Σελίδες

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

η κ.Σπανοπούλου βάζει στη θέση του το ανάξιο πρώην "ζευγαράκι" του ΕΔΟΕΑΠ

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΙ
Η ΜΗ....ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ!
Σε προηγουμένη ανάρτηση μου εδώ έψεξα σκληρά το μέλος του ΔΣ Άντζυ Σταθάτου για ανάρτηση της στο ίδιο μήκος κύματος πάντα με σχετική ανάρτηση του Νίκου Καρουτζου, για όσα διατείνονται και διαδίδουν σχετικά με το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ .
Το κείμενο της εν λόγω τελείωνε μάλιστα μ ένα δραματικό « Ζωή σε μας» εκφράζοντας έτσι την βεβαιότητα της οτι το Ταμείο μας οδηγείται στο ...θάνατο.
Θα έπρεπε να γελάω γιατί αυτούς τους δυο πεμπτοφαλαγγιτες τους ξέρω από την καλή και από την ανάποδη , ως θλιβερό , φανερό ή κρυφό αντιπολιτευτικό δίδυμο Κατά Σομπολου, κατά Σπανοπούλου , Κατά Τατση, κατά Καπακου .
Έτσι μπήκαν και τέτοιοι θα φύγουν από τον ΕΔΟΕΑΠ , γιατί ο άνθρωπος δεν αλλάζει ...
Έγραψα ,επίσης , εδώ οτι θα ακολουθήσει νέα ανάρτηση μου για το θέμα , με ενημέρωση για το ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ...ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ (!) που ισχυρίζονται οτι επιχειρεί η δημοκρατικά εκλεγμένη Πλειοψηφία της Διοίκησης του Ταμείου μας . Ανέβασαν μάλιστα και σε φωτογραφίας εικόνες από αυτή τη διάλυση.....!!
Το ασύστολο ψέμα είναι οτι όχι μόνο για διάλυση δεν πρόκειται , αλλά αντίθετα για απόλυτα επιβεβλημένη κίνηση που αποσκοπεί μετά την αύξηση του ασφαλιστικού πληθυσμού του Ταμείου κοντά στο 100% .
Μετά τη μελέτη και την εφαρμογή του νέου Οργανογράμματος των διοικητικών και ιατρικών υπηρεσιών του Οργανισμού ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει ο ΕΔΟΕΑΠ μια στρατηγική που ξεκίνησε το 2001 από τη Διοίκηση του Κώστα Γκοτσινα.
Στις δυο φωτο βλέπετε το λεγόμενο παλαιό και το νέο κτίριο του ΕΔΟΕΑΠ .
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ , ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ .
Με τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του προέδρου Kostas Gotsinas το 2003 και μέχρι το 2010 για 7 χρόνια το παλαιό κτίριο ούτε νοικιάστηκε ούτε συντηρήθηκε ούτε αξιοποιήθηκε από τις διοικήσεις ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΖΑΚΟΥ 2003-2005 και ΝΙΚΟΥ ΚΙΑΟΥ 2005-2009 .
Αδράνεια στα όρια της αδιαφορίας ή της μη θέλησης , ας το πούμε επιεικώς σε μια εποχή που τρώγαμε από την κότα του Αγγελιοσήμου με τα χρυσά αυγά ...
Το 2010 ,δέκα χρόνια μετά την πολυσυζητημένη αγορά του νέου κτιρίου ( άλλο μεγάλο και θλιβερό κεφάλαιο ΕΔΟΕΑΠ για μένα ...)
η διοίκηση ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ λόγω των αυξημένων αναγκών , άλλα και γιατί η συνεχιζόμενη παραμέληση ενός τόσο σοβαρού περιουσιακού στοιχείου συνιστούσε παράβαση καθήκοντος , αποφάσισε την αξιοποίηση του κτιρίου .

Η βάση της στρατηγικής μας απόφασης και του σχεδιασμού μας τοτε για ολα τα μέλη του ΔΣ ήταν ο πλήρης διαχωρισμός των ιατρικών υπηρεσιών από τις διοικητικές , με εξαίρεση το ΦΘΠ και το θεραπευτικό γυμναστήριο που λογίζονται ως υπηρεσίες αποθεραπείας και αποκατάστασης .
Λέγαμε στις ατέλειωτες συνεδριάσεις και συσκέψεις :
ένα κτίριο για την Υγεία κι ένα για τη Ζωή μας .
Χάρη στη σκληρή δουλειά όλων , κυρίως όμως χάρη στις ακάματες προσπάθειες και τις γνώσεις από το ίδιο του το ρεπορτάζ του ΓΓ στο ΔΣ , του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ όλες οι διαδικασίες προκηρύξεων, προσκλήσεων ενδιαφέροντος , διαγωνισμών , ανάθεσεων κλείδωσαν τοσο καλά και αδιαμφισβήτητα που κανεις όσο πολύ , παρα πολύ , κι αν προσπάθησαν σε εισαγγελίες , σε ανώνυμες καταγγελίες, σε επώνυμες δηλώσεις δεν κατάφεραν να βρουν ψήγμα παρασπονδίας ή εστω τυπικού λάθους μέχρι το τελευταίο ευρώ που ξοδεύτηκε .
Παίρνοντας την απόφαση για την αξιοποίηση κι έχοντας καεί στο χυλό της αγοράς του νέου κτιρίου εγώ προσωπικά σαν πρόεδρος οφειλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Αργυρη που με την φεγγοβόλα παρουσία του δίπλα μου με ανάγκαζε να ....φυσάω και το γιαούρτι.
Μας πηρε ενάμιση χρόνο σκληρής δουλειάς και ατελείωτων ξενυχτιών . Το ύψος με τις μελέτες τον σχεδιασμό την κατασκευή τις άδειες τις αμοιβές των μελετητών και τους φόρους εφθασε το 1.150.000 ευρώ περίπου .Κατακαλοκαιρο και χωρίς να προκληθεί αναστάτωση , με ένα πλήρες πλάνο οργάνωσης το οποίο εκτέλεσαν άψογα ιατρική , διοικητική και τεχνική υπηρεσία καταφέραμε να μην εμποδιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ , να μην ενοχληθούν οι ασφαλισμένοι και εκτός από το Μικροβιολογικό μας τμήμα να μην κλείσει ούτε μια μέρα ο ΕΔΟΕΑΠ!
Τι υλοποιήθηκε τοτε? Μα το σχέδιο το οποίο ολοκληρώνει και σωστά σήμερα η Διοίκηση ΚΑΠΑΚΟΥ μετά από τα χρόνια απραξίας στο θέμα των κτιρίων , των Διοικήσεων ΣΟΜΠΟΛΟΥ και ΤΑΤΣΗ .
Τη διοίκηση Καρούτζου δεν την αναφέρω γιατί τη θεωρώ ζημιογόνο παρένθεση στην ιστορία του Ταμείου μας ...
Έτσι Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε την αξιοποίηση
ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ .
1) διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε το ισόγειο οπως το ζείτε καθημερινά σήμερα για την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΠ
2) Διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε 1ος όροφος με τη δημιουργία σύγχρονου παιδιατρικού τμήματος
3) Διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε ο 2ος όροφος με την επέκταση του υπερσύγχρονου ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ εργαστηρίου μας
4) Έγιναν αλλαγές στα ιατρεια του 3ου ορόφου με αναδιαμόρφωση του πρώην μικροεπεβατικου που μέχρι τοτε ήταν εκεί . Άνοιξαν θέσεις για περισσότερες ειδικότητες γιατρών έτσι ωστε ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος να προσφέρουν αμιγώς Ιατρικές νοσηλευτικές ακτινολογικές και μικροβιολογικές υπηρεσίες
5) Διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε ο 4ος όροφος ωστε να λειτουργούν σε αυτόν η Οδοντιατρική υπηρεσία με 4 έδρες ,ελεγκτή γιατρό και μελετήθηκε η λειτουργία in house πλήρως εξοπλισμένου ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ώστε να μειωθεί το κόστος των σχετικών εργασιών .
Αποφαση μας, που αρνήθηκαν να υλοποιήσουν οι Σομπολοκαρουτζοι και Σια που ήρθαν το 2013 στο Ταμείο ως άγγελοι της πιο ανεπιτυχούς ...κάθαρσης .
Αποτέλεσμα :προγκρόμ απολύσεων με λάσπη και συκοφαντίες , έρευνες οικονομικών επιθεωρητών και εισαγγελέων που απέδειξαν οτι ήταν άνθρακες ο θησαυρός των συκοφαντών μας και φυσικά αλλη μια οικονομική ζημιά για το ταμείο από το 2013 μέχρι σήμερα ...
Στον ίδιο όροφο μελετήθηκε και κατασκευάστηκε πλήρης ΜΑΦ Μονάδα αυξημένης φροντίδας με δυο πλήρως και σύγχρονα εξοπλισμένα χειρουργεία και δυο δίκλινα δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα ακομη και για παροχή οξυγόνου ωστε να προχωρήσουμε με την τοτε Αρχιατρο μας δρ Β.Σιατερλη στην οργάνωση με χαμηλότατο κόστος μιας υπερσύγχρονης ODC ( One day clinic ) ωστε να μην σπαταλάμε στους ιδιώτες εμπόρους της υγείας δεκάδες χιλιάδες ευρώ από νοσηλείες μιας ημέρας στο πχ Υγεία ή το ΝΤΥΝΑΝ για εξετάσεις επι νοσοκομειακής κλίνης .
Η μελέτη ήταν των γιατρων μας .
Στα χειρουργεία οργανώσαμε με εξωτερική αναισθησιολόγο τη δυνατότητα κολονοσκόπηςεων και γαστροσκοπησεων με μέθη αλλά και πολλών μικρό επεμβάσεων ιδίως δερματολογικών και με το 1/3 του κόστους από αυτό των εκτος ΕΔΟΕΑΠ σε ιδιώτες.
Η ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ από τους Σομπολοκαρουτζους και Σια και υπολειτουργούσε ολα αυτα τα χρόνια με μεγάλη οικονομική ζημιά για το Ταμείο .
6) Διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε στον 5ο όροφο το γραφείο του Αρχιάτρου με υποδοχή και γραμματεία , το γραφείο του διευθυντή και ο Τομέας Μητρώου με το ιδιαίτερα απαιτητικό στις ανάγκες του Αρχείο Μητρώου Ασφαλισμένων
7) Αναδιαμορφώθηκαν τα Γραφεία της Διοίκησης
ΣΤΟ. ΠΑΛΑΙΟ ΚΤΙΡΙΟ
1) Δημιουργήθηκε εκ βάθρων το νέο υπέρ εξοπλισμένο , περισσότερων θέσεων και με δυο ειδικές μπανιέρες για δινολουτρα ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ μας και μπαρ στο ισόγειο
2)Δημιουργήθηκε στον ημιόροφο που θα θυμούνται μόνον οι ...παλιοί , χώρος για ολα τα αρχεία του ΕΔΟΕΑΠ και το κέντρο των Η/Υ του Ταμείου το call center ,με πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές αλλά και χωρίς με πλυντήρια και σιδερωτήρια ωστε οι μπλούζες αι στολές γιατρων και ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ κλπ να πλένονται μέσα στον ΕΔΟΕΑΠ για εξοικονόμηση χρημάτων από τα εξωτερικά πλυντήρια Κάτι που επίσης κατάργησαν οι Σομπολοκαρουτζοι και Σια
3) Δημιουργήθηκε στον 1ο όροφο νέο πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά μελετημένο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ για την αποθεραπεία ορθοπεδικών προβλημάτων , την παρακολούθηση καθηλωμένων από ατυχήματα ή εγκεφαλικά συναδέλφων μας και των οικογενειών τους και για όσους το επιλέγουν για λόγους υγείας μέρα από ιατρική σύσταση με συνδρομή για όλη την οικογένεια 10€το μήνα Το συνδικαλιστικό σύστημα Σομπολοκαρουτζων και Σια προσπάθησε το 2013 να το κλείσει αλλά ευτυχώς το υπερασπίστηκαν οι ασφαλισμένοι που είχαν γνωρίσει τις εξαιρετικές υπηρεσίες του έμπειρου γυμναστή κου Βασιλικού .
4) Δημιουργήθηκε στον δεύτερο όροφο σύνολο γραφείων για τον Τομέα Οικονομικού , τον Τομέα Αγγελιοσήμου,τον Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού τον Τομέα Πληροφορικής και την Εξελεγκτική Επιτροπή
5) Διαμορφώθηκε στον 3ο όροφο χώρος για το Κοινωνικό Κατάστημα του ΕΔΟΕΑΠ που με τις προσφορές σε τρόφιμα παιχνίδια και ρούχα πολλών συναδέλφων μας στηριξε πολλούς κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους ασφαλισμένους μας και τις οικογένειες τους εκείνα τα πρωτα δυο χρόνια της Κρίσης .
Το απαξίωσαν κι αυτό οι Σομπολοκαρουτζοι και Σια λέγοντας οτι δεν ειμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα και οτι αρκούν τα δέματα από την Αρχιεπισκοπή που μοίραζε η ΕΣΗΕΑ στα μέλη της Λες και οι συναδελφοι της ΕΠΗΕΑ ήταν ασφαλισμένοι δεύτερης κατηγορίας!
Με την ίδια συλλογιστική έκλεισαν το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ το οποίο με πολύ ενθουσιασμό ειχαμε από φασισμό και προχωρήσει σε συνεργασία με ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟ ΓΚΑΝΑ . Η ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ) που δημιουργήσαμε με τη συμμετοχή του ΕΔΟΕΑΠ και με δικά μας χρήματα τέσσερα μέλη του ΔΣ Εγώ η ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΒΙΝΩΤΗ , Ο ΣΙΜΟΣ ΚΑΤΑΙΦΤΣΗΣ και η ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ έκλεισε με την απόφαση των Σομπολοκαρουτζων και Σια να αποσυρθεί ο ΕΔΟΕΑΠ
Ξενοικιαστηκε το κατάστημα στη Μιχαλακοπουλου και εγώ ακομη πληρώνω προσωπικά με δόσεις στην εφορία το χρέος της ΚΟΙΝΣΕΠ που είχε αριθμό Μητρώου 6 στο υπουργείο Εργασίας και ονομαζόταν I am 4 you
5) καθαρίστηκαν και προετοιμάστηκαν για το μέλλον οι επόμενοι δυο όροφοι του παλαιού κτιρίου Αφού πληρώθηκε και μεγάλο πρόστιμο στην Πολεοδομία για παραβάσεις /αυθαιρεσίες που ειχε αφήσει αδήλωτες η Διοίκηση που το αγόρασε στη δεκαετία του 90
6) Δημιουργήθηκαν στον 4 ο όροφο γραφείο και υποδοχή για την πρωτη ψυχολόγο στον ΕΔΟΕΑΠ την κα Χριστοπούλου Θα την θυμούνται κάποιο εδώ για την εξαιρετική δουλειά της και για τους δυο ψυχιάτρους από το Αιγινήτειο σε συνεργασία με τη διοίκηση του οποίου συμφωνήσαμε να μην πηγαίνουν οι ασφαλισμένοι μας στο νοσοκομείο αλλά να εξετάζονται στο χώρο του Ταμείου με πλήρη ασφάλεια για τα προσωπικά τους δεδομένα .
Ηταν η πρώτη φορά που ο ΕΔΟΕΑΠ αποκτούσε ιατρικό τμήμα ψυχιατρικής παρακολούθησης . Η συνεργασία με το ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ διακόπηκε σχεδόν βίας παλι από το σύστημα των Σομπολοκαρουτζων και Σια Οι ψυχιατροι σταμάτησαν ελεγχους θεραπειών και παρακολούθηση περιστατικών και η ψυχολόγος υπέβαλε αργότερα παραίτηση .
Αυτα ολα έγιναν στα δυο κτίρια αναβαθμίζοντας τοσο την ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών νας όσο και την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος γιατρων νοσοκόμων διοικητικού τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.
Προετοίμασαν δε τον ΕΔΟΕΑΠ από το 2011 για τη μεγάλη διεύρυνση με την ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ που έγινε με τη μεγάλη αλλαγή του 2016-17.
Μας αρέσει δεν μας αρέσει είναι αλλαγή που έσωσε τον ΕΔΟΕΑΠ μετά την κατάργηση του Αγγελιοσήμου , έγινε επι κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και με ενωμένα τα σωματεία μας υπό τη προεδρία ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ /ΕΣΗΕΑ , ΜΑΡΚΟΥ ΓΚΑΝΑ/ΕΠΗΕΑ , ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΙΤΣΙΔΗ /ΕΣΗΕΜΘ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΖΑΓΙΑ /ΕΠΗΕΘ .
Φυσικά με το δυναμικό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία της ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ που έδωσε με ένα τρανταχτό ΝΑΙ την έγκριση αλλαγής τουΚαταστατικού μας και την θετική στάση του τοτε υφυπουργου Εργασίας ΤΑΣΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ. Με την έγκριση φυσικά του ίδιου του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ .
Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ
Η δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση ΚΑΠΑΚΟΥ είχε εν τω αμα μόλις ανέλαβε να αντιμετωπίσει :
Α) την αύξηση σχεδόν κατά 100% των ασφαλισμένων
Β) Την αποδιάρθρωση των υπηρεσιών οπως τις άφησε το σύστημα Καρούτζου
Γ) άδεια ταμεία λόγω στέρησης εσόδων και από απίστευτες σπατάλες ακομη και σε επίπεδο ...καφενείου
Δ) τον νομικό υπέρ πάντων αγώνα κατά των εργοδοτών λόγω της προσφυγής τους στο ΣτΕ κατά του 2% .Αγώνα στον οποίο πριν και μετά την ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ το σύστημα Καρούτζου Σταθάτου και Σια τάχθηκε φανερά ή και κρυφά με τα συμφέροντα των εργοδοτών
Ε) την αναγκη αναδιάρθρωσης των ιατρικών και διοικητικών υπηρεσιών άρα και αναθεώρησης του πρώτου στη ιστορία του ΕΔΟΕΑΠ οργανογράμματος με μελέτη εφαρμογή από την PRUDENTIAL (2008-201Ο). Πράγμα το οποίο έγινε με αλλη εταιρεία αυτη τη φορά και αναγκαίες αλλαγές . Ήδη το νέο οργανόγραμμα έχει τεθεί σε εφαρμογή με τη διοίκηση να ακολουθεί σε κάθε στάδιο όλες τις νόμιμες διαδικασίες που διασφαλίζουν νομικά διοικητικά και οικονομικά το Ταμείο μας .
Οι συνήθεις αντιδρώντες και συκοφαντούντες Καρουτζοσταθάτοι και Σια προσπάθησαν με νύχια δόντια ύβρεις και απίστευτους καυγάδες στο ΔΣ να εμποδίσουν την πλειοψηφία να προχωρήσει .
Η ψυχραιμία του προέδρου και η ενότητα των υπολοίπων ΚΟΥΜΠΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗ ΤΑΤΣΗ ΓΚΑΝΑ τους απομόνωσε και προχώρησε . Αρχικά 2018-2019 τηρώντας στάση αναμονής για να ανασυνταχθεί οικονομικά και διοικητικά (οι αλλαγές θέλουν το χρόνο τους ) και μεσα στο 2020 με λογική και διαφάνεια , με πολλη δουλειά και κυρίως μέσα σε μια Πανδημία έδωσαν πεντακάθαρο το στίγμα μιας Διοίκησης που και θελει και μπορεί να βάζει οργανωμένα και μελετημένα στόχους και να τους επιτυγχάνει σε όφελος των ασφαλισμένων και του ΕΔΟΕΑΠ .
ΣΤ) Να μελετήσει και εφαρμόσει σχέδιο αξιοποίησης και των δυο κτιρίων με το μικρότερο δυνατό κόστος ωστε να προχωρήσει ο ΕΔΟΕΑΠ στη νεα εποχή .
Έτσι προχώρησε σωστα «εκμεταλλευόμενη» την ατυχία της Πανδημίας , οργανωσε με τις υπηρεσίες του ταμείου αλλαγές που στη βάση του σχεδίου μας το 2010 .Ενα κτίριο ΥΓΕΙΑ Σισίνη Ένα κτίριο ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ορμινίου
Σε τέσσερις ημέρες και χωρίς η ζωή εργαζομενων και ασφαλισμένων να θίγει στο παραμικρό έγιναν οι περισσότερες εργασίες
1) μεταφέρθηκε μέχρι νεοτέρας το ΦΘΠ και ο Φυσιατρος από το παλαιό στο νέο κτίριο .
2) Το ΤΥΠ (Τομέας Υγείας Περίθαλψης ) μεταφέρθηκε από το νέο στο ισόγειο του παλαιού κτιρίου
3) Ο 5ος όροφος του νέου κτιρίου αναδιαμορφώθηκε και στεγάζει διευθυντικά στελέχη και τις γραμματείες τους
ΑΡΧΙΑΤΡΟ
ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
4) Ο 2ος όροφος του παλαιού κτιρίου στεγάζει οπως παλιά την Εξελεκτικη Επιτροπή , Τομέα Πληροφορικής , Ανθρωπινο Δυναμικό , Τμήμα Μισθοδοσίας , Τμήμα Προμηθειών , Τεχνική Υπηρεσία ,Έλεγχο Φαρμακευτικής Δαπάνης
5) Στον 3ο όροφο εργάζονται οι λογιστές του Τομέα Οικονομικού που έχει ενοποιηθεί και ενισχυθεί σε προσωπικό απο τον καταργηθέντα Τομέα Αγγελιοσήμου (Τομέας ΕΣΟΔΩΝ )
αλλά και το τμήμα που ασχολείται με τις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
6)Στον 4ο όροφο μεταφέρθηκαν εργαζόμενοι των Τομέων Ασφάλισης , Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων και Πληροφορικής
7) Ο 5ος όροφος είναι σε αναμονή αξιοποίησης
Στην ουσία είναι η λεγόμενη εσοχή όπου κάποτε ήταν τα γραφεία των διοικήσεων των αείμνηστων ΔΗΜ.ΡΟΥΣΣΟΥ ΟΡΕΣΤΗ ΦΑΡΑΚΟΥ και του δόξα τω Θεώ ολοζώντανου και ακμαίους ακομη ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΤΣΙΝΑ .
Εκεί αλλά και στο ισόγειο του νέου κτιρίου σχεδιάζεται μέρα από αρχιτεκτονική μελέτη για την οποία έχει ήδη δημοσιευτεί σχετική προκήρυξη (αμοιβή μέχρι 10.000) ωστε να δημιουργηθούν και αλλά ιατρεία και χώρος για το ΦΘΠ .
Σε ολα αυτα δεν θα ήταν καθόλου πρωτότυπο αν έγραφα οτι αντίθετοι και υπονομευτές ήταν πάντα και είναι οι Καρουτζοσταθάτοι και Σια .
Και μας τα λες ολα αυτα ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ για να ευλογήσεις τα γενιά σου , να στηρίξεις τον Τσίπρα και να χτυπήσεις τους εχθρούς σου θα πειτε ίσως κάποιοι και σίγουρα η Αρτεμις Δομένικου εδώ ....
Αφορμή για αυτη την εκτενή , ομολογουμένως , ανάρτηση μου , έδωσε η θλιβερή καταγγελία αυτών των δυο για το ....θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ .
Οπως θα καταλαβατε γράφουν ανενδοίαστα ψέμματα και ρίχνουν λάσπη στη Διοίκηση ΚΑΠΑΚΟΥ -ΚΟΥΜΠΙΑ , ίδια όπως έκαναν με τη Διοίκηση ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ -ΔΕΜΕΡΤΖΗ από το 2013 μέχρι και σήμερα και ίδια οπως έκαναν η Κοντραρου με τον Νικολτσιο από το 2003 μέχρι και σήμερα .
Όμως συνάδελφοι μου , αυτές οι θλιβερές μειοψηφίες αυτό τον ρόλο διάλεξαν για να υπάρχουν σε μια διοικητική καρέκλα του ΕΔΟΕΑΠ . Εγώ τους έζησα στο πετσί μου και τους αντιμετώπισα οπως τους άξιζε .
Εσεις διαβάστε στην ανάρτηση μου αυτή την Αλήθεια για το ακριβώς δείχνουν οι φωτογραφίες που με τοσο θράσος ανάρτησαν οι Καρουτζοσταθάτοι και Σια και τι σημαίνουν για το Ταμείο μας .
Και μην επιτρέπετε από τέτοια υποκείμενα να δηλητηριάζουν την εικόνα που έχετε για το Ταμείο μας και την αγωνιώδη σκληρή προσπάθεια των 7 συναδέλφων μας στο ΔΣ . Ιδιαίτερα τωρα πιυ επίκειται η απόφαση του ΣτΕ για το 2%
Στην τελική , με όλους εμάς δίπλα του ,
ο ΕΔΟΕΑΠ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ , δεν τον σκιάζει φοβέρα καμμιά!
Μόνο λίγο καιρό του πήρε να ανασυνταχθεί
και προχώρα ολοταχώς στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Προσπεράστε τους πεμπτοφαλαγγιτες και στηρίξτε τη Διοίκηση
ΕΥΧΟΜΑΙ να μην ....ξανακάνετε αρκετοί από σας εδώ το λάθος που κάνατε με τη Διοίκηση ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ -ΔΕΜΕΡΤΖΗ - ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ - ΤΣΟΥΤΣΙΑ -ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ - ΜΥΛΩΝΑ - ΚΑΤΑΙΦΤΣΗ - ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ - ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ τον Ιούνιο του 2012....
ΕΡΡΩΣΘΕ !
ΕΛΕΝΗ Β.ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 
ΕΣΗΕΑ 
Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
2009-2013

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι βοηθησαν το διδυμο φωτια ωστε να διωξει υπαλληλους οπως ο Ζωταλης και πολλοι αλλοι;;;Γιατι δε μιλατε και για αυτους;;;Γιατι τα ιδια ατομα που βοηθησαν να διωξουν υπαλληλους με οικογενεια,τα αφηνουν σημερα να αποφασιζουν αυτα και οχι οι Διευθυντες για το μελλον του Οργανισμου,και οχι μονο αυτο,απειλουν και βριζουν οποιον και οποια γουσταρουν και τους λενε οτι ετσι ειναι η δουλεια,αν σου αρεσει κατσε αλλιως φυγε απο τον οργανισμο!Ακομα και σημερα,που εχει αλλαξει η Διοικηση και εχουν ερθει νεοι Διευθυντες,τους αφηνετε να κανουν οτι γουσταρουν χωρις να τους ακουμπαει κανεις...

Ανώνυμος είπε...

889.15
Ρε εδώ όταν έδιωξαν το Ζώταλη απο τον οργανισμό, η ίδια τομεάρχης που μίλησε εναντίον του στο δικαστήριο ότι δεν ήταν καλός υπάλληλος, είχε και έχει την εξουσία και απειλεί υπαλλήλους!Ξεχνάμε τη απειλή που πέταξε στον Καραγιάννη, ότι θα έχει τη μοίρα του Ζώταλη;Αλλά ο Κωσταντίνος την έβαλε στη θέση της!Βρε Σπανοπούλου γιατί τι φοβάστε όλοι αυτή τη Τομεάρχη,δε το έχω καταλάβει τόσα χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον γιατι γνωρίζει τα ρουσφέτια του καθενός απο τη διοίκηση. Παιρνει εντολές και φροντίζει να τα φέρνει ετσι ώστε να ειναι νόμιμα. Με ενα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και τους εξυπηρετεί αλλά και τους κρατάει στο χέρι.

Ανώνυμος είπε...

Απο αυριο ανοίγουν σχεδόν ολα. Οι υπάλληλοι του ΕΔΟΕΑΠ θα γυρίσουν ή θα ξεχειμωνιάσουν σπίτι τους;

Ανώνυμος είπε...

Οι διευθυντές δεσμεύτηκαν οτι οι εργαζόμενοι που επιβαρύνθηκαν ολο αυτο το διάστημα, θα εχουν και υλική ικανοποίηση. Εχουν περασει 2 μήνες και ούτε κουβέντα δεν κάνουν. Το να εισαι κάποιους μήνες στον οργανισμό και να εισαι "καλοχαιρέτας" δεν θα σου βγει σε καλό γενικέ! Αυτά που λες να τα πράττεις κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Σας υπενθυμίζω πως οι εργαζόμενοι εως τον Σεπτέμβρη θα πρέπει να εξαντλήσουν  το μεγαλύτερο μέρος της αδείας τους,αφήνοντας υπόλοιπο έως 5 ημερών το οποίο θα πρέπει να εξαντληθεί έως 31 Δεκεμβρίου! Προσοχή,γιατί έπειτα απο αυτά που άρχισαν να λένε κάποιοι ότι δε θα δοθούν οι άδειες φέτος, απαντάμε ότι για αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει και η επιθεώρηση εργασίας! 

Ανώνυμος είπε...

Ειδικά τώρα που μπορείς να κάνεις και ανώνυμη καταγγελία μέσα απο τη σελίδα του ΣΕΠΕ,μια χαρά!Όποιος εργαζόμενος θέλει ας μπει στη σελίδα του ΣΕΠΕ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μας έλειπε,να πληρώσουν με τα χρήματά μας τα πρόστιμα για τη μη χορήγηση των αδειών των υπαλλήλων!Ήδη πλήρωσαν με τα λεφτά μας τα πρόστιμα και την αποζημίωση του Τραχίλη!Το νου σας γιατί είναι τα λεφτά μας,κάνουμε υπομονή μέχρι τις εκλογές του χρόνου...

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά; Το Μαράκι το πήγαν απέναντι και ο φίλος της ο καρουτζίνος δεν έχει χαλάσει τον κόσμο ακόμη; Πού είναι οι καταγγελίες, οι απειλές και οι ύβρεις; Μας κακομαθαίνετε...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το άτομο θα έπρεπε να έχει φύγει από τον Οργανισμό εδώ και καιρό.

Ανώνυμος είπε...

Αλλοπρόσαλλη! Ήρθε ο Σόμπολος και ο Καρούτζος και τους έβριζε σε όποιον μιλούσε ελληνικά. Ήρθε ο Τάτσης και έλεγε πόσο καλός ήταν ο Σόμπολος. Ήρθε ο Καρούτζος και τον έλεγε μεθύστακα και πόσο καλός ήταν ο προηγούμενος. Ήρθε ο Καπάκος και έγινε φίλη με τον Καρούτζο και τη Σταθάτου και τους δίνει ρεπόρτο για ό,τι γίνεται. Θα κάτσει κάπου η μπίλια;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα την έλεγα ότι είναι συνδιασμός κατσαρίδας με χαμαιλέοντα και οχιάς!

Ανώνυμος είπε...

Ο μεθύστακας και η αγ@μ@@τη τους έλεγε κάποτε...και τώρα κράζει γκανα και λοιπούς.....διευθυντές και υπαλλήλους...και κανένας δε τολμάει να της πει κουβέντα!!!Τελικά αυτή κάνει κουμάντο...οι υπόλοιποι σούζα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη Σπανοπουλου οι εκλογες του ΕΔΟΕΑΠ ειναι τον επομενο Μαιο δηλαδη σε ενα χρονο. Μη βιαζεσαι

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη συγκίνηση αυτή τη βδομάδα,είδαμε στο τυπ τομεάρχη και αναπληρώτρια μαζί!Κορίτσια τι πάθατε και ήρθατε για δουλειά;Δύο μήνες τώρα κάνετε διακοπές βδομάδα παρα βδομάδα!Ακούσατε για άδειες και ήρθατε;Μάλλον δεν σας τα είπαν καλά,τέλος οι άδειες για φέτος,ξεχάστε το καλοκαίρι,του χρόνου πάλι άδειες....ξεκούραστες θα είστε μόνο όσες πήρα άδειες ειδικού σκοπού και όσοι κατάφεραν "να δουλεύουν" με τη παντόφλα απο το σπίτι ή βδομάδα παρα βδομάδα!Οι υπόλοιποι/ες είμαστε οι ΜΑΛΑΚΕΣ της υπόθεσης!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό ΔΣ, τι θα γίνει; Θα τους φέρετε πισω να δουλέψουν; Εχετε καταλάβει οτι η δουλεια βγαίνει εις βαρος κάποιων; Θα ξυπνήσετε επιτέλους;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ειπε οτι βγαινει η δουλεια.Οι καθυστερησεις στις παροχες ειναι τεραστιες

Ανώνυμος είπε...

Εκεινο το ρουφιανοτηλεφωνο που βαλανε θα κοστισει στην διοικηση πολυ ακριβα γιατι ηχογραφειται

Ανώνυμος είπε...

Κάνε καταγγελία με αποδείξεις και άσε τις έμμεσες απειλές.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το 2020 για κάποιους θα είναι καταπληκτικό! Από τους 12 μήνες, ο ένας είναι κανονική άδεια. Συν 3 μήνες αποχή λόγω ειδικής άδειας, λόγω σπυριού στον κώλο, λόγω...λόγω... και βάλε και κάποιες αργίες του έτους, ε... το μισό χρόνο θα δουλέψουν. Μια χαρά τους βρίσκω. Αλίμονο σε αυτούς που δεν σταμάτησαν ούτε μέρα!Κορόιδα με πατέντα φίλοι μου.

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει η κλοπή της ατζέντας του Κουτάλα με τις ξαδελφες από την Κέρκυρα που συναντώνται στο παρκακι? Ποιος κάνει κουμάντο στις καθαριστριες του ΕΔΟΕΑΠ και βάζει τα κορόιδα να ψηφίζουν μπόνους;

Ανώνυμος είπε...

Ποια ατζέντα; Ποιες ξαδέλφες; Ποιο παρκάκι;

Ανώνυμος είπε...

Η ψηλή γυναίκα του ΤΥΠ τι έπαθε και έβριζε πάλι τους υπαλλήλους της;Όλα τα τα χρόνια τους βρίζει και περιμένει να την εκτιμήσουν κιόλας;Ντροπή της,γιατί δε κατάλαβε ποτέ πως ειναι να είναι συνάδελφος και να είναι δίπλα σου στα καλά και τα άσχημα!Όνειρό της είναι να βρίσκει λάθη και να φωνάζει σε συναδέλφους,που με κάποιους έχει ζήσει σχεδόν μια ολόκληρη ζωή!Κρίμα γιατί κάποτε σε εκτιμούσαμε για τον χαρακτήρα σου και για αυτό που ήσουν,αλλά τώρα σε έκαναν να είσαι απέναντι σε κάθε συνάδελφο χωρίς λόγο!Λυπάμαι γιατί ήσουν υπέροχη φίλη κάποτε...

Ανώνυμος είπε...

Γλυκούλια μου; Τι λέει; Έρχεστε να δουλέψετε απο Δευτέρα; Άντε να σας δούμε αν θυμάστε τους κωδικούς για να ανοίξετε υπολογιστή. Αν θυμάστε που ειναι τα κτίρια και τα γραφεία σας. Καλά ήταν δυο μηνάκια. Τωρα γυρίστε και τολμήστε να δηλώσετε άδεια όποτε γουστάρετε.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην έρθουν! Ψάχνουν να βρουν παραθυράκια για να παραμείνουν σπιτάκι τους. Θελουν να βγάλουν και τον Ιούνιο ετσι. Το ΔΣ τι κάνει; Γιατι δεν τους βγάζει σε αναστολή να τελειώνουμε; Γιατι πρεπει καποιοι να πληρώνονται εις βαρος άλλων;

Ανώνυμος είπε...

Αφού η δουλεια έβγαινε τοσο καιρο, ας τους παει εκ περιτροπής. Να δουλευουν 2 εβδομάδες το μήνα και να αμείβονταν για 15 ημέρες κι όχι για ολο το μήνα. Μείωση μισθολογικού κόστους θελουν; Να η λύση.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει ρε παιδιά; Θα γυρίσουν οι άσωτοι ή θα ξεκαλοκαιριάσουν σπίτι τους; Μαζέψτε τους επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

Έδωσαν οδηγία εως 10-6 να δηλωθούν οι άδειες. Ξέχασε ομως η διεύθυνση να πει οτι οσοι έλειπαν τόσους μήνες, να πάρουν άδεια μετά απο αυτους που δούλευαν ολο αυτο το διάστημα. Στο τελος, θα δηλωθούν άδειες στο καπάκι της επιστροφής τους. Πάρτε θεση και βάλτε τα πράγματα στη θεση τους. Η τηλεργασια δεν εχει την ίδια βαρύτητα με τη φυσική παρουσία την καθημερινή. Γιατι αδικείτε τους υπαλλήλους που κράτησαν τον Οργανισμό ολο αυτο το διάστημα;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως στον οργανισμό υπάρχουν οι έξυπνοι και βλάκες!Οι βλάκες που έχουν παιδιά πήραν ειδική άδεια και τους χρέωσαν απο τη κανονική τους άδεια,οι έξυπνοι όποτε γουσταραν και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να είναι σπίτι με τα παιδιά τους,δήλωσαν τηλεργασία για να μη χρεωθούν απο τη κανονική τους άδεια!Υπάρχουν Διευθυντες;Υπάρχει Διοίκηση;Ζητήστε τα στοιχεία απο το γραφείο προσωπικού να δείτε ποιοι ειναι τα λαμόγια!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που πήραν ειδική άδεια, δεν ήθελαν να δουλέψουν από το σπίτι. Το να χάσεις 4-5 ημέρες από την άδειά σου, δεν είναι τίποτα μπροστά στη φροντίδα του παιδιού σου. Σωστά; Εκτός αν το χρησιμοποιείς ως μέσο για τα θεματάκια σου.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θες να μας πεις, ότι έλειψες 2 μήνες, ξεκουράστηκες, χάρηκες τα παιδιά σου, έκανες τις δουλειές που δεν είχες κάνει ποτέ, έμαθες να μαγειρεύεις, έκανες οικονομία διότι δεν είχες έξοδα μετακίνησης, φόρτωσες τη δουλειά σου σε άλλους συναδέλφους και τώρα έχεις και παράπονο;
Σωστά λες "υπάρχουν Διευθυντές"; Σε αναστολή έπρεπε να σε είχαν βγάλει και εσένα αλλά και τους υπόλοιπους που ακόμη δεν έχουν πατήσει στη Μιχαλακοπούλου. Τότε ως δια μαγείας θα είχατε βρει λύσεις για τα παιδιά σας. Γι΄ αυτό μη μιλάς!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο κόμπλεξ έχεις τελικά με όλο το κόσμο, μιλάς για περικοπές όταν εσύ η ίδια δεν αξίζεις μία απ αυτά πού παίρνεις. Να Σ ενημερώσω λοιπόν πώς αυτός που σέβεται τη δουλειά του είτε είναι σπίτι του με παντόφλες είτε στη Μιχαλακοπούλου θα δουλέψει κυρά μου, όπως κι αυτός/Η που κάνει αργομισθίες θα τις κάνει όπου κι άν βρίσκεται, εννοείται το ίδιο συμβαίνει και με τα συμπλεγματικα , αμαμητα άτομα σα και σένα, σε όποιο περιβάλλον και αν βρίσκονται παραμένουν παράσιτα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι "μια". Ειμαι "ενας".

Ανώνυμος είπε...

Είσαι εσύ μία. . .

Ανώνυμος είπε...

Οι αλήθειες έχουν παρενέργειες. Τσούζουν και πονάνε!

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο Βουλωστο τώρα και πίσω στη μίζερη ζωή σού κομπλεξικια.

Ανώνυμος είπε...

Πω πω νεύρα! Είδες τι γινεται οταν γυρίζεις στη δουλεια μετα απο 2 μήνες; Ε ρε Σπανοπούλου που σας χρειαζεται.

Ανώνυμος είπε...

Για να θίγεται τόσο πολύ, σίγουρα ειναι μια απο αυτες που έλειπαν τοσο καιρό χωρίς μαλιστα να δουλεύει. Χάλασε η βολή της βλεπεις! Ρε ουστ απο ´δω!

Ανώνυμος είπε...

Το τριήμερο γινεται τετραήμερο για οσους εκμεταλλεύονται οτι εχουν μικρά παιδια. Ως ποτε αγαπητό ΔΣ;

Ανώνυμος είπε...

Άντε...σε δυο εβδομάδες γυρίζετε όλοι εσείς που πληρώνεστε εις βαρος των άλλων. Κλείνουν τα σχολεία και δεν χωρά άλλη δικαιολογία.

Ανώνυμος είπε...

Στο δημόσιο γινονται τεστ κορονοϊού σε ολους τους φορείς υγείας. Στον ΕΔΟΕΑΠ δεν γινεται τίποτα. Οι υπάλληλοι ειναι απλώς το σκαλοπάτι για να πατάνε οι διευθυντές για να βγάζουν λόγο οτι έκαναν έργο. Πατήσανε πάνω σε μερικές πλάτες ολο αυτο το διάστημα, για να παίρνουν τα εύσημα για τη δουλεια που έγινε.

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια σκ@τα ειναι όλοι. Η διοίκηση δεν έγραψε ούτε δυο λέξεις για να στειλει στα γαϊδούρια που κράτησαν το μαγαζι. "Σας ευχαριστουμε"! Αυτο έφτανε. Ομως θα υπάρξει και δεύτερο κύμα. Και τότε θα ψάχνετε τους υπαλλήλους με το κυάλι.