Σελίδες

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΑΣΚ-ΕΠΗΕΑ - Διακήρυξη Εκλογών ΕΔΟΕΑΠ - Νοέμβριος 2021

 Στηρίζουμε τους παρακάτω υποψήφιους της ΕΠΗΕΑ για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ΕΠΗΕΑ μας έχει δείξει εδώ και πολλά χρόνια τη στιβαρή και σταθερή της προσήλωση στην διασφάλιση της εργασίας και της διαρκούς ασφάλισης όλων των εργαζόμενων στον Τύπο.

 

      Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/ισσες,

 

     Στις 19,20,21,22,23 και 24 Νοεμβρίου 2021 Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη εκλέγουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την εξελεγκτική επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ

 

ΑΣΚ ΕΠΗΕΑ

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

   Οι εκλογές διεξάγονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τον ΕΔΟΕΑΠ. Κύριο διακύβευμα το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ που ναι μεν η θεσμοθέτηση νέου πόρου και η διεύρυνσή του εξασφάλισε την προϋπόθεση για να συνεχίσει να παρέχει αξιοπρεπείς παροχές υγείας, πρόνοιας και επικουρικής σύνταξης για όλους πλέον τους συναδέλφους μας, αλλά είμαστε αντιμέτωποι με την εργοδοσία που πασχίζει με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία να καταφέρει κτυπήματα στο Ταμείο μας.

  

   Η ΑΣΚ ΕΠΗΕΑ εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της Μάρκο Γκανά, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επεξεργασία του Νόμου Διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, την θεσμοθέτηση του νέου πόρου και τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να συμπεριλάβει στην Ασφάλισή του όλους τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε. Μετά την κατάργηση του Αγγελιοσήμου, ήταν ο εμπνευστής θεσμοθέτησης ποσοστού επί των εσόδων των επιχειρήσεων της ενημέρωσης, ενώ πρωτοστάτησε στις σκληρές διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν και ως κατάληξη είχαν, να συμφωνήσουν εργαζόμενοι με εργοδότες, να θεσμοθετηθεί το 2% επί του τζίρου ως έσοδο του ΕΔΟΕΑΠ και ο Οργανισμός να σωθεί.

 

    Για το σημαντικό αυτό ρόλο που έπαιξε η  ΕΠΗΕΑ αποκαλυπτική είναι η δήλωση του τότε Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ “...Ειδικά όμως θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μάρκο Γκανά με τον οποίο περάσαμε ατελείωτες ώρες προκειμένου να λύσουμε προβλήματα και να φτάσουμε να μεταφραστεί η λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ σε νομοσχέδιο..”.

 

  Μετά την ψήφιση στη Βουλή και από όλα τα κόμματα, του Νόμου διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, ακολούθησε η ποιο δύσκολη θητεία του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ το οποίο θα έπρεπε να υλοποιήσει τα οριζόμενα από το νέο Νόμο.

 

   Κομβική για τον ΕΔΟΕΑΠ ήταν η πρωτοβουλία της ΑΣΚ ΕΠΗΕΑ, όπου ο Μάρκος Γκανάς κάλεσε σε συμπαράταξη τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών ενώσεων του κλάδου, ώστε να διαμορφωθεί ένα ισχυρό Δ.Σ. το οποίο θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στο δύσκολο αυτό έργο.

 

  Η προσπάθεια απέδωσε και έτσι σήμερα έχουμε τον ΕΔΟΕΑΠ πρότυπο ταμείο περίθαλψης, το οποίο ασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση. Την διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ η ΑΣΚ ΕΠΗΕΑ την επιζητούσε για πολλά χρόνια σε αντίθεση με τη συντεχνιακή λογική που επικρατούσε και ακόμα επικρατεί σε πολλούς συναδέλφους.

Στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την ίδρυση του «νέου» ΕΔΟΕΑΠ, η ΑΣΚ ΕΠΗΕΑ συμμετείχε με τον Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μάρκο Γκανά, ο οποίος με την ιδιότητα του Προέδρου του ΤΥΠ και του εκτελεστικού Γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ, και σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ, κατέθεσε στο Δ.Σ πολλές εισηγήσεις για την επίλυση προβλημάτων  και προώθηση θεμάτων με σκοπό τη  διευκόλυνση των λειτουργιών του ΕΔΟΕΑΠ και αναβάθμιση του επίπεδου παροχών προς τους σφαλισμένους.

 

   Οι περισσότερες εισηγήσεις υιοθετήθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. και εφαρμόστηκαν (κατόπιν βέβαια, στις σημερινές δημαγωγικές προεκλογικές διακηρύξεις τους, τις οικειοποιούνται και τις παρουσιάζουν ως δικές τους πρωτοβουλίες!)  ή βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας για εφαρμογή.

  

  Οι εισηγήσεις λοιπόν αυτές, είχαν να κάνουν με τη σύναψη συμβάσεων με πολλά θεραπευτικά και διαγνωστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια, τη διεύρυνση του θεσμού των συμβεβλημένων ιατρών με αύξηση 50% της αμοιβής τους ανά επίσκεψη ασφαλισμένου, την αναβάθμιση του Ακτινολογικού τμήματος με -πέραν των άλλων- την προμήθεια σύγχρονου μαστογράφου, την κάλυψη της κενής για πολλά χρόνια θέσης του Αρχιάτρου του ΕΔΟΕΑΠ, τη θεσμοθέτηση και την κάλυψη των θέσεων του Γενικού Διευθυντή και των διευθυντών Υγείας και Διοικητικού για να σταματήσουν -επιτέλους- οι παρεμβάσεις των μελών του Δ.Σ. στις εργασίες των υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ σημαντική  ήταν και η πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΠΗΕΑ για τη θεσμοθέτηση και προώθηση προγράμματος ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ στα πρότυπα των ευρωπαϊκών ιδιωτικών ταμείων, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Συνάδελφοι/ισσες,

  Δυναμώνουμε και ισχυροποιούμε την εκπροσώπηση της ΕΠΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ καθιστώντας την ισχυρή δικλείδα ασφαλείας απέναντι σε όσους φλερτάρουν με την «Επιχείρηση άλωσης» του ΕΔΟΕΑΠ από τους εργοδότες που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΤΗΣ

ΑΣΚ ΕΠΗΕΑ

 για το:

- Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ

 

.ΓΚΑΝΑΣ ΜΑΡΚΟΣ

.ΠΙΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

.ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

 

- την Εξελεγκτική Επιτροπή,

.ΓΟΥΡΖΗ ΚΑΙΤΗ

.ΖΩΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

Συνάδελφοι/ισσες,

Ο ΕΔΟΕΑΠ ιδρύθηκε το

1967 με πρωτοβουλία των τεσσάρων συνδικαλιστικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ και την πιο αδύναμη τότε ένωση, την ΕΠΗΕΘ, η οποία βοηθήθηκε από όλες τις Ενώσεις..

Η ΕΠΗΕΑ στάθηκε και στέκεται αλληλέγγυα στην Ένωση των διοικητικών υπαλλήλων των Μ.Μ.Ε. της Θεσσαλονίκης από το 1967 μέχρι και σήμερα και σε αυτές τις εκλογές θα στηρίξει  την προσπάθειά τους να εκπροσωπηθούν στο νέο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ  με τον πρόεδρό τους 

ΓΙΩΡΓΟ ΤΖΑΓΙΑ

 

 

 

 

Συνάδελφοι/ισσες,

 

Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές είναι επιβεβλημένη αν θέλουμε την εκπροσώπηση της ΑΣΚ ΕΠΗΕΑ στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, για να συμβάλουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειες στην κατεύθυνση της περαιτέρω  αναβάθμισης των παροχών προς τους ασφαλισμένους μας, τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Ταμείου μας και τη σθεναρή αντίσταση σε όσους με τις πράξεις τους επιχειρούν να βλάψουν τον ΕΔΟΕΑΠ είτε αυτοί είναι οι εργοδότες, είτε «ημέτεροι»  εργοδοτικοί, εμφανιζόμενοι ως….«σωτήρες» και ζητώντας ανερυθρίαστα  τη ψήφο των ασφαλισμένων.

 

Συνάδελφοι/ισσες,

  Εμπιστευόμαστε όσους με τις πράξεις τους έχουν δείξει ότι είναι ικανοί να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας και να αγωνιστούν για τη βελτίωση τόσο των συνθηκών εργασίας μας, όσο και του επιπέδου Ασφάλισής μας.

 

  Απομονώνουμε όσους προσπαθούν να υφαρπάξουν τη ψήφο μας προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

 

  Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στις εκλογές για το Δ.Σ. και την εξελεγκτική επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ.

 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γκανάς Καρουτζος ξεκίνησαν τις λαμογιές και προσβάλουν την διαδικασία και τους ψηφοφόρους. Πρέπει να παραιτηθούν επιτέλους αυτοί οι κερδοσκόποι που βλέπουν τον εδοεαπ σαν κοτέτσι τους ... Αρκετά πια ..