ότι αφορά τα δικαιώματα, την σταθερότητα στην εργασία, την ασφάλεια, την ισονομία, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας κλπ, έφτασαν στο σημείο να παλεύουν για τα συμφέροντα ή τη «σωτηρία» του εργοδότη, προσπαθώντας να περάσουν την άθλια και δόλια παραπλάνηση, ότι το παρόν και το μέλλον του εργάτη εξαρτάται όχι από το πώς αλλά από το πόσο γεμίζει το πορτοφόλι του αφεντικού.
Δεν φανταζόμαστε πως θα βρεθεί έστω και ένας συνδικαλιστής ο οποίος θα προτείνει αντισυνταγματικά, αντισυναδελφικά και αντισυνδικαλιστικά, την μείωση των εσόδων της ΕΡΤ, αρχικά κατά 5-10% υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων του έντυπου τύπου, δηλαδή την αφαίμαξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όταν μάλιστα αυτή ακόμα αιμορραγεί από τις πληγές που της άφησε το πραξικόπημα του μαύρου.
Φαίνεται όμως, ότι το σύντομο πέρασμα του κ. Καπάκου απο την καρέκλα του διευθυντή στην ΕΡΤ, δεν ήταν αρκετό ώστε να αποκτήσει μια στοιχειώδη αντίληψη της καταστροφής που υπέστη αυτός ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός τον Ιούνιο του 2013, ούτε εκείνης που σχεδιάζουν ξανά ο κ. Μητσοτάκης και οι διαπλεκόμενοι με το κόμμα του μιντιάρχες και μεγαλοεκδότες.
Δεν έχει καταλάβει ή δεν τον ενδιαφέρει ότι το μέλλον των εργαζομένων στην ΕΡΤ, κινδυνεύει αν διαταραχθεί ο ήδη εύθραυστος ισοσκελισμός εσόδων – εξόδων του προϋπολογισμού.
Δεν νοιάζεται αν εμείς με ελάχιστα μέσα και με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό δίναμε και δίνουμε καθημερινό αγώνα για να ξαναχτίσουμε ότι γκρέμισαν ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος, έχοντας ταυτόχρονα μπροστά μας και τις καθημερινές απειλές των διαδόχων τους.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιου είδους αντισυνταγματικές "προτάσεις σωτηρίας" των ιδιοκτητών- επιχειρηματιών του έντυπου τύπου, είναι αδύνατο να μην ξεσηκώσουν όλους τους εργαζόμενους, που παρ΄ολα τα άλυτα μέχρι στιγμής προβλήματα, υποαμειβόμενοι μοχθούν νύχτα - μέρα για να κάνουν την ΕΡΤ να σταθεί στα πόδια της αυτόνομη, ανεξάρτητη χωρίς ομηρείες και εκβιασμούς.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ αντέδρασε σφοδρά στην θεσμοθετημένη από τον Σαμαρά υφαρπαγή μεγάλου μέρους των εσόδων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης , όπως εμφανιζόταν τότε αυτή με τα κατασκευασμένα από τον ίδιο ραδιοτηλεοπτικά μορφώματα και υβρίδια, δήθεν για το "βούλωμα" της "μαύρης τρύπας του δημόσιου χρέους".
Τότε καταγγέλλαμε δημόσια ότι αυτό αποτελεί μια δόλια και παράνομη μετατροπή του ανταποδοτικού τέλους σε έμμεσο φόρο και όπως είναι φυσικό θα αντιδράσουμε ακόμα πιο σφοδρά σε παρόμοιες ενέργειες , που τυχόν θα εμφανιστούν σήμερα και που θα έχουν ως στόχο «το βούλωμα» αυτήν τη φορά του ιδιωτικού χρέους και μάλιστα εκείνων που είτε σαν εφοπλιστές, είτε σαν καναλάρχες, είτε σαν εφημεριδάδες, έχτισαν εδώ και χρόνια μια ισχυρή διαπλεκόμενη παραεξουσία, ώστε να έχουν εσαεί την βεβαιότητα, πως τα κέρδη θα πηγαίνουν με ασφάλεια στο πορτοφόλι τους, ενώ τα χρέη θα φορτώνονται στον ελληνικό λαό, που είτε μέσω της ΕΡΤ είτε μέσω της φορολογίας θα τα πληρώνει με ιδρώτα και αίμα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η κατάργηση του αγγελιόσημου, και η τεράστια έκπτωση στην φορολόγηση των καναλαρχών (που μερικοί εξ αυτών είναι και εφημεριδάδες), δεν εμπόδισε τους βαρόνους των ΜΜΕ να προσφύγουν προσωπικά αλλά και μέσω της ένωσής τους εναντίον της εισφοράς του 2% υπερ του ΕΔΟΕΑΠ στο ΣΤΕ, καταδεικνύοντας έτσι ότι η μόνη "σωτηρία" που τελικά αναγνωρίζουν, είναι αυτή της κρατικής χρηματοδότησης και της επιστροφής του προηγούμενου καθεστώτος της ανομίας, της ασυδοσίας και της διαπλοκής, που τους εξασφάλιζε απόλυτη ασυλία, άπειρα θαλασσοδάνεια, υπερτιμολογημένα δημόσια έργα και συμμετοχή από τα παρασκήνια στην διακυβέρνηση της χώρας.
Όλα αυτά λοιπόν που διαβάζουμε, ακούμε και μαθαίνουμε, μας βάζουν στον πειρασμό να σκεφτούμε ακόμα και τα πιό επικίνδυνα για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σενάρια, ειδικά σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ, στα σχέδια "σωτηρίας" των εκδοτών και ποιός ξέρει ίσως ακόμα και κάποιων Δ.Σ ενώσεων.
Στο χέρι σας είναι πλέον να αποδείξετε ότι υπηρετείτε τις θεμελιώδεις αξίες του συνδικαλισμού, της αλήθειας, της διαφάνειας, της δημοκρατίας κι όχι τις σκοπιμότητες την ιδιοτέλεια και τα συμφέροντα της κάθε είδους εργοδοσίας.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν πρόκειται να δεχτούμε κανένα «τετελεσμένο» και θα αγωνιστούμε με όλους τους τρόπους όπως κάναμε πάντα ενωμένοι και με αποφασιστικότητα, εναντίον όλων εκείνων που πίσω από κλειστές πόρτες παίζουν με το παρόν και το μέλλον μας εκπονώντας «σχέδια σωτηρίας».
Επειδή εμείς πάντα λειτουργούμε με ευθύτητα διαφάνεια και με ξεκάθαρες θέσεις, αναμένουμε τις δικές σας.
Αγωνιστήκαμε και χάσαμε συντρόφους μας στον αγώνα εναντίον του μαύρου και δεν πρόκειται να αλλάξουμε στάση απέναντι σε όσους επιχειρούν να το ξαναφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Καλφαγιάννης
Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης Κουνής

Ανώνυμος είπε...


http://bankingnews.gr/index.php?id=407862

Ενίσχυση των εφημερίδων με λεφτά των φορολογουμένων ζητούν οι εκδότες

Φτάνουν να ζητούν 500.000 το χρόνο από τα λεφτά των τηλεοπτικών αδειών για την Ένωσή τους και την ΕΣΗΕΑ την οποία έχουν φεσώσει με πάνω από 700.000 ευρώ
Φέσι που ξεπερνά τα 700.000 ευρώ έχουν ρίξει οι εκδότες της μεγάλης πλειοψηφίας των Ημερήσιων Εφημερίδων στην ΕΣΗΕΑ από συνδρομές που παρακρατούν από τους εργαζόμενους μέλη της Ένωσης και δεν αποδίδουν (ουσιαστικά τις υπεξαιρούν) ενώ υπάρχουν και εκδότες οι οποίοι παρ’ ότι παρακρατούν εισφορές δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τις δηλώσουν.
Το θέμα έχει απασχολήσει κατά καιρούς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, έχουν ληφθεί και αποφάσεις για νομικές ενέργειες κατά των εκδοτών αλλά ένα «αόρατο χέρι» διακόπτει σχεδόν πάντοτε τις ενέργειες εν τη γενέσει τους, με πενιχρές καταβολές έναντι, οι οποίες δεν συνεχίζονται.
Οι εκδότες Ημερήσιων Εφημερίδων ή τουλάχιστον όσοι εκπροσωπούνται από την πάλαι ποτέ πανίσχυρη Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) δεν πτοούνται από τις οφειλές τους (άλλωστε η πλειοψηφία αυτών δεν οφείλει μόνο στην ΕΣΗΕΑ αλλά και στο δημόσιο, και τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία) με non paper το οποίο υποστηρίζει και η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μέτρα στήριξης του τύπου έρχονται να ζητήσουν ουσιαστικά οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν για να υπάρχουν εφημερίδες και οι ίδιοι απλά να έχουν τη θέση του εκδότη με κρατικό χρήμα.
Ζητούν μηδενικό ΦΠΑ στις πωλήσεις φύλλων.
Ζητούν ενίσχυση σε μετρητά από το κράτος πάγια και αποδιδόμενη ετησίως αλλά και πάνω από αυτή την επιβολή φόρου στη Google και τις αντίστοιχες πλατφόρμες μέρος της οποίας θα αποδίδεται στις εφημερίδες, ποσοστό από το ανταποδοτικό τέλος στην ΕΡΤ, φόρο στα ραδιόφωνα και την κινητή τηλεφωνία υπέρ των εφημερίδων και επιδότηση για κυκλοφορία σε απομακρυσμένες περιοχές.
Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι ότι η ΕΙΗΕΑ ζητεί για λογαριασμό της αλλά και για την ΕΣΗΕΑ να παίρνει το διπλάσιο ποσό από αυτό που παίρνει το ΕΣΡ από τις τηλεοπτικές άδειες.
Σήμερα το ΕΣΡ από τις πέντε άδειες λαμβάνει 250.000 ευρώ ετησίως και η ΕΙΗΕΑ ζητά αυτή και η ΕΣΗΕΑ για τη λειτουργία των Ενώσεών τους να παίρνουν 500.000 ευρώ το χρόνο έκαστη!!!
Και αν για τους εκδότες το συγκεκριμένο αίτημα δεν αποτελεί όνειδος για την ιστορία της ΕΙΗΕΑ, για τους δημοσιογράφους και την ΕΣΗΕΑ θα αποτελέσει στίγμα τυχόν συμφωνία με αυτή την πρόταση των εργοδοτών όταν ζητούμενο για ένα ιστορικό σωματείο θα πρέπει είναι η εξασφάλιση θέσεων εργασίας, η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και γενικότερα η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ανώνυμος είπε...

Διαχειριστή Σπυριδούλα ή όπως σε λένε πάρε τον εμετό του Καλαματιανού από το blog Αηδία και αηδίες από τον τυπάκο Ουστ

Ανώνυμος είπε...

Νικόλα δώσε πόνο αγορίνα μου.
Αυτό με τα «προσωπικά δεδομένα», μου μυρίζει καραμπινάτη υπόθεση φοροδιαφυγής του πελάτη της δικηγόρου Μογγόλας. Δεν είστε όλοι ρε Κύρτσοι. Τον έχετε σαλτάρει τον πρόεδρο Κυριάκο, μέχρι τ' αυτιά του Αυτιά αναγκάστηκε να κόψει ο άνθρωπος

«Το μπέρδεμα με την 24media, οι καταθέσεις μετόχων και τα έσοδα εξωτερικού
Για δόλια πρακτική και συμπεριφορά κατηγορείται ο όμιλος Μάρη σε προσθήκη αντίκρουση που κατέθεσε η δικηγόρος Θεσσαλονίκης κ. Ασημίνα Μαγγόλα για λογαριασμό πελάτη της ο οποίος υπέβαλε αγωγή κατά της 24media για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Ειδικότερα ενώ η αγωγή είχε υποβληθεί κατά της 24 media Συμμετοχών και όμιλος Μάρη την πρώτη φορά ζήτησε αναβολή τη δεύτερη υποστήριξε ότι η αγωγή έγινε σε λάθος νομικό πρόσωπο και συγκεκριμένα αντί της 24 media Συμμετοχών έπρεπε να γίνει στην 24 media Ψηφιακών Εφαρμογών.
Από την πλευρά του ο αντίδικος δια μέσω της δικηγόρου ισχυρίζεται πώς όλες οι εταιρίες, του κ. Μάρη, έχουν ίδια έδρα και ίδιο τηλέφωνο και ίδιο ΑΦΜ - και όλα αποσκοπούν στο να δημιουργούν μία σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό!
Μάλιστα στο δικόγραφο αναφέρεται ότι « Οσον αφορά τον δεύτερο εναγόμενο, τον Μάρη Δημήτριο του Παναγιώτη, αυτός βεβαίως και είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της πρώτης εναγομένης, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας που η αντίδικη ισχυρίζεται ότι είναι διαχειρίστρια του ιστότοπου, ήτοι το πρόσωπο που κρύβεται, ή προσπαθεί να κρυφτεί, πίσω από το “news 247” και από όλες τις «συναφείς εταιρίες», που είναι η εξής μία, η εναγόμενη, που με μεγάλη ευκολία δημιουργεί, παραπλανώντας και κοροϊδεύοντας τον κόσμο, και βεβαίως και πρέπει να υποχρεωθεί να μου καταβάλει το αιτούμενο ποσό, εις ολόκληρον με την πρώτη εναγόμενη εταιρία, σύμφωνα με όσα αναγράφω στην αγωγή μου και στις προτάσεις μου»

Πέραν αυτού το αίτημα που υποβάλλεται στο δικαστήριο είναι

1. να προβεί σε έκδοση προδικαστικής απόφασης, με την οποία να διαταχθεί να προσκομιστούν τα σώματα – τα επίδικα καταστατικά, πρωτότυπα και αυτούσια, όλων των συναφών εταιριών του κ. Μάρη Δημητρίου, από την σύστασή τους έως και σήμερα, τα ΦΕΚ σύστασής τους, οι τροποποιήσεις όλων αυτών, τα πιστοποιητικά καταχώρησής τους στο ΓΕΜΗ, οι ισολογισμοί τους, οι πρόσφατες νομιμοποιήσεις τους, τα πρακτικά του Δ.Σ. κάθε εταιρίας και

2. Να φωτοτυπηθεί εξ ολοκλήρου η ένδικη δικογραφία και να αποσταλεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα, καθώς και στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, για περαιτέρω έρευνα για την νομιμότητα και ενεργό δράση των συναφών αυτών εταιριών, που εμπλέκονται στην ένδικη υπόθεση, διότι υπάρχει σκοπιμότητα στην σύσταση και λειτουργία αυτή μεταξύ των εταιριών.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ και η 24 media ψηφιακών εφαρμογών εμφανίζει καταθέσεις μετόχων 2,211 εκ ευρώ στο τέλος του 2017 από 1,423 εκ ευρώ το προηγούμενο έτος ενώ την ίδια στιγμή στη φερόμενη ως μητρική της εταιρία 24 media συμμετοχική έχει σύνολο απαιτήσεων 1,55 εκ ευρώ γεγονός που δείχνει ότι οι καταθέσεις είναι και από άλλους μετόχους.
Επισημαίνεται ότι οι καταθέσεις μετόχων εμφανίζονται στις υποχρεώσεις όπως ο δανεισμός χωρίς να αναφέρονται ως δανεισμός.
Επιπλέον ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην 24 media ψηφιακών εφαρμογών παρατηρείται το 2017 σημαντική αύξηση τζίρου από παροχή υπηρεσιών εξωτερικού στα 1,3 εκ ευρώ από λιγότερες των 400 χιλιάδων ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο δεν είναι εμφανές από ποια δραστηριότητα προέρχεται αυτός ο κύκλος εργασιών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr»

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε πήρε στη δουλειά ο Μάρης Νικολάκη ή δεν σου τα έσκασε και τον κυνηγάς? Όταν έγλυφες τον Σκουρή και τον Αρβανίτη γελοίο υποκείμενο ήταν καλά; Ουστ

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019
Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τις αδιαφανείς πρακτικές του Προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ

Κύριε Πρόεδρε,

Λαμβάνοντας τη σημερινή Ημερήσια Διάταξη, δεν πιστεύαμε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε και τον πιο κακό εαυτό σας. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά το μέλος του ΔΣ κ. Δραϊνάκης με επιστολή που απέστειλε την περασμένη Παρασκευή έθεσε ζήτημα νομιμότητας και ατομικής ευθύνης των μελών του ΔΣ για τις αποφάσεις που λαμβάνονται, επικαλούμενος σειρά νομοθετικών διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κ. Καρούτζος ζήτησε τη γνωμοδότηση του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας για τα ζητήματα αυτά για την προστασία όλων των μελών του ΔΣ και κυρίως του Οργανισμού, κάτι το οποίο κανονικά θα έπρεπε να κάνετε εσείς, αν αντιλαμβανόσασταν τις νομικές ευθύνες που απορρέουν από τη θέση που αναλάβατε.

Όμως, αντί σήμερα να έχουμε στην Ημερήσια Διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ τη γνωμοδότηση που οφείλατε να είχατε δώσει εντολή στη Νομική Υπηρεσία να συντάξει, διαπράξατε το σύνηθες, να βάλετε την υποχρεωτική από εσάς εκτέλεση του αιτήματος γνωμοδότησης προς συζήτηση στα θέματα του ΔΣ.
Κύριε Πρόεδρε, δεν γνωρίζουμε αν οι νομικές σας γνώσεις είναι τόσο ευρείες και θεωρείτε άνευ σημασίας τα θέματα που θέτει ο εκπρόσωπος των εργοδοτών. Γνωρίζουμε όμως ότι έχετε την υποχρέωση να προστατέψετε τη λειτουργία του ΔΣ και να μην λειτουργείτε με τις πράξεις σας υπονομευτικά στο μέλλον του Οργανισμού. Και είναι υπονόμευση του ΕΔΟΕΑΠ όταν εγείρονται ζητήματα νομιμότητας των οποίων δεν επιλαμβάνεστε, ρίχνοντας ελαφρά τη καρδία, νερό στο μύλο όσων επιβουλεύονται την ύπαρξη του Οργανισμού.

Κύριε Πρόεδρε, σε ότι μας αφορά σε τέτοιου είδους εξευτελιστικές πρακτικές για τα μέλη του ΔΣ και κυρίως για τη υπόσταση του ΕΔΟΕΑΠ δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι.
Κύριε Πρόεδρε, δυστυχώς βαδίζετε σε δρόμο ολισθηρό, είτε λόγω επιλογής είτε λόγω κακών συμβούλων που σας παρασύρουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και αυτό φαίνεται και από άλλα θέματα που έχουν τεθεί στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο όπου συνειδητά και έχοντας συνενόχους επιχειρείτε να μας εξαπατήσετε.

Ανώνυμος είπε...

Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι επισημαίνοντας ότι :

Πρώτον, έρχεται εισήγηση για την εκ των υστέρων έγκριση αγοράς αντιδραστηρίων από τη Roche ενώ υπάρχει διαφορετική απόφαση του ΔΣ. Δηλαδή, καλείτε το ΔΣ να νομιμοποιήσει πράξεις σας, αντίθετες από τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε πάρει σαφή θέση προ 20 ημερών.

Δεύτερον, επαναφέρετε το θέμα τη σύμβασης με την Ιντρασόφτ το οποίο ο ίδιος αποσύρατε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, προσθέτοντας δήθεν κάτι καινούργιο που είναι η διαδικασία καταλογισμού οφειλής και πράξη βεβαίωσης οφειλής. Δεν υπάρχει πουθενά σχέδιο σύμβασης, δεν υπάρχει project manager, δεν υπάρχει περιγραφή του έργου και το χειρότερο, είναι μια εισήγηση που αναφέρεται σε έργο πληροφορικής χωρίς να έχει εμπλακεί ο τομέας πληροφορικής αλλά στελέχη που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Δυστυχώς, σε τέτοιου είδους πρακτικές όπου εγκρίνουμε στα τυφλά ποσό 260.000 ευρώ συν ΦΠΑ, για ένα έργο που δεν ξέρουμε πόσο θα κοστίσει και ούτε μπορούμε να το ελέγξουμε εφόσον δεν το έχουμε περιγράψει, δεν δυνάμεθα να συμμετάσχουμε.

Τρίτον, συνεχίζετε χωρίς αιδώ να επιβαρύνετε τον Οργανισμό δημιουργώντας θέσεις στελεχών ,ενώ την ίδια στιγμή υποτίθεται ότι συζητάτε το νέο οργανόγραμμα που έχει συντάξει η PwC. Αποφασίστε τι ακριβώς κάνετε και ποιον κοροϊδεύετε. Πριν καν περιγραφούν οι θέσεις ευθύνης για να διαπιστωθεί ποιοι υπάλληλοι έχουν τα προσόντα να τις καλύψουν, εσείς και δημιουργείτε θέσεις χωρίς περιγραφή και μοιράζετε προαγωγές. Ταυτόχρονα κάνετε αθρόες προσλήψεις που δεν τεκμηριώνονται, αλλά απλά ζητούνται με εισηγήσεις του «ποδαριού». Προφανώς, διεκδικείτε το χρυσό βατόμουρο του 2018 στην άσκηση διοίκησης και την κατάχρηση σε ρουσφετολογικές πρακτικές σε βάρος του Οργανισμού.

Κύριε Πρόεδρε,
ειλικρινά λυπούμαστε για την κατάντια στη λειτουργία του ΔΣ και του Οργανισμού με ευθύνης δική σας και των συνοδοιπόρων σας στο ΔΣ. Παρακαλώ το παραπάνω να συμπεριληφθεί στο πρακτικό της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ από την οποία αποχωρούμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις πρωτοφανείς πρακτικές που εφαρμόζετε και οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ στην απαξίωση και την κατάρρευση.
Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ
Άντζυ Σταθάτου
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Γ.Γραμματέας

ΥΓ. Οφείλετε επίσης να αποδείξετε ότι, εσείς και η κυρία Αντωνιάδου, δεν έχετε μεθοδεύσει από κοινού την καθυστέρηση εκπόνησης της αναλογιστικής μελέτης, με σκοπό να εξαπατήσετε τους συνταξιούχους μεταθέτοντας για μετά τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ τις δραματικές περικοπές των επικουρήσεων που θα προκύψουν εξαιτίας του «πραξικοπηματικού» νόμου του κου Πετρόπουλου που ψήφισε η κυβέρνηση χωρίς τη συναίνεση του ΕΔΟΕΑΠ και της Γενικής του Συνέλευσης, αλλά με την στήριξη της δικής σας παρασυναγωγής.

Ανώνυμος είπε...

Αποχώρησαν η Βίρνα και ο Δράκος; Απίστευτο! Πρώτη φορά συμβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι με την roche Νικολάκη ;Δεν σου έφθανε που έφαγες πόρτα όταν πήγες να μασήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Καρούτζος-Σταθάτου: “Τα φθηνά κόλπα του Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ”
14/02/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μεγάλο ενδιαφέρον και κατανόηση διαβάσαμε το νέο πόνημα του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ κου Καπάκου , με το οποίο υποτίθεται πως απαντάει στην επιστολή που καταθέσαμε χθες στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού. Συνηθισμένος στη δημαγωγία και τα λόγια του αέρα, έχοντας προφανώς την πεποίθηση πως ο κλάδος μας αποτελείται από ανεγκέφαλους, ο κος Καπάκος δεν απαντάει σε κανένα από τα θέματα που θίξαμε και περιορίζεται σε υποθέσεις και ψέματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Επειδή τα συνθήματα και τα λόγια του αέρα είναι μία τακτική της δεκαετίας του 80 που δεν εκφράζει τον σύγχρονο σκεπτόμενο άνθρωπο, θα απαντήσουμε πολύ συγκεκριμένα:

Η διαφύλαξη των συμφερόντων του Οργανισμού δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται «φθηνά κόλπα». Φθηνά κόλπα αγαπητέ μας κύριε Καπάκο, είναι οι προσλήψεις ημέτερων χωρίς βιογραφικά, χωρίς όνομα και χωρίς σχέδιο.
Φθηνά κόλπα, είναι να κοροϊδεύεις τους συνταξιούχους , όταν γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο νόμος που ψήφισε πραξικοπηματικά ο συνέταιρός σου κος Πετρόπουλος, οδηγεί στη δραματική μείωση των συντάξεων καθώς απαγορεύεται πλέον η χρήση του εσόδου 2% επί του Τζίρου για την χρηματοδότηση του λογαριασμού των συντάξεων και του εφάπαξ. Επίσης φθηνό και δόλιο είναι πως ενώ κύριε Καπάκο τα γνωρίζετε όλα αυτά, δεν έχετε προσφύγει κατά του νόμου αυτού για να γλιτώσουν οι συντάξεις
Φθηνό κόλπο είναι να μην διεκδικείς από τον ΕΦΚΑ, τα 700.000 ευρώ που «νταβατζήδικα» παρακράτησε επειδή δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς να αλλάξουμε τη σύμβαση που ήταν προς το συμφέρον του ΕΔΟΕΑΠ. Την ίδια ώρα, δεν διεκδικείτε ούτε τα χρήματα που παρακρατούσε παρανόμως ο ΕΦΚΑ από τους νέους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ για τέσσερις μήνες, ούτε φυσικά το ξεχασμένο μη καταχωρημένο αγγελιόσημο για το οποίο ποιείτε την νήσσαν.
Πάμφθηνο κόλπο είναι να κατηγορείτε δύο μέλη του ΔΣ ότι στρέφονται κατά των συμφερόντων του Οργανισμού, όταν ΕΣΕΙΣ ο ίδιος τους και οι φίλοι σας, ζητούσατε επιμόνως να προσημειώσει το ακίνητό του ΕΔΟΕΑΠ ο ΕΦΚΑ για να το «προστατεύσει» υπακούοντας τυφλά τον κο Πετρόπουλο και την κομματική σας γραμμή.
Επειδή το μόνο που έχει μάθει να λέει είναι ψέματα τον προκαλούμε να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του κου Δραϊνάκη, το έγγραφο αίτημα για γνωμοδότηση που υποβλήθηκε από τον Νίκο Καρούτζο και τρίτον τα πρακτικά της συνεδρίασης πριν αποχωρήσουμε. Έτσι θα καταλάβουν οι ασφαλισμένοι, γιατί αποχωρήσαμε. Γιατί απλά, νομίζει πως ο ΕΔΟΕΑΠ διοικείται από το Μαξίμου και τα μέλη του ΔΣ απλώς βρίσκονται εκεί για να λένε ναι στο σχέδιο ΕΟΠΥΥησης του ΕΔΟΕΑΠ.
Φθηνό κόλπο είναι να λέτε πως εμείς δεν θέλουμε να γίνει αναλογιστική μελέτη (εδώ ξεπεράσατε και τον Μυνχάουζεν) όταν είναι καταγεγραμμένο σε πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του περασμένου καλοκαιριού ότι επισημαίναμε πολλάκις όλα όσα απαιτούν οι αναλογιστές και ο πολύς κύριος Καπάκος μας εξύβριζε λέγοντας τσιτάτα του στυλ «το Παρίσι δεν χτίστηκε σε μία μέρα» κι άλλες αμπελοφιλοσοφίες. Είδατε που έρχεστε στα λόγια μας με καθυστέρηση 7 μηνών? Μόνο που αργήσατε να καταλάβετε ότι δεν κάναμε αντιπολίτευση όταν σας τα λέγαμε αυτά, αλλά νοιαζόμασταν για τον ΕΔΟΕΑΠ τον οποίο καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανό με μηδενικά έσοδα, όταν εσείς μεγάλε φιλόσοφε Καπάκο και η ΕΣΗΕΑ αρνηθήκατε να στείλετε οικονομική βοήθεια και τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο τα κρατούσαμε με νύχια και με δόντια για να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των καρκινοπαθών συναδέλφων μας. Ήταν τότε που μας λέγατε να δώσουμε το κτίριο του ΕΔΟΕΑΠ προσημείωση στον ΕΦΚΑ. Θυμάστε?
Όσον αφορά στους εργοδότες, ο πεφτοσυνεφάκιας Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ μάλλον ξέχασε τι είχε συμφωνήσει με τους εργοδότες και αυτός και η κα Αντωνιάδου μας εγκαλούσαν για υποχρέωση του Οργανισμού για σύνταξη έκθεσης φερεγγυότητας. Εσείς τα δεχτήκατε αυτά!

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις, καλούμε τον κύριο Καπάκο να θυμηθεί τον στημένο διαγωνισμό για την αναλογιστική μελέτη και μην ανατρέξει πολύ πίσω. Τη σύμβαση με την Ιντρασόφτ που παρά το γεγονός ότι αναλυτικά εξηγήσαμε σε περασμένη συνεδρίαση του ΔΣ πως πρέπει να υπάρχει περιγραφή του έργου, εκείνος για άλλη μια φορά θεώρησε σωστό να εισηγηθεί απευθείας ανάθεση χωρίς να γνωρίζει καν ο Οργανισμός τι θα παραλάβει, να αποσύρει το θέμα μετά τις αντιδράσεις μας και να το ξαναφέρει χθες χωρίς τελικά να ψηφιστεί και πάλι!
Μπορεί να μας πει ο κύριος Καπάκος ο οποίος αρέσκεται στις μεγαλειώδεις δηλώσεις, αν ο ίδιος και η κα Αντωνιάδου λαμβάνουν τις αμοιβές ΔΣ που είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί προς χάριν εντυπώσεων και αν η κα Αντωνιάδου τις απέδωσε στο ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΣΗΕΑ όπως έλεγε σχεδόν με δάκρυα στα μάτια σαν μία νέα Μάρθα Βούρτση;
Μπορεί να μας πει αν εκτέλεσε την απόφαση που πήρε το ΔΣ για συμβάσεις με τρία νοσηλευτήρια αλλά και τι γίνεται με το Ντυνάν
Μπορεί να μας πει γιατί δεν έκανε διαγωνισμό για αντιδραστήρια και δίνει ακόμα χωρίς αποφάσεις ΔΣ χρήματα στη Roche;
Μπορεί να μας πει με ποια απόφαση ΔΣ τροποποίησε προς το δυσμενέστερο συμβάσεις του ΕΔΟΕΑΠ με τη Βιοατρική;
Μπορεί να μας πει αν εφαρμόζει τον Κανονισμό Είσπραξης Εσόδων για το δημόσιο;
Μπορεί να μας πει αν άλλο προϋπολογισμό και ισολογισμό ψήφισε και άλλο έβαλε στο πρακτικό του ΔΣ;.
Ίσως σε όλα αυτά να απαντήσει ότι το Παρίσι δεν χτίστηκε σε τρεις ημέρες. Εμείς δεν γνωρίζουμε ειλικρινά σε πόσες ημέρες χτίστηκε το Παρίσι. Γνωρίζουμε όμως ότι χρειάστηκαν μόλις έξι μήνες για να καταφέρει ο κ. Καπάκος και οι συνοδοιπόροι του να διαλύσουν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Νίκος Καρούτζος

Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ

Άντζυ Σταθάτου

Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Γ. Γραμματέας ΔΣ

ΥΓ: Οι αποδείξεις στα όσα αναφέρουμε παραπάνω στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Ανώνυμος είπε...

Νικόλα ντροπή να λες Μάρθα Βούρτση την Αντωνιάδου, αυτή που σ' έκανε άνθρωπο, που δεν σε ήξεραν ούτε οι παρκαδόροι των κουμπιοσαββίδηδων, Ακαδημίας και Βουκουρεστίου. Σου άφησε και προίκα τον Αξελό με τη Λέξους, που την πηγαινο-φερνε
«Μπορεί να μας πει ο κύριος Καπάκος ο οποίος αρέσκεται στις μεγαλειώδεις δηλώσεις, αν ο ίδιος και η κα Αντωνιάδου λαμβάνουν τις αμοιβές ΔΣ που είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί προς χάριν εντυπώσεων και αν η κα Αντωνιάδου τις απέδωσε στο ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΣΗΕΑ όπως έλεγε σχεδόν με δάκρυα στα μάτια σαν μία νέα Μάρθα Βούρτση;»

Ανώνυμος είπε...

Άντε πνιγείτε ρε λαμόγια!Σας ξέρασε ο κόσμος σας φτύνουν όλοι οι υπάλληλοι του ΕΔΟΕΑΠ Ουστ κι από δω μέσα !