Σελίδες

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Εξοικονόμηση 86% από τις μικροβιολογικές εξετάσεις

Σημαντική μείωση, σε ποσοστό που φθάνει στο -86% την εξοικονόμηση κόστους επί του μικροβιολογικού τμήματος εντός Οργανισμού, εξασφάλισε ο ΕΔΟΕΑΠ, χάρη στη σύμβαση που έχει συνάψει από την 24η Ιανουαρίου 2019 με εξειδικευμένο εργαστήριο.
Βεβαίως ο Οργανισμός διατηρεί το υγειονομικό προσωπικό του τμήματος για τη διενέργεια των αιμοληψιών και τις επείγουσες εξετάσεις, ενώ η αποστολή των δειγμάτων και η παραλαβή των αποτελεσμάτων γίνεται αυθημερόν. Με τη σύμβαση, κατόπιν προκήρυξης διαγωνισμού, επετεύχθη μείωση του κόστους κατά 86% επί του κρατικού τιμολογίου.
Όπως προαναφέρεται, η σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία προβλέπει αυθημερόν παράδοση των αποτελεσμάτων (πλην των δειγμάτων που απαιτούν εξειδικευμένο έλεγχο όπως π.χ. καλλιέργειες, ορμονολογικές, καρκινικοί δείκτες) και για τα επείγοντα παράδοση εντός τρίωρου. Προηγουμένως τηρείτο η ίδια διαδικασία, αλλά το τότε επιλεγέν διαγνωστικό επιβάρυνε τον ΕΔΟΕΑΠ με κόστος το κρατικό τιμολόγιο και επιπλέον αμοιβή έως 20%.
Η διοίκηση του Οργανισμού διαβεβαιώνει τους ασφαλισμένους για τη διασφάλιση της εξυπηρέτησής τους, προαναγγέλλοντας και τη διεύρυνση ωραρίου του μικροβιολογικού έως τις 7 μμ καθημερινώς (από τις 5 μμ που ισχύει έως τώρα), προκειμένου η λειτουργία του να συμπίπτει με το ωράριο των ιατρών εντός του Οργανισμού, σε περίπτωση που χρειαστεί οποιαδήποτε επείγουσα εξέταση. Με αυτόν τον τρόπο –μεταξύ άλλων– διασφαλίζονται και οι εργασιακές θέσεις του μικροβιολογικού, για τις οποίες ουδέποτε ετέθη ζήτημα, παρά την περί του αντιθέτου παραπληροφόρηση, ακούσια ή μη.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα σε γλεντήσουμε Νικολάκη με όσα έκανες και όσα δεν έκανες όχι μόνο στο Ταμείο,αλλά και στον 9,84.Για να πιάσει η έρευνα τις διαφημίσεις χορηγίες που τους φέρνεις και θα κλάψουν μανούλες στην Καλαμάτα.
Για ένα PRESTIGE ζούμε όλοι έτσι δεν είναι ρε λαμόγιο;
Και στη novartis ρε? Χαιρετισμούς στη φίλη σου την Έλενα και καλά ξεμπερδέματα με το διαφημιστικό ξέπλυμα που κάνατε άλητάμπουρες.
Ώρα τώρα να διαγράψετε τη μάνα της φτωχουλας ιατρικής συντάκτριας του ΔΟΛ από τον ΕΔΟΕΑΠ.Κορόιδο ψηλέ
έρχεται εισαγγελέας για τη συμμορία σας.

Ανώνυμος είπε...

Για την Roche θα μας πείτε τίποτα κυρία Ελένη

Ανώνυμος είπε...

Eκείνη την περίοδο ο Φρουζής διατηρούσε στενή σχέση με την κ. Δρέτα και εκεί οφείλεται η προνομιακή εξόφληση της NOVARTIS HELLAS από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κ. Φρουζής φέρεται να είχε χρηματοδοτήσει εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας της κ. Δρέτα, μέσω της εταιρείας Prestige η οποία ανήκει ουσιαστικά στην κ. Έλενα Φυντανίδου. Η κ. Φυντανίδου είχε μεσολαβήσει ώστε να συναντηθώ με τον Χασαπόπουλο Νικόλαο , κουμπάρο του κ. Λοβέρδου στο εστιατόριο «Βιβλιοθήκη» στην πλατεία Κολωνακίου όπου ο κ. Χασαπόπουλος μου έκανε πρόταση να αγοράσει το σύστημά μου ή να μεσολαβήσει ώστε να το αγοράσει κάποιος άλλος χωρίς να μου πει ποιος. Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα το φθινόπωρο του 2011.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΗΜΑ»
Υποψήφια: Φυντανίδου Ελένη
Εγγεγραμμένοι: 87
Ψήφισαν: 33
Έγκυρα: 26
Λευκά-Άκυρα: 7
Έλαβε: Φυντανίδου Ελένη 26
Εκλέγεται η Φυντανίδου Ελένη
https://www.esiea.gr/ta-apotelesmata-ton-arxairesion-gia-to-meikto-symvoylio/?print=print

Ανώνυμος είπε...

Δεν απασχολεί την ΕΣΗΕΑ το ασυμβίβαστο συντάκτη μεσάζοντα;

Μπορεί ένας ιατρικός συντάκτης που εργάζεται στον πάλαι πότε κραταιό ΔΟΛ επί 25 χρόνια, παράλληλα να κόβει τιμολόγια για την προβολή και τη διαφήμιση φαρμακευτικών προϊόντων; Και μάλιστα να προκαλεί τα βλέμματα κυκλοφορώντας με πολυτελέστατη Πόρσε; Φαίνεται ότι στην Ελλάδα μπορεί!

Στη δικογραφία της Novartis αναφέρεται το όνομα της ιατρικής συντάκτριας Ελενας Φυντανίδου και του συζύγου της Θεολόγου Παναγιωτίδη, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας PRESTIGE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΠΕ. Η εν λόγω εταιρία συστάθηκε το 2011 και έως το 2013 παρείχε υπηρεσίες στη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία. Μετά... εξαφανίστηκε! Τα ερωτήματα είναι πολλά και θα απαντηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Προκύπτει, όμως, σαφές ηθικό ασυμβίβαστο της δημοσιογραφικής ιδιότητας με την επιχειρηματική δραστηριότητα του διαφημιστή-μεσάζοντα που ανέπτυξε η συγκεκριμένη. Τέτοιες περιπτώσεις φαίνεται ότι δεν... απασχολούν την ΕΣΗΕΑ, που κάνει τα στραβά μάτια και σιωπά αντί να προσπαθεί να θωρακίσει τη δημοσιογραφία.

Η κυρία Φυντανίδου, εκτός από το «Βήμα» (πριν αλλά και μετά την εποχή Μαρινάκη), είχε εργαστεί και στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» του μεγαλοεφοπλιστή ως ιατρική συντάκτρια. Οταν έκλεισε η συγκεκριμένη «ειδικού σκοπού» εφημερίδα συνέχισε κανονικά στο «Βήμα» έως τις 13 Αυγούστου 2018, όταν και σταμάτησε. Εκτοτε δεν ασχολείται με τη δημοσιογραφία.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Φυντανίδου και ο σύζυγός της έχουν καταθέσει μήνυση κατά των μαρτύρων που τους εμπλέκουν στο σκάνδαλο Novartis και θα αναζητήσουν τη δικαίωσή τους στα δικαστήρια. Για την ίδια, όπως και για όλους τους εμπλεκομένους, ισχύει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας.

https://www.dimokratianews.gr/content/98453/polla-erotimata-gia-ti-dimosiografo-poy-voltare-me-porse

Ανώνυμος είπε...


Ρε πού τα 'χε μάθει αυτά τα κόλπα ο πρώην νομικός σύμβουλος του ΕΔΟΕΑΠ; Πού;
4) κατ’ εντολή του Λοβέρδου ο Φρουζής φρόντισε να καταχωρούνται στον Τύπο άρθρα ενάντια στα μέτρα των περικοπών του υπουργείου στον τομέα του φαρμάκου. Αυτό το έκανε για να δίνεται η εντύπωση στον κόσμο ότι ο Λοβέρδος ήταν πολέμιος των συμφερόντων των φαρμακευτικών εταιρειών και έτσι να καλλιεργείται η πολιτική του εικόνα».

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.