Σελίδες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Αγωνιστικό και ενωτικό πλαίσιο από τη «Συσπείρωση» για της εκλογές της ΕΣΗΕΑ


Όπλο μας η ενότητα και η συσπείρωσή σε ένα διεκδικητικό σχέδιο, που θα υπηρετεί την αυτονομία της ενημέρωσης, τις αρχές δεοντολογίας και θα βάζει φραγμό στην εξάρτηση από την εργοδοσία και τα παιχνίδια εξουσίας.

Ένα διεκδικητικό πλαίσιο, που θα ενισχύσει τον κοινωνικό ρόλο της ενημέρωσης αποκαθιστώντας την αξιοπιστία και τον πλουραλισμό.

Ένα αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο, για τα δικαιώματά μας στην εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές, την ασφάλιση, την υγεία.

Πετύχαμε αξιοπρεπή σύμβαση στο δημόσιο

Με τους αγώνες μας καταφέραμε να διασώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ, το κοινό μας σπίτι, και να ενοποιήσουμε όλο τον κλάδο της ενημέρωσης. Καταφέραμε να αποτρέψουμε τον ξαφνικό θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ, πέρυσι τέτοια εποχή από τις επιθέσεις των εργοδοτών. Βάλαμε στο περιθώριο την καιροσκοπική ομάδα Καρούτζου, η οποία λειτουργούσε ως «πέμπτη φάλαγγα» στον ΕΔΟΕΑΠ, που συνεχίζει να προσφέρει «καλές υπηρεσίες» στους εργοδότες.
Καταφέραμε να πετύχουμε μια αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση εργασίας στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα αποκαθιστώντας όλα τα προ μνημονίων θεσμικά μας δικαιώματα. Αποτρέψαμε την υποχρεωτική κάρτα ωραρίου, καταφέρνοντας ταυτοχρόνως να ενισχύσουμε νέα θεσμικά ζητήματα, όπως τα πνευματικά δικαιώματα.
Καταφέραμε την αύξηση του εισαγωγικού μισθού από τα 874 στα 1061ευρώ, αύξηση 22%, που είναι διπλάσια της αύξησης του κατώτερου μισθού για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Καταφέραμε να ξεπαγώσουν τα κλιμάκια αναδρομικά, από το 2018.
Οι κατακτήσεις αυτές στο δημόσιο τομέα μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα.
Ο κλάδος μας έδωσε και κέρδισε κρίσιμες μάχες, για πρώτη φορά, έπειτα από χρόνια, παρά τους δυσμενείς συσχετισμούς δύναμης, γιατί είχε ηγεσία, που παραμέρισε τις κομματικές αγκυλώσεις και τις ιδιοτέλειες, διεκδικώντας το δίκιο μας.
Η «Συσπείρωση» έπαιξε και θα συνεχίσει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενοποίηση του κλάδου μας πάνω σε ένα αγωνιστικό – διεκδικητικό προοδευτικό σχέδιο. Υπηρετούμε την ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την ώρα σκίζει η Ν.Δ. στην ΕΣΗΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ποια ΝΔ ; Του Σομπολου, του Κυρίτση,της Αντωνιάδου, της Βουλτεψη,του Καρούτζου ή του Αξελού;

Ανώνυμος είπε...

Η δεξιά είναι παιδία και όχι τη δηλώνει και τι ψηφίζει ο καθένας.

Ανώνυμος είπε...

Η δεξιά είναι παιδεία και όχι τη δηλώνει και τι ψηφίζει ο καθένας. Με όποιον και να είναι είτε με τη Βούλτεψη, είτε με τον Σόμπολο, δεξιοί είναι.

Ανώνυμος είπε...

Τον ήπιε ο Νικολάκης στην ΕΣΗΕΑ και δεν μιλάει;Τα ήπιαμε χθες βράδυ καλαματιανό λαμόγιο ;

Ανώνυμος είπε...

65% Δεξιά με τον Τσαλαπάτη μαζί, τον «Βαγγέλη Βενιζέλο» της ΕΣΗΕΑ. Τι θα διαλέξει η παπαδιά για γραμματέα; Τον Βότσκαρη ή τον Καπάκο; Εγώ θα ρώταγα τη γνώμη της Ριζεάκου πάντως που είναι ενωτική και τους αγαπάει όλους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νικολάκης τον έχει πιεί, αλλά η Μαρία θα το καταπιεί, ξέρει τι