Σελίδες

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση.

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2020
 Προς
τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Ιωάννη Βρούτση  


Aξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
             Όπως γνωρίζετε με την ψήφιση του  ν. 4498/17 που υπερψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ο ΕΔΟΕΑΠ πέρασε στη νέα εποχή. Με τον ως άνω νόμο, ρυθμίστηκαν μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως οι πόροι του, τα πρόσωπα που υπάγονται στην ασφαλιστική κάλυψη του Οργανισμού και η εκπροσώπηση  των εργοδοτών στην Διοίκησή του.
 Η ψήφιση του ν. 4498/17 ήταν το αποτέλεσμα αλλεπάλληλων τριμερών διαβουλεύσεων υπό την αιγίδα του προκατόχου σας στο Υπουργείο αρμοδίου Υπουργού κ. Πετρόπουλου και συμμετείχαν άπασες οι υφιστάμενες  στον κλάδο των Μ.Μ.Ε. Ενώσεις εργαζομένων και εργοδοτών.
Στα δύο χρόνια  λειτουργίας του ο  ΕΔΟΕΑΠ κάτω από το νέο καθεστώς, πέτυχε σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του και κατά κοινή ομολογία εξελίσσεται σε πρότυπο φορέα κοινωνικής ασφάλισης. Αγκάθι στην όλη πορεία αποτελούν οι αιτήσεις ακύρωσης που έχουν κατατεθεί από εργοδοτικές οργανώσεις οι οποίες υπονομεύουν -σε περίπτωση που γίνουν δεκτές- το μέλλον του Οργανισμού.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ανάγκη γόνιμου διαλόγου εργαζομένων και εργοδοτών για το τι πετύχαμε μέχρι τώρα και πως μπορούμε να βελτιώσουμε την λειτουργία του οργανισμού στο μέλλον,  μας οδηγούν στο να Σας ζητήσουμε να καλέσετε των εργαζομένων και των εργοδοτών τα ενδιαφερόμενα μέρη, ήτοι Προεδρεία Ενώσεων εργαζομένων και εργοδοτών, σε τριμερή συνάντηση.
Έχοντας την πεποίθηση  ότι είναι υψηλά στην ατζέντα Σας το ενδιαφέρον Σας για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κλάδος που επλήγη καίρια στην δεκαετία της κρίσης, αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή Σας για την σύγκλιση της τριμερούς συνάντησης που ζητάμε με την παρούσα επιστολή μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Π.Η.Ε.Α.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΝΑΣ                                      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΙΠΠΑΣ

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορεί να σας κάνει το χατίρι ο Βρούτσης, θα τον κόψει ο Αυτιάς κι ο μπαμπάς του ο Αλαφούζος. Ένα στασίδι έχει κι εσείς θέλετε να το χάσει για πάρτη σας.

Ανώνυμος είπε...

Μαθαίνουμε ότι μόλις διαγράψατε 2000 ενεργούς ασφαλισμένους επειδή λέει ότι τους τελευταίους μήνες δεν εμφάνιζαν εισφορές υπερ ΕΔΟΕΑΠ.
Είναι σίγουρο ότι τους ελέγξατε μεθοδικά έναν προς έναν;
Ελέγξατε δηλαδή εάν αυτοί πλέον έχουν αλλάξει δραστηριότητα και δεν είναι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ;
Ας διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας.

Μάρκος Γκανάς είπε...

Αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Για όποιον ανησυχεί αποφασίστηκε χθες και η καταβολή των υπερωριών.

Ανώνυμος είπε...

ώπα ρε μάγκες; τι ωραία τρύπα είναι αυτή που άνοιξε μεγαλοστέλεχος του ταμείου μας;
"αμοιβή για συμμετοχή σε επιτροπές" !!!
Είναι δηλαδή η γνωστή "τρύπα" που ανοίγει ένας αλλά μέσα από αυτήν τη τρύπα θα περάσουν κιάλλοι;
Αλλά ας σοβαρευτούμε κάποια στιγμή. Είναι θεμιτό ένας εργαζόμενος που δεν χτυπά κάρτα εργασίας να διατείνεται ότι εργάζεται υπερωριακά;
οψόμεθα.

Ανώνυμος είπε...

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, έχει σύμβαση για πεντάωρη εργασία στον ΕΔΟΕΑΠ, τις υπόλοιπες ώρες ασκεί τα καθήκοντα του Αρχίατρου του ΕΔΟΕΑΠ. Σύνολο περίπου δεκαπέντε ώρες την ημέρα. Ο πιο σκληρά εργαζόμενος Έλληνας.

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά το Δ.Σ. για ψηφοθηρικούς και για λόγους γλειψίματος το αποφάσισε, ο εκτελών χρέη Αρχίατρου θα καταδεχτεί να τα εισπράξει; Με τί μούτρα θα αντικρύσει τους άλλους δύο αναπληρωτές αρχίατρους, τους διευθυντές και τους τομεάρχες, που συμμετέχουν σε επιτροπές , εργάζονται πέρα από το ωράριό τους και ποτέ δεν διανοήθηκαν να ζητήσουν υπερωρίες;

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, ο εκτελών χρέη Αρχιάτρου εχει δικαίωμα να εκτελεί αυτά τα καθήκοντα; Επίσης, ειναι αληθεια οτι ετοιμάζουν αλλαγη του Κανονισμού Υγείας, μονο και μόνο για να μπορει να εκτελεί χρέη Αρχιάτρου;

Ανώνυμος είπε...

έκανε πολύ καλά ο άνθρωπος. ΤΟ εκάστοτε ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ επιθυμεί να μειώνει εκτός από τις προσωπικότητες όποιων εργαζόμενων δεν γουστάρει και τους μισθούς τους.
Είναι δηλαδή σύνηθες μέτρο οι μειώσεις των μισθών. Οπότε ο συγκεκριμένος "έδειξε" τον δρόμο και στους υπόλοιπους συναδέλφους του.
Όποιος έχει το τσαγανό ας φροντίσει και αυτός τον εαυτούλη του.

Ανώνυμος είπε...

Ο «εκτελών χρέη», μπορεί να είναι για έξη μέρες, ή και για έξη εβδομάδες, άντε και έξη μήνες. Έξη χρόνια όμως είναι πάρα πολλά. Αυτό δεν το λέμε ¨ο εκτελών χρέη». Απλά είναι ένα είδος εκμετάλλευσης των κοροΐδων.

Ανώνυμος είπε...

Αφού λοιπόν άνοιξε το δρομο ο αναπληρωτής Αρχιατρος για πληρωμή συμμετοχών σε επιτροπές, φαντάζομαι οτι αυτο θα ισχύει για ολους οσους συμμετέχουν σε επιτροπές. Τι, όχι;

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και θα ισχύει. Για τους διευθυντές!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία μήπως λοιπόν θα πρέπει να επανεξεταστεί η ψευτοσυμβαση εποχής Τατση και Καρουτζου που υπέγραψαν ούτε οι μισοί και έγινε ανακατανομή των μισθών δίχως λογική ( Δημιουργία θέσεων ευθύνης, πλαφόν σε συγκεκριμένες χωρίς τα απαραίτητα προσόντα , αλλαγές κλίμακας κατά το δοκούν κ.α ) ακούει η εκπρόσωπος;