Σελίδες

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Ενημερωση Γ.Γ. κ.Δ.Κουμπια

Τρεις ειδήσεις και μηνύματα προς όλους όσοι επιβουλεύονται την ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ, του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως, περιείχε η ενημερωτική ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Δημήτρη Κουμπιάπρος το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) το Σάββατο 20 Απριλίου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει..
ανακοίνωση των Ενωμένων Δημοσογραφων ο Δ. Κουμπιάς είπε:

 Η πρώτη είναι ότι κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ αποφασίστηκενα αποδοθεί στον Οργανισμό μας το ποσό των 743.000,00 ευρώ, που μας χρωστούσε από αγγελιόσημο. Πρόκειται για την ευόδωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, που μεταξύ άλλων αφοπλίζει όλους όσοι θέλουν να μας εντάξουν στη Γενική Κυβέρνηση. Σημειωτέον ότι παρά τις προσπάθειες των τελευταίων, πρόσφατα ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι σ’ αυτούς.
Και με την ευκαιρία της αναφοράς στον ΕΦΚΑ, σας ενημερώνω ότι το δάνειο των €10 εκ. ήδη εξυπηρετείται, μετά τη συμφωνία μας με αυτόν να εξοφληθεί σε 60 μηνιαίες δόσεις των €156.000 και το οφειλόμενο ποσόν σήμερα ανέρχεται στα €8.789.000.
 Η δεύτερη είδηση αφορά στο κτίριο μας, επί της οδού Σισίνη. Το είχε προσημειώσει η Ευρωκλινική για οφειλές που ξεπερνούσαν το ένα εκ. ευρώ. Οφειλές που εξοφλήθηκαν με σημαντική έκπτωση, ύστερα από επίπονες σκληρές διαπραγματεύσεις. Απομένει η τυπική διαδικασία άρσης της υποθήκης.
 Η τρίτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους συναδέλφους που ανήκουν στα ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ, στα αλληλοβοηθητικά σωματεία των μελών των Ενώσεων Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας και Συντακτών Πελοποννήσου - Ηπείρου – Νήσων. Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τη περασμένη Τετάρτη εγκρίθηκε η απόδοση υπολοίπου στο ΕΤΑΣ ποσού €20.062 και στο ΤΕΑΣ ποσού €33.656,51, ως εκκαθάριση του εισπραχθέντος Κύκλου Εργασιών για την περίοδο από 1/12/2017 - 31/12/2018 και πρόκειται να αποδοθούν την επόμενη εβδομάδα. Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Ιανουάριο η καταβολή €50.000 στο ΕΤΑΣ και € 60.000 στο ΤΕΑΣ για την περίοδο 1/12/2017 - 31/10/2018. Και τη Μ. Τετάρτη έρχεται στο ΔΣ εισήγηση των υπηρεσιών του Οργανισμού, με την οποία προτείνεται η απόδοση της κατανομής στο ΕΤΑΣ €8.579,90 και στο ΤΕΑΣ €21.059,75, ως εκκαθάριση του εισπραχθέντος Κύκλου Εργασιών για την περίοδο από 1/1/2019 - 31/1/2019.
Όσον αφορά τη δίκη της 3ης Ιουνίου στο ΣτΕ, είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλους όσοι επιβουλεύονται την ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ. Είτε με την προσφυγή κατά του 2%, είτε με τρικλοποδιές όπως η απαίτηση για «Έκθεση Φερεγγυότητας». Έκθεση που έως τώρα ζητούνταν μόνο από ασφαλιστικές εταιρείες και για πρώτη φορά απαιτείται από ασφαλιστικό οργανισμό. Η αναλογιστική μελέτη, το «σπάσιμο» των τριών κλάδων – υγεία, επικούρηση, πρόνοια – και όλες οι άλλες απαραίτητες εκθέσεις των ορκωτών, ολοκληρώνονται και θα μας έχουν παραδοθεί μέσα στις προθεσμίες που έχουμε θέσει.
Ένα δύσκολο έργο, αφού αναλογιστική μελέτη τέτοιου είδους, δηλαδή τύπου ασφαλιστικής εταιρείας και όχι η συνήθης μελέτη ασφαλιστικού ταμείου, γίνεται για πρώτη φορά στον ΕΔΟΕΑΠ. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει αποτίμηση του ενεργητικού και του παθητικού σε όλους τους κλάδους του Οργανισμού, αποτίμηση των ακινήτων, κατανομή της περιουσίας στους κλάδους και πολλά άλλα. Πολύπλοκες διαδικασίες, που έγιναν για πρώτη φορά είτε από τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ, υπό την επίβλεψη των ορκωτών και των αναλογιστών, είτε από τους ίδιους τους ορκωτούς και τους αναλογιστές, οι οποίοι επελέγησαν με προκήρυξη και όχι με απευθείας ανάθεση.
Παράλληλα πάντως με την προετοιμασία για τη μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας κόντρα στους εργοδότες, για να διατηρήσει την ύπαρξή του, ο Οργανισμός αναβαθμίζει τις παροχές του· προσλαμβάνει υγειονομικό προσωπικό για να καλύψει τις διευρυμένες ανάγκες του και αναδιοργανώνεται, με βάση κυρίως το οργανόγραμμα που εκπόνησε η PwC.
Βάζοντας τέλος στο καθεστώς των απευθείας αναθέσεων και λειτουργώντας με απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά, ο ΕΔΟΕΑΠ:

  • Εξασφάλισε έκπτωση 86% επί του κρατικού τιμολογίου στις μικροβιολογικές εξετάσεις, όταν έως τώρα πληρώναμε έως +20%.
  • Μείωσε κατά 40% το κόστος των οδοντοτεχνικών εργασιών.
  • Μείωσε το κόστος σύμβασης με τη «Βιοϊατρική» κατά 15%, στο πλαίσιο της σύμβασης που συνάψαμε σε πανελλαδική κλίμακα, για να καλύψουμε τα νέα μέλη και τις οικογένειές τους. Αντίστοιχη σύμβαση, όπως είναι γνωστόν, έχει συναφθεί και με την Affidea.
Πριν κλείσω, θέλω να αναφερθώ και σε ένα θέμα που ταλάνισε τον Οργανισμό. Πρόκειται για την επικαιροποίηση-απογραφή των ασφαλισμένων, που ήταν απαραίτητη για την αναλογιστική μελέτη. Έγινε με απόλυτη επιτυχία ηλεκτρονικά και όχι με τη φυσική παρουσία τους. Όπως έγινε το περασμένο καλοκαίρι και η ένταξη των ασφαλισμένων, που κάποιοι τους ήθελαν να συνωστίζονται επί μήνες στα γκισέ του Οργανισμού.
Θα μπορούσε βεβαίως η σημερινή διοίκηση αντί της ηλεκτρονικής απογραφής των ασφαλισμένων να ακολουθήσει άλλη διαδικασία, καλώντας τους ασφαλισμένους από όλη τη χώρα να μεταβούν στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να απογραφούν. Θα ήταν μια κίνηση που πιθανόν να συνέβαλλε στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, αλλά θα βασάνιζε τους ασφαλισμένους στις ουρές, μπλοκάροντας ταυτόχρονα επί μήνες τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ.
Και επειδή η ηλεκτρονική απογραφή έγινε με χρήση των κωδικών taxisnet, κάποιοι επιχείρησαν να σπεκουλάρουν, διασπείροντας τη φήμη ότι ο ΕΔΟΕΑΠ ήθελε να… υποκλέψει φορολογικά δεδομένα. Προτιμήσαμε αυτή τη λύση, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που έχουν όλοι οι Έλληνες - από τον Ιανουάριο του 2015 - να έχουν ασφαλή πρόσβαση μέσω διαδικτύου σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και σε κάποιες ιδιωτικές, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση χωρίς την απαίτηση φυσικής παρουσίας, να πας δηλαδή ο ίδιος με την ταυτότητα στο χέρι και να περιμένεις στην ουρά. Έκτοτε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων παρέχει στον εξυπηρετητή του συστήματος (του ΑΣΕΠ, του ΕΟΠΥΥ, του ΕΦΚΑ, των ΚΕΠ, κάποιου ΟΤΑ ή του ΕΔΟΕΑΠ στην περίπτωσή μας), την πρόσβαση σε συγκεκριμένα στοιχεία του φορολογουμένου, δηλαδή στον ΑΦΜ και στα στοιχεία ταυτότητος, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση. Αλλοίμονο αν κάθε φορέας που χρησιμοποιεί τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκειμένου να ταυτοποιήσει ένα χρήστη, αποκτούσε πρόσβαση και στα φορολογικά του δεδομένα. 
Πολλοί λησμονούν πως ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι συνδικαλιστικό σωματείο. Ανάμεσά τους και αυτοί οι «κάποιοι» που προανέφερα. Θέλουν να αποτελούν τη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων και εξαντλούν την αγωνιστικότητά τους πετροβολώντας αλλήλους. Δεν λύνουν τα προβλήματα, τα χρησιμοποιούν. Εναπόκειται λοιπόν στη συνείδηση, την κρίση και την ευθύνη των συναδέλφων – και δεν εννοώ μόνο τα μέλη των Συμβουλίων, αλλά το σύνολο των ανθρώπων της Ενημέρωσης – να απορρίψουν τη σκανδαλολογία, τα πλαστά διλήμματα, τα βρόμικα τεχνάσματα και να λειτουργούν με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του κλάδου.
Και μια που βρίσκομαι στο βήμα του Γενικού Συμβουλίου, ύστερα από σχεδόν 10 χρόνια συμμετοχής σ’ αυτό, τρεις διοικητικές θητείες ως μέλος του ΔΣ, ΓΓ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ενώ είχαν προηγηθεί δυο θητείες μου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ – εκ των οποίων η μια στο προεδρείο –, θέλω να επισημάνω ή μάλλον να υπενθυμίσω ότι όλοι όσοι μετείχαμε στα όργανα της ΠΟΕΣΥ είμαστε πρωτίστως μέλη των Ενώσεων που μας είχαν εκλέξει· τις εκπροσωπούσαμε και πάντοτε πρέπει να εκπροσωπούμε. Ο νοών νοείτω».

Ενωμένοι Δημοσιογράφοι

53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρης Αλικάκος
20 Απριλίου στις 11:41 μ.μ. ·
Η γενναία αυτοκριτική της Angy Stathatou, μιας έντιμης δημοσιογράφου και έμπειρης εκκλησιαστικής συντάκτριας.
ΑΠΕΚΡΥΨΑ ΚΆΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ.
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς ( κατά Ιωάννη η32) . Η αλήθεια είναι όμως μια δύσκολη υπόθεση και πολλές φορές δεν είμαστε έτοιμοι για να την αντικρίσουμε. Ακόμη κι εμείς, οι δημοσιογράφοι, που δουλειά μας είναι να αποκαλύπτουμε την αλήθεια, συνήθως γινόμαστε αυτόκλητοι υπερασπιστές του ψεύδους για να μην χαλάσουμε μια ωραία ιστορία.
Το έκανα κι εγώ κι απέκρυψα την αλήθεια για το Άγιο φως, όπως μου την είχε αποκαλύψει Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε δήλωσή του. Για να μην χαλάσω την ιστορία. Δείλιασα? Θεώρησα ότι ο κόσμος δεν αντέχει την αλήθεια? Και ποια ήμουν εγώ να αποφασίζω?
Ευτυχώς, ο καλός συνάδελφος και φίλος Δημήτρης Αλικάκος δεν φοβήθηκε. Δεν έμεινε στην πληροφορία αλλά έφτασε στο τέλος. Και για πρώτη φορά τεκμηρίωσε την αλήθεια για την αφή του Αγίου Φωτός, με στοιχεία αδιάσειστα, αδύνατο να αμφισβητηθούν κι από τον πιο δύσπιστο. Μια μοναδική ιστορική αποκάλυψη, μια λύτρωση για όσους γνώριζαν κι αναγκάζονταν να παίζουν σε ένα θέατρο παράταιρο με την ιδιότητα και την Αποστολή τους. Η αλήθεια ξεδιπλώνεται με ήθος και σεβασμό προς την Πίστη μας. Γιατί ο Χριστός δίδαξε την Αλήθεια και η αλήθεια είναι φως! Συγχαρητήρια για την έρευνα!!»
(Και δεν είναι η μόνη. Αρκετοί δημοσιογράφοι γνώριζαν, αλλά σιώπησαν. Και σιωπούν.)

Ανώνυμος είπε...

Ο κίνδυνος προστίμων για την εισηγμένη και τα ερωτήματα
Σωρεία ερωτημάτων προκαλούν τα αναφερόμενα στις οικονομικές καταστάσεις των Αττικών Εκδόσεων για την επιβάρυνση της εταιρίας κατά 110 χιλιάδες ευρώ το 2018 από την εφαρμογή της εισφοράς επί του κύκλου εργασιών για την ασφάλιση όλων των εργαζομένων των ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ.
Και αυτό διότι από τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας ο κύκλος εργασιών διαμορφώνεται στα 16,4 εκ ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι με δεδομένο ότι η εισφορά ανέρχεται σε 2% επί του κύκλου εργασιών το ποσό με το οποίο θα έπρεπε να επιβαρυνθεί η εταιρία είναι της τάξεως των 330 χιλιάδων ευρώ.
Με βάση την ανάλυση του κύκλου εργασιών που η ίδια η εταιρία παραθέτει προκύπτει ότι τα έσοδα από κυκλοφορία περιοδικών ήταν 8,7 εκ ευρώ περίπου, από διαφήμιση 3 εκ ευρώ, από πώληση αποθεμάτων 1,7 εκ ευρώ, από παροχή δικαιωμάτων 1,15 εκ ευρώ και από παροχή υπηρεσιών 1,9 εκ ευρώ.
Με βάση τα στοιχεία αυτά είναι προφανές ότι ακόμα και αν θεωρηθεί ότι δεν αποτελούν δραστηριότητα του κλάδου ΜΜΕ η παροχή υπηρεσιών (πράγμα εντελώς αμφίβολο) προκύπτει ότι η εταιρία δεν συμμορφώθηκε έναντι του νόμου και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο βαρύτατων προστίμων και προσαυξήσεων με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο.
Είναι δε απορίας άξιον αν υπήρξε έλεγχος από τον ορκωτό για το συγκεκριμένο ζήτημα δεδομένου ότι η Αττικές Εκδόσεις έχουν προσφύγει κατά της θεσμοθέτησης της εισφοράς επί του κύκλου εργασιών 2% στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις οικονομικές καταστάσεις της Αττικές Εκδόσεις προκύπτει ότι ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας μειώθηκε κατά 25,42% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.
Τα έσοδα από κυκλοφορία των περιοδικών καθώς και τα διαφημιστικά έσοδα της Εταιρείας παρουσίασαν μείωση ποσού 5.135,67 χιλ. ευρώ και 692,57 χιλ. ευρώ αντίστοιχα.
Η μείωση των εσόδων κυκλοφορίας προήλθε κατά κύριο λόγο από μειωμένες πωλήσεις των επιλεκτικών εκδόσεων με DVD τηλεοπτικών σειρών των τηλεοπτικών περιοδικών Τηλεθεατής (Μητρική / Όμιλος) και Τηλέραμα (Όμιλος) ενώ η εταιρία αναφέρει πως η μείωση των εσόδων διαφήμισης σε σχέση με την προηγούμενη χρήση προέρχεται από τα έντυπα μέσα της Μητρικής και του Ομίλου και εν’ μέρει σχετίζεται και με τη διακοπή ή τη μείωση εκδόσεων εντύπων με αρνητικό αποτέλεσμα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε Νικολάκη πες μας καλύτερα ποιος πλήρωσε τα δύο δωμάτια στο πεντάστερο στο Τσιλιβι και μετά ξαναπέρνα απο το Ταμείο για το φακελάκι.

Ανώνυμος είπε...

Η αισχρή γνωστή ως ...Ελενίτσα δίχνει για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει δράμι τσίπας πάνω της και προκειμένου να δώσει σωσίβιο σωτηρίας στην καταρρέουσα κυβέρνησή της αναφέρει στο φου-μπου ότι "το 9μηνο μνημόσυνο των νεκρών στο Μάτι κάηκε στη φωτιά του sky και της εκλογικής αντιπαράθεσης".
Πόσο πιο άθλια ακόμη; Πόσο πιο κάτω αλήθεια με 100 νεκρούς ανθρώπους;
57 μέχρι στιγμής τα σχόλια από κάτω με τα 56 να σφυροκοπούν την βέβηλη ανάρτηση της ...αμέμπτου και εσχάτως κυβερνοπροσκυνημένης. ΑΙΣΧΟΣ! Συριζαίοι, μαζέψτε την μόνο κακό σας κάνει...

Ανώνυμος είπε...

https://www.news247.gr/media/sta-dikastiria-i-nd-gia-ofeiles-150-000-eyro-ston-edoeap.6719203.html
Στα δικαστήρια η ΝΔ για οφειλές 150.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ

Η ΝΔ φαίνεται να μην έχει αποδώσει αγγελιόσημο για διαφημίσεις και δημοσιεύσεις σε εφημερίδες, ενώ εμφανίζεται να μην έχει καταθέσει στο ασφαλιστικό ταμείο και εισφορές τις οποίες ωστόσο έχει παρακρατήσει.
Αντωνία Ξυνού
05 Μαΐου 2019 08:19
Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 150.548 ευρώ διεκδικεί από τη Νέα Δημοκρατία το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων, το οποίο επισημαίνει ότι πρόκειται για οφειλές που έπρεπε να είχαν αποδοθεί εδώ και χρόνια.

Μάλιστα, όπως δημοσιεύει το News 24/7, ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης έχει καταθέσει αγωγή η οποία αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά τις επόμενες εβδομάδες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Σύμφωνα με το δικόγραφο, η ΝΔ παρά την ισχύουσα νομοθεσία, δεν έχει αποδόσει αγγελιόσημο για δεκάδες περιπτώσεις διαφημίσεων και δημοσιεύσεων σε εφημερίδες ήδη από το 1997. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η ΝΔ πραγματοποίησε διαφημιστικές καταχωρήσεις σε 27 εφημερίδες ενώ προχώρησε σε 13 δημοσιεύσεις σε 6 εφημερίδες οι οποίες εκδόθηκαν το 1997 έως το 2015. Ωστόσο, φαίνεται πως τα ποσά του αγγελιόσημου αντίθετα με την κείμενη νομοθεσία είτε δεν καταβλήθηκαν καθόλου είτε (7 εξ αυτών) καταβλήθηκαν εκπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τον ΕΔΟΕΑΠ, το αναλογούν και μη καταβληθέν ποσό αγγελιόσημου των τιμολογίων ανέρχεται συνολικά σε 55.819 ευρώ, ποσό το οποίο «το εναγόμενο πολιτικό κόμμα όφειλε να καταθέσει σε επ’ ονόματι του ΕΔΟΕΑΠ τραπεζικό λογαριασμό, (...) πλην όμως δεν μας το έχει αποδώσει μέχρι σήμερα παρά την από το νόμο υποχρέωση και τις επανειλλημένες οχλήσεις μας». Στο ποσό αυτό, το οποίο προέκυψε από τη διασταύρωση των αναλυτικών ημερολογίων διαφημίσεων των εφημερίδων, που είναι υποχρεωμένες να τηρούν, έρχονται να προστεθούν και οι προσαυξήσεις που έχουν υπολογιστεί στα 57.576 ευρώ.

Παράλληλα, ο ΕΔΟΕΑΠ στρέφεται κατά της ΝΔ και για συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου αν και το πολιτικό κόμμα εμφανίζεται να παρακράτησε την εκ την 3% εισφοράς επί των αποδοχών συντακτών και υπαλλήλων που ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ, τα χρήματα αυτά φέρονται να μην αποδόθηκαν ποτέ στον Οργανισμό. «Παρά την υποχρέωση του πολιτικού κόμματος, το οποίο απασχόλησε συντάκτες και υπαλλήλους αποτελούντες μέλη των Ενώσεων που ασφαλίζονται στον οργανισμό μας, αυτό καίτοι πραγματοποίησε την παρακράτηση της εκ την 3% εισφοράς επί των αποδοχών συντακτών και υπαλλήλων του, βάσει των κατατιθέντων μισθοδοτικών καταστάσεων, δεν απέδωσε όμως σε εμάς τα παρακρατηθέντα ποσά, ανερχόμενα στο συνολο τους σε 26.546 ευρώ, που αφορουν αποδοχές το δίαστημα 1/3/2011 έως 31/12/2013, στις οποίες περιλαμβάνονται επιδόματα Πάσχα, το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας τριών ετών» αναφέρεται στην αγωγή ενώ επισημαίνεται πως στην οφειλή αυτή ερχεται να προστεθούν και προσαυξήσεις συνολικού ύψους 10.605 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού και η τοποθέτησή τους στο νέο οργανόγραμμα του ΕΔΟΕΑΠ έχει ξεκινήσει,έτσι η επιτροπή αξιολόγησης ζήτησε απο το γραφείο προσωπικού λίστα με τους υπαλλήλους του οργανισμού με τα βασικά και μόνο στοιχεία, προϋπηρεσία και τίτλοι σπουδών!Πληροφορίες λένε ότι η λίστα αυτή έχει κάνει τουλάχιστον 2 φορές τη διαδρομή γραφείο προσωπικού-επιτροπή αξιολόγησης διότι βρέθηκαν σημαντικές παραλήψεις και στις προϋπηρεσίας των υπαλλήλων αλλά και στα πτυχία με αποτέλεσμα κάποιοι να αδικούνται και κάποιοι να υπερτερούν!Τώρα εάν ήταν λάθος ή "λάθος" το ξέρουν μόνο οι ίδιοι που απέστειλαν τη λίστα!Θεωρώ πως το σωστό είναι να ζητηθεί απο τον κάθε υπάλληλο του οργανισμού το επικυροποιημένο βιογραφικό και να αποσταλεί κατευθείαν προς την επιτροπή αξιολόγησης,το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διευθύντρια του οργανισμού προς αποφυγή παραλείψεων και λαθών ή "λαθών"!Η κάθε αποστολή βιογραφικού θα επιφέρει θέση υπεύθυνης δήλωσης ότι τα στοιχεία είναι αληθή προς αποφυγή "λαθών" απο τους ιδίους!Αυτή είναι η σωστή και δίκαιη αξιολόγηση του προσωπικού όλα τα άλλα είναι παιχνίδια κάποιων ώστε να "φτιαχτούν" και να "τακτοποιηθούν" κάποιοι και κάποιες όπως γίνονταν απο παλιές Διοικήσεις ρουσφετιών!
Θέλω να πιστεύω ότι η τωρινή Διοίκηση και η Διευθύντρια του Οργανισμού έχουν και ήθος και τιμή!Οι υπάλληλοι το αναγνωρίζουν και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτός και προς τους ίδιους και προς τους ασφαλισμένους!
Ας περιμένουμε τις ενέργειές του ΔΣ και της Διευθύντριας.

Ανώνυμος είπε...

"Αλήθεια, υπάρχει ΕΣΗΕΑ; Αναρωτιέμαι,αληθεια, ΕΣΗΕΑ υπάρχει;"
Τάδε έφη, όχι κάπαοια παράταξη της ΕΣΗΕΑ αλλά ο υφυπουργός Κρέτσος ατην Ακριβοπούλου (ΕΡΤ1) σχετικά με τη σιωπή για τη συμφωνία ELLINIKA HOAXES-FACEBOOK για τον έλεγχο των fake news.
Σταυρούκος ακούει;

Ανώνυμος είπε...

Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ δεν συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία.


Οι εκλογές στην ΕΠΗΕΑ δεν μπορούν να είναι πανάκεια.
Οι μνηστήρες της καρέκλας ας αναζητήσουν άλλου το νομιμοποιητικό τους άλλοθι.
Ενάντια στη παθητική ανάθεση εργολαβίας, οπού η ψήφος εκλαμβάνεται ως μίζα: στη μέγγενη του εργοδοτικού- κομματικού συνδικαλισμού, όπου η πρώτη εκδοχή συναινεί ανοιχτά και απροκάλυπτα και η δεύτερη « σκοτώνει» οτιδήποτε δεν ελέγχει.
Τολμάμε το επόμενο βήμα στη ριζοσπαστικοποίηση των επιλογών μας και προτάσσουμε την αυτοοργάνωση - μαζικοποίηση της συλλογικής μας δράσης.
Να γίνουμε εμείς οι καταλύτες εξελίξεων.Με το βλέμμα στους αγώνες της επόμενης μέρας.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μιντιάρχης του Διαδικτύου από τους σημαντικούς και συνεπείς. Δεν οφείλει καθυστερούμενα, δεν κάνει περικοπές, δεν καλύπτει μέρος τού μισθού των εργαζομένων με κουπόνια, δεν απολύει με το «καλημέρα» όταν έρχονται τα δύσκολα. Αλλά για έναν άγνωστο λόγο αρνείται (ή αρνιόταν τουλάχιστον έως πριν από καμιά δεκαριά ημέρες –κρατάμε μια επιφύλαξη μήπως κάτι στο μεταξύ έχει αλλάξει) να αποδίδει το 2% επί του τζίρου στον ΕΔΟΕΑΠ. Οι πληροφορίες
μας λένε ότι είναι ο μοναδικός μεταξύ των μιντιαρχών μεγάλων και μεσαίων σάιτ που το κάνει. Μπορεί κι ο μοναδικός γενικά στις εκδόσεις παντός είδους. Γιατί;
http://harddog-sport.blogspot.com/2019/05/blog-post_9.html

Νικολάκη Καρούτζο μούγκα στη στρούγκα για τον μπαταχτσή ή είναι του σογιού και τον πρωστατεύεις;

Ανώνυμος είπε...

Νικολάκη άσε την Ελένη που σε ξύρισε στις εκλογές και πές μας με τι μαύρα πλήρωσες τα δύο δωμάτια στο πενταστερο στο Τσιλιβί το Πάσχα και σε ποιανού το μισθολόγιο είσαι γραμμένος αλητάμπουρα

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η δίκη τον άλλον μήνα, με κατηγορίες κακουργήματος μελών του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, τί αφορά; Ποιες είναι οι κατηγορίες; Οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν κάποια ευθύνη; Στην περίπτωση που καταδικαστούν θα επιστρέψουν χρήματα στον ΕΔΟΕΑΠ; Αυτά έχουν υπολογιστεί στην Εκπονούμενη αναλογιστική μελέτη;

Ανώνυμος είπε...

Λογαριάστε όλοι σας κι εξηγήστε και στον ασφαλισμένο, πόσα χρήματα θα εξοικονομούσε ο ΕΔΟΕΑΠ αν δούλευε με ιδιωτικό μάνατζμεντ, που θα έπαιρνε τη δουλειά με διαγωνισμό και αν χρησιμοποιούσε δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους, με το μισθολόγιο του δημοσίου και μπόνους παραγωγικότητας. Ποια θα ήταν η διαφορά στο λειτουργικό κόστος του Οργανισμού; Γιατί ο Κυριάκος στο συγκεκριμένο θέμα για την υγεία έχει πολύ δίκιο. Λογαριάστε τώρα πριν χρειαστεί αύριο να λογοδοτήσετε γιατί δεν διαλέξετε τη λύση που προστατεύει καλύτερα τον ασφαλισμένο και την περιουσία του στον ΕΔΟΕΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Όπα Μάρκο Όπα!

Ανώνυμος είπε...

Iδιωτικό μαγαζί είναι ο ΕΔΟΕΑΠ για να μην ξεχνιόμαστε. Περιουσία της ΕΣΗΕΑ της ΕΣΗΕΜΘ της ΕΠΗΕΑ και της ΕΠΗΕΘ και σε κανένα δημόσιο δεν πέφτει λόγος τι θα προσλάβει, τι θα απολύσει και με ποιους θα συνεργαστεί. Και για να το κάνω πιο λιανά οι τρεις μαζί δεν κάνουν μια ΕΣΗΕΑ σε μέλη. Της ΕΣΗΕΑ είναι το μαγαζί στο 70%. Κι ο νόμος με νόμο θ' αλλάξει, τίμια πράματα

Ανώνυμος είπε...

Όσοι έχουμε εισόδημα κάτω από 28.000 δεν το παίρνουμε το επίδομα; Γιατί έτσι γράφετε στην ανακοίνωση. Αν είναι λάθος, διορθώστε το. Τόσοι γραμματιζούμενοι δημοσιογράφοι στα κουμάντα, κανείς δεν είδε την ανακοίνωση;

«Το κατασκηνωτικό επίδομα χορηγείται σε όσους εργαζόμενους ασφαλισμένους έχουν παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1/1/2004-31/5/2013 και εφόσον το ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2018 υπερβαίνει τις 28.000 €. Tο όριο στο ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα θα προσαυξάνεται κατά 5.000 € για κάθε παιδί, ήτοι για ένα παιδί μέχρι 33.000 €, για δύο παιδιά μέχρι 38.000 € κ.ο.κ.».

https://www.edoeap.gr/2019/05/ανακοίνωση-για-το-κατασκηνωτικό-επίδ/

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΔΟΕΑΠ εκπέμπει SOS.Οι ελλείψεις Ιατρών,διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν χτυπήσει κόκκινο.Οι αναμονές για εξέταση απο ιατρούς έχει φτάσει έως και τους δύο μήνες καθώς επίσης για μικροεπεμβάσεις και φυσικοθεραπείες!Οι τηλεφωνικές προσπάθειες επικοινωνίας των ασφαλισμένων με τα διάφορα τμήματα,φυσιατρείου,φυσικοθεραπευτών,ακτινολογικού και ιατρείων παραμένουν άκαρπες!Οι νοσηλεύτριες στα πολυάριθμα ιατρεία του κτηρίου ανύπαρκτες!Οι αναμονές εξέτασης αιτημάτων για δαπάνες και συντάξεις είναι μεγαλύτερες και απο του ΕΦΚΑ!Η αμέλεια και η αδιαφορία τους για την υποστελέχωση και την οργάνωση των υπηρεσιών στις πλάτες των ασφαλισμένων, έχει ξεπεράσει κάθε όριο παρά τις συστάσεις των μελών του ΔΣ!Το μόνο που προσπαθείτε είναι να κάνετε συμβάσεις του ποδαριού με νοσηλευτήρια στα οποία είναι να πραγματοποιήσετε προσωπικές επεμβάσεις ώστε να μη πληρώσετε τίποτα απο τη τσέπη σας αλλά απο τη τσέπη των ασφαλισμένων του ταμείου!Κόψατε τη διαδιασία αναδιοργάνωσης του ταμείου για να τρέξετε τη σύμβαση με ιδιωτικό θεραπευτήριο...είναι ψέμα;Το ερώτημα είναι ένα για το τρίδυμο της εσωτερικής κατάρευσης του ΕΔΟΕΑΠ κ.κ. Καπάκο,Αντωνιάδου και Κουμπιά, ελπίζεται ότι θα ξανακοροιδέψετε τα μέλη της ΕΣΗΕΑ ώστε να βγείτε και να καταστρέψετε και την Ένωσή μας;Για πόσο χαζούς έχετε περάσει τα μέλη;Καταστρέψατε εσωτερικά τον ΕΔΟΕΑΠ με πλήρη υποστελέχωση και ανοργανωσία,τι άλλο θέλετε;Το σχέδιό σας έχει ήδη φανεί για την κατάρρευση του ταμείου Πρότυπο που το κάνετε ταμείο προς αποφυγή!Είστε η ντροπή όλων των ασφαλισμένων που χαράμισαν την ψήφο εμπιστοσύνης που κάποτε σας έδωσαν,αλλά όλα αυτά θα τα καταλάβετε στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ και ας ελπίσουμε να δούμε νέο Πρόεδρο τον Νίκο Καρούτζο που ούτε ψεύτης ήταν αλλά ούτε αδιάφορος και άχρηστος!

Ανώνυμος είπε...

Μονο ενας αληταμπουρας μπορει να εχει γραψει το παραπανω νειμενο.
Μονος σου τα γραφεις και μονος σου τα πιστευεις Νικολακη του κερατα.
Ο Καρουτζος ηταν αρχηστος ως προεδρος.
Ηταν κακοηθης, ασχετος σε θεματα οργανωσης, εξαιρετικα εμπαθης, εξαιρετικα επικινδυνος αλλα και γελοιος.

Ανώνυμος είπε...

ο αληταμπουρασ εχει δικιο.οποιοσ ξερει τον οργανισμο πριν τη νεα διοικηση μπορει να καταλαβει το σημερινο χαος των ιατρειων και των 2 κτιριων

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ειναι το νεο ηθος της διοικησης Αντωνιαδου Καπακου Κουμπια

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουν το δικαστηριο...μέχρι τοτε ο οργανισμός δεν λειτουργεί!!!Αντωνιαδου!!!

Ανώνυμος είπε...

Νικολάκη θα ξαναπάς Τσιλιβί στο 5αστερο με μεσολάβηση τον τηλερεπόρτερ της συμφοράς ή θα μας μουρλάνεις εδώ μέσα με τις μακακίες σου ;

Ανώνυμος είπε...

ότι ψηφίζεις παιρνεις!!!!ΝΟΜΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Άρον άρον σύμβαση με την υπαπαντή!!!γιατί::::

Ανώνυμος είπε...

Αντωνιαδου και Καπακος σφυρουν αδιαφορα για τη τραγικη κατασταση του οργανισμου,οι εκλογες της εσηεα πλησιαζουν,τα μελη πηραν μια καλη γευση για τις ικανοτητες σας κρινοντας σας απο τα τα ποσα εχετε καταφερει στον εδοεαπ!τελος τα ψεματα ο επομενος προεδρος της εσηεα θα ειναι ο Καρουτζος ειτε σας αρεσει ειτε οχι,η νικη της Νεας ΕΣΗΕΑ πλησιαζει

Ανώνυμος είπε...

Νικολάκη άσε τις μακακίες πρωί πρωί Πάλι στα ούζα πλακωθηκες ;Γιορτάζει η Νιτσα σου σήμερα και προτείνω να της ευχηθείς γιατί κατεβαίνει ΕΣΗΕΑ και θα σε γ@μησει !Αντε να σε δω τωρα λαμόγιο της αρπαχτής και μάγκα της καρπαζιάς.
Θυμήσου τον Χρήστο μόνο καο τον κρητικό στην Πειραιώς.

Ανώνυμος είπε...

Ελεεινά ρουσφετομαλάκια ξέρετε τι θυμάμαι εγώ; Ότι τρέξατε με το Σομπολάκο τον τροχονόμο πρόεδρο να κλείσετε άρον άρον το κοινωνικό παντοπωλείο του ΕΔΟΕΑΠ για να μοιράζει δέματα της παπαδο-Αλληλεγγύης από την ΕΣΗΕΑ το τότε ενωμένο σαμαρο-βενιζελικό μπλοκ της παπαδιάς, του καλαματιανού και του καρέκλα να 'ναι κι ό,τι να ΄ναι Κουμπιά. Αυτό είναι το μεγάλο ψηφοθηρικό ξεφτιλίκι σας ρεντίκολα. Αντί με τα δέματα της παπαδο-αλληλργγύης να ενισχύσετε το κοινωνικό έργο για τους συνάδελφους, κοιτάξατε να τα πάρετε σαμποτάροντας ταυτόχρονα το κοινωνικό έργο του ΕΔΟΕΑΠ. Στα 4 τώρα όλοι σας με το Βορθολομαίο να ευλογάει τα λάβαρα της παπαδιάς στην ΕΣΗΕΑ

Ανώνυμος είπε...

Έ τώρα το τερματίσαμε… η Σπανοπούλου στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Καρούντζο. Το προξενιό η Σταθάτου. Η Αντωνιάδου τραβάει τα μαλλιά της

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, το Μαράκι της ΕΣΗΕΑ (αλλά και του ΕΔΟΕΑΠ ως πολυθεσίτισα) επιτέλους δικαιώνει τον τίτλο της παπαδιάς αφού αύριο θα υποδεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην ΕΣΗΕΑ.
Μα, καλά, δεν ντρέπεται καθόλου να κάνει προσωπική πολιτική με τις πλάτες και τα χρήματα των εντελώς απροστάτευτων δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΑ; Λίγη τσίπα, τουλάχιστον, δεν βλάπτει. Είναι απαραίτητη ειδικά σήμερα και μάλιστα όταν ξεπουλήθηκε ο ΕΔΟΕΑΠ αλλά ούτε μία συνάντηση δεν ζήτησε ούτε, βέβαια, προσκλήθηκε από τον mr. Tsipras για τα τεράστια προβλήμάτά που περνά ο χώρος.
Τσίπα είπαμε; ή Τσίπρα, έ Μαράκι;
Σταυρούκο, ετοιμάσου για μετάνοιες αύριο ενώπιον του Βαρθολομαίου....

Ανώνυμος είπε...

Ωχ το μάτι μου

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στις 30 Ιουνίου ή στις 7 Ιουλίου,πέφτει σαν ταφόπλακα για τον ασφαλιστικό οργανισμό των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ)!Ο σχεδιασμός της αναβάθμισης των υποβαθμισμένων υπηρεσιών του οργανισμού και η στελέχωσή του απο την παντελή έλλειψη προσωπικού, που είχε προγραμματιστεί για μετά το δικαστήριο,τώρα ΔΕΝ θα γίνει ποτέ λόγω νέας αναβολής!Η κ.κ. Αντωνιάδου, Καπάκος και Κουμπιάς, αδιαφορούν για την τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στον ΕΔΟΕΑΠ και ταΐζουν σανό όλους τους ασφαλισμένους ότι (κά)ποτε αυτός ο οργανισμό θα γίνει πρότυπο!Πόσο δούλεμα,πόση απραξία,πόσο σανό και πόση αδιαφορία μας πουλάτε κ.κ.;Το μόνο που σας ενδιαφέρουν είναι η θέση και τα χρήματα των συμβουλίων!Να υπενθυμίσω ότι η εκλογές της ΕΣΗΕΑ πλησιάζουν και τα μέλη θα κρίνουν το πόσο άξιοι είστε και ποια συμφέροντα υπηρετείτε όλον αυτό το καιρό που είστε στη διοίκηση του οργανισμού.Ετοιμαστείτε να πάρετε το μήνυμα όλων μας!

Ανώνυμος είπε...

Αριστερά ζώα δεν ξέρατε ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι επαγγελματικό ταμείο; Αίμα θα σας πάει τώρα ο Καρούτζος. Όλα τα αποθεματικά στην Παγκρήτια Τράπεζα ρε

Theodore Haropoulos‎
προς
ΕΔΟΕΑΠ ΣΟΣ
8 ώρες ·
Ξυδάκης τώρα στην ΕΡΤ:
"Το δημοσιογραφικό ταμείο είναι επαγγελματικό. Παίρνει της εισφορές και τις κεφαλαιοποιεί. Και όταν ναυάγησε (!!!!) ήρθε το κράτος σαν ναυαγοσώστης και το έσωσε".
Και λίγα λεπτά πριν έλεγε για τους τρομερούς αντίκτυπους του PSI.
Τι ναρκωτικά πίνουν μερικοί άραγε;...

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά; Τσάμπα τα κεράσματα στους ορκωτούς; Παραιτήθηκαν λεει.... Μάλλον ήταν μάπα το φαΐ!

Ανώνυμος είπε...

Η Angy Stathatou είναι με τον Votskaris George και 37 ακόμη.
1 ώρα
Στενοχωριέμαι όταν βλέπω να διασύρονται δημοσιογράφοι επειδή στηρίζουν κάποιο κόμμα. Κάποιοι από αυτούς ήταν καλοί δημοσιογράφοι. Γι ' αυτό, όσο είσαι εν ενεργεία, καλό θα είναι να μην μπαίνεις στη διαδικασία να γίνεσαι φερέφωνο οποιουδήποτε κόμματος. Δουλειά των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την κάθε εξουσία και να στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα. Χωρίς εξαρτήσεις. Με αντικειμενικότητα. Στο σημείο αυτό, ότι δηλαδή αρκετοί παίζουμε το ρόλο παπαγάλου, χάσαμε και την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά μας. Ο ρόλος του δουλοπρεπή κόλακα δεν αρμόζει στο δημοσιογράφο. Να είμαστε ελεύθεροι, ανένταχτοι, "αναρχικοί". Να παλεύουμε μόνο για την αλήθεια και το δίκαιο. Να σηκώσουμε πάλι το κεφάλι, αυτό εύχομαι. Να ξαναβρούμε τον ρόλο μας!

Ανώνυμος είπε...

Αχ Παναγία μου! Ανατρίχιασα...Τόση αντικειμενικότητα δεν την αντέχω.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ατζουλίνι μ' έκανες και κατουρήθηκα στα γέλια μανάρι μου. Όταν καθάριζε για το διορισμό σου στο δημόσιο η παπαδιά ωραία ήταν; Η παπαδιά που σε είχε χώσει και στο πρόγραμμα για την παγκοσμιοποίηση για ν' αλλάξεις επάγγελμα και πήρες τα φράγκα για το ζαχαροπλαστείο στο Χαλάνδρι. Θεά είσαι Ατζουλίνι μου και μετακλητή δημόσια υπάλληλος - δημοσιογράφος και ζαχαροπλάστισσα. Σκατά έσπειρε η παπαδιά, σκατά θα φάει

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 329
17 Μαρτίου 2014

Με την αριθ. οικ. 8118/6788/11−02−2014 πράξη του Γε−
νικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής,
που εκδόθηκε σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 2 του
Ν. 4071/2012 όπως τροποποίησε το άρθρο 13 παρ. 1 του
Ν. 3320/2005 και τα άρθρα 2 και 11 του Π.Δ. 135/2010,
προσλαμβάνεται από 11 −02−2014 η Αγγελική Σταθάτου
του Νικολάου, σε θέση κατηγορίας ΔΕ στο γραφείο του
Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
υπό την ιδιότητα της δημοσιογράφου, με σχέση εργα−
σίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έξι
(6) μηνών που μπορεί να ανανεώνεται ανά εξάμηνο και
λύεται αυτοδίκαια μόλις ο Γενικός Γραμματέας αποβάλ−
λει για οποιοδήποτε λόγο την ιδιότητά του.
(Αριθ. βεβ. Υ.Δ.Ε. στη Νομαρχία Αθηνών 3964/06−03−2014)
(Αριθ. βεβ. εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυ−
ναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 1277068113/20−02−2014).

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά αυτός ο γνωστός χαφιές της εκάστοτε διοίκησης πότε θα εμφανιστεί στο γραφείο του;
Θα μου πείτε βέβαια ότι αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί.
Εξ άλλουν τον μισθό του τον λαμβάνει ηλεκτρονικά - οπότε γιά ποιό λόγο να έρθει;
Κυρίες και κύριοι της διοίκησης συνεχίζετε να αφήνετε τρύπες στο σύστημα.
Αυτές όμως τις "τρύπες" τις βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι οπότε οι μισοί από αυτούς θα τις χρησιμοποιήσουν και οι υπόλοιποι μισοί απλώς θα πάψουν να εργάζονται.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γουστάρατε μισθολόγιο του Δημοσίου, τώρα όμως που θα φάτε στη μάπα αξιολόγηση και απολύσεις θα γουστάρετε τρελά μανάρια μου

Ανώνυμος είπε...

Βρε μανάρι μου και να εκλεγεί η ΝΔ στις εθνικές, εσύ πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ δεν θα ξαναγίνεις. Πιες μια σόδα και χώνεψέ το και άσε τους εκφοβισμούς στην άκρη.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και μετά πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ και με την ψήφο της Μαρίας που θα κάτσει κλαρίνο. Ανασύνθεση του ΔΣ το λένε. Ό,τι ψωνίσατε καιροσκοπικά θα το πάρουμε πίσω με το δικό σας τον τρόπο

ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΝΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Σκληρό καρύδι η Αντωνιάδου για τα δόντια σου «υπέρτερε». Ότι έπαθες στον ΕΔΟΕΑΠ… στην ΕΣΗΕΑ χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή τροπολογία για το ΛΕΠΕΤΕ δείχνει το μέλλον σας. Αυτοί που κλείδωσαν το 2% για τον κλάδο υγείας μόνο και ανέχονται στον ΕΔΟΕΑΠ άσχετους δημόσιους υπάλληλους κάνοντας μαχητό το 2% στα δικαστήρια θα τον πιουν πάρα πολύ γρήγορα.
Η Μαρία θ' αδειάσει τον Κουμπιά όπως άδειασε τον Σόμπολο που τη μάζεψε και την έκανε άνθρωπο. Αφρόψαρο είναι ξέρει να ελίσσσεται και να εξασφαλίζει το μέλλον της.

Ανώνυμος είπε...

Η Εφορευτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 13, 14 και 15ης Ιουνίου 2018 για την ανάδειξη του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των αντίστοιχων αναπληρωματικών μελών του ΕΔΟΕΑΠ:
Συνολικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη:
Ψήφισαν: 4721
Έγκυρα: 4526
Άκυρα: 120 – Λευκά: 75
Με βάση όλους τους σταυρούς προτίμησης αυτούς που προαναφέρθηκαν, εκλέγονται ως τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατ’ απόλυτη σειρά του αριθμού σταυρών που έλαβαν, οι:

Αντωνιάδου Μαρία με 1421 σταυρούς
Μιχαλίτσης Νικόλαος με 1090 σταυρούς
Καπάκος Σταύρος με 1079 σταυρούς
Νεστορίδης Παναγιώτης με 1070 σταυρούς
Καρούτζος Νικόλαος με 1066 σταυρούς
Κουμπιάς Δημήτριος με 974 σταυρούς
Γκανάς Μάρκος με 956 σταυρούς
Σταθάτου Αγγελική (Άντζυ) με 791 σταυρούς
Τάτσης Ευάγγελος με 764 σταυρούς
Ντελέζος Κωνσταντίνος με 720 σταυρούς
Με βάση όλους τους σταυρούς προτίμησης αυτούς που προαναφέρθηκαν, εκλέγονται ως αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατ’ απόλυτη σειρά του αριθμού σταυρών που έλαβαν, οι:
Θεοδωρακάκος Κυριάκος με 648 σταυρούς
Δαυλός Κωνσταντίνος με 635 σταυρούς
Καταϊφτσής Σίμος με 575 σταυρούς
Αξελός Χριστόδουλος (Χρήστος) με 564 σταυρούς
Στέφος Νικόλαος με 521 σταυρούς
Αγγέλης Ιωάννης με 511 σταυρούς
Βασιλάκου Μαρία (Μαριάννα) με 506 σταυρούς
Δημαράς Νικόλαος με 481 σταυρούς
Χριστόπουλος Γεώργιος με 473 σταυρούς
Τρουπιώτης Πέτρος με 451 σταυρούς

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή ψήφισαν 3.109 δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης. Έγκυρα ήταν 2.852, άκυρα 168, ενώ στις κάλπες βρέθηκαν και 89 λευκά.

- Συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»
Ψήφους: 1346 Έδρες: 5
- Συνδυασμός «Συσπείρωση Δημοσιογράφων, Δούρειος Τύπος»
Ψήφους: 305 Έδρες: 1
- Συνδυασμός «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, (Financial Crimes,
Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)»
Ψήφους: 287 Έδρες: 1
- Συνδυασμός «Δημοσιογραφική Συνεργασία»
Ψήφους: 259 Έδρες: 1
- Συνδυασμός «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων – Ανοιχτή ΕΡΤ»
Ψήφους: 255 Έδρες: 1
- «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι»
Ψήφους: 222 Έδρες: 1
- Συνδυασμός «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι»
Ψήφους: 178 Έδρες: 1

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή ψήφισαν 3.109 δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης. Έγκυρα ήταν 2.852, άκυρα 168, ενώ στις κάλπες βρέθηκαν και 89 λευκά.

- Συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»
Ψήφους: 1346 Έδρες: 5
- Συνδυασμός «Συσπείρωση Δημοσιογράφων, Δούρειος Τύπος»
Ψήφους: 305 Έδρες: 1
- Συνδυασμός «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, (Financial Crimes,
Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)»
Ψήφους: 287 Έδρες: 1
- Συνδυασμός «Δημοσιογραφική Συνεργασία»
Ψήφους: 259 Έδρες: 1
- Συνδυασμός «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων – Ανοιχτή ΕΡΤ»
Ψήφους: 255 Έδρες: 1
- «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι»
Ψήφους: 222 Έδρες: 1
- Συνδυασμός «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι»
Ψήφους: 178 Έδρες: 1

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή άμα είναι πρώτος ο Καρούτζος στην ΕΣΗΕΑ θα τον ψηφίσει η Συσπείρωση για πρόεδρο στη λογική του αντιπροσωπευτικού - αναλογικού προεδρείου, για να μην είναι ακέφαλη η ΕΣΗΕΑ στη δίκη στο ΣτΕ στις 24 Ιουνίου;
Μαύρο στους ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ για να ξεφτιλιστεί η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Ψηφίζουμε ΑΝΑΤΡΟΠΗ και τους χαλάμε το κομπρεμί.

Ανώνυμος είπε...

Eleni Spanopoulou
ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ , ΟΧΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ !
Γυρίζω από τα κρύα με ζεστή καρδιά και λέω τη γνώμη μου ξεκάθαρα όπως έκανα πάντα για τα θέματα του Κλάδου .
Πάνω από 400 υποψήφιοι με 8 παρατάξεις για 11 θέσεις , με εκλογικό σύστημα που ακόμη κι αν οι 7 παρατάξεις βγάλουν από 1 έδρα και η 8η παράταξη 4 έδρες θα κάνουμε να δούμε διοίκηση στο Σωματείο μας πάνω από 6 μήνες !Το έχουμε ξαναζήσει, άλλωστε, το έργο που λέγεται Μάχη της Καρέκλας στην εποχή της Μεγάλης Αδράνειας ,η οποία κράτησε κάμποσες διετίες & καθήμαξε την οδό Ακαδημίας και το συνδικαλιστικό κίνημα ενός Κλάδου στραγγαλισμένου στη δουλειά , υποταγμένου στο εργοδοτικό ,οικονομικό και πολιτικό σύστημα και απαξιωμένου από την ίδια την κοινωνία .
Ας είναι! Ευχομαι να εκλεγούν οι καλυτεροι. Ομως , λίγο πριν την κάλπη ας ΘΥΜΗΘΟΎΜΕ ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ.
Θέλουμε την απαξιωμενη από τις παραταξιακές ίντριγκες ΕΣΗΕΑ των ακαρπων αλληλοκατηγοριων και συκοφαντιών ή επιλέγουμε την ΕΣΗΕΑ της αποτελεσματικής συνεργασίας , των γόνιμων προσπαθειών & των έργων τόσο στο Σωματείο όσο και στον ΕΔΟΕΑΠ ;
Αυτό είναι το δίλημμα της κάλπης που ανοίγει σε λίγες ώρες .
Θα επιλέξουμε αυτούς που ενώνουν ή εκείνους που διχάζουν;
Αυτούς που διαλύουν με κραυγές και συκοφαντίες ή εκείνους που εργάζονται σε δύσκολους καιρούς με επιμονή και ψυχραιμία ;
Στην τελική επιλέγουμε ανάμεσα :
1. ☆ στην Αξιοπρέπεια που αργα αλλά σταθερά ανακτά η ΕΣΗΕΑ ,
2.¤ στη μίζερη γκρίνια καρεκλοκένταυρων συνδικαλιστών ή ,
3.¤ στη ΝΕΑ Αλητεία των καιροσκόπων της δημοσιογραφίας;;;
Και για να το κάνω ...δεκάρες αντστοιχίζω :
1.☆ Η Μαρία Αντωνιάδου έτρεφε ένα φίδι στον κόρφο της, αλλά απέδειξε ότι ξέρει να κρατά το τιμόνι , να συνεργάζεται με πολιτικούς της αντιπάλους και να φέρνει ικανο αποτέλεσμα σε δύσκολους καιρούς .
Το ίδιο και ο Σταύρος Καπάκος με επίμονη εργασία και ψυχραιμία τόσο στην ΕΣΗΕΑ όσο και στον ΕΔΟΕΑΠ.
Αυτούς εννοώ με τον όρο της Αξιοπρέπειας και αποτελεσματικοτητας και γι αυτό πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουν συνεργαζομενοι .
Από λόγια και ύβρεις χορτάσαμε στην ΕΣΗΕΑ
Συνεργασία και εργασία έχουμε ανάγκη
Όχι διχόνοια και ουζάκια με σουβλάκια στα γραφεία και χρέωση στο ...λογιστήριο !!!

2.¤ Συνδικαλιστές με 15 και 20 διετίες στην πλάτη (μας) κατσικωμενοι στην καρέκλα της μειοψηφίας πρέπει να παραιτούνται κι όχι να ξαναδιεκδικούν μια καρέκλα που την κρατάνε με 150 κι 170 σταυρούς ως κόρην οφθαλμού μέχρι συνταξιοδοτησεως και ...παρεξηγήσεως !
Η παραμονή τους κάνει κακό στην υγεία της ΕΣΗΕΑ της Δημοσιογραφίας και της Δημοκρατίας .
3.¤Κάποιος να πει στον υποψήφιο παραταξιαρχη ότι για τον Κλαδο δεν υπάρχει ΝΈΑ και ΠΑΛΗΆ ΕΣΗΕΑ !
Η ΕΣΗΕΑ είναι μια και όποιος δεν διχάζει ,μπαίνει με το σπαθί του και δίνει τη μάχη δίπλα σε όλους για όλους .Δεν βρίζει, δεν ουρλιάζει ,δεν συκοφαντεί ,δεν προδίδει ,δεν λοιδωρεί και βεβαίως δεν κατηγορεί άλλους για πράγματα που έκανε ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΤΟΥ ο ίδιος !
Γιατί τότε δεν είναι απλώς προδότης της παράταξης που τον ανέδειξε, αλλά και θρασυδειλος !
Στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ αλλά και των ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΩΝ υπάρχουν έμπειροι αλλά και νέοι συνάδελφοι που τιμούν το επάγγελμα και θέλουν να μπουν στο στίβο της ΕΣΗΕΑ και των αγώννων του Κλάδου με Καθαρή ματιά.

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα από το αν θα επιλέξετε ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ή ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ,
ΜΑΡΊΑ ΑΝΤΩΝΙΆΔΟΥ ή ΣΤΑΎΡΟ ΚΑΠΆΚΟ ,δώστε τον Σταυρό σας σε δοκιμασμένος αξιόπιστους συναδέλφους αλλά και σε ΝΈΑ ΠΡΌΣΩΠΑ των δύο παρατάξεων που κατεβαίνουν ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΎΝ κι όχι να διαλύσουν .
Το Σωματείο μας έχει ανάγκη από ΕΝΟΤΗΤΑ και ΣΟΒΑΡΌΤΗΤΑ .
Όλα τα άλλα περισσεύουν στην Ακαδημίας ,ενω σαλταδόρικα φαινόμενα λάσπης και συνδικαλιστικης αλητείας πρέπει να βρουν την πόρτα κλειστή

Για να είμαι ,όπως πάντα ξεκάθαρη, στο υπάρχον τοπίο προκρίνονται ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ -ΚΑΠΆΚΟΣ και ρίχνω ΜΑΎΡΟ στην ΝΈΑ ΕΣΗΕΑ της Καρουτζέικης διχονοιας, της αλαζονείας και της διάλυσης τόσο του ΕΔΟΕΑΠ χθες και σήμερα,όσο και της ΕΣΗΕΑ αύριο.
Στα ερωτηματα και τα μηνύματα που στέλνετε inbox απαντώ εδώ
μετα λογου γνώσεως .Πιο καθαρά και καλύτερα δεν...γίνεται!
Καλό βόλι στο γουναραδικο της ΕΣΗΕΑ.
Και να θυμάστε ότι από τους 426 υποψήφιους απαιτούνται μόνο 11 για να διοικήσεων και μόλις 6 για να συγκροτηθεί σε Σώμα κσι να λειτουργησει το ΔΣ!
Κατεβειτε να ψηφισετε με τη σκεψη παντα ότι το Σωματείο είμαστε ΕΜΕΊΣ.
Και μέρα που είναι σημέρα , 11 Ιουνιου , να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι ο αγώνας για το άνοιγμα της ΕΡΤ και τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ κερδήθηκε με ΕΝΟΤΗΤΑ του Κλάδου πέρα και πάνω από διαφορές!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σόμπολος πάντα το 'λεγε, το πλειοψηφικό σύστημα είναι το κατάλληλο για την ΕΣΗΕΑ και χρειάζονται τριετή θητεία οι διοικήσεις για να φαίνεται το έργο τους. Κι ο Καρούτζος συμφωνεί ν' αλλάξει το καταστατικό, άρα η Ελενίτσα αλλού ψηφίζει και με άλλους συμφωνεί. Με πλειοψηφικό η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα είχε 8 στις 11 έδρες. Την αδικεί το εκλογικό σύστημα, γιατί έχει 70% πλειοψηφία και δεν μπορεί να διοικήσει.

Ανώνυμος είπε...

Η Σπανοπούλου στηρίζει Αντωνιάδου και Καπάκο… τους έκαψε. Θα ψάχνουν να βρούνε την ψήφο τους. Δύο έδρες το πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Όπως έκαψε κι εσένα αλητάμπουρα στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ;
Ξέρεις, εκεί που στήριξε 6 και έβγαλε 5 και έναν αναπληρωματικό.
Αντε χάσου λαμόγιο της συμφοράς.
Θα πληρώσεις ότι έκανες στον ΕΔΟΕΑΠ
από το 13 μέχρι σήμερα.
Λάσπη,λαμογιές ,άδικές απολύσεις αλήτικες συμπεριφορες, ρουσφέτια προδοσίες,καρφώματα διχόνοια ρουφιανιές μεθύσια και ταξίδια με τρακες.Θα πληρώσεις καλαματιανό σίχαμα. Γιαί πως το έγραφε να δεις η Ελενιτσα σου ;
Το Αδικο δεν ευλογείται.

Ανώνυμος είπε...

Κουτοπόνηρη… στήριξε αυτούς που θα εκλέγονταν. Σιγά μην είχε ανάγκη ο Μιχαλίτσης και οι άλλοι τέσσερις από τη στήριξη της Σπανοπούλου.

Ανώνυμος είπε...

Βρε κοίτα τα χάλια σου εσύ κι άσε τη Σπανοπούλου.Μετρημένα τα κουκιά τότε και τώρα Όπως και οι μέρες σου στον ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ.Μια φορά λαμόγιο πάντα λαμόγιο έτσι λένε για σένα στην Πειραιώς και όχι μόνο. Δεν ξεχνάμε εμείς του οικονομικού τι σίχαμα είσαι.Συκοφαντης με βουλευμα αλητάμπουρα.